Tipuri de mustață

25 de tipuri de mustață diferite

Nu trebuie să fii Tom Selleck pentru a-ți lăsa mustața să facă parte din stilul care te reprezintă. Află mai multe despre numeroasele tipuri de mustață pentru a identifica stilul care ți se potrivește cel mai bine!

Dacă ești pregătit să te alături purtătorilor de mustață, este timpul să decizi care este stilul care ți se potrivește cel mai bine. Primul lucru de reținut este că nu există ‘’cea mai grozavă mustață’’. Fiecare bărbat are o structură specifică a feței – formă, textura părului, densitatea de creștere a acestuia, et cetera  – care determină ce stil s-ar potrivi cel mai bine.

Să recunoaștem, dacă toată lumea ar putea avea o mustață în stilul actorului mai sus menționat, nimic nu ar mai fi atât de special în înfățișarea lui. Dacă totuși natura nu fost foarte generoasă cu tine și nu ai suficient par facial pentru o mustață atât de șarmantă, există totuși un stil de mustață care ți s-ar potrivi.

Verifică preț Produse de îngrijire pentru barbă și mustață AICI!

Primii pași

Iată câteva sfaturi rapide despre cum poți afla cât mai multe lucruri referitoare la mustața care ți s-ar potrivi cel mai bine.

Informează-te cât mai mult

Vestea bună este că aproape orice celebritate masculină a purtat mustață la un moment dat în cariera sa publică.

Câteva ore pe Google sau Pinterest te vor ajuta să găsești persoane cu o fizionomie similară cu cea pe care o ai tu și deși, nimeni nu poate arăta la fel de bine precum arăți tu totuși, prin prisma lor vei avea șanse mari să identifici un stil de mustață care să ți se potrivească și ție.

Cumpără instrumentele potrivite

Probabil că mustața ta este la fel de grozavă pe cât sunt instrumentele pe care le folosești pentru îngrijirea ei. Achiziția unui foarfece de calitate pentru mustață este cel mai simplu mod de a te asigura că tai o linie dreaptă și că elimini cu ușurință acele câteva fire de păr rebele.

Un aparat de ras bun este esențial, indiferent dacă ai nevoie doar de un mic retuș sau pur și simplu de o schimbare de look.

Obține produsele potrivite pentru îngrijirea mustății

Ceara pentru mustață te va ajuta în procesul de finisare a formei dorite. În general, o mustață nu se aranjează de la sine. Nu este nevoie decât de foarte puțină ceară de calitate pentru a-ți modela mustața în forma dorită.

Uleiul pentru barbă este de asemenea foarte important, deoarece firele groase și în general părul au tendința să se usuce. Când se întâmplă acest lucru, firele încep să te irite nu doar pe tine, dar chiar și pe partenera cu care conviețuiești. Achiziționează-ți un ulei bun pentru barbă și oferă un aspect sănătos și îngrijit mustății tale.

Nu fi timid – folosește vopsea dacă e nevoie

Poate că mustața ta este puțin mai blondă decât părul feței sau chiar căruntă în timp ce tu ești încă brunet. Dacă se întâmplă să te lovești de o astfel de notă discordantă, ar fi bine să ai în vedere că un o nuanță potrivită de vopsea te poate scoate cu ușurință din aceasta dilemă și poate face chiar redirecționa admirativ atenția asupra ta.

Fii totuși precaut! Dacă ai ales o culoare stridentă, nu nega faptul că ai recurs la vopsea. Dacă cineva te va întreba, iar tu vei răspunde cu amabilitate: „Da, am apelat la vopsea.’’ cu siguranță nimeni nu-ți va critica decizia ta.

Nu-ți neglija restul feței

Majoritatea bărbaților își bărbieresc restul feței pentru a-și evidenția mustața. Folosește produsele potrivite pentru tratarea eventualelor iritații și umflături, astfel încât accentul să rămână pe acea barbă șarmantă și nu pe tehnicile pripite de bărbierit.

Citește și informează-te

Așa cum precizam mai spre începutul articolului, vestea bună este că aproape orice celebritate masculină a purtat mustață la un moment dat în cariera sa publică. Câteva ore pe Google sau Pinterest îți pot fi de mare folos. Iată câteva dintre cele mai bune stiluri dintre care ai putea  alege.

Verifică preț Produse de îngrijire pentru barbă și mustață AICI!

Tipuri de mustață

Natural

N-are nicio legătura cu stilurile extravagante, cum ar fi Walrus sau un Clark Gable. Natural este de obicei un stil de mustață pe care toți cei novici în această artă îl pot aborda cu ușurință. Naturalul este cu adevărat pentru toată lumea, deoarece nu are reguli.

Acesta este stilul celor care vor să-și exprime masculinitatea într-un mod cât mai natural.

Dali

Numit după stilul emblematic al pictorului suprarealist, Salvador Dali, Dali este un tip de mustață excelent pentru bărbații cu creștere redusă a mustății sau pentru cei care doresc un stil extravagant de afirmare. Magicienii generații anterioare purtau adesea mustăți de tip Dali, probabil tocmai datorită aerului de mister pe care acest stil îl creează.

Dali a fost foarte controversat. Un lucru este sigur, dacă vezi pe cineva purtând o mustață de tip Dali, cu siguranță îți va atrage atenția. Acest stil de mustață este cel mai potrivit pentru bărbații cu fața tăiată, care au o formă de diamant bine definită.

Din cauza aspectului său unic nu este un stil ușor de obținut. Este adesea asociat cu tipuri comice sinistre, însă totuși, sunt și păreri venite din partea celor a căror personalitate se identifică cumva cu personalitatea marelui artist, care susțin că acest tip de mustață este senzațional.

Se spune că un reporter i-a cerut excentricului Salvador Dali să-i răspundă dacă acest tip de mustață a fost inventat în „glumă” sau pur și simplu pentru a-și adăuga o notă de umor. Răspunsul prompt al artistului ar fi accentuat faptul că singurul lucru serios la el ar fi fost întocmai mustața.

‘’Din moment ce nu fumez, am decis să cresc o mustață – este mai bine pentru sănătate. Totuși, am purtat întotdeauna o elegantă cutie de țigări în care, în loc de tutun, am așezat cu grijă mai multe mustăți, în stil Adolphe Menjou.

Le-am oferit politicos prietenilor mei: „Mustață? Mustață? Mustață?” Nimeni nu îndrăznea să le atingă. Acesta a fost testul meu cu privire la aspectul sacru al mustăților …’’ – Salvador Dali

Verifică preț Produse de îngrijire pentru barbă și mustață AICI!

Instalator (Mario)

Mustața de tip Instaltor sau Mario este asociată cu personajul din jocul video Nintendo 1981 Donkey Kong și apoi Mario Brothers. O mare parte din designul și forma părului facial al lui Mario au avut de-a face cu numărul limitat de pixeli cu care au lucrat designerii de jocuri. Rezultatul a fost o mustață pe cât de interesantă, pe atât de memorabilă.

O mustață de instalator are o curbă ascendentă spre partea de sus, care apare ca un zâmbet. Baza are un design liniar. Acest stil funcționează cel mai bine pentru bărbații cu fețe rotunjite și mai puțin unghiulare.

Stilul Mario a rămas constant popular chiar încă de la începutul apariției sale. Necesită mai puțină întreținere decât multe alte stiluri și astfel este considerată de către mulți comercianți tipul de mustață excelent de purtat.

Profesor

După cum sugerează și numele, tipul de mustață profesor provine dintr-un stil englezesc vechi, folosit de mulți profesori. Frecvent întâlnit în filme, acest stil oferă un aer de maturitate și înțelepciune. Bărbații cu vârsta de peste 35 de ani care își doresc un aspect ușor clasic, găsesc adesea acest stil ca fiind o opțiune perfectă pentru ei.

Nu este un stil care să se potrivească celor cu păr facial rar. Acest stil are nevoie de o acoperire cât mai bogată. Asta înseamnă o mustață groasă care, deși robustă, vorbește și despre disciplină și cavalerie. Stilul se potrivește cu puloverele a căror încheietură în partea superioară, în zona gâtului, este în formă de ​​V.  

Deși cu o notă ușor degajată, acest stil merge excelent cu pantofi brogues, derby-uri și încălțăminte Oxford.

Dacă ești în căutarea unui aspect mai matur îți recomandăm să încerci acest stil, a fost întotdeauna varianta care a evidențiat maturitatea purtătorului.

El Bandito

Mustața El Bandito este unul dintre cele mai populare stiluri și este potrivită pentru bărbații de toate vârstele. Este probabil singurul stil care a readus mustața în tendințele modei.

Un stil clasic spaniol, El Bandito este o mustață subțire, cu capete superioare curbate. Deoarece stilul este destul de ușor de realizat și necesită puțină întreținere, este o alegere excelentă mai ales dacă nu ai o mustață foarte voluminoasă.

Bărbații cu o structură facială îngustă sau o linie maxilară bine definită găsesc adesea acest stil drept stilul de mustață care se potrivește cel mai bine feței lor.

Abajur sau Lampshade

Fiind un stil adeseori adoptat de către actorii care joacă roluri autoritare, tipul de mustață abajur este adesea înțeles greșit. Se potrivește de obicei cel mai bine bărbaților mai maturi, cu caracteristici cizelate. Marginile înclinate ale acestui stil îi conferă aspectul unui abajur.

Este excelent pentru bărbații cu fața pătrată. Dacă faci parte dintr-o ligă națională de hochei, vei obține probabil o imagine memorabilă, similară cu a antrenorului Dave Lewis.

Fu Manchu

Aceasta stil este emblematic și se recunoaște instantaneu atunci când cineva nu își amintește cum se numește. Un Fu Manchu este o mustață dreaptă, dar plină, care începe, în general, la colțurile gurii și se extinde în jos, în lungii șiruri.

Se potrivește mai ales bărbaților cu fața în formă de diamant. Faimosul fundaș al New York Jet, „Broadway”, Joe Namath, a purtat adesea o astfel de mustață și aparent n-ar fi avut dificultăți în a intra în grațiile doamnelor,  respingând astfel mitul că acest tip de mustață asiatică nu poate fi purtat cu stil de către bărbații mai tineri.

Fu Manchu a cunoscut o mare revenire în anii 1980 și a fost întotdeauna apreciată printre entuziaștii Harley Davidson. A devenit stilul favorit al luptătorilor wrestler și al unei generații mai tinere care i-a urmat. Totuși, acest stil ar fi o alegere mai potrivită pentru bărbații mai în vârstă.

Asterix

La fel ca în cazul mustății de tip Mario, acest stil este destul de ușor de întreținut, deși uneori poate necesita un pic mai multă îngrijire. Pentru a-ți face o idee, o mustață Asterix este realizată din două părți, așezate pe fiecare parte a buzei superioare. Acest stil nu-i avantajează pe bărbații care au fețe lungi și subțiri.

Handlebar

Unul dintre cele mai recunoscute stiluri, o mustață medie, bogată și cu vârfurile discret întoarse în partea superioară, seamănă foarte mult cu ghidonul unei biciclete, de unde și numele de Handlebar.

Îi prinde grozav de bine pe bărbații care au fețe mai lungi, însă este destul de versatil și merită încercat, indiferent de fizionomia pe care o ai. Dintre bărbații care au purtat acest emblematic stil îi amintim pe Wyatt Earp și pe președintele William Taft .

Cândva a fost stilul favorit al cowboy-urilor din anii 1800, revenind spectaculos odată cu stilul hipsterilor, din secolul 21.

Fii atent, însă! Această mustață necesită un pic mai multă răbdare decât mustața de zi cu zi. Va trebui să te antrenezi pentru a obține acea discretă răsucire și implicit aspectul clasic al ghidonului. Utilizarea zilnică a unui pieptene special pentru mustață și puțină ceară îți vor fi de mare ajutor.

Spre deosebire de multe alte stiluri, acest tip de mustață implică ceva efort, însă în mod categoric merită.

English

Mustața English este bine întreținută, despărțită în mijloc și tăiată direct în benzi mai subțiri care se extind dincolo de obraji. Pentru un aspect vizual cât mai îngrijit, mulți păstrează colțurile gurii curate.

Deoarece atrage atenția de pe marginile ascuțite inferioare ale feței, este un stil ideal pentru bărbații care au o față lungă și subțire. Bărbații cu fețe lungi și subțiri vor arăta minunat adoptând acest tip de mustață, deoarece stilul distrage atenția de la marginile feței inferioare. Aceasta este mustața clasică a gentlemanului englezesc, mereu un stil elegant.

Dacă nu ești sigur cum arată un stil englezesc, gândește-te la Walt Disney. O mustață mai clasică decât cea a regretatul mare actor Vincent Price ar fi fost greu de remarcat. Este un stil perfect dacă vrei să adaugi puțin mister sau stil personalității tale.

Horseshoe

De asemenea, cunoscut sub numele de mustața motocicliștilor, Horseshoe este o mustață dreaptă, care poartă extensii verticale crescute pe colțurile buzelor și în josul părților laterale ale gurii, până la linia maxilarului. Numele derivă din faptul că această mustață arată ca o potcoavă, cu capul în jos.

Deși realizabil pentru majoritatea structurilor faciale, acest tip de mustață este un stil care poate fi dificil de realizat și întreținut.

Odată, lui Hogan i s-a oferit un acord de sponsorizare de două milioane de dolari, care presupunea să renunțe la mustața sa blondă, în stil Horseshoe. El povestește:

‘’Când am vorbit despre asta, toată lumea a luat-o razna. O mulțime de oameni au început să aibă tot felul de reacții ajungând chiar la replici: „Doamne, o să renunțe la mustață!”.

Următorul lucru a fost să-l aud chiar pe unul dintre agenții mei sportivi să mi se adreseze spunând: „Nu renunța la mustață!’’ Am auzit de la Gillette, dintr-o sursă de încredere, că s-ar putea să avem o înțelegere, așa că mi-am propus totuși să aștept o vreme.’’

Horseshoe te va face să pari puțin mai abordabil. Dacă ai deja o față prea lungă, îți recomandăm totuși să reconsideri decizia și să te orientezi către un alt stil. În caz contrar, bărbații cu celelalte structuri faciale ar putea să ia în considerare încercarea unui astfel de tip de mustață.

Chevron

Chevron-ul este un stil clasic. Este o mustață plină și stufoasă, fără a părea, însă comică. Aranjează mustața astfel încât firele de păr să nu curgă dincolo de buza superioară, iar stilul să ofere un aspect feroce, dar îngrijit.

Deși Chevron este un aspect minunat pentru bărbații cu fețe în formă ovală, de obicei se potrivește destul de bine cam tuturor structurilor faciale. Înainte de toate, aruncă o privire asupra actorului Tom Selleck sau a oricărui iubitor de mustață, pentru a-ți face o idee despre cum ar trebui să arate un astfel de stil cu adevărat reușit.

Pentru a obține aspectul lui Selleck, păstrează-ți mustața tăiată destul de scurt și asigură-te că părțile laterale nu se extind dincolo de buze. Deși astăzi acest stil nu mai este atât de la modă, totuși a fost reintrodus în atenție iubitorilor de mustață datorită tendințelor retro.

Aș putea chiar spune că mustața mea are acum propria reprezentare la Hollywood – Tom Selleck.

Walrus

Mustața walrus este bogată, stufoasă și cade sub buzele superioare. Dacă ai trăsături faciale mai mari – nu mai lungi -,  acest stil ar trebui să te prindă foarte bine. Părul facial drept și gros oferă cea mai bună șansă de a avea un aspect de cowboy în stilul lui Sam Watterson.

Poate că cea mai cunoscută astfel de mustață din zilele noastre este cea a actorului Jamie Hyneman de la faima MythBusters. În altă ordine de idei, dacă ne întoarcem cu aproximativ un secol în urmă, cea mai emblematică mustață de acest tip din toate timpurile trebuie să aparțină autorului Mark Twain.

Creion

Fiind suficient de subțire încât să fie desenată cu un creion, acest stil de mustață are o linie subțire de păr chiar deasupra buzei superioare și necesită o îngrijire simplă, dar consistentă.

Acest stil necesită o tăiere foarte precisă, în stilul unui expert. Dacă nu ești ferm convins că rezultatele vizuale merită efortul, îți recomandăm să iei în considerare și alte stiluri.

De la Errol Flynn la Sammy Davis Jr., la Prince, mustața de tip creion a fost un element de bază pentru bărbații care doreau să se afirme. În vremuri mai recente, regizorul de la Hollywood, John Waters, a făcut din acest stil, Pencil, un stil foarte creativ.

’’Când aveam 19 ani, îmi doream să fiu Micul Richard și așa am crescut mustața în cinstea lui. Am vrut să fiu singurul bărbat alb din America care avea o astfel de mustață și probabil încă aș mai putea fi considerat singurul ”.

Despre modul în care el se ocupă de acest stil: „ Pur și simplu îl razi în fiecare zi. Nici nu-mi dau seama că mai am o mustață, atât de mult mi-a intrat în rutină. Doar ajustez partea de sus în fiecare zi și decupez de două ori pe săptămână restul suprafeței faciale, dacă îmi scapă vreo greșeală, o corectez printr-o linie  de creion desenată!’’ – Actorul John Waters.

Imperial

O mustață plină, mare, care crește atât din buza superioară, cât și din obraji, stilul imperial, face o impresie profundă. Acest stil este cel mai potrivit pentru o față dreptunghiulară sau pătrată, mare. Este un stil recomandat mai mult bărbaților mai maturi și am sugera ca studenții să-l evite.

Actorul Mel Gibson combină adesea mustața imperială cu o barbă discretă.

Pentru a evita aspectul dezordonat pe care Gibson îl are adesea, îți recomandăm să porți acest stil de mustață simplu, fără barbă.

Toothbrush

Uneori numită a Soul Patch, stilul Toothbrush este adesea ales de bărbații care au fața mai rotundă și buzele mai groase.

Charlie Chaplin avea o astfel de mustață care a devenit legendară. De-a lungul timpului a devenit totodată și foarte controversată, mai ales pentru că a fost cândva purtată de Adolph Hitler.

‘’Mustața lui Chaplin a devenit un obiectiv prin care să-l privim pe Hitler. Un obiectiv prin care Hitler a devenit pur și simplu Chaplinesque: o figură de batjocorit mai mult decât de temut, un ticălos a cărui pretenții s-ar prăbuși din propria greutate disproporționată la fel ca și în cazul personajului Vagabondul, care se prăbușea pe propriul baston.

Cineva care să fie ridiculizat mai degrabă decât temut’’ – Autor Ron Rosenbaum.

Dallas

După cum sugerează și denumirea sa, acest stil de mustață îți va oferi imaginea unui Cowboy cu atitudine de magnat petrolier. Acest stil este o alegere excelentă pentru bărbații cu fețe pătrate și maxilar puternic. Va trebui să fie îngrijită prin spălare și ajustare în mod regulat (cu excepția cazului în care dorești să fie mai neglijent). Una peste alta, este un stil ușor de realizat și de întreținut.

Piramidă

Acest stil se potrivește cu aproape orice formă a feței și este ușor de întreținut cu un aparat de tundere, de precizie. Piramida este un stil sofisticat care se caracterizează printr-o bază largă care se îngustează ușor pe măsură ce ajunge la nas.

Verifică preț Produse de îngrijire pentru barbă și mustață AICI!

Zappa

Lile Frank Zappa însuși. Este un stil oarecum unic și se potrivește cel mai bine cu fețele alungite. Zappa combină o mustață plină cu o barbă sub forma unui petic larg așezat în mijlocul bărbiei. Stilul necesită o întreținere minimă.

Rap Industry Standard

Acest stil combină o mustață subțire cu o barbă subțire care urmează discret conturul maxilarului. Vei avea nevoie de un aparat de ras ascuțit și de o mână fermă pentru a obține un astfel de rezultat. Acest stil se potrivește cu aproape toate formele feței.

Cop Stache

Numit și stil militar, acest stil de mustață are marginile superioare curbate, care nu cresc deasupra buzei. Este un stil care se potrivește cel mai bine cu o față pătrată și o linie maxilară bine definită. Dacă dorești ca cei din jur să creadă că ai putea purta o insignă, Cop Stach este clar varianta pentru care să optezi.

Petite Handlebar

Respectă cam toate regulile mustății de tip Handlebar, cu diferența că ar putea fi o alegere mai bună în cazul în care ai un par facial rar. Se potrivește cel mai bine cu o coafură clasică și o față rasă complet.

Ancoră

Stilul ancoră sau Anchor combină varianta de mustață creion sau mustață piramidală cu o barbă ascuțită. Dacă dorești să-ți definești mai bine bărbia maxilarului, aceasta este o alegere bună. Robert Downey Jr., Christian Bale și Johnny Depp poartă adesea o astfel de mustață.

A La Souvarov

O mustață în stil vechi, numită după un general rus, A La Souvarov, combină linii lungi care se conectează la o mustață. Acest stil necesită inițial perciuni groase, creșterea unei bărbii pline și apoi presupune procesul de bărbierire în urma căruia se obține forma specifică dorită.

Yosemite Sam

Aceasta este o versiune a mustății de tip Walruse, în care îți poți permite să lași mustața să crească mai mult pentru ca apoi să o poți modela spre exterior. Bărbații scunzi tind să se ferească de acest stil, deoarece rezultatul poate părea mai degrabă comic decât serios.

Verifică preț Produse de îngrijire pentru barbă și mustață AICI!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *