Tunsoarea Pixie

Totul despre Tunsoarea Pixie – 5 stiluri diferite

Adori părul scurt, îndeosebi tunsoarea Pixie? Citește totul despre tunsorile pixie în acest blog și află mai multe despre modul în care acest stil a devenit atât de popular!

De-a lungul istoriei, coafurile și tunsorile au suferit multe schimbări și evoluții. Multe au apărut peste noapte, au câștigat o popularitate semnificativă și au dispărut din atenția publicului cu aceeași spontaneitate cu care au apărut. Cu toate acestea, cu precădere,  tunsorile scurte au fost întotdeauna un stil care a rămas mai mereu prezent.

Chiar și după toți acești ani de schimbări și evoluții în toate industriile posibile, părul scurt a rămas totuși în tendințele modei. Printre numeroasele tunsori și stiluri de acest tip, tunsoarea pixie este cea care s-a remarcat în mod deosebit de-a lungul timpului, lăsând mereu o impresie de lungă durată, care îi înglobează atât pe cei care îndrăznesc să încerce ei înșiși acest stil, cât și pe ceilalți, care privesc cu admirație tunsoarea.

Părul scurt - coafura viitorului

Părul scurt – coafura viitorului

Cu câțiva ani în urmă, femeile credeau că feminitatea lor stă cu adevărat în imaginea unui păr lung, asemănător cu cel al lui Rapunzel , eventual până la talie de lung.

Fecioarele din epoca medievală trăiau cu convingerea că părul reprezenta gloria lor încoronată, motiv pentru care purtau mereu frumosul lor păr lung pe spate, împletit sau înfășurat într-un stil sofisticat și elegant, peste ceafă.

În anii 1920, după ce femeile și-au câștigat dreptul la vot, un grup de femei tinere și energice numite „flappers”, au continuat să celebreze această libertate proaspăt dobândită prin nonconformismul și încrederea lor în propriul stil și propria autenticitate.

Pe măsură ce au renunțat la corsete, și-au ridicat tivul și au încercat să meargă împotriva oricărei norme de control social, au făcut ceva care a surprins complet pentru că nimeni n-ar fi îndrăznit în acele vremuri să aibă astfel de inițiative. Lăsând deoparte fumatul, băutul și conducerea mașinilor de jur împrejur, au făcut inimaginabilul și au renunțat chiar și la așa numita „glorie de încoronare”,  transformând superbul lor aspect din coafuri cu păr lung și mătăsos în ceea ce este cunoscut astăzi ca fiind șic, elegant și uimitor de îndrăzneț, în tunsori bob.

La momentul respectiv, gestul a fost unul eliberator și a contribuit și mai mult la accentuarea sentimentului de libertate și de imensă realizare în inimile tuturor acestor femei, care doreau să-și reflecte libertatea printr-o coafură îndrăzneață.

În anii 1960, în același context al emancipării, s-a remarcat un nou val de preferințe și tendințe în materie de frumusețe în rândul femeilor. Treptat, tunsoarea bob a fost înlocuită de o tunsoare din ce în ce mai îndrăzneață și mai la modă – „tunsoarea pixie”.

O eră definită de femei puternice, care îndrăzneau coafuri curajoase și galante și care cu siguranță atrăgeau atenția, producând chiar un efect de tip „boom”.

Verifică preț Accesorii păr AICI!

Anii ’60 - O perioadă de coafuri rebele

Anii ’60 – O perioadă de coafuri rebele

Era anilor ’60 este denumită frecvent perioada care a revoluționat normele. Revoluțiile în obiceiuri, tradiții și moduri au răspândit o cu totul altfel de energie.

Sloganuri precum „puterea pentru imaginație” și „interzis noțiunii de interzicere” erau scandate de către mii de tineri, în timp ce protestele și răzvrătirea împotriva moralei, eticii și a normelor sociale mult discutabile adoptate de fostele lor generații erau din ce în ce mai frecvente.

Părul a devenit una dintre cele mai la îndemână unelte, atât pentru femei, cât și pentru bărbați din întreaga lume, de răzvrătire împotriva normelor și valorilor tradiționale.

Pe măsură ce rochiile și coafurile au început să devină mai îndrăznețe și mai libere, părul lung pentru bărbați și afro scurt, tunsorile masculine în stil pixie și twiggy pentru femei au devenit noul trend.

Într-un mod aparent natural, aceste stiluri au scos la iveală valuri uriașe de noi mișcări hippie, feminism și multe altele care împuternicesc genul. Principala intenție din spatele acestor coafuri rebele nu a fost decât una revoluționară. Aceste noi tunsori au fost introduse în primul rând pentru a alimenta revoluția feministă și pentru a marca desprinderea de comportamentul feminin tradițional.

Tunsoarea Pixie

Dintre numeroasele coafuri scurte și tunsori îndrăznețe și populare de până în secolul 21, „bobul” și „pixie” par a fi cele de referință. Chiar și astăzi sunt considerate simboluri ale puterii și rebeliunii împotriva valorilor tradiționale.

Pixie a devenit atât un soi de afirmare feministă cât și o caracteristică specifică unui mod de viață.

Pe lângă faptul că este un simbol al protestului am putea spune, tunsoarea băiețească a fost și o modalitate de masculinizare a femeilor sau de mascare a identității. De la luptele din războaie până la atingerea unor cote de succes inimaginabile pe care altfel nu le-ar fi dobândit din cauza sexului lor,  femeile au avut așadar, suficiente motive pentru a dori să arate precum bărbați, accesând astfel mult mai ușor oportunități disponibile exclusiv clasei masculine.

O tunsoare pixie este pur și simplu o coafură scurtă, în care extremitatea firelor de par este foarte aproape de scalp. În general, lungimea părului nu depășește mai mult de 5 cm, deși pot fi totuși și tunsori ceva mai lungi sau mai scurte.

În general, lungimea este uniformă, însă evoluțiile recente ale tunsorii includ și lungimi diferite, asimetrie sau straturi adăugate care sunt menite practic să adauge volum aspectului general.

Adesea poate fi obținută și în varianta de păr scurt lateral și ceafă și păr ceva mai lung în partea de sus. Unii oameni adaugă adesea chiar și un breton scurt în față.

Femeile de astăzi poartă această tunsoarea în diferite moduri, inclusiv cu partea din spate extrem de scurtă, cu partea superioară dată peste cap, sub forma unei creste, spikey sau pur și simplu cu părul proaspăt spălat, lăsat să se usuce în mod natural.

Verifică preț Accesorii păr AICI!

O scurtă istorie a tunsorii Pixie

O scurtă istorie a tunsorii Pixie

Așa cum am menționat mai devreme, originea mult revoluționarei tunsori pixie se învârte în jurul anilor 1930, perioadă în care femeile au zdrobit, metaforic vorbind, matrițele feminității. Anii ‘20 din urma Primului Război Mondial, au oferit femeilor un nou sentiment de libertate, în care s-au experimentat, într-un mod curajos și asumat, numeroase noi coafuri.

Tunsoarea a crescut în popularitate odată ce senzaționala actriță și animatoare americană, Josephine Baker a intrat pe scenă, purtând o elegantă tunsoare pixie, cu un aspect foarte șic.

Ulterior, popularitate imensă, din anii 1950, a acestei tunsori se datorează actriței Audrey Hepburn, care a câștigat un Oscar cu interpretarea ei din filmul „Roman Holiday”, o comedie romantică în cadrul căreia fermecătoarea actriță a purtat, în diverse scene, revoluționara tunsoare.

Audrey Hepburn

Celebra cântăreață de operă, Mary Garden a adoptat, de asemenea, acest stil, în 1927 și a scris despre decizia ei de a trece la varianta de păr scurt într-un număr al revistei Pictorial Review, o revistă destinată femeilor americane, în care afirma că „părul mai scurt este o stare de spirit și nu doar o nouă coafură”.

Ulterior a făcut chiar și o adnotare acestei afirmații precizând că renunțarea la părul lung a fost totodată și o eliberare din gratiile restricțiilor impuse femeilor în procesul lor de dobândire a libertății și independenței.

Inutil să spun că, odată cu trecerea anilor, alte câteva figuri feminine proeminente au susținut tunsoarea pixie adoptând coafuri similare. Cea mai notabilă dintre aceste figuri celebre este actrița  Mia Farrow, care a fost văzută purtând această coafură în thrillerul psihologic „Rosemary’s Baby”, din anul 1968. Într-un memoriu din 1997, ea a scris despre reacția negativă pe care a primit-o din cauza tunsorii, incluzând „prelegeri severe despre responsabilitate”.

Au urmat apoi, de-a lungul deceniilor, multe alte celebrități care au optat pentru această tunsoare elegantă.

Una dintre numeroasele susținătoare a tunsorii pixie este Emma Watson, favorita fanilor, care și-a tuns părul foarte scurt chiar după ce seria Harry Potter a ajuns la sfârșit. Într-un interviu cu revista Wonderland, ea a declarat că tăierea părului a fost o experiență eliberatoare: „M-am simțit îndrăzneață și pentru că a fost alegerea mea mi-a dat și mai multă încredere în propriile forțe”.

Verifică preț Accesorii păr AICI!

Tipuri de tunsori Pixie

În vremurile anterioare, tunsoarea pixie avea mai mult sau mai puțin, un stil sau o formă standard pe care o întâlneai adesea la femeile de pretutindeni.

Totuși, în ultima perioadă, această tunsoare a fost schimbată într-un stil de tip umbrelă, în care vei găsi alte câteva subtipuri și forme de stiluri pe care femeile de astăzi le consideră elegante.

Iată câteva dintre cele mai comune și populare stiluri de tunsoari pixie.

Tunsoare Pixie cu breton

Acest lucru este mai frecvent cunoscut sub numele de tunsoare pixie clasică, cu breton în partea din față.

Tunsoarea cuprinde, de obicei, o parte care este mai grea din punct de vedere al volumului și o parte care este, de obicei, mai scurtă. Deși este o tunsoare foarte scurtă, acest stil este extrem de versatil.

Tunsoare Pixie cu breton lung

Acest stil este aproape similar cu cel clasic, cu excepția faptului că este format dintr-un breton mai lung.

În timp ce părțile laterale și spatele sunt mai scurte, partea din față are breton lung, care aproape ajunge la nas.

Tunsoare Pixie lungă cu Undercut

Acest stil vine cu o formă care subliniază foarte mult linia feței. Presupune  păr mai lung în partea superioară și laterală și o tunsoare mai scurtă, proeminentă deasupra gâtului.

Tunsoare asimetrică Pixie

Aceasta este mai degrabă o tunsoare pixie pe care o poți purta pe tot parcursul anului, care arată minunat și elegant, indiferent de ținuta pe care ai alege-o. O caracteristică proeminentă a acestui stil  este asimetria, cele două părți laterale nefiind egale.

Tunsoare Pixie în stil vintage

După cum sugerează și numele, această tunsoare are un aspect clasic, de epocă și arată ca și cum ar fi ieșit chiar dintr-un film din anii ’90.

Este o tunsoare scurtă în ambele părți și spate și oferă cumva un aspect „permanent”.

Acum, că ai aflat totul despre istoria din spatele celebrei tunsori pixie, ești gata să încerci și tu un nou stil eliberator de coafură?

Verifică preț Accesorii păr AICI!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *