Tipuri de balsam pentru păr

4 tipuri de balsam pentru păr

Află totul despre diferitele tipuri de balsam pentru păr și mai ales, află care dintre acestea este cel mai potrivit tipului tău de păr, pentru a te asigura că îi oferi substanțele nutritive necesare.

Când vine vorba despre îngrijirea părului, oamenii tind să creadă adesea că aplicând un strat semnificativ de spumă de curățare pe scalp, poate fi varianta ideală de eliminare a tuturor impurităților, oferind totodată părului lor și substanțele hrănitoare de care acesta are nevoie.

Această concepție greșită în rândul majorității cauzează deteriorarea și ruperea părului, rezultând într-un aspect general uscat și nesănătos. Mulți oameni chiar par să nu fie conștienți de faptul că aplicarea șamponului des pe păr poate îndepărta toate uleiurile naturale prezente în păr, lăsând părul aspru și încurcat.

Pe de altă parte, există persoane care sunt conștiente de conceptul de balsam pentru păr. În ciuda acestui fapt, ele tind totuși să aleagă un balsam de păr greșit. Îți vine să crezi sau nu, joacă un rol extrem de important cunoașterea diferitelor tipuri de balsamuri, astfel încât să poți alege unul care se potrivește cerințelor părului tău.

O persoană cu păr gros va avea nevoie de un alt tip de balsam în comparație cu o persoană cu păr fin.

Pentru a simplifica lucrurile, iată tot ce trebuie să știi despre balsamurile pentru păr. Citește cu atenție acest articol, astfel încât să ai o mai bună înțelegere a importanței utilizării acestor produse și ulterior să poți alege cu încredere balsamul potrivit, care îți va hidrata părul așa cum îți dorești.

Rolul balsamurilor pentru păr este mult mai important decât ți-ai putea tu imagina.

Diferența dintre șampon și balsam

Diferența dintre șampon și balsam

Cea mai mare diferență între șampon și balsam este scopul utilizării lor. Atât șampoanele, cât și balsamurile sunt folosite pentru întreținerea părului, pentru a contribui la aspectul său sănătos și pentru a-l face ușor de manevrat (fără încurcături).

Pentru persoanele care nu știu care este scopul principal al acestor produse de îngrijire a părului, șampoanele și balsamurile par același lucru, motiv pentru care multe persoane nu se mai deranjează să folosească un balsam. Se presupune eronat că ambele vor curăța părul, oferindu-i în același timp un miros răcoritor.

Șampoanele au fost introduse înainte de toate pentru îngrijirea părului. Principalul lor scop era acela de a asigura îngrijirea părului uman și de a elimina orice tip de impurități. Mai târziu, aceleași companii producătoare de șampoane au introdus balsamurile.

Au creat acest tip de produs pentru a oferi părului un aspect mătăsos și neted, cu o senzație de catifelare la atingere, ca un produs perfect de utilizat în urma aplicării șamponului.

Te invitam să parcurgi mai departe informațiile colectate de noi pentru a înțelege mai bine aceste două produse.

Ce este șamponul?

Ce este șamponul?

Scopul unui șampon este mult diferit de cel al unui balsam. Un șampon ar trebui să curețe și nimic mai mult. Cu alte cuvinte, șampoanele sunt folosite pentru a face curățarea exterioară a scalpului și a părului. Ingredientele care sunt folosite în șampoane sunt foarte asemănătoare cu ingredientele folosite în săpunuri.

Ingredientele utilizate în mod obișnuit în șampoane sunt glicolul, sulfatul, clorura de amoniu, acidul citric, pantenolul, glicerina precum și alte ingrediente, în funcție de calitatea produsului. Glicolul și sulfatul sunt cele mai frecvente și mai puternice substanțe chimice dintr-un șampon și uneori pot chiar provoca iritații. Acesta este motivul pentru care șampoanele fără sulfați sunt considerate șampoane de o mai bună calitate.

Deși adesea sunt destul de similare, ingredientele folosite în șampoane sunt mai blânde în comparație cu ingredientele folosite pentru realizarea săpunurilor. Șampoanele se asigură că stratul protector exterior al părului nu este complet îndepărtat.

Pentru a putea face diferența cu și mai multă ușurință și pentru a avea o mai bună înțelegere asupra acestui aspect, încercă experimental să-ți speli părul cu săpun. Vei observa că devine extrem de aspru și greu de gestionat.

Valoarea pH-ului șamponului este menținută la 5,5 cu ajutorul acidului citric.

Verifică preț Șampoane de păr profesionale aici!

Ce este balsamul

Ce este balsamul?

Scopul unui balsam este acela de a asigura că părul curat este și neted, moale și ușor de administrat. Balsamurile sunt menite să fie extrem de blânde pentru părul tău, deoarece conțin proteine ​​și creme hidratante care ar trebui să-ți facă părul sclipitor, voluminos și sănătos.

Acest produs de îngrijire a părului ar trebui să aibă un nivel de pH mai scăzut comparativ cu șampoanele. În comparație cu șampoanele, balsamurile acționează asupra sănătății interne a părului, motiv pentru care au un nivel mai scăzut al pH-ului, astfel încât pot fi produși aminoacizi care vor îmbunătăți sănătatea părului și chiar întregul aspect general al acestuia.

Mai mult, dacă vei fi mai atentă decât în mod normal, vei observa că balsamurile nu creează o spumă groasă, așa cum o fac șampoanele.

Verifică preț Balsamuri de păr profesionale aici!

Șampon sau balsam

Șampon versus balsam

Scop

 • Șampoanele sunt exclusiv pentru curățarea părului și scalpului.
 • Balsamurile ar trebui să facă părul curat neted, moale și ușor de manevrat.

Niveluri de pH

 • Balsamurile ar trebui să aibă un nivel de pH mai mic în comparație cu șampoanele, însă, în mod normal, ambele produse sunt acide.

Spumă

 • Șampoanele produc o spumă groasă deoarece singurul lor scop este de a curăța bine părul. Cu toate acestea, în prezent, din ce în ce mai multe companii produc și variante fără sulfat, care nu seamănă cu șamponul tradițional.
 • Balsamurile nu produc niciun fel de spumă, deoarece ar trebui să ofere hrană în loc să curețe părul.

Delicatețe

 • Uneori, șampoanele pot fi aspre pe păr, deoarece pot elimina uleiurile naturale din păr.
 • Balsamurile, în schimb, sunt blânde pentru păr, deoarece oferă umezeală părului.

Cum se folosesc

 • Este important să cureți rădăcinile părului cu șampon, să îl masezi ușor și apoi să îl clătești corespunzător.
 • Balsamul trebuie aplicat pe vârfurile părului numai după ce șamponul a fost îndepărtat complet.

Ingrediente

 • Ingredientele utilizate în mod obișnuit în șampoane sunt glicol, sulfat, acid citric, glicerină, clorură de amoniu, pantenol și multe altele. Glicolul și sulfatul sunt cele mai puternice ingrediente.
 • Cel mai des utilizate ingrediente în compoziția balsamurilor ar fi hidratanți, substanțe care conțin proteine ​​din zer, rapid absorbabile pentru refacerea părului deteriorat, lubrifianți, uleiuri din semințe și nuci, protecție solară și multe altele.

Tipuri de balsam pentru păr

Balsamurile care necesită clătire

Balsamurile care necesită clătire

Balsamurile care necesită clătire sunt cele mai frecvente balsamuri. Procesul de aplicare și clătire a unui astfel de balsam se face doar la extremitatea firelor de păr. Trebuie doar să aplici o cantitate suficientă de balsam pe părul umed, să-l lași câteva minute și apoi să-l îndepărtezi.

Scopul unui astfel de produs este de a proteja cuticulele de păr și de a le oferi un efect de netezire, protejându-le totodată si deteriorarea cauzată de căldură. Un balsam care necesită clătire ar putea fi utilizat pe păr și în momentul spălării.

Acest balsam este cea mai bună alegere pentru aproape orice tip de păr, inclusiv pentru părul uscat, normal și gras.

Verifică preț Balsamuri de păr cu clătire aici!

Balsamuri pentru hidratare intensă

Balsamuri pentru hidratare intensă

După cum sugerează și numele, un balsam pentru hidratare intensă sau profundă este menit să ofere părului o hidratare mai profundă în comparație cu balsamurile tradiționale. Sunt ideale pentru părul deteriorat și uscat.

Ingredientele din compoziția acestor balsamuri sunt menite să refacă sănătatea deteriorată a părului, sa hidrateze intens și să repare în profunzime firul de păr. Ingredientele cel mai des întâlnite din compoziția lor includ emulgatori, diverse tipuri de ceară și uleiuri.

Reține că balsamurile pentru hidratare profundă nu sunt alegerea ideală pentru părul normal și gras pentru că pot accentua aspectul uleios al părului, ceea ce ar fi de evitat.

Balsamurile cu hidratare intensă ar trebui să fie aplicate pe păr și lăsate timp de cel puțin 30 de minute. Odată ce timpul a trecut, balsamul trebuie să fie îndepărtat din păr prin clătire abundentă cu apă.

Structura părului necesită utilizarea unui astfel de produs doar temporar, însă pentru rezultate și îmbunătățiri semnificative, este important să aplici un balsam pentru hidratare intensă a părului cel puțin o dată pe săptămână sau o dată pe lună.

Dacă te gândești să schimbi culoarea părului, ar fi indicat să ai în vedere utilizarea unui balsam cu hidratare intensă.

Deși, hidratarea intensă a părului poate fi o sarcină lungă și uneori obositoare, dacă dorești ca părul tău să arate și să fie sănătos, optează cu încredere pentru un balsam cu hidratare intensă. Pur și simplu va transforma părul uscat și deteriorat în unul sănătos, cu strălucire naturală.

Verifică preț Balsamuri de păr pentru hidratare intensă aici!

Balsamuri care nu necesită clătire

Balsamurile care nu necesită clătire sunt mai lejere, au o vâscozitate mai mică și o consistență mai subțire în comparație cu balsamurile pentru hidratare profundă. Scopul unui balsam de păr este să funcționeze ca o cremă hidratantă, astfel încât părul să fie protejat cu acest strat adiacent. Au  surfactanți care formează un strat de balsam pe suprafața părului, rezultând într-o textură a părului moale și plăcută la atingere. Mai mult, acest balsam poate fi folosit ca produs de coafare, aplicat pe vârfurile părului, după spălare. Avantajul cel mai mare al acestui tip de balsam este că ajută la descurcarea șuvițelor de păr fără a le deteriora sau rupe.

Spre deosebire de balsamurile pentru hidratare intensă, balsamurile care nu necesită clătire sunt potrivite pentru o varietate de tipuri de păr, inclusiv părul subțire, creț și gras.

Verifică preț Balsamuri de păr fără clătire aici!

Măști de păr

Măști

O mască de păr este o formulă concentrată, cu consistență groasă și foarte hrănitoare pentru păr. Scopul unei măști de păr este de a pătrunde profund în cuticulele părului, astfel încât proteinele și umezeala să poată hidrata părul. Acest balsam de păr are cele mai promițătoare și durabile rezultate. Pentru că masca de păr oferă cel mai ridicat procent de hidratare și vine la pachet și cu alte beneficii, este adesea recomandată de experții. Vei obține un aspect foarte sănătos, strălucitor și vibrant pentru părul tău, iar aceste sunt doar câteva dintre cel mai des întâlnite beneficii.

Masca de păr se folosește în funcție de caracteristicile părului tău. De obicei, o mască de păr poate fi ținută 15 minute, însă dacă părul tău este extrem de deteriorat, atunci ia în considerare să prelungești procesul de hidratare până la 20 de minute. Folosind acest tip de produs doar de câteva ori pe săptămână vei putea îmbunătăți vizibil și rapid sănătatea părului tău.

Verifică preț Măști de păr aici!

Alege balsamul în funcție de tipul de păr

Păr drept și fin

Păr drept și fin

În cazul în care ai părul drept și fin este important să folosești un balsam pentru volum. Dacă ai norocul să moștenești un păr neted și mătăsos, cea mai bună opțiune ar fi un balsam care să aducă puțin volum părului tău. Utilizând orice alt tip de balsam, riști să îngreunezi textura părului și implicit să nu obții efectul indicat texturii tale de păr. Formula unui balsam pentru volum este mult diferită de orice altă formulă de balsam fără, însă a-ți încărca excesiv părul.

Dacă ai părul drept și fin, este important să te ții departe de balsamurile de netezire, care vor face firul de păr mult mai greu și vor contribui la aplatizarea lui.

Par ondulat

Par ondulat

Dacă ai părul ondulat, optează pentru un balsam ușor. Părul ondulat este un tip de păr dificil de manevrat, deoarece în lunile umede părul scapă de sub control, dar în lunile mai reci, devine uscat și are nevoie de un plus de hidratare. Cu cât este părul mai ondulat, cu atât mai uscat va fi. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că uleiurile naturale de la rădăcina părului nu mai reușesc să ajungă la vârful părului. Chiar dacă părul ondulat nu este la fel de uscat ca și părul creț, totuși poate fi adesea greu de gestionat, din cauza acestei deficiențe de hidratare naturală. Pe de altă parte, acest tip de păr poate fi, de asemenea, plat, motiv pentru care trebuie să te asiguri că balsamul pe care îl utilizezi nu-ți va încărca foarte mult părul.

Dacă te orientezi pentru un balsam special pentru păr ondulat, asigură-te că are mențiunea „pentru păr ondulat”!

Păr des și creț

Păr des și creț

Pentru părul des și creț, trebuie să folosești un balsam profund hidratant sau o mască de păr. Așa cum am menționat anterior, cu cât părul este mai curat, cu atât va fi mai uscat, așa că trebuie să ai grijă de el. Din cauza lipsa de uleiuri naturale sau de umezeală, părul tău va tinde să aibă un aspect nesănătos și încrețit.

Dacă ai părul creț și des, este important să aplici un balsam cu hidratare intensă, astfel încât părul tău să devină radiant de sănătos.

Fă un tur în căutarea balsamurilor de păr pentru „hidratare intensă” sau „pentru părul creț”.

Ia în considerare utilizarea balsamurilor de fără clătire pe care le poți utiliza săptămânal sau la fiecare două săptămâni. Dacă folosești un balsam care se lasă în păr pe durata întregii zile, vei observa imediat cum părul tău este mai puțin încrețit și mai ușor de manevrat; fiecare buclă va avea un aspect mai îngrijit și va fi mai bine definită.

Poți opta pentru un balsam de tip spray pe care să-l aplici pe păr după spălare sau în timpul coafării.

Bucle afro-americane

Bucle afro-americane

Dacă ai bucle afro-americane, trebuie să alegi produse pe bază de ulei sau măști pentru păr. Întrucât buclele afro-americane sunt foarte dese, ele sunt adesea denumite „bucle încăpățânate”. Din fericire, dacă ai produsele potrivite pentru coafat, vei putea obține un păr sănătos și strălucitor. Există produse de îngrijire special create pentru acest tip de păr.

Căută produse care au uleiuri diferite în ele. Aceste uleiuri pot varia de la un amestec accesibil de ulei de nucă de cocos, până la preluarea uleiului de argan marocan de înaltă calitate.

Buclele afro-americane nu trebuie să fie spălate foarte des. Poți chiar opta pentru un interval de 7 până la 10 zile. Dacă acest tip de păr este spălat în mod regulat cu șampon, toate uleiurile naturale vor fi eliminate și vor cauza uscarea și deteriorarea părului.

De ce este importantă utilizarea unui balsam?

Păr mătăsos și ușor de gestionat în orice moment

Păr mătăsos și ușor de gestionat în orice moment

Nu contează cum este părul tău (uscat sau umed); dacă ai folosit balsamul potrivit, va fi ușor de pieptănat. Un balsam permite alunecarea periei de păr cu ușurință, fără a provoca rupere sau deteriorare. În plus, vei simți că ai ceva mai mult control asupra părului tău.

Părul va avea o textură mai moale, mai fină și va avea un aspect mai strălucitor.

Balsamurile conțin ingrediente (cum ar fi uleiurile naturale) care fac părul mai plăcut la atingere și îi conferă o strălucire mătăsoasă. Mai mult, acest produs de îngrijire a părului este aprovizionat cu emolienți care fac părul moale și ușor de manevrat.

Revigorează-ți părul cu hidratarea de care are nevoie!

Dacă părul tău pare să fie prea uscat, tot ce trebuie să faci este să aplici balsam. Balsamul oferă părului un strat de umezeală care va contribui la hrănirea părului. În acest fel părul tău nu va avea un aspect neglijent, dimpotrivă, va arta foarte sănătos.

Gata cu părul electrizat

Odată cu apropierea lunilor uscate, de iarnă, aerul începe să afecteze negativ părul. Cu electricitatea statică acumulată în părul tău, coafurile pot deveni incontrolabile. Din fericire, doar prin aplicarea balsamului, poți hidrata părul și reduce electricitatea statică care îți strică aspectul general al părului.

Protecție împotriva deteriorării

Așa cum am menționat anterior, aplicarea balsamului te va să-ți protejezi părul împotriva deteriorării. Indiferent că vorbim despre razele nocive ale soarelui sau de echipamentele de coafare, un strat de balsam te va asigura că părul tău nu va fi afectat de factorii externi. Mai mult, balsamul protejează părul chiar și împotriva deteriorări cauzate de uscarea părului cu prosopul.

Acestea sunt principalele tipuri de balsamuri pe care fiecare persoană ar trebui să le cunoască. Doar alegând balsamul potrivit, te poți asigura că părul tău este ușor de gestionat și rămâne sub control.

Adăugarea balsamului potrivit la rutina de îngrijire a părului este, de asemenea, plină de satisfacții. Vei oferi părului tău nu doar un aspect sănătos, ci și unul mătăsos și strălucitor. Cu atât de multe cunoștințe acumulate despre tipurile de balsam de păr, ai toate șansele să faci cea mai potrivită alegere pentru tine!

Verifică preț Balsamuri de păr aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *