Ceai negru pentru păr

Ceai negru pentru păr – 5 beneficii-cheie

Descoperă beneficiile unei clătiri cu ceai negru pentru părul tău, procedura de aplicare a infuziei și află mai multe despre eventualele probleme de care ar trebui să fii conștientă.

Înnebunită fiind după ceaiuri, beau tot felul de infuzii, inclusiv ceai negru. Îmi plac în mod deosebit soiurile mai puternice.

Dar, după cum ai observat din informațiile prezentate pe acest site, ceaiul nu este doar pentru băut.

Poate oferi și beneficii pentru sănătatea părului. Și aici includem și ceaiul negru.

 Ce beneficii oferă un ceai negru pentru păr?

Da, părul tău se poate bucura de beneficii, dar la fel ca majoritatea remediilor naturale, nu este unul făcător de minuni. Dacă nu ai grijă de sănătatea părului tău și aspectul este unul foarte deteriorat, ceaiul negru nu îl va proteja complet. Cu siguranță nu previne complet căderea părului. Cu toate acestea, părul tău se poate bucura de beneficii precum:

Beneficiile ceaiului negru pentru păr

  1. Cofeina: Cofeina din ceaiul negru blochează DHT. DHT este o cauză a căderii părului.
  2. Adaugă strălucire: clătirea cu ceai negru poate îmbunătăți strălucirea părului.
  3. Înmoaie părul: Dacă ai păr aspru, gros sau creț, o clătire cu ceai negru te poate ajuta la obținerea unui păr mai moale.
  4. Întunecă părul deschis: interesant, ceaiul negru vă poate întuneca ușor părul. Nu este la fel de puternic ca vopsitul cu folii de aluminiu sau tehnica mai subtilă de balayage, dar dacă ai părul întunecat, este posibil să observi o ușoară schimbare a părului. În unele cazuri, poate adăuga subtil o culoare cafenie moale părului șaten închis.
  5. Regenerează părul? Îndoielnic! În timp ce unii oameni susțin acest lucru, mai ales dacă este fermentat cu Aspergillus (sursă), mi se pare totuși greu de crezut. La urma urmei, cele mai mari companii farmaceutice din lume au avut mereu acces la tot felul de rețete și medicamente pentru regenerarea părului timp de zeci de ani și, dacă ar fi atât de simplu, cel mai probabil ar avea deja pe piață ceva produse cu astfel de ingrediente în compoziție.

Rețetă pentru clătirea părului cu ceai negru

Cel mai bun tip de ceai: Depinde cât de întunecat dorești să fie ceaiul. Pentru un ceai mai puțin intens, optează pentru ceaiul negru chinezesc.

Durata infuzării: câteva ore sau chiar peste noapte.

Cantitate de ceai: de la 2 până la 4 pungi de ceai.

Cantitatea de apă: 2 căni de apă clocotită.

Verifică preț Ceai negru – diverse sortimente aici!

Cum să aplici ceaiul negru pe păr

Video:

Înainte de toate părul trebuie să fie mai întâi spălat cu șampon. Apoi poți începe clătirea după cum urmează:

Cea mai bună temperatură a ceaiului negru pentru clătirea părului

Temperatura camerei.

Cât timp ar trebui să rămână în părul tău?

Lăsă-l să stea timp de 20 până la 30 de minute în păr.

Este important să ai în vedere că poate pata așa că ar fi bine să fii atentă la ținuta pe care o alegi.

Cum ar trebui să-l clătești?

Cel mai bun mod este să aplici și un balsam după clătirea cu ceai negru, să le lași pentru 20-30 de minute în păr și apoi să clătești totul cu apă.

Poți prepara o baie întreagă de ceai negru pentru păr și piele?

Desigur. Asta va presupune o cantitate considerabilă de ceai, însă atât părul cât și pielea ta vor beneficia de o experiență specială. Trebuie totuși să menționez că aceasta nu este metoda tipică sau ideală de clătire a părului cu ceai negru.

Concluzie

Clătirea părului cu ceai negru îți va vopsi părul?

Deși nu-ți va schimba complet nuanța părului, totuși îl va întuneca ușor, mai ales dacă ai un păr mai deschis la culoare. Din acest motiv, mulți oameni preferă să nu folosească ceai negru și preferă alte variante de clătire cu ceai care nu modifică nuanța părului.

Ceaiul negru îți spală/curăță părul?

Nu. Nu este un șampon. Este doar o clătire, care, odată aplicată, ar trebui, de asemenea, îndepărtată printr-o altă clătire cu apă normală

Merită?

După părerea mea, merită să încerci. Fiecare persoană poate obține beneficii diferite pentru sănătate în urma unui astfel de proces. Unii oameni nu observă niciun fel de îmbunătățiri, în timp ce alții consideră că le este de mare ajutor. Costă puțin, nu-ți provoca daune și se poate face în câteva minute. Singurul lucru pe care l-ai putea pierde ar fi doar o ceașcă-două de ceai.

Verifică preț Ceai negru – diverse sortimente aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *