Cele mai bune 5 dușuri bucale/irigatoare orale în 2023

Cu toții știm cât este de important să ne spălăm dinții de două ori pe zi. Spălatul pe dinți este prima activitate pe care o facem după ce ne trezim și ultima activitate înainte de somn. Însă nu toți dintre noi ne curățăm cu adevărat dinții pe cât ar trebui.

Flossing-ul tradițional (cu ață dentară) poate fi dificil, incomod sau dureros. Din aceste motive, multe persoane evită, amână sau pur și simplu nu practică această activitate de curățare a dinților.

Aici intervine dușul bucal sau, cunoscut mai nou drept irigatorul oral! S-a demonstrat că dușurile bucale/irigatoarele orale sunt cu 51% mai eficiente în comparație cu folosirea aței dentare pentru a preveni apariția gingivitei și pentru curățarea danturii sensibile.

Poate sună prea bine pentru a fi adevărat, însă, dacă dușul bucal/irigatorul oral este un accesoriu ce încă nu participă activ la îngrijirea cavității tale bucale, te vom ajuta să alegi cel mai bun duș bucal/irigator oral în funcție de cerințele personale!

De ce aveți încredere în noi? Am alocat peste 60 de ore de cercetări, testând și examinând cele mai bune dușuri bucale/irigatoare orale de pe piață. Am avut onoarea de a lucra alături de Luciana Eftimie, medic stomatolog ce deține 35 de ani de experiență, pentru a selecta cele mai bune dușuri bucale/irigatoare orale.

Experiența personală obținută în urma radiografiilor dentare cât și colaborarea constantă cu ortodonți și alte tipuri de doctori stomatologi pentru a oferi cele mai clare radiografii m-au ajutat să înțeleg efectele pe termen lung ale igienei orale precare și sănătății dentare neglijate.

Am analizat feedback-uri imparțiale ale din partea consumatorilor, multe studii clinice și articole din reviste științifice înainte de a alege pentru testare  cele mai bune dușuri bucale/irigatoare orale de pe piață.

Am achiziționat toate modelele pe care urmează să le discutăm pentru a le testa ca apoi să ne pronunțăm asupra celui mai bun duș bucal/irigator oral disponibil pe piață. Am realizat acest articol pentru a vă ajuta să economisiți timp și bani și să obțineți la prima încercare cel mai bun duș bucal/irigator oral pentru voi.

Conținut:

Cele mai bune dușuri bucale/irigatoare orale

ProdusModelCalitateRatingPreț
Waterpik AquariusA+5/5

Verifică preț!

Phillips Sonicare AirflossA+4.9/5

Verifică preț!

Waterpulse V700A+4.7/5

Verifică preț!

WaterPik Cordless WP-560A+4.5/5

Verifică preț!

So Wash VorticeA4.3/5

Verifică preț!

Cel mai bun duș bucal/irigator oral în general: WaterPik Aquarius WP-660

Alegerea noastră #1: Fiind primul duș bucal/irigator oral susținut de Asociația Dentară Americană (ADA), Waterpik Aquarius este alegerea noastră de top pentru a obține un zâmbet strălucitor și sănătos! Dușul bucal Waterpik Aquarius oferă o varietate de setări și caracteristici pentru a promova sănătatea dentară chiar și în cazuri particulare, precum deținerea de implanturi dentare, coroane, aparate dentare sau alte lucrări fixe.

Gama de produse WaterPik a fost prima din cadrul dușurilor bucale care a primit certificatul de recunoaștere ADA, un premiu prestigios bazat pe evaluarea siguranței și eficienței dezvoltate de un produs.

Este dovedit clinic că dușul bucal WaterPik Aquarius WP-660 elimină până la 99,9% din biofilmele ce formează palca bacteriană și este cu până la 50% mai eficient la curățarea dinților și a gingiilor decât ața dentară!

Rezervor generos

Rezervorul dușului bucal WaterPik Aquarius WP-660 pune la dispoziția utilizatorului 600 de ml de apă, însă, datorită amprentei sale de dimensiuni reduse, rezervorul este îndeajuns de compact încât să nu ocupe inutil spațiul prețios din baia dumneavoastră.

Dușul bucal WaterPik Aquarius WP-660 este foarte eficient, asigurând 1400 de impulsuri cu apă pe minut! Așadar, o utilizare completă a rezervorului va adăuga doar 90 de secunde în rutina dumneavoastră alocată igienei dentare.

Această configurație amplă și, în același timp, rapidă și eficientă, a dușului bucal WaterPik Aquarius WP-660 indică și faptul că utilizarea apei de gură în locul apei curente ar putea fi foarte scumpă.

Pe scurt, prin prisma eficienței sale, WaterPik Aquarius WP-660 folosește o cantitate mare de apă într-un interval scurt de timp. Rezervorul robust nu va suferi trepidații nici măcar la cele mai ridicate setări de presiune. În plus, în ciuda capacității sale ample, rezervorul este foarte intuitiv și facil de desfăcut în vederea reumplerii sale.

În plus, rezervorul dușului bucal WaterPik Aquarius WP-660 poate fi curățat chiar și în mașina de spălat vase!

7 capete/vârfuri pentru curățare

Setul de accesorii oferit de dușul bucal WaterPik Aquarius WP-660 include o varietate de capete pentru a acoperi o gamă amplă de practici necesare pentru o excelentă igienă orală:

 • 3 capete/vârfuri clasice
 • 1 cap/vârf ortodontic
 • 1 cap/vârf pentru îndepărtarea plăcii bacteriene
 • 1 cap/vârf paradontal (PikPoket)
 • 1 cap/vârf periuță

Fiecărui cap/vârf clasic îi este alocată o culoare specifică, astfel încât fiecare membru al familiei să aibă propriul său cap clasic pentru curățare. Dușul bucal WaterPik Aquarius WP-660 oferă două moduri de utilizare: curățare și masaj,  un control complet și variat al presiunii, de la 10 la 100 PSI. Modul de curățare cât și cel pentru masaj utilizează pulsații, cu specificația că, în modul masaj, pauzele dintre impulsuri sunt ceva mai lungi.

Avantaje oferite de WaterPik Aquarius WP-660

 • Setări variate ale presiunii
 • 7 vârfuri/capete pentru curățare
 • Certificare ADA (Asociația Dentară Americană)
 • 2 moduri de utilizare (curățare, masaj)
 • Rezervor generos (600 ml)

Dezavantaje

 • Doar două spații de stocare pentru capete/vârfuri

Verifică preț WaterPik Aquarius WP-660 aici!

Cel mai bun duș bucal/irigator oral pentru călătorii: Philips Sonicare Airfloss

Recomandarea noastră #2: Dacă nu dispuneți de prea mult spațiu de depozitare în baia dumneavoastră sau pur și simplu doriți un duș bucal/irigator oral pe care să-l puteți lua cu dumneavoastră atunci când călătoriți, atunci Philips Sonicare Airfloss (un alt duș bucal/irigator oral certificat de ADA), vi se potrivește cel mai bine.

Philips Sonicare Airfloss este un duș bucal/irigator oral portabil care poate îndepărta de până la 5x mai multă placă bacteriană față de periajul manual, oferind un plus de sănătate gingiilor dumneavoastră chiar și după doar două săptămâni de utilizare! Dimensiunea dușului bucal Philips Sonicare Airfloss este aproape similară cu cea a unei periuțe de dinți electrice, însă utilizează  puterea apei provenite din rezervor.

În concluzie, am considerat că Philips Sonicare Airfloss este cel mai bun duș bucal fără fir, disponibil pe piața acestor accesorii pentru igiena orală.

Funcționează excelent cu apă de gură

Dușul bucal Philips Sonicare Airfloss are un rezervor mult mai mic în comparație cu WaterPik Aquarius WP-660. În rezervorul dușului bucal Philips Sonicare Airfloss lichidul este combinat cu aer, iar un plin al acestuia asigură două utilizări complete. Așadar, dușul bucal Philips Sonicare Airfloss este suficient de economic pentru a putea folosi doar apă de gură în procesul de curățarea a cavității bucale.

Deține o duză subțire, înclinată

Am descoperit că design-ul special al capului/vârfului deținut de dușul bucal Philips Sonicare Airfloss asigură o manevrabilitate superioară înăuntrul cavității bucale față de alte dușuri/irigatoare bucale.

Duza subțire, înclinată și vârful de ghidare vă ajută să vă mișcați cu ușurință de-a lungul liniei gingivale și să găsiți rapid locul dintre dinți unde ar trebui poziționat capul dușului. În concluzie, forma dușului bucal Philips Sonicare Airfloss va optimiza timpul alocat curățării întregii cavități bucale la numai 30 de secunde, secunde pe care le veți include în cadrul timpului estimat igienei dentare.

Avantaje oferite de Philips Sonicare Airfloss

 • Dimensiune redusă
 • Design eficient
 • Ușor de folosit
 • Poate utiliza apă de gură
 • O singură încărcare a bateriei Lithium-Ion asigură 3 săptămâni de utilizare

Dezavantaje

 • Un singur cap/vârf, un singur nivel de presiune

Verifică preț Philips Sonicare Airfloss aici!

Cel mai bun duș bucal/irigator oral pentru întreaga familie: Waterpulse V700 Plus

Waterpulse V700 Plus este considerată varianta de top din gama „FAMILY” oferită de producător. De asemenea certificat ADA, Waterpulse V700 Plus este un duș bucal/irigator oral ceva mai voluminos datorită rezervorului său cu cea mai mare capacitate pe care am întâlnit-o în urma testărilor, și anume 1000 de ml.

Dușul bucal Waterpulse V700 Plus livrează până la 1200 de impulsuri cu apă pe minut, într-un ambient cât se poate de silențios.

Rezervor mare, dimensiuni reduse

Deși poate vă imaginați un accesoriu ce va acapara tot spațiul din baia dumneavoastră luând în calcul rezervorul de 1000 de ml, dimensiunile reale ale dușului bucal Waterpulse V700 Plus sunt de 210mm x 130mm. O utilizarea completă a rezervorului implică numai 90 de secunde datorită debitului de apă rapid. Rezervorul nu necesită reumplere sau completare pentru o curățare completă.

6 capete/vârfuri pentru întreaga familie

Dușul bucal Waterpulse V700 Plus pune la dispoziția dumneavoastră nu mai puțin de 6 capete/vârfuri cu scopuri bine determinate în asigurarea sănătății și igienei cavității bucale:

 • 3 capete/vârfuri clasice pentru uz general
 • 1 cap/vârf pentru curățarea limbii
 • 1 cap/vârf paradontal pentru curățarea cavităților gingivale
 • 1 cap pentru curățarea plăcii bacteriene, a implanturilor și coroanelor

Setări diversificate + funcție de masaj

Waterpulse V700 Plus se va adapta cu succes în funcție de cerințele dumneavoastră datorită celor 6 tipuri de setări ale presiunii apei, obținând valori situate între 20 și 120 PSI, pentru o curățarea cât mai personalizată.

În plus, capetele/vârfurile dispun de posibilitatea de rotația la 360 de grade, pentru un acces facil în cele mai greu de atins zone ale cavității bucale. Funcția adițională de masaj stimulează țesutul gingival, pentru a obține gingii roz și sănătoase.

Avantaje oferite de Waterpulse V700 Plus

 • Rezervor de 1000 ml
 • 6 capete/vârfuri specifice
 • 6 setări de presiune a apei
 • Funcție de masaj

Dezavantaje

 • Greutatea de aprox. 1 kg

Verifică preț Waterpulse V700 Plus aici!

Cel mai bun duș bucal/irigator oral fără fir: WaterPik Cordless WP-560

Waterpik WP-560 este un alt duș bucal/irigator oral fără fir. Are un rezervor mai mare decât Philips Sonicare Airfloss, dar va încăpea cu ușurință în valiza de călătorie. Include și o carcasă de transport pentru a evita posibilele scurgeri.

La fel ca celelalte dușuri buale Waterpik, WaterPik Cordless WP-560 deține un certificat ADA. Așadar, în ciuda alegerii unui model de dimensiuni mai mici, calitatea WaterPik nu va avea de suferit!

Încărcare prin inducție

În locul încărcătorului tradițional, încărcătorul magnetic ne-a atras atenția și ne-a cucerit de la prima reîncărcare. O încărcare completă se efectuează în patru ore asigură funcționalitatea dușului bucal timp de o săptămână.

3 setări ale presiunii

Deși deține mai puține setări de presiune față de WaterPik Aquarius WP-660, WaterPik Cordless WP-560 deține variații excelente între cele trei setări de presiune diferite în vederea realizării curățării de care aveți nevoie, setări completate de diversitatea celor 4 tipuri capete/vârfuri. În concluzie, WaterPik Cordless WP-560 este un dușul bucal/irigator oral complet, ce poate fi luat cu ușurință în bagaj pe durata oricărei călătorii.

Avantaje oferite de WaterPik Cordless WP-560

 • 4 vârfuri/capete
 • 3 setări de presiune ale apei
 • Certificat ADA (Asociația Dentară Americană)
 • Ideal pentru călătorit
 • Carcasă și încărcător pentru transport

Dezavantaje

 • Bateria cu autonomie mai scăzută față de modelele anterioare

Verifică preț WaterPik Cordless WP-560 aici!

Cel mai bun duș bucal/irigator oral pentru orice  buzunar: So Wash Vortice

La o primă audiție, este posibil ca „So Wash Vortice” să nu vă spune atât de multe precum „WaterPik sau Philips”. Însă cum vă sună „10 setări de presiune, 8 capete și un rezervor de 600 de ml, toate acestea la un preț imbatabil?”. După cum v-ați dat seama deja, So Wash Vortice este alegerea noastră de top la categoria preț/calitate. Acest duș bucal oferă toate calitățile prezentate anterior, plus câte ceva în plus.

8 capete/vârfuri cu diferite funcții de curățare

Ideal pentru întreaga familie, dușul bucal So Wash Vortice pune la dispoziția dumneavoastră 8 tipuri de capete/vârfuri menite să îndeplinească cu succes diferite misiuni:

 • 2 capete/vârfuri pentru curățare clasică
 • 1 cap Vortice Spacer
 • 1 cap Vortice Orthodontic
 • 1 periuță Vortice
 • 1 cap de curățare pentru limbă
 • 1 cap paradontal
 • 1 mini-periuță

Funcție smart de auto-oprire după 3 minute

Menționăm că această funcțiune de auto-protecție nu am mai întâlnit-o la niciunul din dușurile bucale/irigatoarele orale despre care am discutat anterior. Cu toții am uitat pornit măcar o dată, la un moment dat, un aparat electro-casnic pornit, iar acesta fie s-a ars, fie a rămas fără baterie.

Ei bine, dușul bucal So Wash Vortice se va proteja de unul singur după 3 minute de la pornirea sa. Funcția de „smart shut-suff” va deconecta accesoriul fără ca acesta să rămână fără baterie sau chiar fără șansa de a mai putea fi folosit vreodată.

10 setări de presiune

Oferind o un maximum de 1200 de pulsații pe minut, dușul bucal So Wash Vortice oferă nu mai puțin de 10 setări de presiune, chiar și pentru cei mai exclusiviști dintre utilizatori.

Pentru mai multe detalii despre gama de produse So Wash, așezați-vă cât mai confortabil și urmăriți această scurtă prezentare video. Veți rămâne plăcut surprinși:

Avantajele oferite de dușul bucal/irigatorul oral So Wash Vortice

 • 8 capete pentru diferite tipuri de curățare
 • 10 setări de presiune
 • Rezervor de 600 ml
 • Funcție smart de auto-oprire

Dezavantaje

 • Materiale mai puțin calitative

Verifică preț So Wash Vortice aici!

Ghidul cumpărătorului

Sporește-ți igiena orală fără dureri

Un zâmbet este adesea primul lucru pe care îl observăm la o persoană. Totuși, un studiu recent a constatat că unui procent de peste 25% dintre oameni nu le place să zâmbească din cauza danturii. Curățarea în mod regulat a dinților folosind un duș bucal/ irigator oral este primul pas pentru a obține nu doar un zâmbet sănătos, ci și unul strălucitor deoarece folosirea acestui accesoriu vă poate ajuta să vă păstrați albul dinților, oferindu-le un aspect curat.

Folosirea dușului bucal este recomandată mai ales în cazul în care purtați aparat dentar pentru că utilizarea aței dentare este practic imposibilă în astfel de situații. Dușul bucal va îndepărta resturile alimentare prinse între dinți și/sau bracket-uri, zone în care ața dentară nu poate ajunge fără a vă crea o doză mare de disconfort.

Dușurile bucale sunt ideale și pentru majoritatea dintre noi care nu excelează la capitolul dexteritate. Dușurile bucale de calitate folosesc capete rotative la 360 de grade pentru a atinge orice zonă a cavității bucale, controlând presiunea și direcția apei chiar și fără prea mult efort. Deși este nevoie de puțină repetiție, utilizarea unui duș bucal este mult mai facilă în comparație cu manevrarea aței dentare.

Dacă aveți dinți sensibili, puteți folosi apă călduță pentru a vă familiariza cu utilizarea dușului bucal. Aflați mai multe despre cum trebuie să utilizați un duș bucal din acest articol.

Diferite tipuri de dușuri bucale/irigatoare orale

Există trei tipuri principale de dușuri bucale/irigatoare orale:

Dușuri bucale/irigatoare orale fixe

Cele mai mari și mai cuprinzătoare. De obicei, acestea dispun de diferite tipuri de curățare, și de cele mai multe tipuri de capete și setări de presiune ale apei. Conțin un rezervor detașabil, ce poate fi umplut cu apă potabilă sau apă de gură. Aceste dușuri bucale/irigatoare fixe au, de obicei, nevoie de o sursă de curent.

Dușuri bucale/irigatoare orale fără fir

Fiind mai mici față de cele fixe, dușurile bucale/irigatoarele orale fără fir dispun de o sursă de energie înlocuibilă (baterii obișnuite sau baterii reîncărcabile) și de un încărcător. Au rezervoare cu capacități mai mici față de cele ale modelelor fixe, oferă mai puține setări de presiune a apei, dar sunt foarte puternice și incredibil de eficiente. Anumite dușuri bucale/irigatoare orale fără fir vă pun la dispoziție și o carcasă pentru transport.

Duș bucal/irigator oral cu hidropropulsor

Acest tip de duș bucal/irigator oral se conectează la chiuvetă sau în locul capului de duș. Nu au nevoie de energie electrică și sunt controlate în întregime de fluxul de apă de la robinet. De asemenea, puteți controla și temperatura apei.

Caracteristici importante ale dușurilor bucale/irigatoare orale

Setări de presiune: chiar dacă nu aveți dinți sensibili, atunci când măselele de minte își fac apariția sau mușcați din ceva prea tare, gingiile devin mult mai delicate. În mod similar, particulele de hrană depuse în cavități pot fi mai greu de desprins sau „zdrobit”, fiind nevoie de jeturi de de apă cu presiuni diferite.

Capetele/vârfurile: forma capetelor/vârfurilor dușurilor bucale ne arată modul în care acestea trebuie folosite. Unele capete sunt special concepute pentru persoanele cu aparat dentar, iar altele sunt special create pentru a avea grijă de curățarea zonelor mai sensibile ale cavității bucale. O multitudine și o diversitate de capete/vârfuri vă va menține mereu pregătiți, indiferent de necesități: fie că este necesară curățarea resturilor alimentare dintre dinți, fie a unei cavități subgingivale, mereu va exista capul potrivit pentru dușul dumneavoastră bucal.

Moduri de funcționare: un flux continuu de apă va înlătura placa bacteriană depusă pe linia gingivală, iar impulsurile ușoare vor masa gentil gingiile pentru ca acestea să-și mai piardă din sensibilitate.

Certificare ADA: Certificatul eliberat de Asociația Dentară Americană recunoaște eficacitatea și utilizarea în condiții de siguranță ale produselor, asigurând tot ce este mai bun în domeniu pentru sănătatea și igiena cavității bucale.

Utilizarea dușului bucal/irigatorului oral este la fel de eficientă precum utilizarea aței dentare?

Da, utilizarea dușului bucal/irigatorului oral este cel puțin la fel de eficientă precum utilizarea aței dentare.

Folosirea regulată a aței dentare ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare interdentale pentru a preveni apariția cariilor și chiar pierderea dinților. S-a descoperit, de asemenea, că ața dentară combate gingivita cât și alte tipuri de afecțiuni gingivale și că poate prelungi durata de viață a zâmbetului tău natural și sănătos pentru anii următori.

Dușul bucal îndepărtează mult mai multă placă bacteriană față de periajul interdental. Dușurile bucale sunt mult mai eficiente în vederea diminuării sângerărilor gingivale. De asemenea, dușurile bucale sunt mult mai atente cu gingiile dumneavoastră față de ața dentară tradițională. În plus, dușul bucal are un efect superior în combaterea acumulării plăcii bacteriene pe suprafața dinților față de ața dentară.

Dușurile bucale/irigatoarele orale ajung în zone ale cavității bucale în care ața dentară nu poate pătrunde pentru a curăța rapid, câștigând timp pentru dumneavoastră. În concluzie, dușurile bucale oferă nu doar aceleași beneficii precum cele ale folosirii aței dentare, ci și  controlul și reducerea nivelului inflamațiilor gingivale.

Întrebări frecvente

Care este cel mai bun duș bucal/irigator oral de pe piață?

În urma testărilor noastre, am decis că Waterpik Aquarius WP-660 este cel mai bun duș bucal disponibil pe piață. Include 7 capete/vârfuri, două moduri de funcționare și două setări de presiune. De asemenea, este foarte ușor de folosit.

Cât de des ar trebui să folosesc un duș bucal WaterPik?

Este indicat să folosiți un duș bucal WaterPik sau oricare altul măcar o dată pe zi. Asociația Dentară Americană recomandă periajul dentar de două ori pe zi și utilizarea dușului bucal o dată pe zi.

Este bine să periez întâi sau să folosesc dușul bucal?

Este bine ca întâi să folosiți dușul bucal, apoi să periați dantura. Dușul bucal îndepărtează tartrul și resturile alimentare blocate între dinți. Odată ce ați folosit dușul bucal, periajul dentar va fi mai eficient.

Pot folosi apă de gură pentru dușul meu bucal WaterPik?

Da, puteți folosi apă de gură pentru dușul bucal Waterpik WP-660. Cu toate acestea, o singură utilizare va folosi până la 600 ml de apă de gură, astfel încât utilizarea apei  de gură Listerine, de exemplu, va deveni foarte scumpă.

Este mai economic să folosiți apa de gură pentru alte modele de irigator oral, cum ar fi Philips Sonicare Airfloss, care are un rezervor mult mai mic și folosește mult mai puțin lichid per utilizare.

Concluzie

Sperăm că v-a plăcut să citiți recenziile noastre cu privire la cel bun duș bucal și WaterPik. Alegerile noastre pentru cele mai bune dușuri bucale au fost Waterpik Aquarius și Philips Sonicare Airfloss. Ne-a făcut plăcere să testăm aceste dușuri/irigatoare bucale și sperăm că te-am ajutat să găsești care este cel mai potrivit pentru tine.

Nu uitați să consultați și celelalte recenzii despre produsele pentru igienă dentară dacă v-a plăcut acest articol!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *