Tânără roșcată se spală pe dinți folosind o periuță electrică

Cele mai bune 6 periuțe de dinți electrice și sonice din 2023

Sunteți în căutarea unei periuțe de dinți mai bune. V-ați informat și înțelegeți cât de importantă este sănătatea orală  așa că vă doriți ce este mai bun. Din păcate, vă anunțăm că periuțele manuale comune nu mai fac parte din actualitate.

Tehnologia utilizată de periuțele de dinți s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, dezvoltând funcții precum avertizarea atunci când trebuie să schimbați capul acesteia sau atunci când periați prea tare.

Puteți chiar să vă conectați periuța de dinți la telefon pe baza unei aplicați pentru a benefica de un periaj optim! Suntem aici pentru a descoperi împreună care este cea mai bună periuță electrică pentru fiecare dintre voi.

Conținut:

Top 6 cele mai bune periuțe electrice

ProdusModelCalitateRatingPreț
Periuță de dinți electrică Oral-B Genius 8000Oral-B Genius 8000A+5/5

Verifică preț!

Periuță de dinți electrică Philips Sonicare Protective Clean 6100Philips Sonicare Protective Clean 6100A+4.8/5

Verifică preț!

Periuță de dinți electrică Oral-B Pro 7000A+4.8/5

Verifică preț!

Periuță de dinți electrică Oral-B PRO 750 Black EditionOral-B Pro 750A4.5/5

Verifică preț!

Periuță de dinți electrică Philips Sonicare ProtectiveClean HX6803/04Philips Sonicare ProtectiveClean 4300A4.5/5

Verifică preț!

Periuță de dinți electrică Fairywill Sonic ElectricFairywill Sonic ElectricA4.3/5

Verifică preț!

Cea mai bună periuță de dinții electrică din toate punctele de vedere: Oral-B Genius 8000

Periuță de dinți electrică Oral-B Genius 8000

Opinia specialiștilor: Oral-B Genius 8000 este o periuță electrică plină de funcții atractive! Ne pune la dispoziție cele mai multe moduri de periaj din toate modelele testate, pe care le puteți accesa prin conectivitate inteligentă. De asemenea, periuța dispune de diferite opțiuni de temporizare și chiar o carcasă de călătorie cu funcție de încărcare. Suntem siguri că această periuță rotativă sau oscilantă este cea mai bună periuță electrică pe care o puteți achiziționa pentru o igiena orală ireproșabilă.

Datorită celor 6 puncții diferite de periaj, periuța electrică Oral-B Genius 8000 vă oferă o curățare profundă și completă pentru întreaga gură.

Setările includ:

 • Curățare zilnică
 • Curățare Pro
 • Curățare senzitivă
 • Albire 3D
 • Îngrijirea gingiilor
 • Curățarea limbii

Aceste setări sunt special create pentru a oferi diferite tipuri de curățare dedicate anumitor elemente ale cavității bucale. Fiecare dintre aceste programe oferă o senzație diferită pentru dinții voștri, iar pe mânerul periuței va fi indicată setarea pentru care ați optat.

Detectarea poziției

Mai mult decât funcția de avertizare a duratei de periaj pentru fiecare program, periuța electrică Oral-B Genius 8000 beneficiază de o funcție de detectare a zonelor care te va asigura ca ai periat fiecare suprafață.

Vei accesa funcția de detectare a zonelor prin aplicația gratuită pe care trebuie să o descarci pe telefonul tău smart. Lăsați aplicația să acceseze camera pentru o recunoaștere mai eficientă a zonelor. Veți primi, de asemenea, un suport prin care veți putea atașa telefonul de oglindă.

Deși nu este absolut necesară pentru o periuță de dinți electrică, am constatat că funcția de detectare a  poziției este foarte exactă și poate fi o modalitate excelentă prin care vă veți asigura că cei mai mici membri ai familiei își spală bine dinții de fiecare dată!

Senzorul de presiune

Pentru a vă împiedica să vă periați prea tare și să vă deteriorați gingiile, Genius 8000 are și un senzor de presiune, iar dacă apăsați prea tare, inelul inteligent se va înroși și vibrația se va schimba pentru a vă avertiza că trebuie să periați mai ușor.

Am descoperit că această avertizare vizuală datorată inelului cu led de la baza de la baza periuței este mult mai ușor de sesizat în fața oglinzii și mult mai eficientă decât modelele anterioare ce transmiteau doar vibrații de avertizare.

Avantajele periuței electrice Oral-B Genius 8000

 • 6 moduri de periaj
 • Funcție de detectare a zonelor
 • Carcasă pentru transport
 • Funcționează cu o gamă variată de capete
 • Rezistentă
 • Mâner tactil

Dezavantaje

 • Instrucțiunile nu sunt specifice pentru model, citind printre rândurile acestora „depinde de model” de câteva ori
 • Mai zgomotoasă față de alte modele

Verifică preț Oral-B Genius 8000 aici!

Cea mai bună periuță electrică sonică (cu vibrații):

Philips Sonicare ProtectiveClean 6100

Periuță de dinți electrică Philips Sonicare Protective Clean 6100

Opinia specialiștilor: Având capacitatea de a vă albi dinții după doar o săptămână de utilizare, în comparație cu periuțele clasice manuale, Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 este o periuță electrică delicată, dar foarte eficientă.

Este ușoară, intuitivă și incredibil de silențioasă. Consideră că periuța electrică Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 este cea mai bună periuță sonică sau cu vibrații de pe piața acestor dispozitive pentru igiena orală.

Deși beneficiază doar de jumătate din modurile de periaj ale periuței prezentate anterior (Oral-B Genius 8000), Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 punctează la capitolul tehnologie.

Pe lângă funcția de avertizare a duratei de periaj pentru fiecare program și senzorul de presiune, periuța electrică Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 dispune de funcția Easy Start. Ușoară, dar construită din materiale foarte rezistente, această periuță ne-a impresionat prin mânerul său plăcut la atingere, dar și prin finisajele elegante ale acesteia!

Setul include două capete sugestiv Optimal White, dar periuța Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 este compatibilă și cu alte capete detașabile produse de Philips Sonicare.

Capul Optimal White este ideal pentru curățarea petelor de pe smalț și pentru menținerea albului obținut în urma tratamentelor pentru albire ale dinților.

Easy Start

Funcția Easy Start este inițiată atunci când începeți să utilizați noua periuță de dinți. Este concepută pentru a crește treptat puterea de periaj pentru primele 14 utilizări pentru a vă ajuta să vă obișnuiți în mod cât mai natural cu noua experiență.

Considerăm că aceasta este o caracteristică impresionantă deoarece unii oameni pot întâmpina sângerări ale gingiilor sau sensibilizarea acestora atunci când trec pentru prima dată de la periuța clasică la o periuță de dinți electrică.

Setarea Easy Start își propune să reducă disconfortul pe care îl poți resimți, oferind gingiilor tale șansa de a dezvolta treptat rezistența necesară pentru a conduce periajul dentar la un alt nivel. Totuși, dacă ați mai folosit până acum o periuță electrică, puteți dezactiva funcția Easy Start.

Nivele de intensitate

Folosind periuța electrică Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 te vei bucura de mult control asupra acesteia. Poți opta pentru una din cele trei setări: curățare, albire și îngrijirea gingiilor. De asemenea, periuța dispune de trei nivele de intensitate.

Așadar, pentru zonele mai sensibile ale cavității bucale, reduceți nivelul de intensitate, obținând o curățare detaliată în absența disconfortului creat.

Avantajele periuței electrice Philips Sonicare ProtectiveClean 6100

 • 3 moduri de periaj
 • 3 nivele de intensitate
 • Funcție de avertizare a duratei de periaj pentru fiecare program
 • Tehnologie BrushSync
 • Bateria rezistă 2 săptămâni
 • Carcasă pentru transport
 • Capul Optimal White

Dezavantaje

 • Ambele capete de schimb sunt de același tip

Verifică preț Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 aici!

Cea mai bună periuță electrică rotativă sau oscilantă: Oral-B 7000 SmartSeries

Periuță de dinți electrică Oral-B Pro 7000

Periuța electrică Oral-B 7000 SmartSeries a atins niște performanțe extrem de ridicate. Precum omologul său Genius 8000, face parte din același grup de periuțe de dinți electrice certificate ADA (American Dental Association).

În cadrul acestei asociații, doctori stomatologi și specialiști în domeniu evaluează și certifică anumite produse și accesorii ce promovează igiena dentară în funcție de siguranța și rezultatele oferite de acestea.

Periuța electrică Oral-B 7000 SmartSeries oferă 6 moduri de periaj și se poate conecta la smartphone printr-o aplicație dedicată. Astfel veți monitoriza fiecare spălat pe dinți pe care îl efectuați folosind periuța Periuța electrică Oral-B 7000 SmartSeries.

De asemenea, Oral-B 7000 SmartSeries este compatibilă cu o varietate de capete Oral-B, fiecare dintre acestea având un scop bine definit.

Cea mai bună carcasă pentru transport

Dintre toate periuțele de dinți pe care le-am evaluat pe parcursul acestui articol, Oral-B 7000 SmartSeries deține cea mai bună carcasă de protecție pentru transport. Capacul tactil al acesteia protejează mânerul periuței și două capete atașabile.

De asemenea, Oral-B 7000 SmartSeries s-a dovedit a fi o periuță electrică robustă, solidă și bine lucrată, iar design-ul cu argintiu și negru îi oferă acesteia o personalitate puternică.

Cu toate acestea, am fi preferat ca și capetele atașabile să fie de culoare neagră. Negrul capetelor, în viziunea noastră, ar fi acordat aspectului general al periuței Oral-B 7000 SmartSeries o doză în plus de eleganță.

Smart Guide

Setul periuței electrice Oral-B 7000 SmartSeries include și acest Smart Guide, un timer rezistent la apă care se conectează cu periuța via Bluetooth. Urmărind acest timer, veți fi siguri că ați curățat fiecare cadran al cavității bucale așa cum se cuvine, în funcție de modul de funcționare al periuței pentru care ați optat.

Nu ne-a plăcut că, fără să utilizați Smart Guide-ul, nu puteți vedea setarea periuței pentru care ați optat deoarece Oral-B 7000 SmartSeries nu dispune de un display propriu amplasat pe mâner. Însă, dacă aveți auzul îndeajuns de fin, veți putea diferenția sunetul diferit produs de periuță atunci când alegeți un anumit mod de funcționare.

Dacă nu ai un auz atât de ascuțit poți urmări modurile de funcționare pe Smart Guide, ceea ce e ideal acasă, însă puțin deranjant într-o deplasare deoarece poți pur și simplu să uiți timerul acasă, să-l pierzi sau să-l lași în camera de hotel.

Avantajele periuței electrice Oral-B 7000 SmartSeries

 • 6 tipuri diferite de periaj
 • Se conectează la aplicație
 • Carcasă excelentă pentru transport
 • Timer Smart Guide
 • Durabilă și robustă
 • Elegantă, design modern

Dezavantaje

 • Puteți vedea tipul de periaj dau pe ecranul timerului Smart Guide
 • Am fi preferat capete de culoare neagră

Verifică preț Oral-B 7000 SmartSeries aici!

Cea mai avantajoasă periuță electrică: Oral-B Pro 750

Periuță de dinți electrică Oral-B PRO 750 Black Edition

Dacă ești în căutarea unei periuțe electrice rezistente, simple, fără funcții complicate ce asigură performanțe bune, atunci alege Oral-B Pro 750.

Așadar, Oral-B Pro 750 vă pune la dispoziție tot ce ar trebui să aibă o periuță de dinți electrică: deține un senzor de presiune și un temporizator de două minute, ce poate fi setat din 30 în 30 de secunde.

Un singur tip de periaj

Dacă periuța electrică Oral-B Pro 750 vine fără instrucțiuni de folosire, acest motiv este unul întemeiat: față de celelalte periuțe prezentate anterior, Oral-B Pro 750 dispune de un singur program de periaj.

De asemenea, această periuța nu folosește atât de multă tehnologie și nu este nevoie de vreo aplicație sau vreo conexiune Bluetooth pentru a o folosi la cei mai înalți parametri.

Deși veți primi un singur cap Cross Action pentru periaj, Oral-B Pro 750 este compatibilă cu majoritatea capetelor produse de Oral-B. Printre acestea enumerăm: Cross Action, 3D White, Sensi Ultrathin, Sensitive Clean, Precision Clean, Floss Action, Tri Zone, Dual Clean, Power Tip, Ortho Care.

Cu toate că puteți utiliza un singur tip de periaj dentar, periuța Oral-B Pro 750 curăță cu până la 100% mai mult placă bacteriană acumulată față de o periuță tradițională.

Avantajele periuței electrice Oral-B Pro 750

 • Capul Cross Action
 • Cronometrul de 2 minute
 • Senzor de presiune
 • Certificat de ADA (American Dental Association)
 • Preț redus
 • Compatibilă cu majoritatea cu majoritatea capetelor Oral-B

Dezavantaje

 • Un singur tip de periaj oferit
 • Nu arată atât de impresionant precum celelalte periuțe Oral-B
 • Mai gălăgioasă față de alte periuțe electrice

Verifică preț Oral-B Pro 750 aici!

Cea mai bună periuță electrică pentru început: Philips Sonicare ProtectiveClean 4300

Periuță de dinți electrică Philips Sonicare ProtectiveClean HX6803/04

Mai exact, Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 este o versiune mai de bază a periuței Philips Sonicare ProtectiveClean 6100. Are un singur tip de periaj, fără posibilitatea de a modifica intensitatea acestuia.

În afară de aceste două aspecte, periuța electrică Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 asigură un periaj de calitate, senzitiv și eficient. De asemenea, poate îmbunătăți sănătatea gingiilor cu până la 100% mai mult decât ar face-o p periuță tradițională. Este compatibilă alte capete detașabile produse de Philips Sopnicare, inclusiv capetele DiamondClean.

Sistem de avertizare atunci când capul trebuie înlocuit

ADA (American Dental Association) recomandă schimbarea capului periuței electrice la fiecare trei-patru luni, dar asta depinde de cât de des utilizați periuța.

Precum Philips Sonicare ProtectiveClean 6100, periuța electrică Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 beneficiază de un dispozitiv de avertizare care vă va anunța că respectivul cap trebuie înlocuit, plus senzorul de presiune care vă va atenționa atunci când apăsați prea tare pe parcursul periajului.

Când capul va trebui schimbat, pe mâner va apărea o anumită lumină, semn că a venit vremea să folosiți un nou cap. Această funcție de avertizare ni s-a părut foarte atractivă, însă, dacă fiecare membru al familiei folosește aceeași periuță, dar cu un cap separat, funcția va fi nefolositoare.

Avantajele oferite de Philips Sonicare ProtectiveClean 4300

 • Temporizator inteligent
 • Carcasă pentru transport0
 • Mâner tactil
 • Senzor de presiune
 • Foarte silențioasă
 • Funcție de avertizare atunci când capul necesită să fie schimbat

Dezavantaje

 • Un singur tip de periaj
 • Capete sunt rigide și mai greu de schimbat

Verifică preț Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 aici!

Cea mai bună periuță electrică pentru călătorii: Fairywill Sonic Electric

Periuță de dinți electrică Fairywill Sonic Electric

Am considerat că periuța electrică Fairywill Sonic Electric este cea mai bună periuță pentru călătorii deoarece ocupă foarte puțin spațiu în magazin, iar bateria acesteia este făcută să reziste.

Pachetul conține trei capete detașabile și unul de protecție menit să protejeze perii pe parcursul transportului. De asemenea, periuța electrică Fairywill Sonic Electric vă pune la dispoziție trei tipuri de periaj: curățare, periaj sensibil și masaj.

Până la 30 de ore de funcționare

Bateria  periuței Fairywill Sonic Electric este cea mai longevivă din toate cele testate până acum: poate fi folosită  nu mai puțin de 300 zile la o încărcare completă. Asta înseamnă că poți utiliza periuța în tot acest timp fără să-ți faci griji că aceasta trebuie reîncărcată pe durata călătoriilor.

În plus, nu va mai fi nevoie să cari după tine în bagaj un încărcător destul de voluminos deoarece periuța electrică Fairywill Sonic Electric se încarcă la orice cablu USB. Poți conecta acest cablu la o baterie externă sau chiar la laptop.

Cu toții am uitat la un moment dat  să punem un încărcător în bagaj, dar acest mic detaliu nu constituie o problemă în folosirea periuței electrice Fairywill Sonic Electric. Nu uitați că periuța trebuie să fie uscată în totalitate înainte de a fi ținută la încărcat.

Capetele detașabile în formă de „W”

Capetele detașabile pe care periuța electrică Fairywill Sonic Electric vi le pune la dispoziție sunt complet diferite față de cele ale celorlalte modele prezentate. Au perii fini, ideali pentru dinți și gingii sensibile.

Designul în formă de „W” asigură un periaj mai profund, permițând perilor capului să pătrundă în locuri mai greu accesibile ale cavității bucale. Deși periajul generat este unul ferm și eficient, senzația oferită de periuța Fairywill Sonic Electric este una foarte blândă.

Avantajele periuței electrice Fairywill Sonic Electric

 • Poate fi folosită 30 de zile în urma unei încărcări complete
 • 3 tipuri diferite de periaj
 • Temporizator
 • Subțire și cu greutate redusă
 • Capete cu peri în formă de „W”
 • Încărcare prin USB

Dezavantaje

 • Un singur buton de control
 • Periuța trebuie să fie uscată complet pentru a putea fi încărcată cu cablul USB

Verifică preț Fairywill Sonic Electric aici!

Ghidul cumpărătorului

De ce este necesar să treci la folosirea unei periuțe de dinți electrice

Pentru simplul fapt că igiena dentară este unul dintre cele mai importante aspecte ale rutinei de zi cu zi deoarece sănătatea cavității bucale conduce la o bună stare de sănătate generală.

Dacă sănătatea cavității bucale are de suferit, aceasta poate aduce cu sine afecțiuni cardiovasculare sau pulmonare. Așadar, sănătatea dinților și gingiilor voastre este esențială, iar aceasta va fi sporită atunci când veți opta pentru o periuță electrică.

Periuțele de dinți electrice oferă un periaj mai bun, ce promovează îndepărtarea plăcii bacteriene, eliminând riscul apariției gingivitei, cea mai comună afecțiune ce se abate asupra gingiilor. Tot procesul de igienizare al cavității bucale este unul blând ce nu va afecta smalțul dinților.

De exemplu, numeroase studii au demonstrat că persoanele care folosesc periuța tradițională apasă prea tare pe aceasta lezând straturile superioare ale danturii.

De cealaltă parte, datorită senzorilor de presiune (de care toate periuțele prezentate de noi dispun), periuțele electrice, atât cele rotative cât și cele cu vibrații, te vor atenționa ori de câte ori faci exces de zel, apăsând prea tare pe dinți pe parcursul periajului.

Cum am ales și am testat periuțele de dinți prezentate

Deoarece industria periuțelor de dinți electrecite este una plină de variante, pentru a decide ce periuțe merită testate, am petrecut ore întregi cercetând diferite modele și citind studii clinice privind îngrijirea stomatologică.

De asemenea, am citit recenzii ale cumpărătorilor și am luat în considerare atât periuțele electrice deja cunoscute cât și cele mai puțin cunoscute pentru a selecta, în opinia noastră, cele mai bune astfel de produse.

După ce am obținut această listă scurtă, am testat fiecare periuță în parte.

Am luat în calcul toate caracteristicile periuțelor electrice de la început recenziilor până la sfârșitul acestora, inclusiv costul, modul de funcționare, funcțiile, piesele de schimb și practicitatea fiecărei periuțe de dinți expuse în acest ghid. Am evaluat individual fiecare periuță electrică în parte, luând în considerare confortul oferit pe parcursul periajului, versatilitatea sau cât de ușor poate fi curățată periuța. Astfel, în urma informațiilor acumulate, a rezultatelor testelor și a caracteristicilor fiecărui produs, am întocmit acest top al periuțelor electrice de pe piață.

Sonic (prin vibrații) vs. rotativ

Există două tipuri principale de periuțe de dinți electrice disponibile pe piață: cele ce funcționează pe baza vibrațiilor, cunoscute drept „sonice” și periuțele de dinți cu oscilații, denumite și rotative. Menționăm că ambele principii de funcționare sunt foarte eficiente, mai ales atunci când vine vorba de îndepărtarea plăcii bacteriene.

O periuță electrică sonică (cu vibrații) are un cap pentru periaj asemănător cu cel al periuțelor manuale. Acest cap vibrează de aproximativ 260 de ori pe secundă, iar un calcul simplu ne spune că acesta va vibra de aproximativ 31,000 de ori pe minut.

Prin aceste vibrații se va obține un periaj gentil pe suprafețele dinților și ale gingiilor, pe principiul simplu de funcționare al periuțelor manuale, doar că la o intensitate imposibil de atins de către acestea.

Se consideră că, pe lângă îndepărtarea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare din cavitatea bucală, periuța electrică cu vibrații generează unde produse la nivelul apei și a pastei de dinți. Aceste unde creează, la rândul lor, balonașe de dimensiuni microscopice se depun în zone inaccesibile, creând și mai multă placă bacteriană.

De cealaltă parte, periuțele electrice care funcționează pe baza rotațiilor curăță dinții într-un mod diferit. În primul rând, capetele acestor periuțe acționează și sunt construite altfel. Acestea un au la bază aspectul celor folosite de periuțele manuale, ci perii sunt distribuiți pe o suprafață rotundă.

Această suprafață rotundă pe care sunt amplasați perii periuțelor electrice cu rotații poate fi de diferite tipuri, cu diferite caracteristici. În timp ce toată periuța va vibra, doar capul acesteia va fi oscilant.

Care periuță electrică este mai bună? Cea pe bază de vibrații (sonică) sau cea pe bază de rotații (oscilații)?

Multe studii sunt de părere că periuțele electrice cu rotații oferă rezultate mai bune pe termen lung. De exemplu, puteți arunca o privire pe aceste studii realizate în 2007, 2009 și 2012. De asemenea, este general valabil ca ambele tipuri de periuțe electrice sunt exponențial mai eficiente față de orice periuță tradițională.

Puteți citi și aceste studii publicate în Jurnalul Englez de Igienă Dentară și în Jurnalul American al Dentiștilor.

Pe lângă modul de realizare al periajului – La fel ca și mișcarea efectivă de periere, merită luate în considerare și celelalte caracteristici, care pot crește eficacitatea periuțelor electrice – unele dintre ele poate nu au fost disponibile la momentul realizării acestor studii. De exemplu, funcția de temporizare de 2 minute și funcția de pacer de 30 de secunde vă ajută să vă asigurați că atingeți timpul optim de periaj, respectiv cel de 2 minute.

Progresele tehnologice recente au dezvoltat funcții precum ar fi urmărirea mișcării cu feedback în timp real din aplicațiile de smartphone, ceea ce vă ajută să nu omiteți anumite suprafețe ale cavității bucale.

Nicio periuță de dinți manuală nu vă va oferi aceste caracteristici și, în mod deloc surprinzător, veți observa o îmbunătățire radicală a igienei orale oferite de periajul dentar în momentul în care veți face trecerea de la o periuță manuală la una electrică, indiferent de cea pe care o alegeți.

Până la urmă, putem reduce această alegere la preferințele personale, dar pentru o recomandare personalizată, adresați-vă dentistului.

Opțiuni necesare și mai puțin necesare ale periuțelor de dinți electrice

Senzori de presiune: deși periajul dentar poate provoca abraziuni ale gingiilor, nu se știe cum se raportează la retragerea gingivală, așa că, în timp ce periajul prea puternic nu poate provoca deteriorarea pe termen lung a țesuturilor dentare, periajul prea puternic poate provoca disconfort.

Prin urmare, dentiștii și experții în igiena dentară vă recomandă să alegeți o periuță electrică ce beneficiază de un senzor de presiune.

Cronometru de 2 minute: deși cele 2 minute de periere sugerate nu reprezintă o perioadă prea îndelungată din timpul nostru prețios, studii precum cel făcut Beals et. Al arată că majoritatea populației acordă mai mult de 46 de secunde periajului dentar – nici măcar jumătate din timpul recomandat de dentiști.

În concluzie, un cronometru de 2 minute este esențial pentru a vă asigura că ați atins timpul necesar pentru un periaj complet al dinților.

Pacer de 30 de secunde: un beneficiu în plus adus cronometrului de 2 minute! Un astfel de pacer te va asigura că ai curățat fiecare cadran al cavității bucale și că nu ai acordat prea mult sau prea puțin timp niciunuia dintre aceste cadrane. Astfel vei obține un periaj uniform și suficient pentru o igienă orală ireproșabilă. Recomandăm periuțele care dispun și de un astfel de pacer.

Conectarea periuței la o aplicație inteligentă: deși nu este absolut esențială, conectarea periuței tale electrice la o astfel de aplicație cum ar fi cea de dezvoltată de Oral-B, vă poate oferi informații detaliate despre rutina dentară.

Practic, aplicația conectează periuța la smartphone-ul tău. Astfel vă veți putea seta obiective, vă puteți îmbunătăți calitatea periajului, asigurându-vă că veți atinge punctele necesare pentru o bună igienă orală, inclusiv atenționarea că nu ați folosit și ața dentară.

Semnal de avertizare atunci când capul periuței trebuie înlocuit: nu este esențial deoarece majoritatea oamenilor știu că trebuie să înlocuiască capul periuței de dinți la fiecare 3 luni (în medie). Cu toate acestea, dacă ați pierdut numărătoarea, aceasta poate fi o funcție bună.

Întrebări frecvente

Care este cea mai bună periuță electrică de dinți de pe piață?

În opinia noastră, cea mai bună periuță de dinți electrică de pe piață este Oral-B Pro 8000. Are 6 moduri de diferite de periaj, fiecare oferindu-ți un o curățare perfectă a dinților. De asemenea, această periuță unică se poate conecta la smartphone-ul prin aplicație, optimizând astfel tot procesul de curățare al cavității bucale.

Locul doi în topul preferințelor noastre este ocupat de periuța electrică Philips Sonicare 6100, care vă oferă libertatea de a controla din scurt periajul dentar prin diferite trepte de intensitate, amintindu-vă totodată și când capul periuței trebuie înlocuit.

O periuță electrică poate deteriora dinții?

Nu. Atât timp cât este folosită corect, o periuță dentară nu va deteriora straturile dintelui, nu va leza gingiile și nu crea niciun fel de disconfort rădăcinii. Utilizarea unei periuțe electrice va aduce o mulțime de beneficii pentru sănătatea și igiena dentară personală.

Sonicare sau Oral-B?

Din punctul nostru de vedere, periuța electrică Oral-B este mai bună deoarece studiile susțin că periuțele rotative oferă rezultate superioare la un nivel egal de utilizări cu cel al periuțelor electrice sonice. În orice caz, indiferent de modul de funcționare, o periuță electrică este indubitabil mai performantă față de una manuală. Așadar, noi recomandăm Oral-B Genius 8000 ca fiind cea mai bună periuță electrică produsă de Oral-B respectiv Phillips Sonicare 6100, produsă de Phillips.

De câte ori pe zi este indicat să folosesc o periuță electrică?

Ar trebui să folosiți periuța electrică de două ori pe zi, dimineața și seara, timp de 2 minute pentru fiecare periaj, așa cum recomandă ADA (American Dental Association) și NHS. Această rutină vă va ajuta să vă mențineți buna igienă orală între vizitele la doctorul stomatolog. În orice caz, este bine să utilizați zilnic și ața dentară deoarece aceasta pătrunde în spații înguste interdentare unde nicio periuță nu are acces.

O periuță electrică poate elimina tartrul?

Nu, doar detartrajul realizat de doctorul stomatolog poate elimina tartrul. Încercând acasă eliminarea tartrului puteți provoca leziuni la nivelul smalțului și al gingiilor. În orice caz, periajul și folosirea aței dentare regulat între vizitele la stomatolog, vor reduce procesul de formare al plăcii bacteriene ce conduce la apariția tartrului.

Verdict

Per total, cea mai bună periuță de dinți electrică, în urma evaluării noastre, rămâne Oral-B Genius 8000, secondată de Phillips Sonicare Protective Clean 6100. Sperăm că, în urma acestui ghid, v-am îndrumat către cea mai potrivită periuță electrică pentru voi.

ProdusModelCalitateRatingPreț
Periuță de dinți electrică Oral-B Genius 8000Oral-B Genius 8000A+5/5

Verifică preț!

Periuță de dinți electrică Philips Sonicare Protective Clean 6100Philips Sonicare Protective Clean 6100A+4.8/5

Verifică preț!

Periuță de dinți electrică Oral-B Pro 7000A+4.8/5

Verifică preț!

Periuță de dinți electrică Oral-B PRO 750 Black EditionOral-B Pro 750A4.5/5

Verifică preț!

Periuță de dinți electrică Philips Sonicare ProtectiveClean HX6803/04Philips Sonicare ProtectiveClean 4300A4.5/5

Verifică preț!

Periuță de dinți electrică Fairywill Sonic ElectricFairywill Sonic ElectricA4.3/5

Verifică preț!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *