Această tânără își epilează picioarele folosind un epilator cu laser/IPL

Cele mai bune epilatoare IPL și cu laser de uz casnic în 2023

Dacă doriți să îndepărtați părul nedorit, sunteți sătule de lama de ras și doriți rezultate pe termen lung, atunci ați ajuns unde trebuie. Puteți investi sume colosale în diferite procese de îndepărtare a părului pe parcursul unei vieți. Însă există o soluție mult mai avantajoasă față de înlocuirea continuă a lamei de ras.

Epilarea cu laser este o soluție pe termen foarte lung. Folosind această procedură, numărul firelor de păr de pe picioare, brațe, spate sau orice altă zonă se va reduce exponențial de la o sesiune la alta. Așadar, am decis să testăm cele mai bune epilatoare cu laser special create pentru a le folosi în intimitatea casei voastre!

Popularitatea epilatoarelor cu laser pentru uz casnic este în continuă creștere. Deloc surprinzător, aceste epilatoare îți oferă libertatea de a-ți trata pielea în confortul și intimitatea casei, utilizând aceeași tehnologice precum epilatoarele desemnate utilizării profesionale, însă fără prețul exorbitant al acestora.

În acest an, această industrie a erupt pur și simplu, fiind produse de aproape două ori mai multe epilatoare cu laser pentru uz casnic față de anul trecut. Iar acest aspect poate fi copleșitor atunci când veți fi nevoite să alegeți un astfel de epilator din cauza opțiunilor nelimitate.

Însă noi suntem aici pentru a vă ajuta pe fiecare în parte. Am selectat cele mai bune epilatoare cu laser dedicate uzului casnic pentru ca fiecare dintre voi să-și aleagă un aparat cu laser eficient, de la calitate, ce oferă rezultatele la care v-ați așteptat.

De ce noi? Pentru ca voi, fetelor, să nu alegeți un epilator cu laser „pe ghicite”, am petrecut 50 de ore pentru a ne documenta, testa și afla păreri ale cumpărătorilor în vederea obținerii unui top format din cele mai bune 6 epilatoare cu laser pentru uz casnic. Citiți în continuare pentru a descoperi recenziile noastre, aflând cum am analizat fiecare epilator cu laser în parte.

Conținut:

Cele mai bune epilatoare cu laser pentru uz casnic

ProdusModelCalitateRatingPreț
Epilator cu laser/IPL Philips Lumea BRI956/60 PrestigePhilips Lumea BRI956/60 PrestigeA+5/5

Verifică preț!

Epilator cu laser/IPL Braun Gillette Venus Silk-Expert 5001Braun Gillette Venus Silk-Expert 5001A+4.5/5

Verifică preț!

Epilator cu laser/IPL Tria Beauty Laser 4XTria Beauty Laser 4XA+4.9/5

Verifică preț!

Epilator cu laser/IPL Remington i-LIGHT IPL6780Remington i-LIGHT IPL6780A+4.8/5

Verifică preț!

Epilator cu laser/IPL IPL Silk'n InfinityIPL Silk'n InfinityA+4.6/5

Verifică preț!

Înainte să începem incursiunea în lumea celor mai bune epilatoare IPL și laser, este important să știți că epilatoarele ce folosesc tehnologie cu laser sau cu lumină intens pulsată (IPL) nu sunt pentru toate dintre voi. Aceste epilatoare se pretează cel mai bine pentru piele deschisă la culoare și fire de păr de culoare închisă și pot produce durere și anumite probleme dacă nu sunt utilizate corespunzător, mai ales pentru cele dintre voi ce beneficiați de o nuanță mai închisă a tenului. Pentru o explicație mai detaliată, vă rugăm să citiți ghidul nostru pentru cumpărători. Îl puteți găsi mai jos.

Principalele caracteristici descoperite în urma testărilor acestor epilatoare cu laser:

 • Am descoperit că cele cu designul asemănător cu cel al unui uscător de păr sunt mai ușor și mai confortabil de utilizat.
 • Ne-am bucurat când am beneficiat de control total asupra pulsațiilor
 • O gamă variată de setări pentru intensitate este esențială
 • Am preferat ca epilatorul să dispună de capete diferite în funcție de diferitele zone ale corpului
 • Recomandăm să purtați ochelarii de protecție de fiecare dată când folosiți epilatorul pentru a vă proteja ochii de lumina intensă ce vă poate orbi

Philips Lumea BRI956/60 Prestige

Epilator cu laser/IPL Philips Lumea BRI956/60 Prestige

Recenzia noastră: Acest produs ce folosește tehnologia IPL este cel mai bună epilator disponibil pe piață. Include 4 accesorii special create pentru a elimina firele de păr nedorite din zona feței, picioarelor, corpului, liniei bikini-lor și axilei, optimizând suprafața de contact cu pielea și asigurând rezultate excelente în toate zonele menționate anterior.

Interfață ușor de folosit și capete inteligente

O caracteristică pe care am apreciat-o în mod special la Philips Lumea BRI956/60 Prestige este că acest epilator IPL dispune de diferite capete pentru fiecare zonă a pielii. Aceste capete sunt, de fapt, 4 lămpi diferite de tratament, cu o fereastră, o mărime și o formă specifică pentru fiecare zonă a corpului în parte:

 • Față – plat, cu un filtru suplimentar pentru a trata precis zona de deasupra buzei superioare, bărbia și perciunii.
 • Restul corpului – ușor concav, pentru suprafețe mari precum picioarele, brațele și abdomenul.
 • Linia bikini-lor – ușor convex, cu un filtru special pentru această zonă, desemnat să trateze firele mai groase de păr.
 • Axilă – ușor convex, pentru a se mula perfect pe formele zonei axiale.

Capetele sunt foarte ușor de fixat, iar acestea comunică în mod inteligent cu tot computerul amplasat în epilator, pentru ca acesta să poată detecta fiecare cap în parte. Această tehnologie va adapta setările epilatorului IPL Philips Lumea BRI956/60 Prestige pentru a optimiza tratamentul în funcție de zona corpului.

După ce computerul va detecta setările, îl veți putea folosi pentru a le adapta. Epilatorul în sine este destul de greu, însă foarte ușor de manevrat deoarece, prin construcție, este solid și echilibrat. De asemenea, poate fi utilizat atât cu fir cât și fără, fiind incredibil de silențios.

Senzorul Smart Skin

Senzorul Smart Skin te va ajuta să aplici capul epilatorului atât cât trebuie pe piele, luminând atunci când este epilatorul suficient de apăsat. Philips Lumea BRI956/60 Prestige se bucură de cea mai bună tehnologie de detectare a pielii dintre toate epilatoarele pe care le-am testat deoarece, dacă este acoperit doar pe jumătate, nu a transmis semnale luminoase, plus faptul că ar putea face diferența dintre piele și alte materiale, deoarece nu s-a aprins nici când a fost acoperit în totalitate.

În plus, impulsurile luminoase transmite de Philips Lumea BRI956/60 Prestige nu au fost dureroase, ci calde, ciupind ușor. Însă, a devenit puțin inconfortabil atunci când am folosit epilatorul pentru fire de păr cu dimensiuni mai mari.

2 moduri de tratament

Poți alege unul dintre cele două tipuri de tratament puse la dispoziția ta de epilatorul IPL Philips Lumea BRI956/60 Prestige: „Stamp and Flash” și „Slide and Flash”. După cum sunt denumite sugestiv aceste tipuri de tratament, primul se referă la apăsarea epilatorului, iar celălalt la plimbarea epilatorului pe diferitele suprafețe ale pielii.

Apasă și dă drumul rapid trăgaciului pentru un singur impuls sau apasă și ține apăsat trăgaciul epilatorului în timp ce glisezi ușor cu acesta pe piele.

Am descoperit ca modul „Stamp and Flash” (o apăsare scurtă a trăgaciului apoi mutarea epilatorului în altă zonă), a funcționat mai bine pentru suprafețele curbate ale pielii precum axila, în timp ce alunecarea ușoară a epilatorului pe piele, menținând trăgaciul apăsat (modul Slide and Flash”) a fost mai eficient pentru suprafețe extinse de piele, cum ar fi picioarele sau brațele.

În orice caz, rata impulsurilor este destul de lentă: 2 secunde atunci când epilatorul este alimentat prin cablu și 3.5 secunde între impulsuri atunci când folosește puterea propriei baterii. Acești timpi morți între apăsările trăgaciului sunt destul de mari, iar asta ar putea conduce la un timp mai îndelungat alocat unei epilări minuțioase.

Dacă te vei mișca prea repede, însă, vei rata anumite suprafețe. Chiar și cele mai experimentate utilizatoare ale epilatoarelor cu raze se concentrează mai mult mai ales când vine vorba de suprafețe mari de piele.

Avantajele oferite de IPL Philips Lumea BRI956/60 Prestige

 • 4 capetele inteligente pentru tratament
 • Poate fi folosit oriunde pe corp
 • Detector al pielii
 • 2 moduri de tratament
 • Interfață ușor de folosit
 • Poate fi conectat la smartphone printr-o aplicație specifică.

Dezavantaje

 • Pauze lungi între impulsurile produse prin apăsarea trăgaciului.
 • Mai greu față de alte epilatoare

Verifică preț Philips Lumea BRI956/60 Prestige aici!

Braun Gillette Venus Silk-Expert 5001

Epilator cu laser/IPL Braun Gillette Venus Silk-Expert 5001

Recenzia noastră: Am adorat acest epilator de calitate superioară, incredibil de ergonomic. Este foarte plăcut de manevrat în timp ce oferă rezultate excelente.

Tehnologie adaptivă

Deși Braun Gillette Venus Silk-Expert 5001 nu are acea formă de uscător pe care o preferam de obicei, este foarte ergonomic. Se adaptează inteligent pe nuanța pielii, la fiecare impuls, în funcție de nivelul intensității pe care l-ați selectat.

Asta înseamnă că Braun Gillette Venus Silk-Expert 5001 va atinge setările corespunzătoare nu doar pielii, ci suprafeței de piele vizată, la fiecare utilizare.

Nivelurile de intensitate sunt afișate luminos, iar dacă epilatorul detectează că nuanța pielii nu corespunde cu setările impuse, acesta va da niște semnale luminoase roșii. De asemenea, în cazul în care epilatorul nu ia contact suficient de mult cu suprafața pielii, acesta nu va lumina și nu va emite niciun impuls.

3 niveluri de intensitate

Braun Gillette Venus Silk-Expert 5001 beneficiază de trei setări de intensitate: normal, ușor și foarte ușor, pe care le puteți selecta printr-o simplă apăsare al celui de-al doilea buton, nu cel alocat producerii impulsurilor.

Ne-am bucurat că Braun Gillette Venus Silk-Expert 5001 are acest buton dedicat pentru setări ale intensității și că nu folosește același buton desemnat impulsurilor.

De asemenea, ne-am simțit mult mai relaxați pe parcursul utilizării epilatorului IPL Braun Gillette Venus Silk-Expert 5001, fără a sta cu frica faptului că am putea produce impulsuri nedorite pe piele, încercând doar să schimbăm nivelul de intensitate al acestora.

Design-ul cablului

Poate multe dintre voi vă doriți un epilator cu laser fără fir, dar vă putem confirma că Braun Gillette Venus Silk-Expert 5001 dispune de un cablu suficient de lung pentru a putea realiza orice fel de tratament în orice zonă a corpului.

Practic, cablul nu și-a făcut simțită prezența în nici un fel. De asemenea, am apreciat că în pachetul Braun Gillette Venus Silk-Expert 5001 am găsit și o lamă Gillette de calitate superioară, pe care o puteți folosi înainte de tratamentul cu laser.

Braun Gillette Venus Silk-Expert 5001 este ușor de folosit, silențios și nici măcar mai dureros față de epilatorul Philips Lumea BRI956/60 Prestige.

Avantajele oferite de Braun Gillette Venus Silk-Expert 5001

 • Solid
 • Silențios
 • Senzor de detectare al pielii
 • Trei setări de intensitate
 • Include lama Gillette Venus
 • Tratează rapid

Dezavantaje

 • Forma epilatorului este mai puțin confortabilă față de cele cu forma apropiată de cea a unui uscător de păr
 • Poate unele dintre voi preferați un epilator laser cu baterie internă

Verifică preț Braun Gillette Venus Silk-Expert 5001 aici!

Tria Beauty Laser 4X

Epilator cu laser/IPL Tria Beauty Laser 4X

Tria este unul din producătorii de epilatoare cu laser ce se bucură de multă notorietate atât în piața autohtonă cât și în cea internațională dedicată unor astfel de produse pentru înfrumusețare.

Design-ul acestui epilator nu doar că arată bine, dar îl face extrem de manevrabil, mai ales datorită „botului turtit” și formei specifice unui uscător de păr. Tria Beauty Laser 4X este foarte bine construit, dispune de un display LED, dar, mai presus de toate, oferă rezultate ireproșabile.

Tehnologie cu laser

Tria Beauty Laser 4X este singurul epilator laser din topul nostru care chiar folosește tehnologia cu laser și nu pe cea IPL (cu lumină intens pulsată). Utilizează o tehnologie denumită Diode Laser Technology precum cea de care dispun epilatoarele din cabinetele dermatologice, cu mențiunea că vă puteți bucura de rezultatele acesteia la un preț minim.

Deși zona pe care o poate acoperi epilatorul cu laser Tria Beauty Laser 4X este mai mică în comparație cu capacitatea de acoperire a altor epilatoare, Tria Beauty Laser 4X transmite de 3 ori mai multă energie către foliculele de păr față de multe alte epilatoare disponibile.

De asemenea, datorită dimensiunii reduse, oferă mai multă precizie și eficacitate asupra zonei de piele vizată.

Îl puteți folosi în condiții de siguranță atât pe corp cât și pe față, iar deschiderea mică este excelentă în tratarea firelor de păr crescute deasupra buzei superioare, deși pentru suprafețele mai mari de piele (picioarele), veți aloca mai mult timp utilizării epilatorului cu laser Tria Beauty Laser 4X.

Control

Deși dimensiunea redusă a capului acestui epilator oferă mai multă precizie, nu am simțit și mai mult control pe parcursul utilizării epilatorului cu laser Tria Beauty Laser 4X. Acesta dispune de un singur buton, același prin a cărei apăsare veți realiza setările corespunzătoare, dar veți și porni și opri epilatorul.

Din păcate, Tria Beauty Laser 4X nu beneficiază nici de acel trăgaci care va face epilatorul să genereze impulsuri asupra pielii. Impulsurile vor fi produse intermitent cât timp epilatorul este în funcțiune.

Asta înseamnă că vă puteți bucura de impulsuri scurte, dar nu le veți putea controla în totalitate dacă sunteți distrase pe parcursul procesului de epilare. Așadar, atenție la zonele deja tratate.

Spre deosebire de modelele prezentare anterior, Tria Beauty Laser 4X se adaptează doar la nuanța pielii expusă atunci când ați pornit epilatorul. În concluzie, nu dispune de o adaptare dinamică în funcție de nuanța suprafeței de piele pe care urmează să o tratați. Am descoperit însă că epilatorul poate trata pielea chiar și trecând printr-o pereche de jeans închiși la culoare.

Tria Beauty Laser 4X nu poate fi utilizat pe parcursul încărcării epilatorului. Capetele nu pot fi înlocuite, iar, atunci când veți rămâne fără acesta, epilatorul va deveni inutil.

Avantajele oferite de Tria Beauty Laser 4X

 • Tehnologie cu diodă laser
 • De 3 ori mai puternic față de epilatoarele IPL
 • Deschiderea mică a capetelor oferă mai multă precizie
 • 5 setări pentru confort
 • Solid
 • Senzor pentru piele
 • Display led

Dezavantaje

 • Capetele nu pot fi înlocuite
 • Nu dispune de un trăgaci pentru control al impulsurilor
 • Nu poate fi folosit cât timp este la încărcat

Verifică preț Tria Beauty Laser 4X aici!

Remington i-LIGHT IPL6780

Epilator cu laser/IPL Remington i-LIGHT IPL6780

Deși prețul acestui epilator cu laser pentru uz casnic este unul destul de ridicat, specificațiile acestui dispozitiv alături de rezultatele obținute au dovedit faptul că prețul este cel puțin justificat. Remington i-LIGHT IPL6780 este un epilator IPL, utilizând o tehnologie proprie, denumită ProPulse™.

Nu am putut descoperi o funcție de care epilatorul Remington i-LIGHT IPL6780 să nu beneficieze.

De asemenea îmbucurător, epilatorul-laser Remington i-LIGHT IPL6780 are doi senzori ce detectează atât contactul cu pielea, cât și nivelul de pigmentare a acesteia. Astfel, în mod inteligent, Remington i-LIGHT IPL6780 se va adapta cerințelor pielii, eliminând riscul accidentărilor.

Remington i-LIGHT IPL6780 vă pune la dispoziție două capete: unul pentru utilizare facială, unul pentru restul corpului. Remington i-LIGHT IPL6780 este alimentat doar prin cablu, ceea ce ar putea fi deranjant pentru unele dintre voi.

Impulsuri controlate

Una dintre principalele caracteristici pe care ne-am dorit să o identificăm la un epilator cu laser este funcția de impulsuri scurte. Remington i-LIGHT IPL6780 dispune de acel trăgaci despre care am discutat anterior, în cazul epilatorului Philips Lumea Prestige. Astfel, epilatorul cu laser Remington i-LIGHT IPL6780 poate fi folosit în două moduri: Single-Flash și Multi-Flash.

În modul Single-Flash, apăsați epilatorul pe suprafața de piele vizată tratamentului și apăsați pe butonul pentru Flash. Apoi puteți muta epilatorul pe o altă suprafața de piele. Modul Multi-Flash va fi acționat atunci când veți menține butonul Flash apăsat.

În acest mod, epilatorul Remington i-LIGHT va produce un impuls o dată la 3 secunde. Nu va mai fi necesar să ridicați epilatorul de pe piele, ci acesta trebuie plimbat ușor de pe o suprafață de alta.

5 setări de putere

Datorită celor 5 moduri de intensitate, Remington i-LIGHT IPL6780 este un epilator cu laser versatil, menit să se adapteze diferitelor tipuri de piele și fire de păr. În plus, cunoaștem faptul că, în anumite zone ale corpului, firele de păr sunt mai groase sau mai dese.

Remington i-LIGHT IPL6780 poate suplini toate aceste particularități ale fiecăreia dintre voi.

Utilizând una dintre cele 5 setări de intensitate, susținut de senzorii de contact cu pielea și de depistare a pigmentării acesteia, Remington i-LIGHT IPL6780 este un epilator sigur, ce se va ridica la așteptările voastre, indiferent de tipul de piele, de păr sau de suprafața corpului unde va fi folosit.

Avantajele oferite de Remington i-LIGHT IPL6780

 • Tehnologie ProPulse™
 • Control asupra impulsurilor
 • Senzor de contact cu pielea
 • Senzor de detectare al nivelului de pigmentare
 • 5 setări de putere

Dezavantaje

 • Nu dispune de capete de schimb
 • Funcționează doar prin alimentare la priză
 • Mai puțin manevrabil

Verifică preț Remington i-LIGHT IPL 6780 aici!

IPL Silk’n Infinity

IPL Silk’n Infinity este singurul epilator din lista noastră care utilizează un alt tip de tehnologie, denumită eHPL. La baza tehnologie eHPL sta tehnologia cu lumină intens pulsată (IPL). eHPL folosește energie optică și galvanică simultan. IPL Silk’n Infinity este un epilator cu laser inovativ, iar inginerii Silk’n sunt pionierii tehnologiei eHPL.

Design-ul acestuia este unul minimalist, diferit față de cel al uscătoarelor de păr. Datorită dimensiunilor reduse, IPL Silk’n Infinity este foarte ușor de manevrat și utilizat. Aparatul dispune de 5 trepte de intensitate, iar acesta poate fi conectat la telefonul tău mobil printr-o aplicație gratuită.

Astfel veți putea monitoriza ședințele de epilare, dar și numărul de impulsuri cât se poate de precis. De asemenea, via bluetooth, puteți bloca epilatorul pentru a împiedica folosirea acestuia de către copii.

Capul aparatului acoperă 3 cm² din suprafața pielii, aceasta fiind o cifră decentă, medie. IPL Silk’n Infinity poate fi utilizat și în zona feței. Cele 5 niveluri de energie ajută epilatorul să se adapteze asupra tipului vostru de piele, dar și a suprafeței pielii pe care doriți să o tratați.

Tehnologia eHPL

Această tehnologie dezvoltată de inginerii Silk’n este un pas înainte în evoluția tehnologiei cu lumină intens pulsată. Energia galvanică adăugată în cadrul tehnologiei eHPL deschide porii pielii, iar undele luminoase ajung mai ușor în foliculele firelor de păr.

Împreună, energia optică și cea galvanică, realizează un epilat eficient, fără dureri sau iritații. Acest articol oferit de Forbes vă poate oferi mai multe detalii despre ce este și cum funcționează tehnologia eHPL.

Beneficii față de modelele anterioare ale epilatoarelor Silk’n

Pe lângă energia galvanică, epilatorul Silk’n Infinity câteva îmbunătățiri suplimentare față de modelele anterioare. De exemplu, dispozitivul dispune de cinci setări de putere pentru tratamente personalizabile, în funcție de tipul și nuanța pielii.

Impulsurile sunt mai rapide și, astfel, veți economisi timp. În urma testelor noastre, am observant că o epilare totală, pe toată suprafața corpului, a durat aproximativ 1 ore și jumătate. De asemenea, epilatorul Silk’n beneficiază de o aplicație prin care puteți monitoriza pe smartphone-ul vostru toate detaliile ședințelor de epilare.

Vă punem la dispoziție această recenzie a epilatorului cu laser Avantaje oferite de Silk’n Infinity, realizată de o celebră expertă în frumusețe din Statele Unite ale Americii. Urmăriți videoclipul pentru a descoperi cum trebuie utilizat epilatorul Silk’n Infinity, precum și rezultatele oferite de acesta:

Avantaje oferite de Silk’n Infinity

 • Tehnologie eHPL
 • Epilare blândă
 • 5 setări pentru intensitate
 • Senzor de detectare al pigmentării pielii
 • Epilare rapidă
 • Aplicație pentru smartphone
 • Conectivitate bluetooth

Dezavantaje

 • Un singur cap atașabil
 • Tehnologia eHPL vă poate face sceptice pe unele dintre voi

Verifică preț Silk’n Infinity aici!

Ghidul cumpărătorului: cum să alegi epilatorul cu laser potrivit pentru tine în funcție de caracteristicile acestuia

Importanța culorii firelor de păr și a pielii

Veți obține cele mai bune rezultate în urma epilării cu laser dacă beneficiați de o piele deschisă la culoare și fire de păr închise la culoare. Dacă pigmentul este prea închis, sunteți mai predispuse la arsuri.

Nuanțe ale pielii

Doctorii folosesc scara Fitzpatrick pentru a identifica nuanțele pielii. Aceasta este compusă din 6 categorii ale nuanțelor, bazate pe cât de mult pigment (melanină), prezintă pielea. Dacă ai o piele perfect albă, te încadrezi în prima categorie, iar, dacă pielea ta este foarte închisă la culoare, te vei încadra în cea de a șasea.

Epilarea cu laser se potrivește cel mai bine pielii deschise la culoare deoarece acest tip de piele conține mai puțină melanină, substanță care absoarbe energia produsă de lumină. Această energie este, la rândul ei, absorbită de firele de păr, dacă nu și acestea sunt deschise la culoare.

Dacă pielea este prea închisă, celulele pielii vor absorbi lumina în locul firelor de păr, fapt ce poate cauza arsuri în locul reducerii cantității de păr.

Toate epilatoarele cu laser pe care le-am prezentat se potrivesc pentru o varietate de tipuri și culori ale pielii, dar nu sunt indicate pentru pielea foarte închisă la culoare. Pielea foarte închisă la culoare poate fi tratată în siguranță folosind lasere ce dispun de tehnologia YAG ce nu sunt dedicate pentru uz casnic.

Culoarea firelor de păr

Firele de păr deschise la culoare nu pot absorbi îndeajuns de multă energie furnizată de fasciculele luminoase pentru a putea ataca foliculele, prevenind reapariția firelor, chiar dacă aveți tenul foarte deschis.

Prin urmare, epilarea cu laser și epilarea IPL sunt mai puține eficiente pentru firele de păr blonde, roșcate, grizonate sau albe, în comparație cu ele șaten sau negre. Cheia succesului pentru o epilare cu laser stă în contrastul dintre culoarea pielii și culoarea firelor de păr.

Dacă tipul tău de piele și păr nu sunt potrivite pentru epilarea cu laser/IPL, încearcă aceste epilatoare!

Epilatoare cu laser sau epilatoare IPL (cu lumină intens pulsată)?

Conceptul ce stă la baza tehnologiei folosite de epilatoarele cu laser și cele ce folosesc IPL este practic același: o rază de lumină intensă pe suprafața pielii.

Suprafețele cu mai multă melanină (firele de păr închise la culoare) vor absorbi energia produsă de raza luminoasă, iar această energie se va transforma în căldură, arzând firele de păr și distrugând foliculele acestora pentru a stopa creșterea. Reapariția firelor de păr va fi din ce în ce mai lentă, firele vor deveni mai subțiri, până vor dispărea definitiv.

Totuși, există și diferențe între tehnologia cu laser și tehnologia IPL (cu lumină intens pulsată) pe care epilatoarele le folosesc în zilele noastre.

Un laser este monocrom, ceea ce înseamnă că proiectează o singură undă, cu o anumită direcție, focalizare și luminozitate. Pentru epilatoare, aceste caracteristici ale undelor laser s-ar traduce prin faptul că ele își concentrează intensitatea pe o suprafață mică, la o precizie superioară.

În acest caz, putem readuce în discuție epilatorul cu laser Tria Beauty Laser 4X deoarece capul acestuia are o deschidere mult mai mică față de capetele epilatoarelor ce folosesc tehnologie IPL. În comparație, lumina pulsată intensă folosește un spectru larg de lungimi de undă ușoare care nu pot fi focalizate precum în cazul epilatoarelor cu laser.

Pentru a afla mai multe despre diferențele dintre tehnologia cu laser și tehnologia IPL (cu lumină intens pulsată), citiți acest articol.

Tehnologia IPL (cu lumină intens pulsată) nu penetrează țesuturile pielii atât de adânc precum laserul, motiv pentru care epilatoarele cu laser produc mai multă căldură pe pielea din jurul firelor de păr. Fiind mai puțin concentrată, lumina transmisă de epilatoarele IPL are nevoie de ceva mai mult timp pentru a stopa creșterea firelor de păr, dar este o alternativă mai ieftină. Utilizând oricare din cele două tipuri de epilatoare, veți observa cum creșterea părului este din ce în ce mai lentă până când firele vor dispărea definitiv.

Lumină pulsată variabilă

Tehnologia IPL este în continuă dezvoltare, iar acum există și tehnologia VPL ce folosește lumină pulsată variabilă. Precum IPL, și aceasta creează un spectru de lumină, dar intensitatea că puterea acestuia poate fi ajustată.

Astfel, acest tip de tehnologie s-ar putea adapta mai bine diferitelor tipuri de păr și piele, chiar și în cazul celor deschise la culoare. Deoarece epilatoarele cu tehnologie VPL vor deveni mai specifice, se așteaptă rezultate superioare.

În orice caz, deoarece lumina nu este ațintită direct către foliculele firelor de păr, va fi nevoie de mai multe ședințe pentru a obține aceleași rezultate pe care un epilator cu laser vi le va oferi într-o perioadă mai scurtă de timp.

Baterie vs. cablu

Un motiv esențial pentru care Philips Lumea Prestige este cel mai bun epilator-laser pentru uz casnic este că acesta beneficiază de ambele tipuri de alimentare. Astfel, folosind Philips Lumea Prestige, vă veți bucura de mai multă libertate de mișcare și confort, iar epilatorul va putea fi folosit chiar și în momentele de urgență.

Cu toate acestea, epilatoarele-laser cu fir fac o treabă excelentă, cu condiția să aibă cablul îndeajuns de lung pentru a vă oferi mai mult spațiu de deplasare. Nu recomandăm să optați pentru un epilator cu laser care funcționează doar atunci când bateria este încărcată.

Vă va frustra momentul în care vreți să folosiți epilatorul, dar trebuie să așteptați până când acesta se încarcă (să nu mai vorbim de clipa în care bateria s-a consumat, dar nu ați terminat procesul de epilare…).

Capete de schimb sau nu

Vă recomandăm să achiziționați un epilator-laser care dispune de capete detașabile deoarece, chiar și epilatoarele de calitate superioară, singurul cap se poate strica, iar epilatorul devine complet inutil.

Este mult mai precaut și mai puțin costisitor să optați din prima pentru un epilator laser care conține mai multe capete decât să fiți nevoie să căutați un epilator nou doar pentru faptul că singurul cap nu mai funcționează.

De ce să alegeți un epilator-laser pentru uz casnic în locul unor ședințe de tratament profesioniste?

Procedura de epilare cu laser nu este  un tratament făcut o dată pentru totdeauna. Este nevoie de ședințe repetate și chiar ședințe extra pentru a atinge rezultatele dorită. Așadar, răbdarea este necesară.

Dacă doriți să achiziționați un epilator-laser profesional, vă anunțăm că prețul unuia este de-a dreptul exorbitant. De asemenea, o sesiune completă de epilare cu laser este de câteva ori mai scumpă față de prețul unui epilator-laser pentru uz casnic.

În plus, ședințele se vor axa către o singură suprafața a corpului, iar, dacă doriți ca firele de păr să dispară definitiv și din alte zone, veți fi nevoie să plătiți un alt pachet de ședințe. Fiind o procedură de înfrumusețare, epilarea cu laser nu este acoperită de nicio asigurare de sănătate.

Folosind un epilator-laser acasă vă veți bucura de confort și intimitate, folosind aceeași tehnologie. Aceste dispozitive și sisteme tehnologice au fost special create pentru a vă oferi siguranță și eficacitate la un preț fracționar față de cel al cabinetelor dermatologice unde se practică această procedură.

Epilatoarele-laser pentru uz casnic folosesc exact aceeași tehnologie pe care o folosesc și doctorii, doar că, pentru a le întrebuința acasă, nu este nevoie nici un fel de calificare medicală din partea voastră.

Epilarea cu laser în comparație cu epilarea prin electroliză

Epilarea prin electroliză este o metodă de epilare permanentă aprobată medical care se face prin acțiunea curentului electric pentru a distruge foliculele firelor de păr. Poate fi aplicată în aceleași zone ale corpului vostru precum în cazul epilatoarelor-laser.

În orice caz, necesită inserarea unei probe în foliculele de păr, iar această procedură poate fi dureroasă, fiind realizată doar de către tehnicieni specializați sau dermatologici. Epilatoarele cu laser pot fi utilizate acasă, chiar de voi!

Așteptările voastre de înainte și după utilizarea unui epilator cu laser

Planificați înainte de a începe să vă epilați folosind un epilator cu laser. Nu ungeți și nu lezați zona cu 4 săptămâni înainte. De asemenea, nu vă bronzați și evitați arsurile de orice tip. Curățați pielea și utilizați lama de ras cu 12 ore cel puțin înainte de tratament pentru a evita o ardere superficială, doar la suprafața firelor de păr. Următoarea zi, purtați haine mai lărguțe.

Pe parcursul tratamentului, fiți relaxate. Un beneficiu al epilatoarelor cu laser pentru uz casnic este acela că puteți lua o pauză oricând fără a vă face griji că rețineți doctorul sau că întârziați persoana care urmează după voi.

După utilizarea epilatorului cu laser, asigurați-vă că folosiți protecție solară și evitați bronzul. De asemenea, nu optați pentru dușuri fierbinți și nu aplicați machiaj sau deodorant pe suprafețele tratate cu laser timp de 48 de ore după procedură. S-ar putea ca pielea să vă mănânce, însă nu o scărpinați. După o săptămână sau două, exfoliați ușor pielea expusă la laser.

Este important să vă stabiliți tratamentele în așa fel încât pielea să aibă timpul necesar pentru recuperare – urmați întotdeauna instrucțiunile de utilizare disponibile în pachetul epilatorului-laser pentru uz casnic. Astfel veți obține o epilare definitivă în condiții de siguranță.

Siguranța: durerea provocată de epilarea cu laser și epilarea IPL

Epilarea cu laser poate fi incomodă. Puteți simți impulsurile cum încălzesc pielea, senzație asemănătoare cu aplicarea unui elastic direct pe piele. De asemenea, epilarea poate deveni mai inconfortabilă în zone cu o pilozitate mai ridicată sau unde pielea este mai sensibil, zone cum ar fi axila, mustața sau linia bikini-lor, în comparație cu pielea picioarelor.

În orice caz, în nicio zonă a corpului senzația nu ar trebui să fie insuportabilă.

Dacă aveți o piele sensibilă, alegeți un epilator-laser pentru uz casnic ce dispune de o gamă largă de moduri de tratament; în special, tratament blând sau sensibil. Va fi nevoie de mai multe ședințe de epilare pentru a obține rezultatele dorite dacă veți folosi aceste moduri delicate pentru piele, dar sesiunile vor fi mult mai ușor de tolerat.

În urma testărilor noastre, nu am simțit diferențe semnificative între nivelurile cu intensitate înaltă de la un epilator la altul, fie IPL fie cu laser. În orice caz, epilarea a fost mult mai ușor de tolerat folosind oricare dintre epilatoare atunci când am optat pentru moduri cu intensitate mai scăzută.

Întrebări frecvente

Vom răspunde la cele mai comune întrebări puse de voi în legătură cu epilatoarele-laser pentru uz casnic:

Care este cel mai bun epilator cu laser pentru uz casnic?

În opinia noastră, cel mai bun epilator cu laser pentru uz casnic este Philips Lumea Prestige IPL, urmat îndeaproape de epilatorul Braun Silk-Expert IPL 5001. Philips Lumea Prestige beneficiază de capete detașabile care tratează diferit diverse zone ale corpului vostru.

De câte ședințe de tratament este nevoie pentru a obține rezultate atunci când folosiți un epilator cu laser?

De obicei, sunt necesare între 3-8 tratamente pentru o obține rezultate vizibile atunci când folosiți un epilator cu laser deoarece firele voastre de păr vor fi „tratate” în fiecare stadiu al dezvoltării acestora, la un moment dat.

După ședințele inițiale, sunt necesare niște ședințe mai ample pentru a susține reducerea numărului firelor de păr. De asemenea, anumite zone ale corpului solicită mai multe ședințe de epilare cu laser față de altele.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, urmați întotdeauna planul de tratament recomandat de producătorul epilatorului. Îl puteți găsi în cartea produsului, alături de alte informații și specificații esențiale ale epilatorului.

Cât de des pot folosi epilatorul cu laser pentru uz casnic?

Puteți folosi epilatorul cu laser ori de câte ori doriți, dar noi vă recomandăm să nu îl folosiți mai des de o dată la două săptămâni. Este perioada ideală în care pielea are destul timp să se recupereze în urma tratamentului.

Ce se întâmplă dacă nu folosesc lama înainte de o epilare cu laser?

Dacă nu veți rade părul înainte de epilarea cu laser, aceasta va avea efect doar la suprafața firelor de păr. De asemenea, dacă nu veți folosi lama, epilarea cu laser poate fi dureroasă, iar căldura transferată s-ar putea să nu fie suficient de puternică pentru a putea distruge foliculele din firele de păr.

Prin urmare, firele vor fi mult mai predispuse la regenerare și nu veți obține rezultatele la care v-ați așteptat.

Epilarea cu laser acasă este o procedură sigură?

Da, atunci când este efectuată corect, epilarea cu laser la domiciliu este o procedură sigură. Epilatoarele-laser pentru uz casnic sunt special concepute pentru a fi folosite de persoane fără niciun fel de calificare în domeniu.

Aceste epilatoare folosesc aceeași tehnologie precum cele profesionale, dar, de obicei, energia utilizată nu este la o intensitate atât de ridicată. În plus, aceste epilatoare fabricate pentru uz casnic beneficiază de diferite mecanisme de siguranță pentru a evita accidentările.

Atât timp cât veți urma, instrucțiunile și etapele unui tratament recomandate de producător, epilatoarele-laser pentru uz casnic sunt niște produse sigure pentru înfrumusețare.

Pot folosi aparatul cu laser pentru uz casnic pentru epilare inghinală?

Da, puteți utiliza epilatorul cu laser în zona intimă. În opinia noastră, această zonă a corpului este ideală pentru folosirea epilării cu laser deoarece veți scăpa de firele de păr nedorite pentru totdeauna, veți elimina ciupiturile lamei de ras, foliculita sau firele crescute sub piele în această zonă sensibilă.

Concluzie

Sperăm că v-ați bucurat citind recenziile noastre despre cele mai bune epilatoare cu laser pentru uz casnic. Ne-a plăcut să testăm aceste aparate pentru înfrumusețare, iar rezultatele oferite au fost de-a dreptul impresionante. Pentru a descoperi și alte informații utile despre epilarea cu laser, dar și alte metode de epilare, accesați secțiunea noastră de blog!

ProdusModelCalitateRatingPreț
Epilator cu laser/IPL Philips Lumea BRI956/60 PrestigePhilips Lumea BRI956/60 PrestigeA+5/5

Verifică preț!

Epilator cu laser/IPL Braun Gillette Venus Silk-Expert 5001Braun Gillette Venus Silk-Expert 5001A+4.5/5

Verifică preț!

Epilator cu laser/IPL Tria Beauty Laser 4XTria Beauty Laser 4XA+4.9/5

Verifică preț!

Epilator cu laser/IPL Remington i-LIGHT IPL6780Remington i-LIGHT IPL6780A+4.8/5

Verifică preț!

Epilator cu laser/IPL IPL Silk'n InfinityIPL Silk'n InfinityA+4.6/5

Verifică preț!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *