Tânără cu picioarele proaspăt epilate se bălăcește în piscină

Cele mai bune 7 epilatoare pentru corp, față, picioare, inghinal și axial în 2023

Când vine vorba de îndepărtarea părului, există o opțiune pentru toată lumea. Dacă doriți pielea fină oferită de o epilare rapidă cu rezultate pe termen lung  precum cele ale epilării cu ceară, fără să plătiți la un salon, atunci folosirea unui epilator este soluția.

Un simplu epilator de calitate vă va face pielea catifelată precum în urma epilării cu ceară și la fel de strălucitoare precum ați folosi lama de ras, fără să așteptați ca firul sa crească puțin. Sună ideal, nu-i așa? Ei bine, suntem aici pentru a te ajuta să alegi cel mai bun epilator pentru tine.

Cele mai bune epilatoare din 2023

ProdusModelCalitateRatingPreț
Epilator Braun Silk Epil 9Braun Silk Epil 9A+5/5

Verifică preț!

Braun FaceSpa ProA+5/5

Verifică preț!

Epilator Philips SatinellePhilips SatinelleA+5/5

Verifică preț!

Epilator Panasonic ES-ED92RP503Panasonic Epilator ES-ED92RP503A4.7/5

Verifică preț!

Emjoi EmagineEmjoi EmagineA4.5/5

Verifică preț!

Braun Silk Epil 5A4.4

Verifică preț!

Remington Smooth & Silky Remington Smooth & SilkyA4.4

Verifică preț!

Epilator Braun Silk Epil 9

Cel mai bun epilator în general: Braun Silk-Épil 9

Alegerea noastră: După testarea minuțioasă, am decis că Braun Silk-Épil 9 este cel mai bun epilator în general. Este extrem de eficient la smulgerea firelor de păr, beneficiază de o selecție foarte practică a capetelor atașabile.

De asemenea, puteți îl folosi pe pielea umedă sau uscată. Este ideal dacă sunteți la început în folosirea aparatelor epilatoare sau dacă preferați să vă epilați în duș deoarece Braun Silk-Épil 9 este rezistent la apă la o adâncime de până la 5m.

Braun Silk-Épil 9 nu este doar un epilator, ci un sistem complet de epilare și înfrumusețare pe care îl puteți folosi atât pe pielea umedă cât și pe uscată. De asemenea, vă va ajuta să vă recondiționați pielea înainte și după epilare.

Puteți utiliza capul pentru tuns în zonele prea sensibile, unde nu puteți suporta smulgerea firelor de păr. De asemenea, utilizând peria pentru corop, veți putea preveni apariția firelor de păr crescute pe sub piele.

Capul foarte lat

Capul aparatului epilator Braun Silk-Épil 9 este cu 40% mai lat decât cel al modelelor anterioare. Braun utilizează tehnologia inovativă denumită Microgrip pentru funcționarea ideală a celor 40 de pensete.

În urma testelor, am constatat că după prima și a doua utilizare a aparatului pe parcursul unei epilări, Braun Silk-Épil 9 aproape că nu a lăsat fire de păr în urma sa, dovedindu-se cel mai eficient epilator dintre cele testate de noi.

Capul fixat deasupra pivoților pensetelor se adaptează perfect pe formele corpului. Braun Silk-Épil 9 este ideal pentru epilarea picioarelor, mai ales în zona mai puțin obișnuită a genunchilor. Funcția Smart Light de care beneficiază acest epilator excelent vă va ajuta să detectați chiar și cele mai fine fire de păr.

Selecția capetelor atașabile

Capul pentru tuns este o alegere excelentă mai ales pentru zonele sensibile ale corpului. Capetele pentru precizie la contactul cu pielea fixate deasupra pensetelor sunt o idee bună, deși capul pentru precizie ar putea primi niște mici îmbunătățiri.

Prin urmare, acesta uneori nu poate apuca firele foarte scurte din cauza distanței create între piele și pensete, atunci când atașăm capul de precizie.

Calitatea superioară a pieselor și materialelor

Braun este unul dintre cei mai consacrați producători de accesorii pentru înfrumusețare la nivel global. De-a lungul anilor, clienții au fost foarte multumiți de produsele Braun, iar Braun Silk-Épil 9 nu face niciun fel de excepție!

Este un epilator robust și echilibrat, cu un motor puternic, dar nu gălăgios. Deoarece Braun Silk-Épil 9 funcționează la fel de bine atât pe pielea umedă cât și pe pielea uscată, vă puteți epila chiar și în duș.

Epilatorul garantează 40 de minute de funcționare după încărcare, dar am constatat că acest interval de timp este depășit. Însă am observat și că acest epilator se supraîncălzește, știind că acest fenomen afectează performanțele și durata de viață ale unei baterii Li-ion.

Însă aceasta nu este o problemă majoră. Puteți epila complet picioarele fără ca Braun Silk-Épil 9 să devină prea fierbinte. Pentru că se poate supraîncălzi semnificativ, recomandăm să îi oferiți o scurtă perioadă de răcire atunci când constatați că temperatura epilatorului este prea ridică. Astfel veți prelungi viața bateriei și, implicit, performanțele epilatorului.

Părerea experților: Chiar și după 2 ani de utilizare constantă, Braun Silk-Épil 9 este un epilator fantastic, confirmând astfel prima poziție ocupată în topul preferințelor noastre.

Avantaje

 • Selecție variată ale capetelor atașabile
 • 2 nivele de putere
 • Cap lat
 • Elimină majoritatea firelor de păr de la prima utilizare
 • Peria atașabilă previne apariția firelor crescute sub piele
 • Durată lungă de viață a bateriei
 • Funcția „Smart Light”
 • Tehnologia „Microgrip” a pensetelor
 • Poate fi folosit pe piele umedă sau uscată
 • Încărcare rapidă + 40 de minute de utilizare constantă
 • Ușor de curățat
 • Performanțe excelente

Dezavantaje

 • Supraîncălzire după o perioadă
 • Nu poate fi folosit pe parcursul încărcării
 • Capul pentru tuns nu poate fi folosit în duș
 • Verifică preț Braun Silk Epil 9 aici!

Verifică preț Braun Silk-Épil 9 aici!

Cel mai bun epilator pentru față: Braun FaceSpa Pro

Alegerea noastră: Braun FaceSpa Pro este un aparat blând și discret, totodată eficient, special creat pentru a elimina firele nedorite de pe fața dumneavoastră. Datorită pensetelor sale bidrecționale, vă va fi mult mai ușor să smulgeți firele rebele, indiferent de mâna în care veți ține aparatul.

Capetele atașabile vor pregăti pielea feței și o vor menține sănătoasă înainte și după epilat.

Braun FaceSpa Pro a fost de departe cel mai bun epilator pentru față din cele testate. Pensetele bidirecționale prind fire aproape insesizabile, de 0.02mm, pe care ceara nu le poate apuca.

De asemenea, cele două capete detașabile vor duce procesul de înfrumusețare la noi standarde:

 • Capul eficient ce va pregăti pielea pentru o epilare de calitate
 • Cap cu role de mesaj pentru stimularea țesutului și pentru o epilare cât mai delicată

Capetele sunt ușor de schimbat. Scoateți-l pe cel folosit, iar un click vă va spune că următorul cap este gata de utilizare.

Ușor de controlat

Cele trei butoane sunt amplasate foarte intuitiv pe mânerul epilatorului, însă acestea un oferă feedback în urma apăsării. Datorită tehnologiei de detectare Smart Head, butoanele vor răspunde diferit în funcție de capul pe care l-ați atașat.

Pentru epilat, veți alege sensul de rotație, iar pentru tonifiere și periere, veți alege viteza, deși diferența este aproape insesizabilă între trepte. Capetele pentru periere și tonifiere vă vor oferi o pauza la fiecare 20 de secunde pentru a muta aparatul în altă zonă a feței. Ne-a plăcut această funcție deoarece oferă șansa ca fiecare parte a pielii să primească același tratament.

Design atractiv

Acest set include o carcasă de calitate superioară și un suport pentru epilator pentru a-l putea ține oriunde, deși nu îl veți putea încărca atât timp cât l-ați pus în suport. Este vorba de estetică! Combinația de culori între alb și bronz oferă epilatorului pentru față Braun FaceSpa Pro un aspect inedit, iar forma sa ergonomică îl face foarte ușor de manevrat.

Nu este rezistent la apă, dar îl puteți curăța între utilizări folosind substanțe ce conțin 70% etanol sau folosind o cârpă umedă.

Performanțele epilatorului pentru față Braun FaceSpa Pro sunt excelente, precizia fiind principala caracteristică. Totuși, nu recomandat pentru sprâncene.

Avantaje

 • Kitul 3 în 1
 • Tehnologia Smart Head
 • Rotație în ambele sensuri
 • Carcasă de calitate superioară
 • 90 de minute de utilizare constantă după o încărcare completă

Dezavantaje

 • Nu este rezistent la apă
 • Butoanele nu funcție de feedback
 • Treptele de viteză sunt foarte apropiate

Verifică preț Braun FaceSpa Pro aici!

Epilator Philips Satinelle

Cel mai bun epilator pentru picioare: Philips Satinelle

Philips Satinelle arată foarte bine și funcționează excelent. Puteți folosi epilatorul Philips Satinelle pe pielea umedă sau uscată, incluzând o gamă largă de capete atașabile, ușor de schimbat între ele. Designul elegant susține eliminarea firelor de păr nedorite. Datorită formei unice, suntem de părere că Philips Satinelle este cel mai bun epilator pentru picioare!

Cea mai bună tehnologie „Smart Light”

Dintre toate epilatoarele testate, Philips Satinelle folosește cea mai bună tehnologie „Smart Light” deoarece oferă o lumină albă, scoțând mai bine în evidență firele de păr neobservate. În al doilea rând, poziția becului este mai bine aleasă față de cea a celorlalte modele: becul este atașat înclinat, deasupra pensetelor.

Philips Satinelle este proiectat pentru a fi mai lung, mai subțire și mai ușor față de alte modele. Discurile de ceramică permit prinderea celor mai fine fire de păr. Majoritatea celorlalte epilatoare prezintă discuri de metal. Forma acestuia oferă confort și control. Puteți folosi epilatorul Philips Satinelle atât pe pielea umedă cât și pe pielea uscată.

Suprafețe curbate

Philips Satinelle, față de celelalte epilatoare testată, utilizează o suprafață curbată de contact cu pielea, pe care am considerat-o excelentă pentru epilarea picioarelor. Aceste forme curbate permit suprafeței de epilare a aparatului să se plimbe cu lejeritate pe formele specifice picioarelor.

Mai subțire față de alte modele, pensetele de la margine acționează la fel ca cele de pe mijloc, reducând numărul firelor mai mult ciupite decât smulse.

Experimentând acest design special al epilatorului Philips Satinelle, am realizat că e puțin mai dificil de folosit în zona axială, dar mult mai potrivit pentru picioarele dumneavoastră. Există două capete atașabile care vor face epilarea subrațului mult mai ușor de realizat, dar, dacă sunteți în căutarea unui epilator doar pentru axilă, recomandăm un alt model.

Avantaje

 • Se poate folosi pe piele umedă și piele uscată
 • Curbat, cap foarte lat
 • Ideal pentru picioare și brațe
 • Capete atașabile variate
 • „Smart Light” excelent
 • Cap pentru ras
 • 40 de minute de utilizare constantă la o încărcare completă

Dezavantaje

 • Capul nu pivotează
 • Mai sonor față de alte modele
 • Verifică preț epilator Philips Satinelle aici!

Verifică preț Philips Satinelle aici!

Cel mai bun epilator multifuncțional preț/calitate: Panasonic ES-ED92

Dacă ești în căutarea unui epilator multifuncțional fără să dispui de un buget satisfăcător, Panasonic ES-ED92 este soluția perfectă. Îi poți folosi pentru epilare, ras și chiar pentru înlăturarea pielii moarte de pe tălpi.

Capete atașabile:

 • Cap mare pentru epilare
 • Cap pentru epilare blândă
 • Auxiliar pentru epilare blândă
 • Cap pentru ras
 • Accesoriu pentru linia bikini-lor
 • Cap pentru îngrijirea picioarelor

Epilatorul Panasonic ES-ED92 oferă cel mai bun accesoriu pentru îngrijirea picioarelor: printr-un proces blând, dar eficient, aparatul a eliminat o cantitate consistentă de piele moartă. Resturile vor fi colectate într-un mic compartiment al capătului, așa că, după utilizare curățați-l bine.

Capetele se schimbă puțin mai greoi, dar sistemul de prindere este unul foarte sigur. Unele componente sunt ceva mai subțiri față de cele ale altor modele și, deși par sensibile în comparație, acestea permit pensetelor să ajungă mai aproape de piele, smulgând mai multe fire de păr.

Cap pivotant cu două discuri

Față de alte modele cu utilizează capete pivotante ce se fixează peste pensete, tot capul principal al epilatorului Panasonic ES-ED92 pivotează la 30 de grade înainte și înapoi. Astfel, pensetele sunt mereu perfect poziționate pentru a se plimba pe conturul corpului tău.

Cele 48 de pensete sunt distribuite în două rânduri pentru acoperire maximă, proiectate să smulgă firele de păr de la prima utilizare. În plus, nu am semnalat niciun fel de disconfort în urma utilizării.

100% rezistent la apă

Spre deosebire de altă epilatoare, Panasonic ES-ED92 poate fi scufundat cu totul în apă. Puteți folosi atât capul pentru epilare cât și capul pentru ras în duș sau în cadă și chiar vă puteți ușura epilarea utilizând gel de duș sau spumă de ras.

Epilatorul Panasonic ES-ED92 este o opțiune excelentă pentru cele dintre voi ce se epilează pentru prima dată sau pentru femeile cu pielea sensibilă. Gelul de duș hidratant va calma iritațiile pe parcursul epilării.

Avantaje

 • Poate fi folosit pe piele umedă sau uscată
 • Capete atașabile excelente
 • Cap pivotant
 • Două discuri
 • Două viteze
 • Smart Light
 • Funcție de epilare blândă pentru piele sensibilă
 • 30 de minute de funcționare constantă la o încărcare completă

Dezavantaje

 • Capetele se schimbă puțin mai greu
 • Capetele sunt puțin mai fragile
 • Verifică preț epilator Panasonic ES-ED92 aici!

Verifică preț Panasonic ES-ED92 aici!

Emjoi Emagine

Cel mai bun epilator pentru firele rebele de păr: Emjoi Emagine

Epilatorul Emjoi AP-18 Emagine pune la dispoziție cel mai mare număr de pensete dintre toate epilatoarele evaluate până acum: nu mai puțin de 72 de pensete! Ele sunt poziționate pe două capete amplasate în opoziție pentru a extinde suprafața de acțiune a epilatorului, îndepărtând firele de la rădăcină încă de la prima utilizare.

Nu am sesizat o blândețe sporită atunci când am testat epilatorul Emjoi AP-18 Emagine pe picioare, dar probabil pentru că, în acest caz, un singur cap ciupește firele de păr.

În orice caz, zone precum axila, unde părul crește în direcții diferite, sunt mult mai dureroase atunci când aparatul smulge mai multe fire simultan.

Prin urmare, epilatorul Emjoi AP-18 Emagine este cea mai bună opțiune pentru epilarea axială: dorești o epilare rapidă sau una cât mai delicată?

Tehnologia

Epilatorul Emjoi AP-18 Emagine este primul epilator din lume care folosește o tehnologie pe bază de ioni de argint, oferind protecție antibacteriană. Astfel veți diminua șansele de apariție a foliculitei în urma epilării. Indiferent de această tehnologie inovativă, aparatul trebuie curățat după fiecare utilizare.

De asemenea, dispune de o tehnologie de glisare patentată ce funcționează alături de cele două capete situate în opoziție pentru a ridica firele scurte de păr ce pot fi ratate.

Accesoriile se vând separat

Deși performanțele epilatorului Emjoi AP-18 Emagine sunt foarte bune, acest kit nu conține niciun fel de accesoriu, aspect diferit față de epilatoarele prezentate anterior. Cu toate acestea, accesoriile se pot achiziționa separat.

Nu am considerat asta drept un impediment și am plasat epilatorul Emjoi AP-18 Emagine în topul alegerilor noastre. În orice caz, un dezavantaj important este absența iluminării „Smart Light”. Aici epilatorul Emjoi AP-18 Emagine pierde mult teren, mai ales în cazul în care aveți unele zone acoperite de acele fire foarte fine, denumite popular „puf”.

Prin urmare, vă recomandăm acest lucru mai mult dacă aveți părul mai închis sau grosier, care se vede cu ușurință fără lumină. Așadar, recomandăm epilatorul Emjoi AP-18 Emagine celor dintre voi cu fire de păr mai groase și mai închise la culoare, ce sunt ușor de observat chiar și fără lumină.

De asemenea, epilatorul Emjoi AP-18 Emagine va funcționa doar conectat la priză, deci nu este rezistent la apă. Cu toate acestea, un aspect pozitiv al alimentării epilatorului este acela că nu necesită încărcare înainte de utilizare.

Avantaje

 • Două capete în opoziție
 • 72 de pensete
 • Smulge eficient firele de păr
 • Dispune de 2 trepte de viteză

Dezavantaje

 • Alimentare la priză
 • Absența luminii „Smart Light”
 • Kitul nu conține accesorii

Verifică preț epilator Emjoi Emagine aici!

Verifică preț Emjoi Emagine aici!

Cel mai bun epilator la preț redus: Braun Silk-Épil 5

Dacă sunteți în căutarea unui aparat simplu ce poate epila și rade, produs de o firmă de renume în lumea epilatoarelor, la un preț mic, Braun Silk-Épil 5 este exact ce vă doreați. Pe lângă faptul că are un cap epilator mai îngust, Braun Silk-Épil 5 dispune de 40 de pensete, un cap pivotant pentru un contact mai bun cu pielea și o sursă de lumină eficientă.

Nu este conceput pentru a fi folosit pe pielea umedă, dar îl puteți curăța sub jet de apă atunci când nu este conectat la o sursă de electricitate.

Pachetul include două capete

Instrucțiunile vă vor îndruma să nu folosiți epilatorul fără un cap atașat. Pachetul conține două astfel de capete:

 • Capul cu micro-vibrații ca va oferi pielii un aspect hidratat, utilizat pentru masaj sau aplicarea gelurilor
 • Capul cu perie pentru față ce va curăța tenul de machiaj și impurități, lăsând porii să respire

Ambele capete sunt pivotante pentru a obține un contact excelent cu pielea.

Pachetul include și o „pernă” pe care o puteți aplica pentru calmarea pielii iritate. Lăsați „perna” două ore în congelator apoi puneți-o pe zonele corpului alese, înainte și după epilare. Este catifelată la atingere și o puteți plimba pe diverse suprafețe ale pielii.

Am descoperit că utilizarea acestei „perne” reci este un mod foarte eficient de prevenire și calmare și a zonelor iritate ale pielii.

2 trepte de viteză

Există două moduri pe care le puteți folosi: epilat blând și foarte blând. Puteți opta pentru ele rotind butonul principal al epilatorului Braun Silk-Épil 5 fie în dreptul orei 11:00, fie în dreptul orei 13:00. Ni s-a părut puțin incomod modul de rotire al acestui buton, însă, după câteva rotiri, vă veți obișnui fără niciun fel de probleme.

Lumina „Smart Light” utilizată la detectarea firelor de păr este similară cu cea a modelului Braun Silk-Épil 9. Nu luminează o suprafață prea mare de piele, însă nici nu este nevoie deoarece capul este mai îngust.

Avantaje

 • Lumină „Smart Light”
 • Elimină părul foarte eficient, în ciuda capului mai îngust
 • Cele 2 trepte de viteză
 • Capul pivotează pe conturul formelor corpului
 • Perna rece pentru prevenirea și calmarea zonelor iritate

Dezavantaje

 • Nu poate fi folosit pe piele umedă
 • Butonul rotativ ușor incomod

Verifică preț Braun Silk-Épil 5 aici!

Cel mai bun epilator pentru față la preț redus: Remington Smooth & Silky

Poate nu oferă toate funcțiile și inovațiile epilatoarelor faciale mai scumpe, dar, cu siguranță, Remington Smooth & Silky este un epilator facial simplu și foarte performant. Datorită formei ergonomice, este plăcut de manevrat, rotindu-se în același sens precum epilatoarele de corp, nu în sens opus, cum o face epilatorul facial Braun.

Pachetul include o perie de curățare, o perie facială, un trimmer și un cap pentru masaj. Remington Smooth & Silky este ideal pentru eliminarea firelor de păr ce apar deasupra buzei superioare, pe bărbie sau obraji (doar în cazul femeilor). Acesta poate fi folosit și în zona sprâncenelor, iar, datorită mini-trimmerului inclus, vă veți bucura de un tuns ușor și o modelare precisă.

Este indicat să folosiți capul pentru masaj după ce ați folosit epilatorul facial Remington Smooth & Silky. Printr-un masaj plăcut și revigorant, tenul va fi revitalizat. De asemenea, puteți utiliza capul pentru masaj în aplicarea diferitelor geluri hidratante.

În plus, epilatorul facial Remington Smooth & Silky poate fi folosit chiar și în zona liniei bikini-lor, suprafață destul de sensibilă pentru a suporta puterea de smulgere a unui aparat dedicat întregului corp.

Alimentare cu baterii

Epilatorul Remington Smooth & Silky pentru față este alimentat de o baterie AA, inclusă în pachet. Îl puteți transporta în bagaj fără să fie necesar cablul de alimentare sau încărcătorul. Bateria propria durată de viață și este ușor de înlocuit.

Avantaje

 • Capul pentru ras (trimmer)
 • Design simplu
 • Transportabilitate

Dezavantaje

 • Nu beneficiază de lumină „Smart Light”
 • Imposibilitatea de a procura baterii în anumite situații

Verifică preț Remington Smooth & Silky aici!

Cum să alegi epilatorul potrivit pentru tine

Există diferite opțiuni atunci când vrei să investești în cel mai bun epilator pentru tine. Iată cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont, din punctul nostru de vedere:

Puterea

Există două tipuri de „putere” ale epilatorului: număr de pensete de care dispune și numărul treptelor de viteză. Epilatoarele cu mai multe pensete vor elimina mai mult păr din prima mai ales pentru că aceste pensete sunt dispuse într-un mod eficient.

Alegerea diferitelor trepte de viteză ale epilatorului este o specificație excelentă mai ales pentru femeile ce folosesc epilatoare pentru prima dată sau de puțin timp. Astfel vă puteți obișnui treptat pielea cu puterea de smulgere a epilatorului, descoperindu-vă accepțiunea corpului în acest proces.

Capetele

Pachetele epilatoarelor ceva mai elaborate conțin o selecție de diferite capete ce se fixează deasupra pensetelor. Capetele vor întinde pielea mai eficient pentru ca pensetele să smulgă majoritatea firelor de păr, fie pot calma zonele mai sensibile. Capetele fac ca epilatoarele să devină mai avantajoase, oferind diferite funcții aparatului în sine.

Reducerea durerii

Dacă sunteți preocupate  de durerea provocată de epilare, vă recomandăm un epilator ce funcționează la fel de bine atât pe pielea umedă cât și pe cea uscată pentru ca apa caldă să vă relaxeze corpul pe parcursul epilării.

De asemenea, apa va dilata porii și, astfel, firele de păr vor opune mai puțină rezistență. De asemenea, căutați un epilator care să conțină un cap pentru un epilat blând, reducând senzația de disconfort. Este ideal pentru cele dintre voi ce nu au mai folosit un epilator sau ceara fierbinte până acum.

Lumina

Din punctul nostru de vedere, lumina oferită de un epilator este o caracteristică importantă. O lumină „Smart Light” poziționată unde trebuie va detecta chiar și cele mai mici și fine fire de păr, descoperind suprafețe ale pielii pe care l-ați putea omite. Am considerat că epilatorul cu cel mai bun sistem de iluminare „Smart Light” este Philips Satinelle.

Capete extra atașabile

Deși nu este un aspect decizional, recomandăm epilatoarele cu mai multe capete atașabile. Considerăm că achiziționarea unui astfel de epilator este o investiție deoarece, alegând epilatorul potrivit, practic veți beneficia de mai multe produse. De exemplu, epilatorul Braun Silk-Epil 9 este simultan un epilator, un aparat de ras și o perie pentru față.

Aceste accesorii se completează una pe cealaltă pentru a asigura un tratament de înfrumusețare ideal pentru pielea voastră și mult mai accesibil față de unul oferit de un salon.

Cu fir/fără fir

Epilatoarele pentru piele umedă sau uscate pot fi cu fir sau fără. Dacă nu sunteți tentate de epilarea sub duș, atunci un epilator cu fir este excelent. Epilatoarele cu fir sunt oricând gata de a fi folosite și nu vor rămâne fără baterie înainte să terminați epilarea, însă cele fără fir vă vor oferi mai multă libertate de mișcare și vă vor pune mai mult spațiu la dispoziție.

Un epilator fără fir are o autonomie îndeajuns de mare pentru a duce la bun sfârșit procesul de epilare.

Avantajele și dezavantajele epilatului

În opinia noastră, epilatul este una dintre cele mai bune metode de eliminare a firelor de păr. Iată de ce:

 • Picioarele foarte for fi catifelate și strălucitoare săptămâni la rând
 • Costuri minime de întreținere
 • Nu există mizerie în afară de firele smulse
 • Ușor de transportat
 • Apucă ușor fire scurte de păr cu o lungime de 0.5mm
 • Firele vor crește mai rare și mai bine
 • Se aplică oricărui tip de fire de păr
 • Epilatoarele au funcții speciale, cum ar fi capul pentru ras sau masaj

În orice caz, epilatoarele nu sunt opțiunea ideală pentru toată lumea deoarece prezintă și unele dezavantaje:

 • Cost inițial ridicat
 • Pot cauza fire crescute sub piele
 • Nu se pot folosi pentru barba bărbaților
 • Puteți simți puțin disconfort, deși acesta se va reduce pe parcursul epilărilor următoare
 • Epilarea în comparație cu alte metode de eliminare a firelor de păr

Rasul cu lama

Firele rase vor crește mult mai repede decât firele smulse – săptămânile garantate se transformă în zile, așadar veți pierde mult mai mult timp folosind lama decât folosind epilatorul. Folosirea lamei nu produce niciun fel de durere față de epilatoarele ce smulg firele de păr de la rădăcină.

Precum epilatoarele, lama de ras este ușor de pus în bagaj pe parcursul unei vacanțe și taie firele aproape la suprafața pielii.

Epilatul cu ceară

Precum epilatoarele, ceara va smulge firele de păr de la rădăcină, oferindu-vă o piele catifelată săptămâni la rând. În orice caz, firele de păr trebuie să fie mai lungi pentru ca ceara să le poată apuca.

Așadar, va trebui să așteptați până când firele de păr au o lungime minimă de 6mm pentru a aplica ceara fierbinte. În schimb, epilatoarele prind fire de păr aproape invizibile, cu o lungime de 0.5mm. Atât epilarea cu ceară fierbinte cât și utilizarea unui epilator pot cauza apariția firelor de păr crescute pe sub piele.

Un epilator poate fi considerat la început o investiție substanțială, însă ceara va trebui cumpărată pe tot parcursul vieții. Prețul unui epilator se apropie de suma pe care o veți da pentru a vă aproviziona cu ceară epilatoare pentru câteva luni.

În plus, epilarea cu ceară produce mult deranj! Urmele de ceară rămase pe piele sau haine vă vor face să vă simțiți inconfortabil și lipicioase. Durerea produsă de epilatul cu ceară se va diminua în timp, iar temperatura ridicată a acesteia vă va relaxa și calma țesuturile pielii.

Ceara poate fi folosită și pentru a înlătura pielea moartă sau uscată. Epilatul cu ceară fierbinte nu este indicat persoanelor cu piele sensibilă.

Pensatul

În mod normal, nu puteți pensat propriu-zis suprafețe prea mari de piele, dar principiul este același: epilatoarele pot fi considerate o armată de pensete-roboți. Pensetele sunt ideale pentru a smulge acel fir rebel din bărbie, sprâncene sau față, dar, pentru suprafețe mari, nu vă complicați: folosiți un epilator.

Electroliza

Electroliza este o metodă de epilare definitivă, spre deosebire de folosirea epilatoarelor. Electroliza distruge foliculul de păr, oferindu-vă o piele catifelată pentru totdeauna. Însă electroliza implică inserarea dureroasă a acelor în porii pielii, fiind o experiență nu prea plăcută.

În majoritatea cazurilor, o singură sesiune nu este îndeajuns, iar prețul unei epilări definitive prin electroliză este unul foarte ridicat.

Întrebări frecvente

Iată cele mai frecvente întrebări despre epilatoare:

Care este cel mai bun epilator pe care l-aș putea folosi?

Am fost cuceriți de epilatorul Braun Silk-Epil 9 datorită performanțelor superioare și modului facil de utilizare. Pachetul conține diferite accesorii, iar autonomia bateriei este foarte bună.

Care dintre epilatoarele produse de Braun este cel mai bun?

Braun Silk-Epil 9 nu este doar un epilator, ci un adevărat sistem 4 în 1 ce include un aparat de ras, unul pentru exfoliere, unul pentru epilare și unul pentru masaj, toate acestea fiind incluse într-un singur dispozitiv. Dispune de un cap lat, ideal pentru a acoperi suprafețe mari de piele și a smulge mai multe fire de păr din prima.

Dacă folosesc un epilator, firele de păr vor dispărea permanent?

La început, nu. Folosirea unui epilator va garanta eliminarea firelor de păr pentru câteva săptămâni. În orice caz, după ce veți folosi epilatorul câțiva ani la rând, veți observa că firele cresc din ce în ce mai rar, mai încet, mai subțiri și mai moi.

Epilatoarele chiar funcționează?

Da, chiar funcționează. Epilatoarele sunt foarte eficiente în smulgerea firelor de păr de la rădăcină, lăsând în urmă o piele fină și catifelată săptămâni întregi! Un epilator vă poate ajuta să scăpați de firele de păr de pe picioare, din zona axială sau a liniei bikini-lor.

Folosirea unui epilator provoacă dureri?

Aparatele pentru epilat poate crea disconfort deoarece smulg firele de păr de la rădăcină. Însă cu cât te epilezi mai mult, te va durea mai puțin. De asemenea, firul de păr va crește mai subțire în timp, fiind mai ușor de smuls. Gradul de durere depinde de zona în care vei folosi epilatorul. De exemplu, epilarea picioarelor este mult mai puțin dureroasă față de epilarea axilei.

Un epilator este mai bun decât ceara pentru epilat?

Din punctul nostru de vedere, un epilator este mult mai bun decât ceara pentru epilat. Un epilator de calitate mai smulge fire de păr mult mai mici, pe care ceara nu le poate apuca. Astfel, nu veți fi nevoite să așteptați până când firele de păr ating o anumită dimensiune pentru a le putea elimina eficient.

De asemenea, în urma folosirii unui epilator nu vă veți simți pielea lipicioasă. Mai mult, achiziționarea unui epilator poate fi o investiție în timp.

Concluzie

Dacă sunteți în căutarea unui epilator universal de calitate superioară, Braun Silk-Epil 9 este opțiunea perfectă. Însă dacă doriți un epilator doar pentru picioare, atunci Philips Satinelle este un epilator excelent. De cealaltă parte, dacă doriți un epilator facial de calitate superioară, soluția este Braun FaceSpa Pro!

Sperăm că v-a plăcut să citiți recenziile noastre pentru cele mai bune epilatoare de pe piață și că v-am ajutat să găsiți cel mai bun epilator pentru corpul dumneavoastră! Credem cu tărie că, odată ce veți folosi pentru prima oară un epilator, veți da uitării lama de ras sau ceara fierbinte!

Dacă doriți să aflați și mai multe despre epilat sau alte metode de eliminare a firelor de păr, vizitați blogul nostru!

ProdusModelCalitateRatingPreț
Epilator Braun Silk Epil 9Braun Silk Epil 9A+5/5

Verifică preț!

Braun FaceSpa ProA+5/5

Verifică preț!

Epilator Philips SatinellePhilips SatinelleA+5/5

Verifică preț!

Epilator Panasonic ES-ED92RP503Panasonic Epilator ES-ED92RP503A4.7/5

Verifică preț!

Emjoi EmagineEmjoi EmagineA4.5/5

Verifică preț!

Braun Silk Epil 5A4.4

Verifică preț!

Remington Smooth & Silky Remington Smooth & SilkyA4.4

Verifică preț!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *