Iată un ghid cuprinzător pentru diferitele tipuri de make-up și pentru produsele disponibile pe piață, pe care fiecare femeie ar trebui să le cunoască. De asemenea, discutăm despre modul în care fiecare produs poate fi folosit pentru a te ajuta să obții aspectul pe care ți-l dorești.
Ți se întâmplă să devii adesea confuză din cauza sumedeniei de videoclipuri pentru machiaj de pe rețelele de socializare?
Dacă te întrebi de ce există atât de multe produse folosite pentru față și care este efectul lor de fapt, înseamnă că lista cuprinzătoare pe care o vei găsi mai jos și care detaliază tipurile de produse de machiaj și funcțiile fiecăruia dintre ele sigur îți va fi de folos.
Înainte de a intra direct în subiectul nostru, ar fi pertinent să discutăm pe scurt istoria interesantă a machiajului, care datează de cel puțin 7.000 de ani.
În timp ce există dovezi documentate că oamenii din Grecia și Egiptul antic foloseau machiajul pentru a-și albi pielea, alinia ochii și înroși obrajii, unii istorici susțin că arta corporală cosmetică este cel mai vechi semn al ritualului uman și a sosit imediat ce homo sapiens au evoluat pe continentul african. Au folosit ocru roșu pentru a-și vopsi corpul ca semn al apartenenței la un trib.
Romanii antici foloseau și ei produse cosmetice, deși, din literatura romană, s-ar deduce că nu ar fi făcut prea mult bine. Ceea ce știm sigur este că aceste produse de pe vremuri erau extrem de nesigure pentru piele și bunăstarea generală a oamenilor.
Produsele toxice, cum ar fi plumbul și arsenicul, erau frecate direct pe fețe pentru a le albi, provocând adeseori vătămări grave.
După parcurgerea unui drum lung în dezvoltarea de produse sigure și sănătoase pentru piele, secolul 21 vine cu variante care nu doar că ne înfrumusețează, ci în plus ne și îngrijesc pielea. Machiajul a devenit o formă de artă, reprezentând libertatea de exprimare și individualitate, în loc să fie un semn al apartenenței la un anumit trib sau grup.
Să aruncăm o privire asupra diferitelor produse de machiaj care sunt răspândire, apreciate și disponibile pe piață produselor cosmetice de astăzi.
Conținut:
Tipuri de make-up – 17 pentru machiaj
Primer
Produsul de bază pe care toți specialiștii în machiaj îl recomandă să-l puneți pe față este primer-ul; pregătește fața pentru machiaj, reducând dimensiunea porilor și permițând machiajului să alunece mai ușor pe piele. Creează o bază netedă pentru ca fondul de ten sau crema colorată să se așeze plăcut pe piele și să combată strălucirea acesteia.
Există diferite tipuri de primer, în funcție de zonele feței cum ar fi cele create pentru ochi sau buze, care sunt concepute special pentru a reduce aspectul liniilor și porilor pe aceste zone specifice.
Chiar dacă acesta este pasul cel mai important în obținerea unui aspect neted și impecabil, acesta este adesea trecut cu vederea de multe persoane. Să reiterăm: primer-urile sunt importante și ar trebui să investești în ele! În funcție de tipul de piele, poți alege formulele care se găsesc sub formă de gel, cremă sau chiar pulbere.
Verifică preț Baze de machiaj tip Primer AICI!

Fondul de ten
Disponibil sub formă lichidă, pudră, cremă sau baton solid, fondul de ten este baza machiajului tău. Acesta continuă imediat după aplicarea primer-ului și ajută la crearea unui ton echilibrat și neutru al pielii.
Reține că fondul de ten nu ar trebui să fie mai deschis sau mai întunecat decât nuanța originală a pielii; nu este făcut să-ți schimbe culoarea pielii, ci doar să o îmbunătățească și să o netezească.
Pot avea o acoperire de la mică până la mare, în funcție de tipul de piele și de grosimea stratului de care ai nevoie pentru a-ți netezi tonul pielii. Poate fi aplicat fie cu o perie, fie cu un burete ; nu se recomandă aplicarea cu mâinile, deoarece poate fi absorbită în degete înainte de a fi asimilat de pielea feței.
Verifică preț Fonduri de ten profesionale AICI!

Corector anti-cearcăn
Un anti-cearcăn este o formulă densă, adesea cu o nuanță mai deschisă decât fondul de ten. Se aplică de obicei după primer și fond de ten, dacă ai pete, pistrui sau cearcăne. Face o treabă excelentă, acoperind imperfecțiunile și lăsându-ți fața pregătită pentru produsele ulterioare, astfel încât ele să se așeze perfect.
De multe ori este util să ai la dispoziție doi corectori diferiți, unul cu nuanțe verzi pentru a ascunde și neutraliza petele roșii de pe față, celălalt puțin piersic, astfel încât cearcănele tale să poată fi acoperite cu ușurință.
Verifică preț Corectoare anti-cearcăn AICI!

Setting powder
Chiar și după aplicarea produselor de mai sus, treaba ta nu este încă finalizată. Pentru a amesteca toate produsele este bine să ai în vedere aplicarea, fie cu o perie de pulbere, fie cu un burete, a unei setting powder. Este disponibilă sub formă de pulbere presată sau pulbere liberă.
Este deosebit de important ca zona de sub ochi să fie acoperită cu acest tip de pudră, prin urmare este lăsată acolo mai mult timp pentru a absorbi toată umezeala în exces; această procedură se numește faimos „coacere.” După ce s-a aplicat și praful de pudră, ai terminat pregătirea și poți începe machiajul cu încredere.
Verifică preț Produse de tip Setting powder AICI!

BB Cream
Dacă totuși nu ești dispusă să utilizezi zilnic toate produsele de mai sus, există opțiunea mai ușoară a unei creme BB. BB este prescurtarea de la cremă „blemish balm”. Este o combinație de produse precum hidratant, primer, protecție solară, fond de ten și chiar corector.
Inventat inițial în Germania, a devenit rapid un produs de machiaj folosit mai peste tot, deoarece este ușor de utilizat.
Cremele BB sunt disponibile în mai multe mărci și mai multe nuanțe; depinde de tine și de ce culoare și formulă se potrivesc cel mai bine nevoilor tale. Aceste creme conțin adesea vitamine esențiale pentru pielea ta, ceea ce le conferă și calități hrănitoare. După cremele BB, cremele CC sau de corecție a culorii au pătruns și ele în magazinele de înfrumusețare.

Rouge sau Blush
Cel mai vechi produs de machiaj existent este roșul sau fardul pentru obraji. Era destul de popular în Egiptul antic, unde era purtat atât de bărbați, cât și de femei. Inițial, a fost fabricat dintr-o gamă de pigmenți roșii naturali, de la căpșuni, la sucuri de legume, până la ocru zdrobit.
După Evul Mediu, a existat o perioadă în care femeile care purtau roșu erau considerate imorale, însă și-as schimbat reputația imediat ce Regina Elisabeta I a început să folosească și ea machiajul.
Începând de acum, fardul a devenit un element esențial de machiaj în colecția fiecărui iubitor de machiaj și fiecare aspect de machiaj este incomplet fără el. Fardurile de azi sunt sigure și utilizate în întreaga lume, fără conotații negative.
Verifică preț Blush-uri profesionale AICI!

Pudră / cremă de contur
Dacă ești novice în ale machiajului, poate te-ai întrebat de ce make-up artiștii aplică fâșii de culoare închisă și deschisă pe față, într-un mod ciudat, înainte de a le amesteca cu un burete de machiaj.
Inițial, conturarea a apărut în comunitatea iubitorilor de machiaj profesional cu rolul de a adăuga umbre și evidențieri acolo unde este necesar. În ultimii ani, industria machiajului de masă a început să folosească conturul, astfel încât aspectul cizelat este acum realizabil pentru toată lumea.
Conturul continuă de obicei după ce straturile inițiale au fost amestecate și fixate. Pentru o conturare ideală, ai nevoie de o cremă sau o pudră care este cu trei nuanțe mai închise decât nuanța originală a pielii. Nu căuta orbește pentru o nuanță de culoare maro închis; alege o culoare care pare a fi un fond de ten ușor întunecat.
Dacă pielea ta este grasă și preferi un aspect mat, optează pentru versiunea de pudră; în caz contrar, un fond de ten crem este cea mai bună opțiune.
Verifică preț Creme pentru contur AICI!

Iluminator
S-ar putea să existe un highlighter sau iluminator în trusa ta de machiaj pe care cineva ți l-a dăruit în urmă cu veacuri și poate te întrebi cum să-l folosești pentru a obține strălucirea manechinului Gigi Hadid. Așadar, să intrăm în detalii.
Un iluminator este în esență un machiaj de față care atrage și reflectă lumina, creând mirajul strălucirii care face să pară că pielea ta sclipește. Este disponibil sub formă de pulbere și sub formă lichidă. În timp ce primul poate fi aplicat doar deasupra machiajului tău, iluminatorul lichid poate fi așezat sub fondul de ten pentru a conferi pielii un aspect general strălucitor.
Astăzi există diverse culori disponibile pentru acest produs. Pentru a afla care dintre ele se potrivește cel mai bine pielii tale, poți încerca testul bijuteriilor de aur versus celor de argint. Dacă simți că bijuteriile din aur ți se potrivesc mai bine, aceasta este culoarea iluminatorului spre care ar trebui să optezi; în mod similar pentru bijuteriile din argint.
Iluminatorul se aplică de obicei chiar deasupra pomeților, osului frunții, de-a lungul podului nasului și chiar în jurul canalelor lacrimale pentru a vă face ochii să pară mai mari și mai luminoși. Îți poți face chiar și buzele să pară mai moale aplicându-l discret deasupra acestora.
Verifică preț Produse iluminatoare și pentru contur AICI!

Tuș de ochi sau Eyeliner
Aplicarea pudrei de Kohl pentru a alungi ochii este o practică de machiaj foarte veche, identificată în diferite culturi antice ale lumii. În timp ce înainte era disponibil un singur tip, astăzi există o mulțime, de la diferite mărci și dintre care poți alege în funcție de dexteritatea pe care o ai în aplicarea produsului cu succes.
Eyelinerul lichid este cel mai dificil de aplicat, datorită baghetei sale lungi și a șanselor mari de a trasa o linie greșită și implicit de a-ți strica machiajul. Majoritatea artiștilor de machiaj optează pentru varianta de gel, care vine cu un vârf mic de perie.
De asemenea, versiunile de tip Marker au devenit recent foarte căutate datorită ușurinței de a le aplica. Creioanele de ochi sunt precursorii markerelor și sunt populare deoarece pot fi aplicate și pe linia treaptă.
De la ochi de pisică, la dermatograf arab, până la o simplă linie subțire deasupra liniei genelor, dermatograful vine în multe forme și culori. Ochii de pisică pare să fie una dintre liniile preferate.
Există multe culori disponibile, cele mai populare fiind albastru, negru și maro. Este un produs esențial de machiaj și unii oameni își tatuează chiar linia dorită pe partea superioară a pleoapelor pentru a se scuti de machiajul zilnic.
Verifică preț Tuș de ochi/Eyeliner AICI!

Mascara
Ceea ce este interesant la rimel este că a apărut ca un instrument pentru a alunga spiritele rele și ochiul rău. Egiptenii au amestecat pudra de cohl cu balegă de crocodil și cu ajutorul fildeșului l-au aplicat pe gene încă din 3400 î.Hr. Acesta ar fi precursorul rimelului de astăzi.
Practica colorării și alungirii genelor a fost reînviată în epoca victoriană, când femeile petreceau ore întregi îmbrăcându-se și înfrumusețându-se.
În timp ce rimelul anterior a fost făcut cu jeleu de petrol, s-a descoperit curând că nu este o formulă adecvată pentru a fi aplicată în zona ochilor. Brandul Rimmel a creat prima variantă mai sigură a produsului.
Rimelul este acum disponibil în mai multe variante, în funcție de volumul dorit sau tipul de gene. În locul rimelului negru, simplu, există astăzi și variante de rimel clar sau colorat care pot fi achiziționate pentru un aspect mai distractiv.
Fardurile de ochi au parcurs și ele un drum lung, de la varianta simplă de negru obținut din praf de cohl, tipică Egiptului antic, până la versiunile sofisticate de astăzi.
Acestea sunt disponibile în pulberi presate foarte pigmentate, care pot fi folosite pentru a crea fiecare aspect de machiaj al ochilor dorit, de la ochi fumurii la ochi de pisică atrăgătoare, precum și multe alte tipuri de machiaj. În locul culorilor mate, care erau populare în anii 80, fardurile de ochi sclipitoare sunt astăzi cele care au devenit mai populare.
De obicei, spre partea exterioara a pleoapelor se folosește o culoare mai închisă pentru a crea un efect atrăgător, iar suprafața pleoapelor este de regulă pudrată fie cu o culoare mai deschisă, fie cu un fard sclipitor, în funcție de ceea ce se dorește, un aspect de zi sau de unul de seară.
Dacă dorești să porți o culoare îndrăzneață a buzelor, este recomandat să păstrezi un machiaj discret pentru ochi.
Mulți make-up artiști sugerează că machiajul ochilor trebuie făcut imediat după aplicarea straturilor esențiale și chiar înainte de aplicarea oricărui alt machiaj, astfel încât orice greșeli care pot fi făcute să poată fi retușate fără a deteriora fondul de ten.
Verifică preț Produse Mascara Profesionale AICI!

Creion / pudră pentru sprâncene
Demult, sprâncenele subțiri, desenate cu creion au reprezentat un adevărat simbolul al modei. Astăzi, dacă sprâncenele tale sunt pline, groase și delicioase, înseamnă că ești în trend cu moda. Caută pe Google Cara Delavigne pentru a vedea care este aspectul sprâncenelor dorit astăzi mai de toți artiștii din lumea machiajului.
Pudra pentru sprâncene este de obicei disponibilă sub formă de pulbere sau creion, în diferite nuanțe de negru și maro, în funcție de culoarea naturală a părului. De obicei, o culoare mai deschisă este utilizată în zona din apropierea ochilor și o nuanță mai închisă pentru restul sprâncenelor.
Un creion pentru sprâncene amplifica vizual volumul sprâncenelor tale dacă este aplicat corect, iar unele creioane au diverse instrumente încorporate pentru a crea linii asemănătoare părului, oferind astfel un aspect foarte natural.
Verifică preț Creioane pentru sprâncene AICI!

Gel pentru sprâncene
După ce ți-ai conturat sprâncenele în mod corespunzător, următorul pas este utilizarea unui gel transparent pentru sprâncene pentru a le perfecționa; consideră-l un fel de fixativ pentru sprâncene.
Există, de asemenea, o versiune nuanțată disponibilă pentru persoanele care doresc să acopere părul gri sau alb sau să amplifice volumul sprâncenele rare, mai ales dacă nu se descurcă bine utilizând un creion pentru sprâncene.
Cu toate acestea, nu este recomandabil să încarci prea mult sprâncenele tale cu multe produse, dacă folosești un produs de tip pudră sau pe bază de cremă, de exemplu, nu mai este nevoie de un gel de fixare.
Verifică preț Geluri pentru sprâncene AICI!

Culorile buzelor
Dacă le ceri simultan mai multor iubitori de machiaj să aleagă un produs de machiaj pe care să-l folosească pentru tot restul vieții, vei auzi un strigăt colectiv: Rujul! Practica colorării buzelor a fost mai lungă chiar și decât și roșul în sine și a rămas importantă de-a lungul istoriei culturii umane, de la Egiptul Antic, până la Japonia și chiar Grecia.
Rujurile sub formă de baton erau cele mai populare înainte de apariția culorilor lichide care se usucă până la un finisaj mat. Acest lucru nu înseamnă că rujurile sunt acum demodate; toate mărcile din gama medie spre înaltă au disponibile diferite tipuri de ruj în funcție de ceea ce preferi să utilizezi.
Poți alege un ruj tradițional, un creion sau varianta lichidă; totul depinde de preferințele tale.
Rujul roșu a devenit un simbol al femeilor puternice de-a lungul timpului ; femeile erau inițial privite cu superioritate dacă purtau machiaj încărcat și ruj roșu, însă astăzi și-au recuperat independența și curajul de-aș alege culoarea preferată fără să mai fie influențate de prejudecățile societății.
Așa cum a spus Coco Chanel: „Dacă ești tristă, adaugă mai mult ruj și recapătă-ți încrederea”.
Verifică preț Rujuri de diferite culori AICI!
Creion de buze
S-au dus vremurile când linia întunecată a buzelor era asociată cu o nuanță mai deschisă de ruj; scuze tendințelor din 1990 și actriței Pamela Anderson! Lucrurile și tendințele s-au emancipat și bine că s-a întâmplat așa. Deci, care este rolul conturului pentru buze?
Pe măsură ce rujurile lichide devin mai frecvente decât cele pe bază de ceară, conturul pentru buze oferă o structură pe care rujul lichid o poate urma; așadar, creionul de buze, prin conturul său, definește cu eleganță linia naturală a buzelor.
Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a contura buzele chiar în afara liniei naturale a buzelor, pentru a face buzele să pară mai voluminoase. De fapt, este atât de util încât mărcile de ultimă generație precum Kylie Jenner includ creioane de buze cu fiecare dintre culorile lor lichide.
Alternativ, creioanele pentru buze pot fi folosite și pentru conturul pleoapelor.
Verifică preț Creioane de buze AICI!

Luciu de buze
Culorile mate erau un element esențial în lumea machiajului până în urmă cu câțiva ani. Odată cu sosirea Kardashienilor pe scenă, buzele lucioase și pline au devenit aspectul ideal. Luciul de buze vine de obicei sub formă lichidă. Îl poți folosi singur sau în combinație cu nuanța ta preferată de ruj pentru a adăuga un luciu strălucitor buzelor.
În timp ce rujul se usucă și are, de obicei, un finisaj curat, luciul de buze stă pe buze și are șanse mari să murdărească la atingere.
Verifică preț Luciu/balsam de buze AICI!

Sprayul pentru fixare
După ce ți-ai aplicat machiajul cu atenție și totul este perfect, cum ai putea să te asiguri că nu se va desprinde sau deteriora pe parcursul zilei? Cum reușesc manechinele să-și păstreze machiajul intact pe durata unei întregi zile, fără ca măcar o pată de ruj să le scape? Secretul este sprayul de fixare.
Un spray de fixare este practic ultimul strat adăugat, care va păstra proaspăt machiajul tău pe durata întregii zile, reducând nevoia de retușuri frecvente. Acesta este ultimul pas al rutinei de machiaj și se face chiar înainte de a-ți coafa părul.
Indiferent că există umiditate, un spray de reglare îți va păstra machiajul la locul său și va preveni murdărirea sau estomparea acestuia. Exista și alte tipuri de spray pentru fixare cu rolul de a adăuga un luciu umed machiajului, omogenizând particulele produselor si eliminând aspectul de pudră.
Acum, că am decodat toate aceste produse de machiaj împreună, depinde de tine să afli ce marcă și tip ți se potrivesc cel mai bine. În funcție de bugetul și de nevoile tale de frumusețe, există produse de machiaj disponibile pentru buzunarele tuturor.
Indiferent de alegerile tale, nu uita că un creion clasic de culoare neagră pentru conturul ochilor și roșul pentru buze vor fi întotdeauna alegeri pe care te poți baza, restul sunt toate pe plan secund.
Verifică preț Spray-uri pentru fixare machiaj AICI!