Tânără ține în mâini o pensulă și o paletă de farduri

Ghidul începătoarelor pentru aplicarea fardului de ochi mat

Fardurile de ochi vin într-o varietate de culori și finisaje și, de vreme ce le purtăm de atâta timp, este bine să le mai și schimbăm din când în când. În timp ce fardurile de ochi strălucitoare sunt mult mai ușor de aplicat, formulele mate au nevoie de puțin mai multă atenție.

De la asigurarea faptului că nu săriți primul pas vital, până la practicarea tehnicii de amestecare a fardului de ochi mat, acest tutorial despre cum să aplicați fardul de ochi mat, vă va face să vă simțiți destul de bine cu abilitățile dumneavoastră. Prin urmare, citiți în continuare pentru a obțineții toți pașii necesari pentru a crea un aspect simplu de fard de ochi mat.

Aplicați un primer de fard de ochi

Primul pas înainte de orice aplicare a fardului de ochi, ar trebui să fie aplicarea unui primer de fard de ochi, care vă va ajuta fardul de ochi să se mențină impecabil pe toată durata zilei. Indiferent de tipul de fard de ochi pe care îl utilizați, un primer vă va asigura întotdeauna că fardul va rămâne pe loc.

Se aplică pe pleoape cu aplicatorul și se amestecă cu degetul printr-o mișcare veritcală, în sus, până la sprâncene. Practic, primerul trebuie aplicat oriunde va fi aplicat și fardul de ochi. Odată ce primerul este uscat (așteptați un minut după amestecare), puteți trece la pasul următor.

Începeți cu o nuanță neutră pentru bază

Plasarea culorii de bază pe toată suprafața pleoapei și până la sprâncene vă oferă o pată subtilă de culoare și este un pas important, pentru a ajuta la îmbunătățirea restului de culori pe care le veți purta. Indiferent dacă doriți să creați un aspect mat, de zi cu zi, sau unul mai elegant, pentru noapte, culoarea de bază ar trebui să fie mai degrabă pe partea neutră.

Acest lucru vă permite să vă construiți culoarea pe măsură ce avansați cu machiajul și va ajuta la neutralizarea culorii naturale a pleoapei, în special dacă doriți să mascați anumite imperfecțiuni, precum petele, venele sau orice decolorare.

Concentrați-vă asupra pleoapelor

După ce culoarea de bază a fost aplicată, este timpul să vă concentrați pe pleoape. Puteți amesteca un fard de ochi mai colorat pe pleoapă, pentru a începe cu crearea profunzimii și a dimensiunii, pe care îl puteți aplica cu aceeași pensulă (doar o întorceți pe cealaltă parte).

Este important să rețineți faptul că în cazul texturilor mate, trebuie să lucrați puțin mai repede atunci când amestecați și aplicați, astfel încât totul să arate consecvent și uniform pe tot parcursul procesului de machiere.

Sfatul nostru:

Nu aveți nevoie de o gamă largă de pensule pentru a crea un aspect simplu de machiaj al ochilor. Două-trei pensule de calitate vă vor ajuta să obțineți rezultatele dorite. Investiția în pensule de machiaj de calitate este imperativă, datorită faptului că acestea durează mult mai mult decât produsele mai slab calitative.

Conturați-vă pliul pleoapei

Începeți prin amestecarea celei mai profunde nuanțe de fard de ochi, în pliul ochiului, folosind o pensulă de contur al ochilor, pentru a crea mai multă adâncime și pentru a scoate forma ochilor în evidență.

Amestecarea printr-o mișcare circulară, cu o pensulă conică înainte și înapoi în pliul pleoapei, va fi cel mai eficient mod de a face acest lucru, iar cel mai important sfat este să continuați cu amestecarea fardului, chiar și atunci când pare că ați terminat. Stăpânirea tehnicii de amestecare, vă va asigura faptul că diferitele nuanțe de fard de ochi vor lucra împreună, iar rezultatele vor avea un aspect finisat.

Finalizați cu mascara

Dacă vă place să purtați dermatograf, puteți aplica dermatograf ca următorul pas și apoi mascara, dacă asta este ordinea dumneavoastră preferată. Dacă ați folosit nuanțe mai închise pentru crearea machiajului ochilor, puteți sări liniștiți peste aplicarea dermatografului, direct la aplicarea rimelului.

Găsirea unei formule care ajută la îngroșarea și prelungirea genelor este întotdeauna o idee bună. De vreme ce vreți ca aspectul să fie complet mat, puteți renunța și la aplicarea de iluminator sub sprâncene. Aplicați doar câteva straturi de mascara, oprindu-vă după fiecare strat, pentru a vă asigura că genele se separă și arată complete și naturale.

Faceți un selfie

Dacă ați ales să faceți prima oară un ochi și apoi pe celălalt, acum este momentul în care repetați pașii 1-5. Dacă nu, felicitări, aspectul dumneavoastră este acum complet. Asigurați-vă că vă faceți un selfie, pentru a vă putea admira abilitățile de make-up.

Așadar, aplicarea fardului de ochi mat nu este o mare inginerie, iar dacă urmați pașii, vă veți bucura cu siguranță de rezultate de invidiat. Și nu uitați, exersați, exersați, exersați!

Citește și:

Verifică preț Farduri Mate pentru Pleoape aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *