Este mai ușor decât credeți!
Dacă obișnuiți să utilizați pensule de machiaj, atunci este absolut esențial să înțelegeți cum trebuie să le curățați corect.
Să fim complet sinceri, curățarea pensulelor de machiaj nu este tocmai o activitate pe care o întreprindem des, deși absolut toți experții în materie de îngrijirea pielii recomandă întotdeauna să nu sărim peste acest pas, deoarece doar așa putem evita dezvoltarea unei serii întregi de probleme ale pielii, inclusiv infecții serioase.
Cele mai bune pensule de machiaj merită dragoste și o îngrijire adecvată, așa că vă vom explica în continuare tot ceea ce trebuie să știți despre curățarea lor. De la modul exact în care ar trebui să vă curățați instrumentele de machiaj și până la cât de des au nevoie de o curățare, veți stăpâni toate informațiile necesare în cel mai scurt timp.
Cât de des ar trebui să vă curățați pensulele de machiaj?
Acest lucru va varia puțin în funcție de cât de des utilizați pensulele de machiaj. Dacă le folosiți zilnic, va trebui să le curățați mai mult, decât dacă le folosiți de două ori pe săptămână.
Dar, oricât de des le folosiți, pensulele sunt mediul ideal de dezvoltare pentru bacterii. Prin urmare, le puteți oferi o curățare profundă cel puțin o dată pe săptămână și, în mod ideal, folosiți un spray de curățare între utilizări pentru a le reîmprospăta.
Și, așa cum vă va spune orice make-up artist profesionist, dacă folosiți pensulele de machiaj pentru alte persoane, acestea trebuie curățate după fiecare utilizare, pentru a evita răspândirea afecțiunilor sau infecțiilor de piele.
Cum să curățați pensulele de machiaj acasă
Curățarea pensulelor de machiaj este mult mai ușoară decât ați putea crede – poate fi realizată în confortul propriei case (în special, baie sau bucătărie).
Începeți prin a clăti sub jetul de apă pensulele, pentru a îndepărta o parte din excesul de machiaj. Apoi, aplicați puțin șampon sau săpun de vase în capul pensulelor umede, frecați pentru a face spumă și, la final, clătiți. Specialiștii în make-up recomandă săpunul pentru vase, deoarece este creat special pentru a elimina uleiurile, așa că funcționează foarte bine și în eliminarea impurităților și a sebumului, blocate în pensulele de machiaj. Dacă utilizați și un săpun antibacterian, veți și dezinfecta pensulele.
Țineți pensulele în jos atunci când le clătiți, astfel încât tot excesul de sebum și reziduuri să curgă în chiuvetă. Când apa care curge din pensule este limpede, înseamnă că pensula este curată. Acum trebuie doar să stoarceți excesul de apă din pensule. Când acestea sunt umede – nu ude – lăsați-le în suportul pentru pensule sau, dacă nu aveți unul, peste marginea unei mese pentru a se usca corespunzător.
Cel mai rău lucru pe care îl puteți face pentru pensulele de machiaj este să le lăsați să se usuce când ele sunt încă ude, deoarece apa va intra în baza periei și va face ca adezivul să se separe de mânerul periei.
Așadar, aceasta este modalitatea ideală de a curăța pensulele de machiaj. Nu uitați să vă curățați des pensulele de machiaj, mai ales dacă le utilizați zilnic. Astfel vă veți asigura că bacteriile sunt eliminate din pensule și nu ajung înapoi pe fața dumneavoastră. În plus, nici nu e un proces greu curățarea pensulelor, așa că nu aveți nici o scuză. Spor la curățat!
Citește și:
Verifică preț Pensule Profesionale Machiaj aici!