Zâmbetul unei tinere ce poartă ruj roșu

Cum să purtați ruj roșu în timpul zilei

Timp de mulți ani, rujul roșu a fost alegerea cea mai populară a femeilor, pentru orice ocazie formală de seară. Însă, nu doar nopțile pot fi rezervate rujului roșu, ci și pe timp de zi puteți purta cu succes această culoare intensă, mai ales dacă o faceți în a doua parte a zilei.

Totul începe cu subtonurile nunaței

După cum poate ați mai auzit deja, subtonurile sunt cheia atunci când alegem o culoare roșie de buze. Dacă aveți un ton mai rece de piele – adică aveți subtonuri de roz, roșu sau albastru – atunci roșul perfect pentru dumneavoastră va tinde spre spectrul albastru.

Optați pentru nuanțe profunde de merișoare, vișine sau burgundy. În cazul în care aveți un ton mai cald și subtonuri galbene sau aurii de piele, veți dori să mergeți pentru nuanțe de roșu din spectrul portocaliu.

Nu vă faceți griji pentru culoarea părului sau a ochilor

Este foarte tentant să folosiți culoarea ochilor sau a părului pentru a alege o nuanță de roșu, dar cel mai bine este să vă dați seama de subtonurile pielii dumneavoastră și să porniți din acest punct. Doar pentru că aveți ochii albaștri nu înseamnă că subtonurile pielii sunt reci, la fel cum nu înseamnă că aveți subtonuri calde, doar pentru ca aveți ochii căprui.

Și amintiți-vă – nu toată lumea intră într-una din cele două categorii de subtonuri ale pielii – multe femei au subtonuri neutre, ceea ce înseamnă că pot purta cu ușurință orice nuanță. Dacă nu știți ce să alegeți, optați pentru nuanțele de roșu din mijlocul spectrului.

Nunațele de roșu curat sunt ușor de observat pe lângă alternativele pe bază de portocaliu sau albastră, așa că optați pentru nuanțele de mijloc pentru un sentiment mai universal.

Nu vă blocați la doar o singură textură

Cu alternativele disponibile de culori mate sau metalizate, în zilele noastre este foarte ușor să vă pierdeți în lumea rujurilor. Însă nu trebuie să rămâneți la o singură textură, mai degrabă, puteți să vă jucați cu nuanțele și texturile, rezultatele fiind de fiecare dată absolut incredibile.

Pregătiți buzele cu un scrub

Buzele roșii necesită o suprafață uniformă, pentru ca rujul să se așeze cât mai bine. Apelați în acest sens la o exfoliere blândă, urmată de o hidratare intensă cu un balsam de buze hrănitor.

Conturul buzelor este un pas important

Conturați exteriorul buzelor, pentru a vă asigura că rujul nu se va întinde și nu va ieși din contur. Folosiți mișcări delicate în timp ce vă asigurați că urmați linia naturală a buzelor.

Aplicați niște pudră între straturi pentru a maximiza puterea de menținere a rujului

După ce aplicați primul strat de ruj, folosiți o pensulă pufoasă pentru pudră pentru a aplica puțină pudră de fixare și apoi lăsați să se usuce. Puteți utiliza, de asemenea, hârtii special destinate în acest sens. Ambele tehnici ajută la fixarea fiecărui strat de ruj, înainte de aplicarea stratului final.

Păstrați restul machiajului simplu

Dacă optați pentru un ruj roșu, este indicat să păstrați restul machiajului la minim, pentru a scoate buzele în evidență, precum și pentru iluminarea feței și a ochilor. Folosiți doar puțin concealer și niște fard de obraz, pentru rezultate de invidiat.

Optați pentru aspectul monocromatic

Roșul poate fi o culoare dificilă, dar uneori funcționează cel mai bine atunci când este folosit pe pleoape, buze și obraji. În acest sens, trebuie să vă alegeți culoarea în funcție de subtonurile pielii. Iar dacă simțiți că sunteți prea colorată, apelați la un gloss de buze.

Sau încercați un ruj mat

Dacă vă îngrijorează că un ruj roșu este prea mult pentru dumneavoastră, puteți încerca să aplicați mult mai puțin ruj, pentru a da buzelor doar o pată de culoare și nu un roșu intens.

Purtați rujul roșu cu încredere

Secretul de a purta orice culoare pe buze este încrederea în sine. Dacă nu vă simțiți confortabil cu rezultate obținute, se va simți. Prin urmare, atunci când purtați o culoare roșie pe buze, asigurați-vă că o asortați cu un zâmbet plin și cu capul ridicat. O femeie încrezătoare este o femeie frumoasă.

Așadar, acum știți care sunt regulile rujului roșu pe timp de zi, pentru a obține cele mai bune rezultate. Dumneavoastră obișnuiți să purtați adesea ruj roșu?

Citește și:

Verifică preț Rujuri Roșii de Lux aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *