Tânără poartă un machiaj tip „ochi de pisică”

Cum să creați un machiaj de tip ochi de pisică pentru forma dumneavoastră de ochi

Dacă ar exista o carte care să conțină toate tipurile de machiaj clasic, cu siguranță ar avea un capitol întreg dedicat machiajul de tip ochi de pisică. Aspectul liniei din dermatograf cu coadă alungită, datează încă din anii 1920, când Josephine Baker a ajutat la popularizarea acestui tip de machiaj, combinându-l cu genele super dramatice și luxurioase.

De atunci, amatoarele de machiaj de tip ochi de pisică, precum Audrey Hepburn, Sophia Loren și Brigitte Bardot, au ajutat la răspândirea acestui trend.

Și în prezent, suntem bucuroși să vă informăm că machiajul de tip ochi de pisică continuă să fie încă în topul trendurilor de make-up.

Machiajul de tip ochi de pisică diferă de aspectul clasic al dermatografului și are tendința de a fi mai dramatic – atât linia de sus a genelor, cât și cea de jos sunt evidențiate, asemănându-se cu aspectul unei pisici, mai degrabă decât evidențierea doar a liniei de sus, ca în cazul clasic.

Pentru a crea machiajul perfect, trebuie să vă înarmați cu arma dumneavoastră preferată – dermatograf sub formă de gel, cremă, creion sau lichid – și să consultați sfaturile pe care le veți descoperi dacă veți citi în continuare acest articol.

Veți afla cum să executați corect machiajul ochi de pisică, în funcție de forma ochilor dumneavoastră. Un lucru pe care ar trebui să-l menționăm este faptul că tehnica rămâne aceeași pentru toate cazurile; grosimea liniei și lungimea codiței se schimbă în funcție de forma ochilor.

De aceea, este foarte important să știți ce formă au ochii dumneavoastră. După ce știți care este forma ochilor, metoda de bază pentru realizarea unui machiaj de tip ochi de pisică este următoarea:

PASUL 1: Găsiți unghiul potrivit

Luați o bucată de bandă și așezați-o într-un unghi de 45 de grade, care începe la sfârșitul liniei superioare a genelor. Acest pas va asigura faptul că veți îndrepta direct în sus codița liniei, și nu o veți orienta în jos sau prea orizontal.

PASUL 2: Începeți trasarea liniei

Folosind un tuș la alegere, trageți o linie de-a lungul marginii benzii. Linia ar trebui să înceapă ca o continuare a ultimei gene, urcând și ieșind spre marginea exterioară a sprâncenei.

PASUL 3: Concentrați-vă pe colțurile interioare și exterioare

Întoarceți-vă și aliniați restul liniei superioare a genelor până în colțul interior, rămânând cât mai aproape de linia genelor. Faceți același lucru pentru linia de jos a genelor. Apoi, asigurați-vă că veți completa zona dintre linia superioară și linia inferioară la colțurile exterioare cu dermatograf.

PASUL 4: Găsiți-vă forma potrivită

Acum că ați rezolvat cu baza machiajului de tip pisică, trebuie doar să vă găsiți forma potrivită pentru forma ochilor dumneavoastră, pentru a vă da seama unde să plasați codița liniei și cât de mult trebuie să construiți la ea.

Pentru ochii depărtați

Codița dramatică a machiajului de tip ochi de pisică vă poate lărgi uneori ochii deja depărtați. Minimizați efectul, ținând codița scurtă și îndreptată în sus. Dacă lucrați cu un dermatograf lichid, puteți extinde linia un pic spre interior, la colțurile interioare ale ochilor, pentru a crea un aspect intrigant și echilibrat.

Pentru ochii apropiați

Așa cum doriți să trageți ochii depărtați spre interior, așa veți dori să extindeți ochii apropiați spre exterior. Faceți linia mai elegantă și mai lungă și puțin mai orizontală, astfel încât să lărgească forma ochilor. Asigurați-vă că nu mergeți cu dermatograful până la colțurile interioare. Mențineți accentul spre exterior, pentru a deschide ochii.

Pentru ochii mici

În cazul ochilor mai mici, încercați să estompați puțin linia, deoarece o linie foarte precisă poate face ochii să pară și mai mici. Puteți folosi un fard de ochi lichid, în loc de creionul dermatograf, pentru a deschide mai mult ochii, precum și pentru a adăuga structură. Adăugați codița și estompați-o puțin, astfel încât să aibă un efect de umbră, mărind zona ochilor.

Pentru ochii înfundați

Deoarece pleoapa este ușor acoperită, o linie subțire nu se va vedea, așadar, este indicat să o faceți cât mai groasă. Folosiți un tuș lichid și o pensulă unghiulară pentru a perfecționa acest tip de machiaj de pisică.

Aplicați dermatograf și pe liniile interioare ale genelor pentru a adăuga un pic de echilibru aspectului. De asemenea, puteți estompa puțin linia spre exterior pentru un ochi de pisică sexy și cu umbre.

Pentru ochi înfundați și mici, puteți merge cu dermatograful și de-a lungul liniei de jos a genelor, pentru a obține un aspect de ochi mai mici. În schimb, păstrați doar marginea exterioară a liniei de jos a genelor.

Pentru ochii migdalați

Pentru a accentua o formă migdalată a ochilor și pentru a crea aspectul unor ochi mai mari, mai lungi, mai seducători, trebuie să păstrați linia subțire de-a lungul lungimii și a două treimi ale ochiului.

În continuare, intensificați grosimea liniei și terminați cu o codiță semi-dramatică la sfârșit. Pentru această formă, este recomandată, de asemenea, introducerea dermatografului pe linia de jos a genelor pentru un aspect veridic de ochi de pisică.

Pentru ochii cu colțurile exterioare în sus

Această formă a ochilor prezintă o formă similară cu ochii în formă de migdală, dar au o ridicare naturală la colțurile exterioare, care pare că trage ochii în sus. Acest lucru le face ideale pentru machiajul de tip ochi de pisică. Trebuie doar să urmați forma naturală a ochilor și să aplicați dermatograf în exterior, spre tâmplă.

Pentru ochii cu colțurile exterioare în jos

Ochii lăsați coboară ușor în colțurile exterioare, astfel încât o codiță este ideală pentru a crea un efect de ridicare frumos și natural. Trucul aici este să porniți linia mult mai sus decât ați crede. Încercați să vă aplecați capul înapoi și să creați o linie care să vizeze un unghi de 45 de grade, pornind de la mijlocul ochiului, spre exterior, spre tâmplă.

Pentru ochii de tip monolid

Deoarece această formă a ochilor nu are cute, veți dori să păstrați linia cât mai aproape de linia genelor și, apoi, să efectuați o codiță groasă și alungită. Ajută cu adevărat să oferți ochiului o anumită definiție, formă și lungime.

Pentru a crea o linie precisă, puteți prima oară să creați linia cu un creion de bază și apoi să o acoperiți cu o formulă lichidă. Dacă doriți ca ochii să pară mai rotunzi, cu aspect de față de păpușă, puteți să păstrați linia mai groasă în mijlocul ochiului și codița mai scurtă. Astfel, veți crea iluzia unui ochi care este mai curbat.

Așadar, trebuie doar să urmați aceste sfaturi și forma dumneavoastră naturală de ochi, și veți obține, cu siguranță, un machiaj de tip ochi de pisică perfect. Ce mai așteptați? Puneți-vă pe exersat!

Citește și:

Verifică preț Truse Profesionale de Machiaj aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *