Tânără blondă poartă un machiaj potrivit cu forma feței

Cum să alegeți culorile potrivite pentru contur de fiecare dată

Trendul de make-up de contur și evidențiere a trăsăturilor feței nu va dispărea curând – de fapt, este o parte imperativă a aplicării de machiaj. Cu toate acestea, pentru non-profesioniști, arta de a contura și evidenția poate părea o sarcină descurajantă, deoarece există atât de multe culori și tonuri din care să alegeți pentru tonul dumneavoastră specific de piele.

Cu suficientă practică și nuanțe de contur potrivite, această metodă de sculptare a feței poate deveni cu ușurință un pas suplimentar în rutina de machiaj. Iată care sunt cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a obține culorile corecte ale conturului din prima.

Alegeți-vă textura de contur: cremă sau pudră

În timp ce unii preferă produsele de contur sub formă de cremă sau lichid, ambele fiin opțiuni grozave, vă recomandăm să începeți cu un produs cu o textură de pudră, deoarece permite cel mai mult control.

Odată ce vă veți simți mai confortabil cu tehnica, puteți trece la produsele de tip cremă sau lichid. În prezent, multe mărci oferă produse de tipul 2 în 1, iluminare și contur într-o singură paletă, ceea ce face procesul de selecție mult mai facil.

Alegerea culorii potrivite a conturului pentru tonul pielii dumneavoastră

Asigurați-vă că testați mai multe culori pe piele, până vă dați seama ce nuanță funcționează cel mai bine cu tonul pielii. Pentru iluminare, alegeți o pudră care este cu una sau două nuanțe mai deschisă decât fondul de ten, iar pentru conturare optați pentru o pudră care este cu una sau două nuanțe mai închisă.

Dacă aveți pielea deschisă la culoare, cel mai bine este să evitați orice are subtonuri portocalii; pentru piele medie, mergeți cu mai mult bronz în culoare; iar pentru tonuri de piele închisă, vă puteți juca cu o pudră care are nuanțe mai profunde de tonuri de roșu.

Dacă aveți pielea deschisă la culoare – când aveți îndoieli, apelați cu încredere la gri

Deoarece conturul dumneavoastră ar trebui să arate ca o umbră, produsele mate, cu un efect gri, funcționează bine pentru majoritatea tonurilor de piele – alegeți pur și simplu una care să fie cu două nuanțe mai închisă decât pielea dumneavoastră.

În timp ce aceste culori de contur gri pot părea plane și fără efect, ele adaugă dimensiune feței într-un mod natural, atunci când sunt aplicate sub pomeți, de-a lungul părților laterale ale nasului și de-a lungul liniei maxilarului. Dacă aveți o piele mai închisă, veți dori să evitați acest sfat pentru a vă asigura că conturul dumneavoastră nu va părea plictisitor.

Fardul de obraz este cheia pentru crearea conturului

Adăugarea unui fard de obraz este o modalitate excelentă de a adăuga culoare și de a înmuia aspectul conturat. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să zâmbiți și să aplicați fardul în punctul în care vedeți că obrazul devine cel mai rotund.

Pensulele de contur sunt o investiție bună

Deși acest pas nu are nici o legătură cu selectarea culorilor, este important de menționat. Folosirea pensulelor de calitate care amestecă bine este esențială pentru conturare, deoarece amestecarea este cea mai importantă parte a procesului.

Atunci când lucrați cu pudră, pensulele naturale sunt cele mai bune, deoarece firele de păr au cuticule care absorb și eliberează pudra ușor și precis. Aplicați pudra de conturare pe golul obrajilor și amestecați până când veți vedea definiția, și nu dungi. Iluminatorul poate fi plasat sub ochi, de-a lungul podului nasului, frunții și deasupra buzelor pentru a adăuga luminozitate.

Așadar, acum știți cum să efectuați un contur facial corespunzător, rezultatele fiind absolut minunate. Trebuie doar să țineți cont de tonul dumneavoastră de piele și de culorile care se potrivesc în acest sens. Și să exersați până stăpâniți tehnica, evident. Așa că ce mai așteptați?

Citește și:

Verifică preț Cosmetice Iluminatoare și de Contur aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *