Aplicarea unui machiaj de tip airbrush în cadrul unui salon de înfrumusețare

Ce este machiajul de tip airbrush și cum funcționează?

Până recent, machiajul de tip aerograf era accesibil doar experților în materie de make-up. Dispozitivele voluminoase, tehnologiile complicate și prețurile ridicate au transformat aceast tip de machiaj într-unul oarecum exclusivist.

Din fericire, lucrurile s-au schimbat. În prezent, mii de mirese aleg anual să folosească machiajul cu aerograf în ziua nunții lor, deoarece oferă o acoperire perfectă și un finisaj perfect. Iar acum, cu noile tehnologii apărute, puteți să vă bucurați de propriile dispozitive de machiaj cu airbrush, pentru o experiență profesionistă, din confortul propriei case.

Prin urmare, în cadrul acestui articol, veți descoperi exact ce este machiajul cu aerograf, ce presupune, cum se aplică și de ce este cel mai potrivit machiaj pentru evenimente speciale, precum nunțile, precum și câteva sfaturi și trucuri care să vă ajute să vă perfecționați tehnica.

Cum este diferit machiajul cu aerograf față de machiajul tradițional?

Machiajul de tip airbrush folosește aer comprimat pentru a pulveriza o pudră fină de produse cosmetice pe piele. Este adesea folosit pentru evenimente speciale, precum nunțile, deoarece oferă pielii un aspect neted și natural, cu un finisaj perfect, care acoperă complet imperfecțiunile pielii. În plus, arată minunat în poze și filmări.

Un alt avantaj al machiajului de tip aerograf este reprezentat de faptul că atomizarea aerului, permite produselor cosmetice folosite să pătrundă mai bine în piele, comparativ cu machiajul tradițional, deci rezultatele sunt mult mai rezistente și de lungă durată.

Spre deosebire de machiajul tradițional, care se aplică cu un sortiment de pensule și bureți, machiajul cu aerograf este aplicat pe piele doar cu un singur instrument, și anume stiloul aplicator al aerografului. Astfel, sistemul cu airbrush permite aplicarea atât a fondului de ten, cât și a blush-ului și a fardului de ochi, cu un singur dispozitiv.

Cum funcționează un dispozitiv cu aerograf?

Unitățile de acest tip variază ușor de la o marcă la alta, dar la fel ca și aparatele de bronzare prin pulverizare, acestea furnizează un flux constant de aer și de produse cosmetice într-un stilou aplicator. În timpul aplicației de machiaj cu aerograf, aparatul va atomiza machiajul micro-pigmentat pe suprafața de piele, exact ca atunci când vă bronzați prin pulverizare.

Majoritatea dispozitivelor de aerograf sunt alcătuite dintr-un compresor și un stilou aplicator.

Trusele la domiciliu și cele profesionale au două caracteristici esențiale care diferă ușor, în funcție de model: acțiunea de declanșare și mecanismul de alimentare. Iată o scurtă explicație a celor două:

Acțiunea de declanșare

Dispozitivele pot avea declanșatoare cu acțiune unică sau dublă. În cazul celor cu acțiune unică, cantitatea de produs care iese din stiloul aplicator este predeterminată, astfel încât nu puteți controla cât de mult este pulverizat atunci când acționați declanșatorul.

În comparație, acțiunea dublă vă oferă control atât asupra cantității de produs, cât și a fluxului de aer, ceea ce înseamnă că puteți obține o linie mai subțire sau mai groasă, de exemplu, în funcție de cât de mult acționați declanșatorul.

Mecanismul de alimentare

Dispozitivele de airbrush permit variația modului în care stiloul aplicator este alimentat. Cele mai utilizate trei mecanisme de alimentare sunt alimentarea prin gravitație, alimentarea amplasată sub stiloul aplicator sau alimentarea laterală.  Mecanismele gravitaționale sunt cele mai populare sisteme de alimentare, deoarece sunt mai ușor de utilizat atât pentru experți, cât și pentru începători.

Când puteți utiliza machiajul de tip airbrush

Machiajul de tip airbrush este potrivit pentru evenimente speciale, precum nunțile, balurile etc., deoarece rezistă mult pe piele, oferă o acoperire completă și arată foarte bine în poze și filmări. De asemenea, machiajul cu airbrush poate fi purtat zilnic, pentru că arată cât de natural sau sofisticat doriți.

De asemenea, este o opțiune fantastică pentru femeile care nu sunt obișnuite să poarte fond de ten, pentru că nu se simte greu pe piele și nu arată foarte încărcat.

Machiajul cu aerograf pentru nuntă

Atunci când luați în calcul purtarea unui machiaj de tip aerograf în ziua nunții, trebuie să luați acești factori esențiali în considerare:

Alegeți formula adecvată: există trei tipuri principale de formule: pe bază de apă, pe bază de silicon și pe bază de alcool. Formula pe bază de apă se usucă rapid, deci este o alegere excelentă pentru retușuri rapide.

Formulele pe bază de silicon sunt mai dense și complet impermeabile, deci sunt ideale pentru nunți. Formula pe bază de alcool este rezistentă la apă, dar vă poate usca pielea și poate provoca episoade de acnee atunci când este utilizată frecvent.

Exersați aplicarea înainte de ziua evenimentului: dacă alegeți să vă machiați pe cont propriu cu aerograf la nunta dumneavoastră, cel mai important aspect este reprezentat de exersarea utilizării dispozitivului cu aerograf înainte de marele eveniment.

Majoritatea kit-urilor de aerograf destinat utilizării la domiciliu, vin cu câteva foi de ghid (puteți găsi și șabloane online) – practicați pe ele! Apoi, începeți perfecționarea tehnicii pe față, pentru a exersa și încerca mai multe variante de acoperire și tehnici de aplicare. Dacă aveți o programare cu un make-up artist, asigurați-vă că faceți o probă înainte de ziua nunții.

Luați în calcul întregul aspect: probabil că cei mai mulți oameni nu știu că machiajul cu aerograf permite mai mult decât aplicarea fondului de ten. Pulverizarea bronzerului, a fardului de obraz și chiar a fardului de ochi cu un dispozitiv de airbrush vă permite obținerea unor rezultate de excepție.

Sfat: puteți amesteca diferite nuanțe de fond de ten până când veți găsi nuanța cea mai potrivită pentru dumneavoastră, rezultatele fiind și mai naturale. Notați numele nuanțelor și cantitățile folosite, pentru ca dățile următoare să vă puteți bucura de aceleași rezultate.

Tehnici

Dacă nu ați mai lucrat până acum cu un aerograf, practicați pe o foaie de hârtie înainte de a testa aparatul pe față. Acest lucru vă va permite să vedeți cât de mult produs pulverizează stiloul aplicator, astfel încât să puteți determina distanța adecvată pentru cantitatea de acoperire pe care o doriți, precum și să vă obișnuiți cu modul în care trebuie să controlați presiunea aerului.

Puteți urmări, de asemenea, tutoriale video cu aplicări de machiaj de tip airbrush, pentru a vă da seama cum ar trebui să utilizați dispozitivul dumneavoastră.

Pentru a aplica machiajul cu aerograf pe piele, trebuie să păstrați o mișcare circulară, pentru a obține un aspect natural, fără dungi. În funcție de nivelul de acoperire pe care îl urmăriți, puteți aplica mai puține sau mai multe straturi (acoperire completă) într-o manieră graduală, pentru a obține cele mai naturale rezultate.

Aveți grijă să vă mențineți mâna cât mai stabilă și să deplasați în mod constant stiloul aplicator, pentru o aplicare cât mai uniformă.

Argumente pro și contra machiajului de tip aerograf

Argumente pro

  • Promite la fiecare aplicare rezultate impecabile
  • Ideal pentru evenimente speciale, precum nunțile
  • Puteți alege nivelul de acoperire
  • Poate fi utilizat și de începători, acasă
  • Rezultatele se pot menține până la 16 ore
  • Nu se transferă pe articolele vestimentare
  • Se aplică repede și ușor

Argumente contra

  • Tehnica de aplicare are nevoie de un pic de practică
  • Este necesară achiziționarea de produse cosmetice special destinate utilizării cu aerograf.

Întrebări frecvente

Este machiajul cu aerograf mai bun decât machiajul obișnuit?

Machiajul de tip airbrush este mai bun decât machiajul obișnuit atunci când aveți nevoie ca machiajul să dureze mai mult timp, iar aspectul să fie unul impecabil, fără imperfecțiuni de vreun fel.

De aceea, este un machiaj foarte popular pentru evenimente speciale, precum nunțile. Machiajul tradițional este mai convenabil pentru utilizarea zilnică, deoarece este mai accesibil și oferă o selecție mai largă de opțiuni din care să alegeți.

Cum trebuie pregătită pielea feței pentru machiajul cu aerograf?

Pentru a vă pregăti pielea pentru machiajul cu aerograf, vă recomandăm să folosiți un gel de curățare blând și un produs hidratant cu textură ușoară. Unii recomandă utilizarea unui primer înainte de aplicarea machiajului cu aerograf, dar acest lucru poate face machiajul să alunece de pe piele, de aceea, vă recomandăm să săriți acest pas.

Puteți folosi un aerograf obișnuit pentru machiaj?

Nu, vă recomandăm să folosiți un aerograf special destinat aplicării de machiaj, și asta din două motive: în primul rând, dispozitivele de aerograf obișnuite au o presiune diferită a aerului decât dispozitivele construite să fie folosite pe pielea feței.

În al doilea rând, dispozitivele obișnuite de aerograf, dacă au fost folosite anterior în alte scopuri, pot avea resturi de vopsea sau alte produse în interior, care pot fi toxice și pot irita pielea.

Se ia machiajul cu aerograf?

Atunci când este aplicat corect, machiajul cu aerograf nu se ia de pe piele. Cu toate acestea, asigurați-vă că s-a uscat bine înainte de a vă îmbrăca rochia de mireasă, pentru a evita orice neplăceri!

Machiajul cu aerograf este bun pentru nunți?

Machiajul de tip airbrush este cea mai bună alegere pentru nunți, deoarece arată impecabil atât în persoană, cât și pe cameră. Se usucă rapid și necesită mai puține instrumente decât fondul de ten obișnuit. De aceea, specialiștii în make-up iubesc atât de mult aplicarea machiajului cu ajutorul aerografului.

Concluzie

Sperăm că acum înțelegeți mai bine ce este machiajul pentru aerograf, ce presupune și cum îl puteți aplica. Dumneavoastră ați încercat până acum machiajul cu aerograf?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *