Femeie își aplică un eyeliner în oglindă

9 sfaturi pentru aplicarea eyelinerului pentru începători

Eyelinerul este un accesoriu de bază în rutinele de înfrumusețare. Indiferent de complexitatea machiajului, acesta pare a nu fi complet până când nu adăugați și o linie de eyeliner. Aceasta este o modalitate ușoară de a atrage atenția asupra ochilor și de a face ca genele să pară mai lungi.

Perfecționarea tehnicii de a executa o linie sau codiță de eyeliner necesită timp. Iar dacă sunteți începători, nu vă temeți, cu puțină practică și răbdare, veți reuși. În plus, vă vom oferi o grămadă de sfaturi, trucuri și indicații, care vă vor ajuta să stăpâniți tehnica aplicării eyelinerului în cel mai scurt timp.

SFATUL 1: Alegeți-vă produsul corespunzător

În funcție de forma de eyeliner pentru care optați – creion, gel sau lichid, îl veți aplica diferit, iar nivelul de îndemânare necesar va fi și el diferit. Un creion dermatograf este perfect pentru un aspect de zi și este probabil cel mai ușor de utilizat.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le puteți face în cazul unui creion dermatograf este să nu îl ascuțiți în mod regulat, deoarece nu veți mai avea precizie atunci când trasați linia.

Eyelinerul sub formă de gel, de obicei vine ambalat într-un recipient și se aplică cu o pensulă. Această variantă poate fi puțin mai complicată, deoarece trebuie să luați pe pensulă cantitatea potrivită de produs pentru a aplica.

Gelurile au o consistență uimitor de cremoasă, care le permite să alunece peste pleoapă, fără a trage pielea, cum se întâmplă în cazul creionului. Un dezavantaj al eyelinerului sub formă de gel este că, spre deosebire de creioane, care sunt utilizabile până la ultima ascuțire, se poate usca în recipient (chiar și atunci când este închis bine) mai repede decât alte formule.

Forma de eyeliner care presupune cea mai multă îndemânare se încadrează în categoria lichid. Eyelinerul lichid nu permite greșeli sau mici accidente, fiind mai greu de aplicat, însă, odată ce reușiți să stăpâniți tehnica, vă va oferi cele mai bune rezultate.

SFATUL 2: Mențineți pielea întinsă

Veți constata că majoritatea formelor de eyeliner tind să se blocheze sau să sară peste pielea pleoapei, așa că începeți prin a crea o bază care să ajute eyelinerul să alunece cu ușurință peste piele. Folosind degetul arătător și cel mijlociu, trageți pielea de la colțul exterior al ochiului, pentru a trasa o linie precisă.

Pentru a vă fi mai ușor, proptiți-vă cotul pe o suprafață plană, pentru a vă fixa mâna. Asigurați-vă că nu trageți prea tare de piele, ci doar cât să fie întinsă pleoapa.

SFATUL 3: Alegeți culoarea potrivită

Nu trebuie să optați întotdeauna pentru o nuanță clasică de negru, mai ales dacă sunteți la început. Maro și gri sunt culori minunate de antrenament, deoarece sunt mai ușor de repetat, atunci când greșiți.

De asemenea, vă puteți face ochii să aibă un aspect mai strălucitor și vibrant, folosind o nuanță care scoate în evidență culoarea lor. Pentru ochii albaștri, încercați o culoare caldă, precum bronz sau cupru. Ochii verzi ar trebui să încerce culori, precum violet și purpuriu, în timp ce ochii căprui se potrivesc foarte bine cu nuanțe mai îndrăznețe de albastru deschis sau bleumarin.

SFATUL 4: Nu uitați să blenduiți produsele

Când utilizați un creion, blenduiți pentru un aspect mai natural. Un creion cu capăt dublu, cu un atașament din bureți, face acest proces mult mai ușor. Presiunea pe care o aplicați va determina dacă linia dumneavoastră este ușor înmuiată sau complet estompată.

SFATUL 5: Aplicați o nuanță nude pe baza genelor inferioare

În loc să folosiți negru pe baza genelor inferioare, puteți opta pentru o nuanță nude, care vă va asigura un efect de ochi deschiși. Acesta este un truc perfect pentru momentele în care sunteți obosite și vreți să aveți un aspect mai odihnit. Puteți folosi, de asemenea, o nuanță de șampanie sau de trandafir metalic pentru a vă ilumina ochii.

SFATUL 6: Ochi de pisică

Dacă sunteți pregătite să încercați un machiaj de tip ochi de pisică, însă vă sperie puțin calitatea posibilelor calitate, puteți da o șansă acestui truc: țineți o carte de vizită în colțul ochiului, pe diagonală, și trasați cu creionul o linie. Puteți, de asemenea, să puneți o bucată de bandă în aceeași zonă și să o folosiți pe post de ajutor.

SFATUL 7: Remediați greșelile cu bețișoare de bumbac

Ați greșit? Nu vă faceți griji, se întâmplă chiar și celor mai experimentați dintre noi. În loc să porniți de la zero, înmuiați un bețișor de bumbac într-un produs demachiant și folosiți-l pentru a șterge cu atenție orice greșeală. Amintiți-vă doar să ștergeți imediat cum ați greșit – este mai ușor să ștergeți eyelinerul atunci când este încă ud, decât atunci când deja s-a uscat.

SFATUL 8: Eyelinerul lichid are nevoie de puțin timp să se usuce

După aplicarea unui eyeliner lichid, mențineți ochii închiși timp de 30 de secunde. Acest lucru va preveni orice posibil accident de întindere a liniei pe partea de sus a pleoapei. De asemenea, puteți fixa produsul mai bine prin aplicarea de pudră translucidă (cu ajutorul unei pensule mici).

SFATUL 9: Finalizați cu un spray de fixare

După ce v-ați petrecut câteva minute bune dimineața, aplicând machiajul de tip ochi de pisică, cu siguranță nu vă doriți să stricați rezultatele după doar câteva ore. Asigurați-vă că rezultatele rămân intacte pe toată perioada zilei, aplicând câteva pulverizări de spray de fixare.

Așadar, acum aveți trucurile și sfaturile necesare pentru a deveni experte în aplicarea eyelinerului. Trebuie doar să exersați, exersați, exersați!

Verifică preț Accesorii Aplicare Eyeliner aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *