Probabil că și dumneavoastră, ca mulți alții, priviți tratamentele faciale ca fiind o necesitate pentru starea generală de sănătate a pielii. Tratamentele faciale au capacitatea de a vă curăța porii înfundați, de a calma pielea obosită și de a vă lăsa cu un ten puternic hidratat, rezultatele fiind o piele de invidiat.
Dacă nu ați experimentat până acum cu tratamentele faciale, probabil că vă doriți să știți ceva mai multe detalii înainte să încercați unul. De aceea, vă invităm să citiți în continuare toate informațiile pe care ar trebui să le știți, înainte de a vă convinge că tratamentele faciale sunt soluția ideală pentru o piele frumoasă și sănătoasă.
Conținut:
Cum ar trebui să vă pregătiți pentru un tratament facial?
Atunci când sunteți emoționați, neliniștiți sau doar foarte relaxați, este ușor să uitați să împărtășiți informații importante despre pielea dumneavoastră cu medicul dermatolog.
Tocmai din acest motiv, vă recomandăm să vă creați o listă, pe telefon sau pe o foaie, cu produsele pe care le utilizați în rutina de îngrijire zilnică, menționând și cât de des obișnuiți să efectuați tratamente faciale, eventualele alergii pe care le puteți avea, precum și medicamentele pe care le luați pentru a vă asigura cea mai bună experiență posibilă, cu rezultate extraordinare.
Dacă sunteți gravidă, suferiți de claustrofobie sau aveți aversiuni față de anumite mirosuri, trebuie să comunicați medicului estetician, astfel încât acesta să poată folosi cel mai sigur echipament pentru a vă proteja, precum și să selecteze produsele adecvate pentru a amplifica rezultatele dorite.
Gândiți-vă la obiectivele pe care doriți să le atingeți, ce vă deranjează în privința pielii dumneavoastră și la ce probleme sau preocupări doriți să lucrați.
Puteți să tratați uscăciunea pielii sau producția în exces de sebum, liniile fine de expresie, daunele solare etc. Permiteți esteticianului să efectueze o evaluare minuțioasă și să facă sugestii cu privire la care tratamente faciale și produse de îngrijire a pielii se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastră.
Un alt aspect important de reținut înainte de un tratament facial, este evitarea expunerii prelungite la soare (în mod ideal, cu o săptămână înainte).
Dacă doriți să vă concentrați mai mult pe curățarea porilor și extracții, cel mai bine este să vă programați la un tratament facial la sfârșitul zilei sau săptămânii, astfel încât ulterior tratamentului să aveți mai mult timp liber la dispoziție, pentru a permite pielii feței să își revină.
Dacă vreți să efectuați un tratament facial înainte de un eveniment important, cum ar fi o nuntă sau o aniversare, cel mai indicat ar fi să vă programați cu cinci până la șapte zile înainte de ziua cea mare.
Există anumite tratamente faciale care sunt mai bune pentru anumite tipuri de piele?
Cu siguranță! Fiecare individ este diferit, iar nevoile tenului sunt și ele diferite, motiv pentru care în alegerea unui tratament facial, sunt luate în considerare tipul de ten și nevoile lui de îngrijire, plus obiectivele care se doresc a fi atinse de către client. În mare parte, există două categorii de tratamente faciale, în general:
Tratamente faciale spa
Aceste tipuri de tratamente includ, de obicei, curățare, exfoliere, o mască facială intens hrănitoare, ser, SPF și/sau cremă hidratantă. Nu există extracții implicate.
Tratamente faciale invazive
Aceste tratamente includ toate componentele faciale ale spa-ului, enumerate mai sus, precum și tratamente adăugate, cum sunt extracțiile. Acestea ar trebui efectuate doar după ce pielea a fost pregătită corespunzător. Din punct de vedere senzorial, pentru majoritatea clienților, acest lucru nu marchează punctul maxim al experienței faciale.
Poate extracțiile nu sunt tocmai plăcute, însă este întodeauna mai sigur să le efectueze un specialist, decât dumneavoastră pe cont propriu. Tratamentele faciale pot include, de asemenea, și alte tratamente specializate, cum sunt cele destinate anti-îmbătrânirii ochilor, peelingurile chimice și microdermabraziunea.
Cum trebuie să procedați după tratamentul facial?
Regulile de îngrijire ulterioară a pielii după un tratament facial, depinde de tipul de tratament urmat și sensibilitatea tenului. În urma unui astfel de tratament, este posibil să aveți pielea destul de roșie și sensibilă timp de câteva ore.
Dacă doriți, puteți aplica machiaj pe față după un tratament facial, însă nu este tocmai recomandat. În schimb, mai bine lăsați pielea să respire și să se recupereze. Cel mai bine ar fi să vă programați tratamentul facial în a doua parte a zilei sau chiar seara, deoarece pielea dumneavoastră va avea toată noaptea la dispoziție pentru a se reface corespunzător.
Cât de des ar trebui să efectuați un tratament facial pentru a avea rezultate vizibile?
Dacă vă confruntați cu probleme precum acnee sau pete hiperpigmentare, este posibil să aveți nevoie de o serie de tratamente intensive săptămânale și ulterior, după ce încep să apară rezultatele, o dată la șase săptămâni. În orice caz, dacă efectuați o dată la fiecare patru săptămâni un tratament facial, vă asigurați că veți trata cu succes afecțiunile supărătoare de piele.
Sugestii despre cum să vă îngrijiți pielea între tratamentele faciale
Modul în care vă îngrijiți pielea între tratamentele faciale este foarte important. Trebuie să aveți o rutină de îngrijire a pielii corespunzătoare și este absolut esențial să aplicați (și reaplicați o dată la fiecare două ore în caz de expunere prelungită la soare) un produs cu factor de protecție solară de cel puțin 15 sau 30.
Așadar, acum știți ce presupun tratamentele faciale și cine poate beneficia de ele. Trebuie doar să vă mai faceți o programare la salon și curând, veți avea o piele întinerită și revitalizată. Ce mai așteptați?
Verifică preț Aparate Profesionale pentru Tratamente Faciale aici!