Având în vedere faptul că tot mai multe persoane optează pentru părul natural în prezent, asistăm la o adevărată renaștere a unui stil din anii ‘70, și anume tunsoarea shag. Această tendință a început anul trecut, în 2019, și se află pe o pantă ascendentă și în anul acesta.
Perioada de proveniență a acestei tunsori fiind anii ‘70, caracteristicile stilului constau în elemente dezordonate (dar într-o manieră stilizată), volum, multe straturi și un aspect neterminat. Poate părea ușor neatractiv când punem problema așa, însă stilul shag oferă rezultate finale foarte bune și funcționează pentru aproape oricine, indiferent de lungimea părului sau textura lui.
Cu toate acestea, tunsoarea shag a asistat la o anumită actualizare la timpurile prezente, pentru a nu rămâne în totalitate cu aerul rock and roll al anilor ‘70. Varianta modernă a tunsorii este ceva mai cuminte, în timp ce păstrează alte elemente mai rebele, să le zicem așa.
Bretonul complet este înlocuit de un breton mai lung împărțiț pe lateralele feței sau de straturi care încadrează fața.
Așadar, ce trebuie să știți înainte de a încerca această tunsoare? Am vorbit cu câțiva experți în materie de îngrijirea părului pentru a obține cele mai bune sfaturi în acest sens.
Tunsoarea shag: ce să cereți la salon
Specialiștii în îngrijirea părului recomandă în primul rând să efectuați o mică cercetare anterior programării la coafor, pentru a găsi cât mai multe poze cu tunsoarea pe care o doriți, astfel încât stilistul să înțeleagă exact ce așteptări aveți și să vă sfătuiască mai departe în acest sens.
Grosimea firului de păr și onduleurile acestuia vor ajuta la determinarea lungimii straturilor și la o adaptare cât mai bună la forma feței. Prin urmare, stilistul vă va recomanda, în funcție de tunsoarea pe care v-o doriți și de caracteristicile părului și feței dumneavoastră, o adaptare potrivită, care va asigura cele mai bune rezultate.
În ceea ce privește variația disponibilă în cazul tunsorii shag, specialiștii în materie de păr vorbesc despre tunderea vârfurilor în stil drept sau texturat. În cazul primei opțiuni, părul va avea un aspect mai plin și cu volum, care funcționează foarte bine pentru persoanele cu firul de păr subțire.
Indiferent de alternativa aleasă, spuneți stilistului să vă usuce cu peria și uscătorul de păr, însă nu foarte minuțios, deoarece tunsoarea shag trebuie să aibă un aspect final ceva mai nefinisat.
Un aspect minunat al tunsorii shag este reprezentat de ușurința cu care se poate întreține ulterior vizitei la salon. Nu va fi nevoie de un arsenal de instrumente de îngrijire personală pentru a vă coafa părul și nici de prea mult timp.
Cum să coafați tunsoarea shag
Timpul necesar de stilizare a tunsorii este minim. Trebuie păstrată naturalețea părului, printr-un stil simplu; doar spălați-vă părul și uscați-l cu prosopul, după care puteți aplica un produs de bază. În continuare, utilizați un uscător de păr setat la o temperatură medie și uscați părul, în timp ce cu mâna liberă, strângeți șuvițele de păr în pumn – asta dacă doriți un stil shag autentic.
Dacă vreți ceva mai mult volum, uscați-vă părul cu capul în jos, astfel încât rădăcina părului să rămână mai ridicată. De asemenea, puteți adăuga, după preferințe, produse pentru stilizarea suplimentară a părului sau produse de fixare, pentru prelungirea rezultatelor obținute.
Stilul variază de la bucle elegante în valuri, la bucle strânse, rezultatul final, indiferent de cum îl veți aranja, va fi absolut fabulos.
Așadar, vă interesează să încercați această tunsoare a anilor ‘70 reinventată?
Verifică preț Uscătoare de Păr Profesionale aici!