Tratamente pentru scalp și sfaturi pentru un păr sănătos și puternic

Tânără brunetă își etalează părul lung

În ciuda opiniei generalizate, tratamentele pentru scalp nu sunt rezervate doar persoanelor care au probleme cu mătreață, mâncărimi sau sensibilitate crescută. De fapt, un scalp sănătos este absolut esențial pentru a avea un păr sănătos și rezistent.

Scalpul este baza pentru foliculul de păr. Dacă starea pielii scalpului nu este una bună, cresc semnificativ șansele de a vă confrunta cu probleme legate de creșterea și sănătatea părului. Cercetările în acest sens au dovedit faptul că un scalp care prezintă mătreață și mâncărime, poate provoca și agrava căderea părului la anumite persoane.

La fel ca pielea de pe fața noastră, scalpul îmbătrânește și el, ceea ce poate duce la un păr subțire și lipsit de viață și – în cel mai rău caz – la pierderea părului.

În plus, dacă ați experimentat vreodată disconfortul generat de uscăciunea și mâncărimea scalpului, precum și de mătreață, atunci știți cu siguranță că și scalpul are nevoie de la fel de multă atenție și îngrijire, ca oricare altă zonă a corpului.

Din fericire, pielea scalpului a început să primească din ce în ce mai multă atenție în ultimii ani, din perspectiva îngrijirii și stării lui generale de sănătate. Așadar, fără alte detalii, vă invităm să citiți mai departe sfaturile de care aveți nevoie pentru a vă îngriji scalpul.

Tratamente și sfaturi pentru un scalp sănătos

Importanța îngrijirii scalpului dumneavoastră poate fi redusă la structura firului de păr. Acesta este format din două părți: bulbul de păr, partea vie care este la nivelul dermului și fibra de păr, partea vizibilă care este foarte expusă la deteriorarea mediului exterior.

La nivelul scalpului, bulbul de păr este entitatea producătoare de păr, unde celulele responsabile de formarea fibrei și culorii părului sunt concentrate. Prin prezența unor ingrediente active dedicate scalpului, mecanismele celulare ale părului sunt stimulate.

Indiferent dacă scalpul dumneavoastră este normal, uscat, gras sau prezintă mâncărimi, trebuie să aveți grijă de el. Este necesară o îngrijire specială a scalpului, deoarece starea părului depinde direct de sănătatea acestuia; părul va fi mai puternic și mai dens, mai strălucitor și plin de viață, atunci când pielea scalpului este perfect sănătoasă.

Un tratament pentru scalp vă poate ajuta să dați un restart pielii, prin eliminarea produselor acumulate în timp, în timp ce un scalp care prezintă mătreață și mâncărimi poate beneficia de o mască exfoliantă sau de utilizarea unei tonic.

Foarte important este masajul produselor în piele, deoarece masajul în sine ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și permite o penetrare mai bună a ingredientelor active. Este mai bine să folosiți șampoane care să nu conțină sulfați, pentru că acestea pot fi prea dure cu pielea de la nivelul scalpului.

Dacă urmați aceste sfaturi veți vedea o diferență în bine a stării generale a scalpului, după doar câteva săptămâni.

Ce ingrediente sunt deosebit de benefice pentru pielea scalpului?

Când vine vorba de îngrijirea scalpului, există anumite ingrediente care pot fi deosebit de benefice, utilizarea lor fiind recomandată de specialiștii în materie de păr.

Acizi alfa-hidroxi

Acizii de tip AHA, precum acidul lactic, ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii și, de asemenea, a reziduurilor care se acumulează pe scalpul nostru pe parcursul zilei. Acest lucru este important pentru a ajuta la absorbția ingredientelor active și pentru a îmbunătăți eficacitatea produselor hidratante utilizate.

Retinol

Probabil ați auzit despre retinol; dermatologii l-au folosit o perioadă îndelungată de timp ca o soluție ideală pentru o serie de afecțiuni ale pielii, de la cicatrici și riduri, acnee și pete pigmentare.

De curând, retinolul a început să fie folosit și pentru pielea scalpului, datorită efectelor sale anti-îmbătrânire asupra pielii, precum și pentru capacitatea sa de a opri căderea părului. Puteți opta pentru un ser de stimulare a densității părului, formulat cu retinol în combinație cu un acid gras, care să vă întărească și să vă repare structura firului de păr.

Aloe vera

S-ar putea să fiți deja familiarizați cu acest ingredient minune, fiind un remediu popular pentru arsurile solare sau înțepăturile de insecte. Aloe vera este o plantă suculentă care crește în medii aride din întreaga lume și este bogată în ceea ce sunt cunoscute sub numele de polizaharide, acestea fiind renumite pentru puterile lor de hidratare și antiinflamatoare.

Prin urmare, aloe vera este un adevărat erou pentru probleme precum iritațiile, mâncărimea și uscăciunea pielii.

Apă de Hamamelis (witch hazel)

Un toner natural și antiinflamator este ideal pentru tratarea scalpului iritat, folosit adesea în ameliorarea anumitor afecțiuni de piele, precum erupții cutanate, înțepături de insecte, vânătăi și arsuri minore, fiind, de asemenea, renumit și pentru capacitatea sa de a calma pielea sensibilă.

Vitamina B5

Pentru cei care se confruntă cu un scalp uscat și au nevoie de o hidratare intensivă, Vitamina B5 este soluția ideală. Aceasta este cunoscută și sub numele de acid pantotenic și este utilizat pe scară largă în cremele de față, măști și produse tonifiante. Îl puteți folosi sub formă de ser hidratant, îmbogățit eventual cu alantoină, pentru a preveni uscarea scalpului și prezența mâncărimii.

Ulei de ceai Camellia

Folosit pe scară largă în Asia, acest ulei esențial este extras din semințele plantei de ceai. Bogat în antioxidanți și vitamine, precum și acizi grași esențiali, oferă o îngrijire intensivă, pentru a stimula foliculii de păr și pentru a spori creșterea sănătosă a părului, lăsându-l hidratat.

Extract de semințe de dovleac

Testosteronul din corpul nostru produce o substanță chimică numită dihidrotestosteron (DHT), care în exces poate duce la căderea părului la anumite persoane. Această substanță chimică este eliberată de o enzimă numită 5-alfa reductază, pe care extractul de semințe de dovleac o blochează. De aceea, este un tratament eficient în prevenirea căderii părului.

Ce este un scrub pentru scalp? Aveți nevoie de unul?

Ca și în cazul pielii de pe față, scalpul dumneavoastră colectează de-a lungul zilei reziduuri și praf, însă din cauza părului care acoperă pielea scalpului, pot apărea ușor iritații, ceea ce inhibă creșterea părului.

Asemănător exfolierii faciale și corporale, exfolierea scalpului acționează în același mod pentru a elimina reziduurile și pielea moartă. Căutați produse care să conțină ulei de jojoba, unt de shea sau ulei de argan.

Acestea fiind spuse, nu toată lumea poate folosi neapărat un scrub pentru pielea scalpului. Nu toate tipurile de piele sunt potrivite pentru aplicarea unui scrub.

Dacă suferiți de afecțiuni dermatologice, consultați medicul dermatolog înainte de a folosi scruburi, deoarece acestea pot irita pielea și mai mult, mai ales dacă aveți afecțiuni ale scalpului preexistente, cum ar fi eczema scalpului sau lupusul scalpului.

Așadar, nu uitați că și scalpul dumneavoastră are nevoie de atenție și de o îngrijire corespunzătoare, pentru că după cum ați văzut, sănătatea scalpului influențează în mod direct obținerea unui păr sănătos și rezistent. Dumneavoastră obișnuiți să efectuați tratamente pentru scalp?

Verifică preț Tratamente Profesionale pentru Scalp aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de coafuri de nuntă

12 tipuri de coafuri de nuntă

Niciodată nu este prea devreme să îți planifici coafurile pentru nunta ta. Inspiră-te din acest top 12 cel mai îndrăgite tipuri de coafuri de nuntă,

Tipuri de păr

14 tipuri de păr îndrăgite de femei

Descoperă cele 14 tipuri de păr diferite pentru femei, cu imagini care să te ajute să înțelegi rapid diferențele subtile dintre ele. Întocmai precum culoarea

Tipuri de mustață

25 de tipuri de mustață diferite

Nu trebuie să fii Tom Selleck pentru a-ți lăsa mustața să facă parte din stilul care te reprezintă. Află mai multe despre numeroasele tipuri de