Planta de aloe vera

Tot ce trebuie să știți despre numeroasele beneficii ale sucului de aloe vera

Sucul de aloe vera are numeroase beneficii pentru organism, de la scăderea obezității și până la stimularea sistemului imunitar.

Ați citit vreodată despre numeroasele beneficii ale sucului de aloe vera?

Dacă nu știți despre ce este vorba, nu este absolut nici o problemă, suntem noi aici să vă explicăm. Consumul de suc de aloe vera are beneficii foarte variate, aloe vera fiind recunoscută ca având proprietăți de vindecare, atât pe cale internă, cât și externă.

Aloe vera poate întineri pielea și poate, de asemenea, să fie un ajutor de nădejde în unele dintre marile tranziții ale vieții, de la curățarea pielii adolescenților de acnee și până la ameliorarea bufeurilor și a uscăciunii pielii, asociate cu menopauza femeilor.

Dintr-o perspectivă mai alternativă, numele sanscrit pentru aloe vera este kumari, care se traduce prin „prințesă”, consolidându-și astfel capacitatea de a ajuta la menținerea frumuseții și a aspectului întinerit, precum și a unei pieli sănătoase. Sună bine, nu?

Să vedem acum, care sunt mai exact beneficiile sucurilor de aloe vera.

Care sunt principalele beneficii ale sucului de aloe vera?

Sucul de aloe vera detoxifiază organismul

Sucul de aloe vera este bogat în aminoacizi, vitamine și minerale, ceea ce îl face unul dintre cei mai eficienți detoxifianți ai naturii. Poate ajuta la consolidarea digestiei și la eliminarea toxinelor și a  reziduurilor din corp, promovând astfel detoxifierea naturală a organismului.

Are un efect calmant, de răcire și hidratare, ceea ce ajută la ameliorarea bufeurilor iritante asociate cu menopauza, precum și la îmbunătățirea problemelor digestive și a afecțiunilor inflamatorii de piele, cum este acneea, rozaceea și sindromul de colon iritabil.

Sucul de aloe vera susține sistemul imunitar

Aloe vera este plină de polizaharide, care stimulează imunitatea, și care ajută, în consecință, sistemul imunitar să se comporte corect.

Un nivel prea mare de inflamație în organism poate cauza probleme sistemului imunitar, ceea ce poate da naștere unor afecțiuni, precum astm, eczemă și boala Crohn. Ierburile calmante, cum este sucul de aloe vera, pot ameliora inflamațiile și pot ajuta la recalibrarea răspunsului sistemului imunitar la factori exterior, pentru a preveni dezvoltarea acestor afecțiuni.

Sucul de aloe vera scade colesterolul și glicemia

Unele dovezi sugerează faptul că aloe vera scade colesterolul și are un efect pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că este util pentru tratarea diabetului și a obezității.

Sucul de aloe vera este excelent pentru digestie

Merită să încercați dacă suferiți de probleme de digestie, cum se întâmplă în cazul sindromului de colon iritabil, deoarece sucul de aloe vera are proprietăți vindecătoare și calmante, care ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor dureroase.

Sucul de aloe vera reprezintă o modalitate ușoară de creștere a nivelului de vitamine și minerale

Sucul de aloe vera este o sursă veritabilă de vitamine: A, C, E, B1, B2, B3, B6, B12, Acid folic.

De asemenea, este bogat în minerale precum: calciu, magneziu, zinc, fier, seleniu, potasiu.

Sucul de aloe vera ajută la întărirea părului

De ce? Deoarece sucul de aloe vera este plin de vitamine și enzime naturale, care pot promova în mod direct obținerea unui păr sănătos și rezistent. Deci, după cum puteți vedea, sucul de aloe vera nu are doar beneficii pentru sănătate.

Sucul de aloe vera este bun pentru arsuri, acnee și hidratarea pielii

Atunci când este utilizată topic, aloe vera poate calma pielea inflamată, poate spori producția de colagen, precum și pe cea a acidului hialuronic, pentru a ajuta la întinerirea aspectului pielii.

Există beneficii dovedite asupra fertilității, cu privire la aloe vera?

Corpul de cercetări științifice asupra endocrinologiei reproductive și a infertilității, relevă faptul că momentan nu există dovezi concludente asupra capacității plantei de aloe vera de a promova starea de graviditate la femei.

Interesant este faptul că frunzele plantei de aloe vera conțin fitoestrogeni, compuși care pot imita efectele estrogenului. Cu toate acestea, cantitatea de aloe care ajunge în ovare sau în uter este mult prea mică, deci este puțin probabil să poată exercita orice fel de influență asupra funcției reproductive.

Concluzia este că nu există dovezi reale care să confirme că aloe vera poate ajuta sau împiedica fertilitatea la oameni.

Există reacții adverse la sucul de aloe vera?

Nu există efecte secundare negative dacă utilizați un suc de frunze de aloe vera pur, care conține doar pulpa interioară a frunzelor. Dacă utilizați un produs din frunze de aloe vera, acesta poate prezenta niveluri ridicate de aloin. Aloinul este un laxativ care poate provoca diaree, atunci când este utilizat în exces.

Desigur, consultați întotdeauna medicul înainte de a urma tratamente complementare sau alternative pentru probleme de sănătate.

Așadar, acum știți beneficiile multiple și diverse ale consumului de suc de aloe vera, așa că tot ceea ce trebuie să faceți este să mergeți la magazin și să vă faceți stocul de suc de aloe vera. Îl găsiți cu ușurință la orice supermarket.

Dacă preferați să vă faceți dumneavoastră propriul suc, este recomandat să consumați undeva între 3 și 6 linguri, o dată sau de două ori pe zi. Îl puteți combina cu smoothie-uri sau alte sucuri de fructe, ori îl puteți consuma ca atare.

Dumneavoastră obișnuiți să consumați suc de aloe vera? Dacă da, puteți spune că ați observat beneficiile pe care le are asupra organismului?

Verifică preț Loțiuni și Creme de Corp cu Aloe Vera aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *