Tipuri de pedichiură

13 tipuri de pedichiură diferite

Descoperă diferitele tipuri de pedichiură dintre care poți alege, identifică-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine și oferă picioarelor tale răsfățul pe care îl merită.

Picioarele sunt o parte a corpului care, deși deseori este neglijată chiar și de persoanele preocupate de îngrijirea pielii, are totuși nevoie și merită cea mai mare atenție.

Picioarele tale sunt cele care te duc oriunde alegi să mergi, sunt cele care fac compromisuri și petrec ore întregi în cele mai incomode tipuri de încălțăminte doar de dragul modei; tocmai de aceea este important să le răsfeți din când în când cu o pedichiură relaxantă.

Astăzi, saloanele oferă mai multe tipuri diferite de pedichiură, în funcție de nevoile tale individuale și de starea actuală a picioarelor. Utilizarea unei game personale de produse este, de asemenea, luată în considerare, iar culoarea pe care dorești să o aplici pe unghii va fi întotdeauna cea care va fi utilizată.

Dacă te gândești să oferi picioarelor tale o vacanță SPA, iată o listă detaliată a pedichiurilor pentru care poți opta pentru a decide care pedichiură ți se potrivește cel mai bine.

Ce se întâmplă în timpul unei pedichiuri?

Înainte de toate, atunci când mergi la o pedichiură, pielea moartă care s-a acumulat peste și sub picior va avea nevoie de puțină spălare și exfoliere. Pe măsură ce săptămânile trec, pielea noastră se regenerează, îndepărtând celulele vechi, pentru a face loc celor noi.

Exfolierea ar trebui făcută cel puțin o dată pe săptămână, indiferent dacă mergi sau nu la o pedichiură.

Apoi, piciorul tău este acoperit cu o cremă sau un gel potrivit nevoilor tale. Diferite produse sunt folosite în funcție de ceea ce alegi și de suma pe care o plătești. Apoi unghiile tale sunt tăiate, modelate și vopsite.

Tipuri de pedichiură

Pedichiură clasică

Pedichiura pe care oamenii o folosesc cel mai frecvent este cea obișnuită. Această metodă presupune în primă fază înmuierea picioarele în apă fierbinte și exfolierea pentru îndepărtarea celulelor moarte.

Apoi, după ce pedichiuristul este sigur că toată pielea moartă a fost îndepărtată, va tăia unghiile la dimensiunea dorită, le va modela în funcție de preferințe, va împinge cuticule și va lustrui unghiile. Apoi piciorul va fi hidratat cu ulei sau cremă pe bază de apă.

Unele locuri oferă și un masaj la picioare înainte de a aplica o vopsea de unghii la alegere. Această metodă este potrivită pentru persoanele care caută un tratament simplu și direct de întreținere.

Verifică preț Aparate Profesionale pentru Pedichiură AICI!

Pedichiură la domiciliu

O pedichiură nu trebuie neapărat să fie făcută într-un salon sau SPA. Poți face o pedichiură reușită chiar la tine acasă! Asigură-te că ai instrumentele și ingredientele adecvate necesare pentru ca această pedichiură să fie la fel de eficientă precum una profesională. Altfel instrucțiunile sunt simple: înmoaie, curăță, curăță din nou și hidratează!

Pedichiură franțuzească

Pedichiura franțuzească a fost un trend care a tot crescut în rândul femeilor. Stilul de aplicare este aspectul care o diferențiază de celelalte tipuri de pedichiură, restul pașilor fiind similari cu cei ai unei pedichiuri obișnuite.

În primul rând, se aplică un strat de bază transparent sau nud, urmat de o ojă de culoare albă solidă. Această tendință clasică a existat de mult timp și popularitatea sa se datorează faptului că poate face picioarele să arate curate, cochete, sofisticate și elegante în același timp.

Pedichiură cu gel

Dacă preferi un tratament care să dureze mai mult, este posibil ca o pedichiură cu gel sau șelac să te ajute mult. Într-o pedichiură cu gel, este utilizată aceeași metodă standard ca pentru o pedichiură normală.

Cu toate acestea, ceea ce face specială și diferită această pedichiură de celelalte tipuri, este lumina UV utilizată pentru tratarea gelului sau vopselii de unghii, după fiecare acoperire. Acest lucru previne ciobirea și face ca pedichiura să reziste timp îndelungat.

Procedura clasică dintr-un salon SPA  include o astfel de pedichiură, cu excepția faptului că tehnicianul de unghii folosește gelul doar la solicitarea ta. Această tehnică este special concepută pentru a rezista timp de două săptămâni, devenind astfel o alegere excelentă pentru manichiură și pedichiură.

Efectele secundare nu sunt, însă dintre cele mai grozave și includ unghii uscate după îndepărtare.

Pedichiură cu parafină

Pentru picioarele care au nevoie de mai multă atenție, o pedichiură cu parafină este cea mai bună opțiune. Dacă picioarele tale sunt uscate și crăpate, ai putea obține rezultate uimitoare. Această metodă presupune scufundarea picioarelor în ceară de parafină, care ajută enorm la înmuierea și hidratarea pielii.

Amestecul de parafină este realizat din ceară alcalină, infuzată cu proprietăți hidratante.

Înainte de tratament, picioarele tale pot fi înfășurate în plastic, astfel încât ceara de parafină să deschidă porii pielii și să o hrănească corespunzător. Pentru cei care doresc să aibă picioare tinere și catifelate, aceasta este cea mai bună soluție.

Verifică preț Aparate Profesionale pentru Pedichiură AICI!

Pedichiură cu piatră fierbinte

Pedichiurile nu întotdeauna estetice. Există unele, cum ar fi pedichiura cu piatră fierbinte, care pot ajuta la calmarea mușchilor obosiți ai picioarelor. Metoda presupune rutina de bază pentru pedichiură, urmată de lustruirea picioarelor și a gambelor.

Masca aplicată picioarelor este acoperită cu un prosop cald timp de cinci minute, pentru a oferi cunoscuta terapie cu aburi.

Apoi picioarele sunt clătite și uscate. Se aplică uleiul de hidratare și urmează o masare timp de cel puțin 20 de minute folosind pietre fierbinți pe punctele de presiune. Se încheie cu un masaj standard.

Pedichiură SPA

Pedichiura SPA vine cu servicii și beneficii suplimentare și asta o face specială. Poți alege între un exfoliant, folie și prosop fierbinte, mască hidratantă, ceară de parafină și multe alte tratamente.

Poți alege orice fel de tratamente dorești și eventual chiar să le folosești în timpul liber. Cu cât adăugi mai multe tratamente, cu atât devine mai scump. O pedichiură SPA  juca un rol important și-n plus te poate relaxa, lăsându-ți pielea picioarelor întinerită.

Pedichiură cu pește

Este posibil să fie una dintre cele mai renumite tipuri de pedichiură. Probabil ai auzit deja despre ea, de multe ori. O pedichiură cu pești este o metodă neconvențională de a le oferi picioarelor tratamentul de care au nevoie. Această procedură presupune scufundarea picioarelor într-un acvariu plin de pești mici.

Ai citit bine! Peștii vor roi în jurul picioarelor tale și vor mânca toate celulele moarte ale pielii de pe suprafața picioarelor. Tratarea picioarelor în acest fel este naturală, durabilă și nu dăunează peștilor! De fapt, micile creaturi se vor bucura și ele de această pedichiură, deoarece le oferi o sursă de hrană.

Poate că nu este pentru toată lumea, dar cu siguranță merită încercată o pedichiură cu pește. Cine știe, s-ar putea chiar să ți se pară relaxant și distractiv sau în orice caz, poate fi o experiență nouă.

Verifică preț Aparate Profesionale pentru Pedichiură AICI!

Pedichiură cu înghețată

În urmă cu câțiva ani, acest tip de pedichiură a fost foarte mediatizat. În mod ciudat, începe prin înmuierea picioarelor într-un vas cu apă caldă, de forma unei înghețate. Acest vas cu apă este plin de vitamine, minerale și substanțe aromatice care ajută la înmuierea picioarelor.

Apoi, se aplică un exfoliant pentru picioare, cu piatră ponce numit, „înghețată sandwich” pentru călcâie, sau un exfoliant pentru picioare, cu vanilie sau ciocolată. Tema înghețatei este continuată prin denumirile etapelor ulterioare, cum ar fi  aplicarea tratamentului de umiditate „glazură pentru picioare”.

Procedura este încheiată cu o ojă roșie – care ar reprezenta cireașa decorativă, desigur!

Pedichiură cu sare

Sarea este un mineral minunat de utilizat ca exfoliant, iar pedichiura cu sare profită de acest lucru. Procesul în sine, presupune folosirea sării și a pietrei ponce pentru a curăța cu succes pielea moartă. Acest pas înlocuiește celelalte procese de exfoliere aplicate în mod obișnuit în cadrul altor proceduri.

După înmuierea picioarelor în apă, piatra și sarea se utilizează pentru a îndepărta energic celulele moarte de pe suprafața pielii.

Pedichiură cu lapte și miere

Pedichiura cu lapte și miere poate fi dificil de găsit, dar de obicei merită căutată. După înmuierea picioarelor adânc în apă fierbinte, pielea picioarelor se va bucura de o baie cu lapte. Apoi, se aplică un exfoliant de zahăr și o mască de miere care hidratează picioarele în profunzime.

Unele pedichiuri cu lapte și miere includ, de asemenea, un tratament cu ceară de parafină, ceea ce face ca experiența să devină de neuitat, iar picioarele tale extrem de hidratate.

Verifică preț Aparate Profesionale pentru Pedichiură AICI!

Pedichiură cu ciocolată

Pedichiură cu ciocolată

Pentru cei obsedați de ciocolată, această pedichiură este un vis-împlinit. Fiecare procedură și produs utilizat în acest tratament este derivat din cacao. Procesul implică, de la picioare înmuiate în ciocolată, până la aplicarea unor loțiuni hidratante pe bază de cacao.

Ciocolata are beneficii sănătoase pentru picioare, inclusiv faptul că întărește pielea și acționează ca un puternic antioxidant și hidratant pentru piele.

Pedichiură Margarita

Pedichiură Margarita

Nu-i așa că piciorușele tale merită o petrecere? Noi suntem de părere că da! Pedichiura Margarita  nu implică întocmai un cocktail, ci o baie pentru picioare cu limetă, exfoliant de sare, ulei de masaj pe bază de citrice și o cremă hidratantă cu parfum citric. Dacă versiunea ta de pedichiură este mai revigorantă decât a noastră, s-ar putea să primești suplimentar și un pahar de tequila pentru relaxare.

Având o astfel de gamă de tratamente la dispoziție, atât de variată, îndrăznim să credem că vei avea de unde alege pentru răsfățul picioarelor tale. Toate aceste pedichiuri par să fie experiențe dintre cele mai relaxante, nu-i așa? Poate că ar trebui să-ți rezervi și tu un astfel de tratament chiar astăzi!

Verifică preț Aparate Profesionale pentru Pedichiură AICI!

1 thought on “13 tipuri de pedichiură diferite”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *