Tipuri de păr

14 tipuri de păr îndrăgite de femei

Descoperă cele 14 tipuri de păr diferite pentru femei, cu imagini care să te ajute să înțelegi rapid diferențele subtile dintre ele.

Întocmai precum culoarea părului și textura acestuia devine parte din rutina ta de zi cu zi, chiar încă de la o vârstă fragedă. Ca adult, probabil că observi deja că textura părului  tău este diferită în comparație cu perioada în care erai copil. Nu-ți fă griji, este un proces firesc din ciclul de creștere a părului.

Tipul tău de păr, la fel ca alte caracteristici ale părului (cum ar fi culoarea) fac parte din machiajul tău genetic. Deși părul fiecăruia este diferit, părul tău gros, maro și creț poate fi chiar imaginea străbunicii tale.

Vom discuta despre cele mai frecvente tipuri de păr pentru femei și câteva dintre motivele pentru care tipul tău de păr se poate schimba de-a lungul vieții tale.

Păr drept

Dacă părul tău nu are bucle sau tinde să fie în line dreaptă, ai părul drept. Femeile cu păr drept au mai multe șanse să aibă părul mai „gras”, deoarece uleiurile naturale pot acoperi cu ușurință întregul fir de păr.

La fel ca toate celelalte tipuri de păr, părul drept este frumos, dar multe femei cu păr drept își doresc bucle și onduleuri, iar singurul mod de a face acest lucru este de a utiliza un ondulator sau opta pentru un permanent. În timp ce părul drept este relativ ușor de îngrijit, acesta poate lipsi de volum și poate fi greu de coafat.

Ai putea fi tentată să crezi că părul drept este de un singur fel, dar există totuși trei tipuri diferite de păr drept.

Tipul 1A

Tipul 1A de păr drept este părul  fin. Este moale, strălucitor și aspru. Arată și se simte „perfect”, dar de multe ori îi lipsește volumul. Cu un astfel de tip de păr drept poți urma oricare dintre sfaturile de stil pentru părul subțire, cum ar fi o tunsoare stratificată și chiar puțină culoare.

Tipul 1B

Părul drept de tip 1B, este puțin mai gros decât părul fin. De asemenea, are mai mult volum și este mai ușor de gestionat. Femeile cu păr de tip 1B sunt cele mai bune candidate pentru multe dintre aspectele elegante și sofisticate de aranjare a părului (fie că vorbim despre un coc sau pur și simplu de păr lăsat pe spate). Părul nu este prea gros pentru a fi greu de gestionat și nici prea subțire pentru a descoperi suprafețe largi de scalp.

Tipul 1C

Tipul 1C este cel mai gros păr drept. Poate fi dificil de gestionat, mai ales când vine vorba despre bucle. Tunsorile stratificate, realizate pe păr lung, pot face coafarea acestui tip de păr o experiență plăcută. Tunsorile scurte vin bine și ele și se simt și mai ușoare, însă necesită o întreținere adecvată.

Păr ondulat

Dacă ai părul ondulat natural, înseamnă că deși firele tale sunt complet ondulate, ele formează mai mult o formă „S” decât una de bobină. Deși multe femei cu păr ondulat preferă varianta celui drept sau creț, totuși părul ondulat are și el avantajele sale, nu este de obicei nici prea gras și nici prea uscat.

La fel ca părul drept, există diferite tipuri de păr ondulat. Ce tip de păr ondulat ai?

Tipul 2a

Dacă ai părul ondulat de tip 2a, înseamnă că ai un aspect natural „de plajă”, pe care multe femei cu păr drept încearcă să-l obțină cu aparate de ondulare și o mulțime de produse pentru păr. Tipul 2a are o ușoară îndoire a firului de păr și nu devine la fel de încrețit ca alte tipuri de păr.

De obicei este un păr mai fin și cu o tunsoare până pe umăr va fi mult mai ușor de gestionat.

Tipul 2b

Onduleurile părului de tip 2b sunt puțin mai strânse și mai definite decât tipul 2a. Onduleurile de tip 2b sunt predispuse la încrețire, însă alegând produsul adecvat pentru par va fi mai ușor de gestionat.

Tipul 2c

Cu un păr ondulat de tip 2c, ar putea părea că ai părul creț, deoarece s-ar putea să ai bucle spiralate libere. În timp ce onduleurile tale primesc probabil o mulțime de complimente în zilele tale bune, încrețirea scăpată de sub control poate fi cel mai mare inamic al tău.

Păr creț

Părul creț are mai multe bucle „adevărate” decât părul ondulat. Femeile cu părul creț pot avea inele libere sau spirale strânse. La fel ca alte texturi ale părului, există diferite tipuri de păr creț care se bazează pe grosime și dimensiunea spiralelor.

Părul creț poate fi dificil de gestionat uneori, însă vestea bună este că nu ai nevoie (și nici nu ar trebui) să-l speli în fiecare zi. Din cauza buclelor are tendința de uscare (uleiurile naturale nu ajung pe toată suprafața firului de păr și practic spălările dese îl vor deteriora). Deși există multe stiluri și tunsori de care te poți bucura atunci când ai părul creț, dacă vrei o schimbare asigură-te totuși că vizitezi un stilist cu experiență în tăierea părului creț.

Tipul 3a

Părul creț de tip 3a este cel mai fin și are cele mai mari și mai libere bucle. Datorită dimensiunii buclelor, este cel mai ușor de gestionat, chiar dacă este predispus la încrețire (la fel ca toate tipurile de păr creț).

Tipul 3b

Dacă ai părul creț de tip 3b, ai un păr inelat, cu bucle elastice invidiate de multe femei. Buclele nu sunt prea groase sau prea delicate. Cu un produs hidratant adecvat, le poți oferi un aspect de revistă.

Tipul 3c

Buclele de tip 3c sunt un fel de hibrid, bucle elastice și strânse de tip tirbușon. Dacă ai bucle de tip 3c, probabil ai observat deja că buclele sunt groase și ușor aspre. Utilizarea produsului potrivit te poate ajuta să le oferi o textură mai catifelată.

Păr coily

Părul coily (sau pervers) este o versiune a părului creț. Femeile cu păr coily pot avea un amestec de bucle în formă de „Z” și „S”. Femeile cu astfel de păr aleg adesea să-și păstreze părul scurt sau să aibă temeri referitoare la gestionarea lui. Există totuși o varietate de stiluri care arată minunat. La fel ca alte texturi ale părului, părul coily are trei tipuri.

Tipul 4a

Acest tip are o textură fină și poate apărea adesea deteriorat. Are un înveliș gros din cauza buclelor strâns legate. Deși unele femei cu astfel de bucle evită să le poarte în mod natural, noi te încurajăm să te bucuri de ele, renunță la placa de îndreptat părul și lăsă-ți buclele în voia lor!

Tipul 4b

Spiralele de tip 4b au mai mult un model în formă de Z mai degrabă decât în ​​formă de S. În timp ce acest tip de păr este moale la atingere, este și mai fragil și variază adesea în grosime.

Tipul 4c

Părul coily de tip 4c este foarte asemănător cu părul 4b, dar pentru că are în textură mai multe bucle în formă de Z, buclele oferă extrem de mult volum, aproape pe verticală. Decât să încerci să le îmblânzești, mai bine optează pentru forma naturală a buclelor, care are șarmul ei!

Păr gros

Mulți oameni presupun că, dacă au părul des, au păr gros. Deși acest lucru poate fi adevărat, nu se aplică în cazul tuturor femeie. Nu știi dacă părul tău este gros sau subțire? O modalitate ușoară de a afla, fără a apela la stilistul tău, este să iei un fir de păr și să îl pui între degetul mare și arătător, dacă simți firul, ai părul gros.

O altă modalitate rapidă de a determina dacă părul tău este gros este să prinzi o secțiune de păr (ca și când te-ai pregăti să-l prinzi cu un elastic). Dacă scalpul tău este abia vizibil, ai părul gros.

Femeile care au părul gros pot avea și păr drept, ondulat sau creț. Nu există „reguli” atunci când vine vorba despre tipurile de păr și vei descoperi că fiecare femeie are o combinație diferită de grosime și textură a părului.

Deși părul gros este adesea invidiat, e bine de știut că poate fi greu de gestionat și chiar destul de greu pentru scalp. Obținerea unei tunsori cu straturi sau a unei tunsori bob, va evidenția toate calitățile părului gros și îl va face mai ușor de îngrijit.

Păr subțire / fin

Dacă dorești să afli dacă ai un păr subțire sau fin, cum mai este el numit, poți încerca toate „testele” pe care le-am menționat mai devreme și, dacă rezultatele tale sunt opuse cu cele pentru păr gros, probabil că ai părul subțire.

Părul subțire nu înseamnă că e predispus căderii, de multe ori poate fi doar un aspect înșelător. Dacă dorești un păr mai gros, probabil că ai observat  deja sute de produse și formule concepute pentru a îngroșa părul; fii foarte atentă dacă intenționezi să-ți achiziționezi un astfel de produs!

În timp ce părul tău subțire este mai mult o caracteristică transmisă genetic, s-ar putea totuși să găsești o oarecare soluție de ameliorare pentru el dacă alegi să trăiești un stil de viață sănătos și să mănânci o dietă bine echilibrată; vitaminele pot ajuta, de asemenea. Dacă ești dornică să încerci câteva remedii naturale pentru îngroșarea părului, dă-le o șansă, dar totuși să nu-ți faci prea multe speranțe pentru că soluțiile nu au întotdeauna un succes garantat.

O tunsoare stratificată, cu o nuanță potrivită este un aspect minunat pentru o femeie cu păr subțire, pentru că face părul să pară mai gros.

Câteva dintre motivele din cauza cărora tipul tău de păr se poate schimba

Ai avut părul strălucitor și gros în copilărie, dar acum a devenit subțire? Schimbările părului, în special pe măsură ce îmbătrânești, sunt normale. Deși schimbările părului pot avea cauza multiple, vom discuta mai jos doar despre câteva dintre ele, mai exact despre cele mai des întâlnite cauze.

Schimbări hormonale

Ți s-a întâmplat vreodată să observi cât de grozav arată părul unei femei însărcinate? Datorită estrogenului suplimentar, părul unei femei însărcinate tinde să nu mai cadă, crește mai repede, devine mai lung, mai plin și arată în general luxuriant.

După naștere, nivelul de estrogen revine la normal și noile mame observă căderea excesivă a părului. Deși acest lucru poate fi îngrijorător, mai ales că pare destul de mult, e bine de știut că este o reacție normală, care compensează toate ciclurile firești de eliminare omise în timpul sarcinii.

Schimbările hormonale la femeile care nu sunt însărcinate pot afecta părul și, dacă ești îngrijorată, consultă medicul!

Stil de viață și dietă

Dacă părul tău a devenit vizibil deteriorat și fragil, ar putea fi un semn că lipsește ceva important din dieta ta. Consumul mai multor alimente grase omega-3, cum ar fi somonul, ouăle și varza de tip kale, pot face părul să arate mai sănătos. Este întotdeauna o idee bună să ai în vedere și administrarea unui complex de vitamine.

Păr tratat

Ai obișnuit ani la rând să aplici părului diverse produse sau să folosești diverse aparate termice de coafare? Deși este într-adevăr plăcut să ai mai mereu o coafură diferită, părul tău se poate schimba foarte mult din cauza procesării excesive a părului. Este posibil ca părul tău să nu mai revină niciodată la aspectul pe care îl avea înainte de utilizarea aparatelor de coafare, însă făcând o pauză și aplicând tratamentul adecvat îi poți reda părului tău vitalitatea dorită și-l poți ajuta să se refacă.

Îmbătrânire

Apariția firelor albe sau cenușii este inevitabilă și pe măsură ce îmbătrânești vei observa tot mai multe astfel de șuvițe. Părul cenușiu este aspru și puțin mai uscat decât părul normal. Deși nu poți face prea multe pentru a preveni îmbătrânirea părului, poți totuși folosi produse care-ți fac părul mai moale și mai ușor de manevrat.

Alte cauze

Alte cauze ale modificărilor tipului de păr al unei femei pot include tratamente de chimioterapie sau anumite tipuri de medicamente. Deși după finalizarea administrării medicamentelor sau a tratamentelor, tipul de păr modificat nu mai poate reveni la tipul inițial de păr, femeile ar trebui totuși să aibă în vedere o discuție cu medicul lor dacă au îngrijorări cu privire la acest aspect.

Iubește-ți părul așa cum este el

La fel ca și celelalte caracteristici ale corpului tău, tipul de păr pe care îl ai este unic. Din mulțimea de lucruri pe care poate ai dori să le schimbi în ceea ce privește tipul tău de păr, câteva sunt de-a dreptul grozave și sigur te-ar încânta.

Astăzi, există multe produse naturale pentru păr (și o mulțime de stiliști cunoscuți) care te pot ajuta să te bucuri la maximum de tipul de păr cu care te-ai născut și astfel să-l purtați cu încredere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *