Tipuri de coafuri

21 de tipuri de coafuri pentru femei – le știi pe toate?

Află cât mai multe și inspiră-te din lista noastră interminabilă de peste 21 de coafuri diferite pentru femei, cu imagini ilustrate.

Te-ai gândit să-ți aranjezi părul altfel sau ai nevoie de o idee pentru un eveniment elegant? Există multe tipuri de coafuri pentru femei dintre care să alegi și, deși este minunat să ai atât de multe opțiuni, trebuie totuși să recunoaștem că alegerile pot fi uneori copleșitoare.

Poate nu contează atât de mult pentru cei din jurul tău, însă în mod firesc tu vei dori ocazional să poți alege o coafură de care să te bucuri și cu care să te simți confortabil. Deși unii oameni au „reguli” cu privire la modul în care coafurile se potrivesc femeilor, ar trebui totuși, înainte de toate, să alegi o coafură care îți place și care să te facă să te simți în largul tău.

Nu știi de unde să începi? Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de coafuri pentru femei din care poți alege. Optează pentru cea care îți place cel mai mult și nu ezita să fii creativă!

21 de tipuri de coafuri pentru femei – prezentare

Stup de albine sau Beehive

Când auzi „Beehive”, te poți gândi la coafura albastră a lui Marge Simpson sau chiar la părul lui Amy Winehouse sau cel al lui Adele. Beehive vine în multe dimensiuni și a fost un succes încă din anii 1960. La început a fost mai mult un coc complet ridicat și relativ conic, astăzi este o coafură mai puțin ostentativă.

Deși versiunea de astăzi nu este la fel de ridicată ca pe vremuri, coafura în sine adaugă o notă șic și poate fi purtată în cadrul multor evenimente. Mergi la un picnic sau te îndrepți spre o petrecere? Coafura acesta se potrivește cam la orice tip de eveniment. Pregătește-te să-ți necăjești puțin părul, obține puțin volum și adaugă puțin fixativ pentru a-ți păstra coafura intactă cât mai mult timp.

Bob

„Bobul” este o tunsoare prin excelență, care prinde bine cam pe oricine, indiferent de textura sau culoarea părului. Poate avea linii drepte și clasice, sau poate fi asimetrică. Boburile pot fi scurte sau lungi și-ți oferă un aspect perfect pentru fiecare zi și chiar unul sofisticat pentru evenimente mai pretențioase. Nu ai avut niciodată o tunsoare bob? Poate că a sosit timpul să încerci una.

În timp ce tunsoarea bob presupune de obicei un singur strat, e bine de știut că e o tunsoare pe care o poți obține și stratificat pentru mai mult volum și o coafare mai ușoară.

Împletit

Aveai cumva sub 10 ani, ultima dată când ai purtat părul împletit? Împletiturile nu sunt doar pentru fetițe sau prințese. Fie că ai părul scurt sau lung , poți găsi mereu o împletitură care să se potrivească stilului și personalității tale. Fii creativă, distrează-te puțin și joacă-te cu împletiturile pentru păr.

Părul împletit poate fi practic atunci când te antrenezi în grădină sau poate adăuga puțin rafinament la o cină sau la o nuntă. Îți plac florile sau panglicile? Poți oricând să adaugi un accesoriu discret împletiturii tale. Un bonus despre împletituri? Când îți vei desprinde părul, vei avea onduleuri foarte simpatice, întocmai ca cele „de plajă”, prin urmare obții cu ușurință o altă coafură grozavă.

Bun sau cocul jos

Există o mulțime de stereotipuri despre această coafură, cum ar fi că este o coafură purtată doar de bibliotecare, bunicuțe sau balerine. A purta un coc nu e doar practic, însă poate adăuga și un soi de farmec instant oricărei ținute. Coafura cocului nu trebuie să fie înaltă și strânsă; poate fi dezordonată și lejeră; nu există o modalitate corectă sau greșită de a purta un coc jos.

Cornrows

Împletiturile Cornrow au o istorie impresionantă care ar data din 500 î.e.n. Sunt coafuri complicate și, în funcție de lungimea părului sau de designul dorit, pot dura ore întregi pentru a fi finalizate. Cei care știu să realizeze astfel de împletituri au într-adevăr talent.

Deși nu se potrivește oricui, coafura este o operă de artă și ar trebui admirată pentru toată munca depusă în fiecare rând de împletituri.

Tunsoarea militară sau Crew Cut

Timp de decenii, această tunsoare a fost strict rezervată bărbaților. Pentru că a fost adesea privită ca o „tunsoare militară”, scurtă în zonele laterale și puțin mai lungă deasupra capului, puține femei s-au simțit suficient de „îndrăznețe” să recurgă la acest tip de coafură. Totuși, de ce să nu încerci un astfel de look ușor de întreținut și care arată minunat chiar și pentru femei?

O astfel de tunsoare poate fi coafată diferit și adăugând câteva agrafe de păr strălucitoare poate deveni de-a dreptul o coafură cuceritoare.

Vopsit

Poate că unul dintre cele mai distractive tipuri de coafuri pentru femei este coafura vopsită. Fie că ți-ai dorit întotdeauna să fii blondă, sau ai fost dornică să încerci alte culori, părul vopsit este o opțiune întotdeauna la modă. Se poate potrivi cu culoarea ta de păr originală, pentru a ascunde firele de păr gri, sau se poate potrivi cu culoarea mai puțin predominantă a părului tău.

Poți folosi o variantă temporară sau una permanentă, vopsi tot părul sau doar șuvițe. Indiferent de culoarea pe care o alegi, distrează-te puțin și fii acea femeie cu părul roșcat sau violet căreia ai dorit dintotdeauna să-i dai viață, exprimă-te prin părul vopsit.

Coafurile gotice sau Goth

Coafurile gotice sunt la fel de unice ca și persoanele care au un aspect gotic. În ciuda a ceea ce ai putea crede, există multe opțiuni ale acestui stil și nu doar părul negru cu vârfuri tăiate în mai multe straturi. Îți place aspectul Steampunk Goth sau îți place mai mult Vampire Goth? Aruncă puțin o privire în mediul online și vezi ce funcționează mai bine pentru tine.

Jumătate prins, jumătate pe spate

Îți place aspectul unui coc, dar simți că este prea formal pentru o coafură de zi cu zi? Coafura ‘’jumătate prins, jumătate pe spate’’ este versatilă și poate fi purtată atât la un eveniment formal cât și într-o zi la plajă.  Ondulează-ți jumătatea inferioară a părului sau fă o mică „umflătură”, inspirată din coafura Beehive, în jumătatea superioară.

Se potrivește pentru toate tipurile și lungimile de păr. Fixează-ți jumătatea superioară cu un ac de păr sau folosește o bandă de păr care să se amestece cu culoarea părului.

Șuvițe

Dacă nu dorești o vopsire completă, evidențierea prin șuvițe este opțiunea perfectă. Este mai subtilă și adaugă mai multă dimensiune coafurii. Opțiune mai „conservatoare” pentru colorarea părului, șuvițele pot adăuga puțin farmec și culoare oricărui tip de păr.

Poți obține o abundență de șuvițe sau opta pentru o variantă mai discretă. Alegând această tehnică, ai la fel de multe opțiuni precum în cazul părului vopsit. Stilistul tău îți poate sugera, de asemenea, să-ți pună în evidență luminozitatea părului (aplicând nuanțe de șuvițe mai întunecate decât culoarea ta naturală), pentru a face culoarea originală mai vizibilă.

În scări sau tunsoare stratificată

Când te gândești la părul stratificat, Jennifer Aniston în rolul lui „Rachel” s-ar putea să fie prima imagine care să-ți vină în minte. Chiar dacă coafura stratificată a devenit foarte cunoscută prin prisma actriței mai sus menționate, totuși ea a existat cu mult timp înainte de această introducere.

Dacă simți că ai nevoie de o schimbare, o astfel de coafură ar fi ideală. Straturile sunt, de asemenea, o opțiune excelentă dacă ești în căutarea unei tunsori care să-ți încadreze fața. Se potrivesc atât părului drept, cât și celui creț și pot adăuga sau elimina volum. Straturile modelează tunsoarea, fiind foarte des întâlnite în tehnicile stiliștilor.

Sunt perfecte indiferent de lungimea părului. Un alt lucru minunat legat de o coafură stratificată este că poți începe timid, cu doar câteva straturi, lăsându-ți ulterior stilistul să adauge mai multe straturi.

Lejeră

De la „un coc dezordonat” până la versiunea de „jumătate ridicat și jumătate desprins”, o coafură lejeră ar putea arăta ca și cum ai ieși direct din pat, într-o notă ușor mai aranjată (de obicei, cu bucle și volum). Este de obicei o versiune mai liberă a împletiturilor strânse sau a cocurilor formale.

Coc jos

O coafura cu coc mic este perfecta pentru o nunta sau un cocktail. Este un aspect sofisticat care te face să arăți elegant, fără să îți ia prea mult timp sau fixativ. Pot fi mici și simple sau mari și îndrăznețe. Încearcă câteva stiluri și pentru o notă șic adaugă o agrafă elegantă de păr.

Permanent

Dacă ai crescut sau ai vreo amintire din anii 1980, știi deja că permanentul nu a avut cea mai grozavă reputație. Ondularea părului drept nu este o noutate, ba mai mult duce în spate secole de încercări și erori. În timp ce primele încercări chimice deteriorau părul și ofereau un aspect artificial, versiunea de permanent de astăzi este mult mai sănătoasă și arată mai natural.

Pixie

Coafura pixie a fost una emblematică, în special la Hollywood, și continuă să fie o coafură care întoarce capul pe covorul roșu. De obicei cu păr scurt în zona cefei și zonele laterale ale capului și cu părul mai lung deasupra, această coafură este de fapt destul de versatilă și ușor de întreținut.

Poți opta fie pentru o tunsoare foarte scurtă fie pentru una mai lungă. Culoarea și textura părului nu contează, iar tunsorile în acest stil sunt adesea amestecate cu alte coafuri. Linia tunsorii este clasică și poate fi perfectă atât pentru o cină cât și pentru o excursie de o săptămână de camping.

Coadă prinsă la spate (coadă de ponei)

Poate niciodată nu ați perceput coada drept o coafură, dar cu siguranță își merită această titulatură din moment ce atât de multe femei decid să-și prindă părul în coadă. O coadă poate fi lungă, scurtă, prinsă la spate, într-o parte sau, de ce nu, în ambele părți ale capului (dacă vrei să readuci nostalgia anilor de liceu).

De asemenea, cozile prinse sunt coafuri excelente pentru sportive sau pentru femeile care încearcă să-și asigure un plus de control asupra părului creț sau incurcat. În plus, o coadă prinsă la spate poate deveni o coafură elegantă, reușind să scoată o ținută în evidență.

Ras

Părul complet ras poate să-ți dea încredere în tine și este foarte ușor de întreținut. Dacă coafura și culoarea actuală nu sunt deloc pe placul tău, părul ras ar fi modalitatea excelentă de a o lua de la capăt. Reține că părul crește la loc cu repeziciune.

Dacă nu ești gata să faci pasul acesta, dar totuși ți-ai dori să faci o astfel de schimbare, gândește-te la actrița Demi Moore, în rolul G.I. Jane, sau poți rade doar părțile laterale, sau chiar doar o parte, luând în considerare un design atipic.

Scurt în părți

Cine spune că bărbații sunt singurii care pot purta o astfel de coafură? Tunsorile pentru femei, astăzi, nu prea au reguli. ‘’ Dacă îți place, încearcă!’’ cam asta ar fi noua regulă.

Coafurile cu părți laterale scurte pot fi tunsori în stil militar sau pixie. Poți opta pentru părți laterale tunse scurt sau pur și simplu complet rase. Deși această coafură are farmecul ei, nu este totuși considerată adecvată ținutelor formale. Oricum, pentru un aspect profesional, părțile scurte pot fi oricând ascunse de părul lung.

Scurt Slicked

O coafură scurtă, pe spate este elegantă, simplă și este perfectă pentru a scoate în evidență noua pereche de cercei candelabru. Dacă ai deja o tunsoare scurtă, în stil militar sau pixie, poți să îți lași părul pe spate. Această coafură se potrivește de minune și cu tunsorile bob.

Udă-ți părul, pieptănă-l pe spate, folosește puțin gel și astfel obții o coafură scurtă, elegantă și atractivă.

Într-o parte sau Side Swept

O astfel de coafură se realizează foarte ușor și este deosebit de elegantă. Ai zice că adierea vântului ți-a adunat buclele lungi pe umăr, atât de natural arată. Se potrivește mai ales părului lung însă, vine foarte bine și în cazul tunsorilor mai scurte, cum ar fi bobul sau tunsorile pixie.

Indiferent dacă optezi pentru această coafură doar pentru breton sau o aplici întregului păr, va fi cu siguranță un aspect transformator care poate emana încredere, rafinament și personalitate.

Bretonul

Aspectul ușor dezordonat al unui breton, oferă acea atitudine laisez faire.

Dacă ai dat peste un stil de breton pe care ai dori să îl încerci, contactează-ți stilistul, mai ales dacă este vorba despre o tunsoare. Consultă mediul online, răsfoiește reviste și selectează imaginile cele mai reprezentative pentru coafura dorită.

Dacă ești indecisă, ia toate pozele și ideile cu tine și consultă-te cu stilistul tău pentru a crea aspectul perfect pe care ți-l dorești. Amintește-ți, nu trebuie să-ți fie teamă să încerci ceva nou!

În cazul în care nu dispui de foarte mult timp sau multă îndemânare, stilistul tău te poate ajuta să găsești un aspect cât mai practic, ușor de întreținut. Te poate ajuta să faci alegerea potrivită astfel încât tu să te simți încrezătoare, va scoate în evidență trăsăturile frumoase ale feței tale, iar tu, cu o astfel de coafură, te vei simți de-a dreptul fermecătoare chiar și când vei ieși la cumpărături.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *