Șosetele exfoliante – cum funcționează și ce rezultate au?

Labele picioarelor unei tinere

Dată fiind venirea verii, sandalele sunt cea mai bună soluție pentru a evita încălzirea excesivă a picioarelor în adidași sau alte tipuri de încălțăminte închisă.

Însă acest lucru vine și cu dezavantaje, deoarece, fără îngrijirea corespunzătoare, pielea tălpilor, în special a călcâielor, se poate usca excesiv, ceea ce pe lângă faptul că dă un aspect inestetic, poate duce și la iritații din cauza frecării cu încălțămintea.

În mod evident, există mai multe soluții pentru această problemă, iar astăzi vom vorbi despre una dintre ele, și anume șosetele exfoliante.

Ce sunt șosetele exfoliante?

Practic, acestea sunt niște șosete din plastic, care conțin o soluție specială care va ajuta la descompunerea pielii moarte în timp. Trebuie să folosiți o foarfecă pentru a deschide partea de sus, ceea ce vă va permite să vă băgați picioarele în ele.

Timpul de acțiune al șosetelor exfoliante este de 60 de minute, după care pot fi scoase și aruncate la coșul de gunoi, fiind de unică folosință. Este aproape tot ce trebuie să știți deocamdată.

Cum funcționează șosetele exfoliante?

În primul rând, va trebui să vă înmuiați picioarele în apă, deoarece acest lucru ajută la procesul de exfoliere (pielea umedă înseamnă că produsul va fi mai bine absorbit în piele). Procedura nu presupune nici un fel de durere sau senzație neplăcută. După ce trec cele 60 de minute necesare pentru ca șosetele să acționeze, trebuie doar să le dați jos și să vă clătiți picioarele cu apă caldă.

Cât durează ca pielea uscată să se cojească?

Rezultatele nu sunt vizibile imediat, ci după cinci până la șapte zile, când începe procesul de decojire a pielii. Așadar, este necesară puțină răbdare.

Ideal ar fi să vă înmuiați picioarele în apă în fiecare zi, ulterior utilizării șosetelor exfoliante. Este suficient dacă faceți asta în timpul dușului zilnic. De asemenea, nu trebuie să vă hidratați picioarele, pentru ca procesul de peeling să poată avea loc.

După ce procesul începe, pielea se va exfolia și va începe să cadă. Este important să nu o forțați să se cojească, nu trebuie să trageți de ea. Exfolierea pielii se va opri în două sau trei zile, deci nu trebuie să rezistați chiar atât de mult tentației de a forța exfolierea pielii.

Cine poate folosi șosete exfoliante?

Indiferent de cât de uscate vă este pielea picioarelor, șosetele exfoliante vă vor scăpa de pielea moartă. Sunt disponibile într-o singură mărime, care se poate potrivit cu ușurință tuturor. Nu trebuie să fie neapărat fixe, deci nu vă îngrijorați în acest sens.

Nu este recomandat să vă expuneți picioarele la soare după utilizarea șosetelor exfoliante, deoarece pielea este sensibilă și predispusă la arsuri solare.

De asemenea, folosirea șosetelor este contraindicată în caz de sarcină, alăptare, diabet sau piele sensibilă, din cauza conținutului de alcool, plus alte ingrediente iritante.

Cât durează rezultatele?

Pentru menținerea unor rezultate satisfăcătoare, este recomandat să repetați procedura la fiecare două-trei luni, în funcție de cât de repede se vor usca din nou picioarele dumneavoastră. Important este să lăsați cel puțin trei săptămâni între tratamente, deoarece pielea va fi în continuare sensibilă.

Așadar, șosetele exfoliante sunt simplu de utilizat, iar rezultatele vă asigură o piele fină și delicată. Dumneavoastră ați încercat această metodă de îngrijire a pielii picioarelor? Lăsați-ne un mesaj în care să ne povestiți experiența dumneavoastră cu șosetele exfoliante.

Verifică preț Șosete Exfoliante cu Extract de Arbore de Ceai și Mentă aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de coafuri de nuntă

12 tipuri de coafuri de nuntă

Niciodată nu este prea devreme să îți planifici coafurile pentru nunta ta. Inspiră-te din acest top 12 cel mai îndrăgite tipuri de coafuri de nuntă,

Tipuri de păr

14 tipuri de păr îndrăgite de femei

Descoperă cele 14 tipuri de păr diferite pentru femei, cu imagini care să te ajute să înțelegi rapid diferențele subtile dintre ele. Întocmai precum culoarea

Tipuri de mustață

25 de tipuri de mustață diferite

Nu trebuie să fii Tom Selleck pentru a-ți lăsa mustața să facă parte din stilul care te reprezintă. Află mai multe despre numeroasele tipuri de