Tânără blondă cu părul drept

Sfaturi pentru îndreptarea părului folosind placa

Cu ceva timp în urmă, a existat o perioadă, cam pe la începutul anilor 2000, în care părul perfect drept era coafura preferată a tuturor femeilor. Cel mai probabil, multe dintre noi ne aducem aminte cu groază de deteriorările pe care le-am provocat părului, îndreptându-l în fiecare zi cu placa de păr și fără să folosim vreun fel de protecție termică.

În zilele noastre, se pare că părul perfect drept revine iar la modă, datorită celebrităților care promovează acest stil, prin coafurile elegante cu care se afișează la tot felul de evenimente prestigioase.

Cu toate acestea, există o diferență semnificativă comparativ cu aspectul părului nostru din anii 2000: în prezent, o parte cheie a părului drept este dată de aspectul sănătos și strălucitor al acestuia.

Având în vedere faptul că unii dintre noi nu putem rezista să nu încercăm noile tendințe, dar nici nu vrem să ne sacrificăm părul în proces, am compus o listă, pe care o vom prezenta în continuare, cu cele mai bune sfaturi și trucuri pentru îndreptarea părului cu placa de păr, păstrând părul neted și sănătos.

Alegerea unei plăci de îndreptat părul pentru tipul dumneavoastră de păr

Nu toate plăcile de îndreptat părul sunt la fel; o placă bună vă va asigura un păr strălucitor și elegant, fără a genera fire despicate în proces. O placă de îndreptat părul de calitate este o investiție pe care ar trebui să o luați în considerare, în special dacă obișnuiți să o folosiți pentru vă a îndrepta sau ondula părul cel puțin o dată pe săptămână.

Aveți încredere în noi, daunele provocate de o placă de îndreptat părul de proastă calitate ajung să fie mai costisitoare pe termen lung.

Prima și cea mai importantă caracteristică pe care ar trebui să o căutați la o placă de îndreptat părul este setarea de temperatură reglabilă. Unele modele mai vechi au doar un comutator de pornire-oprire, ceea ce nu vă permite să controlați temperatura cu care veți trata părul.

Acest aspect este cu adevărat problematic, mai ales dacă aveți firul de păr subțire și fragil, care se rupe cu ușurință, deoarece acest tip de fir nu ar trebui niciodată îndreptat cu placa de păr setată la temperaturi mai mari de 150 de grade Celsius.

În continuare, ar trebui să luați în considerare lățimea plăcii. Cea mai populară și versatilă dimensiune pentru o placă de păr este de 3 centimetri, deoarece poate fi folosită pentru toate tipurile de păr și lungimi. Optați pentru achiziționarea unei plăci de îndreptat părul ceva mai îngustă, în cazul în care aveți părul foarte scurt, deoarece va fi mult mai ușor de manevrat.

Plăcile de îndreptat părul mai late sunt potrivite pentru părul mai lung și des, fiind mult mai eficiente în acest sens.

În cele din urmă, verificați materialul din care sunt confecționate plăcile aparatului de îndreptat părul. Acestea pot fi, în mod normal, confecționate din ceramică, turmalină sau titan. Ceramica a fost un standard de aur în ceea ce privește îndreptarea părului, deoarece creează un aspect mai neted și mai strălucitor decât plăcile din titan, care pot arde părul mult mai ușor.

Turmalina este cel mai nou material în domeniu, plăcile ceramice acoperite cu turmalină fiind incredibil de netede, redând un aspect și mai strălucitor și elegant, comparativ cu plăcile din ceramică simplă. Singurul dezavantaj al plăcilor de îndreptat părul din turmalină este că acestea tind să fie mai scumpe decât plăcile din ceramică sau titan.

Puteți îndrepta părul atunci când este încă umed?

Este absolut contraindicat să vă îndreptați părul cu o placă de păr, atunci când este încă umed. Aplicarea căldurii directe pe păr, când acesta este încă umed, generează o deformare a părului numită păr aerat, ceva ce, cu siguranță, veți dori să evitați cu orice preț.

Când vă spălați părul, acesta absoarbe mult lichid, care se evaporă încet, pe măsură ce părul se usucă la aer. Dacă vă îndreptați părul cât timp este încă umed, umiditatea din interior nu se va mai evapora corespunzător, în schimb va fierbe și se expanda rapid, deteriorând și rupând firul de păr în timp ce încearcă să iasă la exterior, provocând daune ireparabile.

Așadar, regula numărul unu pentru a evita deteriorarea și arderea părului este, desigur, să nu vă îndreptați sau ondulați părul niciodată atunci când este umed. De asemenea, utilizarea unor produse de protecție termică care acționează ca un strat protector între păr și plăcile fierbinți ale plăcii de păr, poate reduce considerabil riscul eventualelor deteriorări.

Nu setați niciodată placa de păr la cea mai mare temperatură. Pentru îndreptarea părului ar trebui să setați placa de păr la maxim 240 de grade Celsius, orice temperatură care sare peste acest maxim vă poate deteriora grav părul.

Pregătiți-vă părul pentru îndreptare

Deși anumite persoane preferă să își îndrepte părul spălat cu o zi în urmă, cel mai bine este să vă îndreptați părul atunci când este proaspăt spălat, deoarece, astfel, va fi curat, fără niciun produs aplicat anterior care vă poate deteriora părul în contact cu căldura.

Vă recomandăm să optați pentru produse de curățare și îngrijire a părului cu texturi ușoare, eventual unele special concepute pentru părul care este supus frecvent la tratamente termice.

Un pas obligatoriu atunci când vă îndreptați părul este folosirea unui spray de protecție termică, pentru a evita arderea și deteriorarea părului. Este recomandat să alegeți un spray de protecție termică care nu are în compoziție substanțe chimice dure sau parabeni.

În schimb, căutați produse care să conțină diferite uleiuri sau keratină pentru un plus de beneficii și îngrijire. După ce v-ați îndreptat părul, finisați cu o cantitate mică de ulei hidratant, rezultatele fiind un păr strălucitor și sănătos.

Folosiți o perie pentru a obține cel mai neted păr posibil

Tânără își lasă părul lung si drept în bătaia vântului

Începeți prin a vă secționa părul pentru a evita îndreptarea repetată a șuvițelor de păr. Pentru a vă asigura că părul dumneavoastră va fi uniform de drept, nu ar trebui să aveți secțiuni mai groase de 2-3 centimetri.

Pentru a obține un păr cât mai drept și elegant, treceți prin suvița de păr un pieptene cu dinți deși, urmat îndeaproape de placa de păr. Astfel veți descurca părul chiar înainte să fie îndreptat, ceea ce vă va asigura un păr perfect drept și strălucitor pentru mai mult timp.

Puteți să alternați

Vă vine să credeți sau nu, placa dumneavoastră de păr poate fi destul de verstilă. Cu puțină îndemânare, puteți utiliza placa de îndreptat părul pe post de ondulator, pentru a crea tot felul de tipuri de bucle.

Dacă doriți o schimbare, dar nu vă doriți să investiți într-un ondulator, urmați acești pași simpli pentru a vă ondula părul cu o placă de îndreptat părul:

  1. Ca întotdeauna, începeți cu părul curat și uscat, pe care ați pulverizat un produs de protecție termică, pentru a evita orice posibilă deteriorare.
  2. Separați părul în secțiuni de 2-3 centimetri.
  3. Așezați placa de păr aproape de rădăcina firelor de păr și într-o singură mișcare fluidă, dar nu și rapidă, glisați placa în jos, în timp ce răsuciți încheietura într-o parte sau alta, în funcție de direcția pe care o doriți pentru bucle.
  4. Alternați, dacă vreți, direcția buclelor răsucind părul în direcții opuse.
  5. Pentru buclele în valuri, eliberați șuvița de păr înainte de a ajunge cu placa la vârfuri.
  6. Pentru bucle, glisați placa de păr până la capăt și țineți bucla cu mâna timp de câteva secunde, până se răcește.

Concluzie

Așadar, este posibilă îndreptarea perfectă a părului cu ajutorul unei plăci de îndreptat părul, fără ca părul să fie foarte deteriorat în proces. Țineți minte că îndreptarea părului atunci când este încă umed poate provoca daune ireversibile, așa că aveți grijă să începeți procesul de îndreptare doar pe părul curat și uscat.

Folosirea unui produs de protecție termică vă va proteja părul de căldura constantă, degajată de plăcile aparatului de îndreptat părul, ceea ce vă va salva de la fire despicate sau arderea părului.

Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos dacă aveți alte sfaturi sau trucuri pentru obținerea unui păr perfect drept și care sunt produsele dumneavoastră preferate pe care le folosiți atunci când vă îndreptați frecvent părul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *