Relaxați-vă și îngrijiți-vă tenul cu acest ghid expert pentru realizarea măștilor faciale acasă.
O mască facială este una dintre cele mai bune modalități de relaxare și îngrijire a tenului. Însă nu de fiecare dată este ușor să știm ce ingrediente trebuie să folosim sau care este timpul ideal de acționare, atunci când ne creem propria mască facială acasă, mai ales dacă mai avem și probleme cu o afecțiune sau mai multe de piele.
Tocmai de aceea, am întrebat câțiva experți în îngrijirea tenului, care este metoda ideală de efectuare a măștilor faciale acasă.
Deși este puțin probabil să vă oferiți un tratament de nivel profesional, este totuși posibil să vă răsfățați cu o mască facială realizată acasă. Deci, de unde trebuie să începeți?
Începeți întotdeauna cu curățarea tenului – acest pas ar trebui să fie întotdeauna fundamentul oricărui tratament facial realizat la domiciliu, dar să începem prin a explica de ce este vital să vă păstrați pielea strălucitoare și sănătoasă.
Una dintre principalele funcții ale pielii este de a acționa ca o barieră împotriva elemente exterioare. Funcția de barieră poate fi ușor afectată de poluanții din mediul înconjurător și de deteriorarea progresivă cauzată de razele soarelui.
Prin urmare, când bariera pielii este afectată, pielea nu se mai poate apăra corespunzător și încep să apară diferite afecțiuni și probleme.
Curățarea tenului nu numai că îndepărtează murdăria zilnică și reziduurile cu care intrăm în contact, ci și producția de sebum de peste noapte, plus bacteriile de la suprafața pielii, care altfel pot provoca răspunsuri inflamatorii, ce duc la afecțiuni problematice ale pielii.
În mod ideal, ar trebui să efectuați o curățare dublă, folosind un demachiant (apă micelară sau ulei demachiant), urmat de un gel de spălare a tenului. Astfel, tenul va fi minuțios curățat, ceea ce îl va pregăti mult mai bine pentru restul experienței de îngrijire a tenului la domiciliu.
Cum să vă creați propria mască facială acasă
Curățare
Pasul 1: Umectați o dischetă de bumbac și aplicați apă micelară sau demachiant pentru microemulsie. Aplicați folosind mișcări de ștergere a feței; țineți apăsat (cât să acționeze produsul la suprafața pielii, nu foarte apăsat) pentru câteva secunde în jurul pleoapelor și a buzelor, înainte de a șterge ușor. Repetați până când discheta de bumbac rămâne curată și lipsită de reziduuri.
Pasul 2: Aplicați puțin gel de curățare pe mâinile curate și umezite. Masați astfel produsul în piele folosind mișcări circulare ușoare. Asigurați-vă că acoperiți întreaga față, precum și zona gâtului, acordând o atenție deosebită pliurilor nărilor și zonei din spatele urechilor. Clătiți bine cu apă călduță.
Ștergeți ușor pielea cu un șervețel, pentru a îndepărta excesul de umiditate. Pentru a face acest lucru, așezați un șervețel lung pe o parte a feței, de la frunte până la bărbie și comprimați ușor, apoi repetați pe cealaltă parte.
Masca
Pasul 3: Aplicați un produs cu rol de exfoliere sau o mască, pe care să o lăsați să acționeze pe piele până la 10 minute.
Aburi
Pasul 4: Creați o baie de aburi, folosind un bol cu apă plată, adusă până în punctul de fierbere, în care puteți adăuga dacă doriți câteva picături de ulei de arbore de ceai, care are efect antiseptic.
Așezați-vă, de preferat, la o masă, pe care să puneți bolul cu apă fiartă și aplecați-vă capul deasupra bolului, la o distanță de aproximativ 20 de centimentri. Trageți peste cap un prosop, pentru ca aburii să rămână în spațiul astfel creat, cât mai mult timp.
Băile de aburi pot avea ca durată minim 5 minute și maxim 15. Dacă aveți afecțiuni inflamatorii de piele, cum ar fi eczeme, rozacee sau acnee, ar trebui să păstrați o distanță suplimentară față de abur și să limitați timpul la cinci minute, pentru a nu agrava problemele deja existente.
Este important să folosiți întotdeauna apă plată sau purificată, deoarece aceasta a trecut prin procese suplimentare de eliminare a impurităților. Dacă nu aveți la îndemână, treceți la pasul următor.
Pasul 5: Îndepărtați exfoliantul sau masca folosind un burete facial curat și umezit sau un prosop de față umezit. Dacă nu aveți, puteți folosi și mâinile, cu mențiunea ca acestea să fie curate și să folosiți mișcări circulare până când tot produsul este îndepărtat.
Pasul 6: Umectați o dischetă de bumbac cu apă caldă și repetați pasul doi.
Tratament
Pasul 7: Aplicați un ser de îngrijire corespunzător nevoii de îngrijire a pielii dumneavoastră și masați-l ușor în piele. Este posibil să fie necesare recomandările unui medic dermatolog în acest sens. Însă, dacă nu aveți afecțiuni de piele, puteți opta pentru un ser cu vitamina C ca o soluție anti-îmbătrânire și anti-poluare.
Pasul 8: Aplicați crema hidratantă preferată pe față și gât. Începând din centrul frunții, masați ușor, cu mișcări ascendente în sus spre linia părului. Apoi, peste podul nasului și în jurul obrajilor, urmând conturul ochilor – peste gură și sub bărbie, urmând linia maxilarului ca un ghid, și în final pe partea de la decolteu și până la gât.
Pasul 9: Aplicați un tratament suplimentar pentru buze și zona ochilor (o cremă special destinată îngrijirii pielii sensibile din jurul ochilor, precum și un balsam de buze nutritiv).
Masaj
Pasul 10: Finalizați întreg procesul cu favorizarea drenajului limfatic – aplicați o presiune ușoară la intervale de 2 centimentri în jurul soclurilor ochilor, iar apoi de la zona pomeților spre tâmple. În mod ideal, utilizați pietre de masaj din cuarț roz sau chiar role de masaj facial. Astfel, vă veți ajuta pielea să scape de toxinele acumulate în piele și organism.
Așadar, acum știți cum ar trebui să arate tratamentul de îngrijire facială realizat acasă și ce pași ar trebui să urmați, pentru a vă asigura că obțineți cele mai bune rezultate. Dumneavoastră ce măști faciale obișnuiți să folosiți?
Verifică preț Măști pentru Ten aici!