Tânără își ascunde rușinată acneea facială sub o pătură

Sauna facială pentru acnee

Atunci când aveți probleme cu acneea, poate fi descurajant faptul că nu puteți găsi nimic care să vă curețe adecvat pielea. Scruburile de față agresive pot agrava coșurile, iar soluțiile de curățare astringente elimină toate uleiurile de la suprafața pielii, și, implicit, o usucă prea rău, fără să amelioreze acneea însă.

Acneea afectează până la 60 de milioane de persoane doar în SUA, variind de la forme ușoare și până la afecțiuni severe, chistice. Până la 20% din acești 60 de milioane de oameni cu acnee, dezvoltă forme suficient de severe pentru a rămâne cu cicatrici. Așa că puteți fi siguri că, deși lupta cu acneea poate fi descurajantă uneori, nu sunteți singurii cu această problemă.

Există sute de produse de tip anti-acnee disponibile pe piață, iar în timp ce majoritatea tratează doar simptomele acneei, precum producția excesivă de sebum, inflamația și punctele negre, doar câteva reușesc să trateze cauzele acneei, îmbunătățind, implicit, starea generală de sănătate a pielii.

Aici intră în discuție sauna facială. Un aparat de saună facială vă poate stimula circulația sângelui, poate îmbunătăți funcțiile celulelor și poate uniformiza pielea, lăsând-o curată și mai rezistentă împotriva coșurilor. Poate că pare că sună prea bine pentru a fi și adevărat, însă saunele faciale chiar pot fi extrem de eficiente în echilibrarea și îmbunătățirea aspectului tenului.

Cum funcționează sauna facială în ameliorarea acneei?

Tânără își pregătește tenul pentru utilizarea saunei faciale

Saunele faciale nu sunt un concept modern, ci își au rădăcinile tocmai în epoca romană, poate chiar mai departe în timp. Metodele tradiționale includ aplecarea peste un bazin cu apă fierbinte, cu un prosop curat tras peste cap, însă, în prezent, există aparate de saună facială care eliberează un abur cu nano-particule, special concepute pentru a vă asigura și mai multe beneficii, precum:

Circulație îmbunătățită – sauna facială încălzește pielea, acțiune la care pielea va răspunde printr-o serie de reacții, precum relaxarea porilor, dilatarea vaselor de sânge care, la rândul său, generează scăderea tensiunii arteriale și determină porii să transpire.

Acest tip de răspunsuri ale pielii face parte dintr-o funcție naturală a corpului numită termoreglare, care are rolul de a menține o temperatură constantă a corpului.

Celule mai sănătoase – îmbunătățind circulația și eficiența fluxului de sânge către piele, este îmbunătățită și viteza cu care oxigenul și nutrienții ajung prin sânge la celule, în timp ce reziduurile sunt eliminate și ele, ceea ce va promova starea generală de sănătate a pielii.

Nutrienții suplimentari și nivelul de oxigen crescut, vor determina celulele să își desfășoare procesele într-un ritm îmbunătățit. Eliminarea mai eficientă a reziduurilor și a toxinelor contribuie, de asemenea, la susținerea sănătații pielii. Toți acești factori combinați ajută pielea să fie mai rezistentă în fața bacteriilor, deci, implicit, în fața acneei.

Elimină blocajele – un alt răspuns al pielii la baia de aburi este reprezentat de relaxarea și deschiderea porilor. Aburii vor încuraja, de asemenea, porii să transpire, lucru care poate ajuta la deblocarea porilor înfundați și a punctelor negre.

Mai exact, aburii vor înmuia reziduurile blocate în pori, astfel încât, chiar dacă acestea nu vor ieși în timpul saunei faciale pe cont propriu, vor fi oricum mult mai ușor de îndepărtat. După ce porii sunt curați, este posibil să pară mai mici în dimensiune, pentru că reziduurile care îi țineau deschiși au fost eliminate.

Așadar, porii vor fi vizibil mai mici și mai puțin susceptibili la a fi blocați din nou. După efectuarea unei saune faciale este momentul ideal pentru un tratament de microdermabraziune pentru a obține rezultate excelente.

Îmbunătățește rezultatele produselor topice – deoarece aburii promovează o bună circulație a sângelui și funcțiile celulelor, tratamentele cu produse topice vor fi mult mai eficiente și vor înregistra rezultate mult mai bune.

Produsele pot pătrunde în profunzimea pielii, fiind metabolizate mai rapid. Prin urmare, imediat după efectuarea unei saune faciale, este ocazia ideală de a aplica o mască de față sau o cremă hidratantă care să protejeze pielea.

Este relaxantă – nu toate coșurile sunt cauzate de stres, dar cu siguranță nici nu ajută în procesul tratării acestora. Saunele faciale sunt extrem de relaxante și vă pot ajuta să vă destresați, astfel încât să aveți un somn odihnitor, îmbunătățind starea generală de sănătate și rezistența organismului.

Aromaterapie – anumite modele pot fi utilizate și pentru aromaterapie. Acest lucru înseamnă că vor avea un compartiment dedicat în care puteți adăuga uleiuri esențiale sau chiar fructe proaspete la ședința de saună facială.

Pe lângă faptul că este relaxant, acest lucru poate însemna că uleiurile esențiale pot pătrunde mai adânc în piele, fiind, astfel, mai eficiente. Puteți adăuga, de exemplu, ulei esențial de arbore de ceai, care este renumit pentru proprietățile sale antiseptice și antivirale.

Hidratarea – saunele faciale efectuate după metoda tradițională ce presupune un bazin cu apă fierbinte și un prosop nu vor avea același rezultate de succes, deoarece aparatele de saună facială moderne utilizează aburi cu nano-particule care vă pot hidrata foarte eficient pielea.

Acest lucru se datorează faptului că acest tip de aburi este format din particule mult mai mici decât în cazul aburului obișnuit, aceste particule pătrunzând pielea de 10 ori mai eficient decât în cazul aburului obișnuit, care adesea doar se strânge la suprafața pielii. Astfel, pielea va fi hidratată, fiind reduse chiar și anumite semne vizibile ale îmbătrânirii.

După cum puteți vedea, există multe efecte benefice ale saunelor faciale, printre care se numără și reducerea, și prevenirea acneei. În plus, este un mod complet natural de a vă curăța pielea în profunzime, fără a fi nevoie de aplicarea de substanțe chimice dure care pot face mai mult rău decât bine.

Nici nu necesită mult timp, aparatele de saună facială moderne se încălzesc foarte repede, iar sesiunile de îngrijire nu durează mult. În mod ideal, ar trebui să stați cu fața la aburi pentru mai mult de cinci minute pentru a obține suficient de multe beneficii, dar nu mai mult de douăzeci de minute, pentru a nu risca uscarea excesivă a feței.

Sauna facială este un tratament care se pretează pentru aproape toate tipurile de piele – chiar și pentru pielea mai sensibilă. Veți obține cele mai bune rezultate dacă vă stabiliți o rutină de utilizare a unui aparat de saună facială, deși nici în acest caz nu veți dori să exagerați. De două ori pe săptămână ar trebui să fie suficient, mai ales dacă aveți grijă între ședințele de saună facială de fața dumneavoastră în mod corespunzător.

Cum să utilizați sauna facială în caz de acnee

  1. În primul rând, curățați-vă fața cu un demachiant blând, deoarece veți dori să aveți pielea curată la începutul saunei faciale, astfel încât pe măsură ce porii dumneavoastră vor transpira, nu vor exista bacterii care să se adune și să provoace probleme suplimentare.
  2. Acum puteți să porniți aparatul de saună facială, și să vă relaxați pentru următoarele 5 – 20 de minute, în timp ce aburii vă curăță fața.
  3. Aplicați o mască de față care să curețe în profunzime, cum ar fi una din argilă bentonită sau una care conține ulei de arbore de ceai și apoi lăsați-o să se usuce.
  4. Spălați masca de pe față cu apă călduță, apoi stropiți-vă fața cu apă rece pentru a închide porii în mod natural. În mod alternativ, dacă aparatul dumneavoastră de saună facială are opțiune de saună cu aburi reci, poate face o astfel de sesiune care va avea același efect de închidere al porilor.
  5. Uscați-vă fața prin tamponare cu un prosop curat.
  6. Aplicați la final un produs hidratant non-comedogen

Este posibil să observați că după primele câteva sesiuni, aspectul pielii se va înrăutăți. Nu vă panicați în acest sens – în cele mai mai multe cazuri se va întâmpla asta, însă ulterior pielea își va reveni și va fi mult mai sănătoasă.

Rezultatele vor varia de la o persoană la alta, dar în mod normal atunci când începeți tratarea pielii cu saune faciale, celulele încep să elimine toxinele și bacteriile acumulate în timp, sub formă de coșuri, însă după ce pielea începe să se curețe, vă rămâne mult mai fină și netedă, iar porii vor avea dimensiuni vizibil mai mici.

Concluzie

Prin urmare, am putea spune că folosirea unui aparat de saună facială este una dintre cele mai bune metode de a vă curăța în mod natural pielea. Nu necesită aplicarea de substanțe chimice dure, astfel încât poate fi utilizat și pe pielea sensibilă și nu doar tratează simptomele afecțiunilor dermatologice de tipul acneei, dar îmbunătățește și starea de sănătate a pielii.

Suntem curioși să știm cum vă înțelegeți dumneavoastră cu aparatul de saună facială, în cazul în care aveți deja unul. Dacă nu aveți un astfel de aparat, vă invităm să aruncați o privire la recenziile noastre despre cele mai bune aparate de saună facială disponibile pe piață la momentul actual, pentru a vedea care este cel mai bun pentru dumneavoastră.

Verifică preț Saune Faciale aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *