Ar putea pielea dumneavoastră să beneficieze de o abordare mai blândă?
Este posibil nici măcar să nu vă dați seama că suferiți de o afecțiune a pielii numită rozacee. De multe ori, simptomele rozaceei pot fi considerate pur și simplu ca fiind o piele mai sensibilă, care are tendința să se înroșească destul de ușor.
Ce este, de fapt, rozaceea?
Definiția tehnică a acestei afecțiuni desemnează faptul că este o boală caracterizată prin înroșire. Alături de roșeața vizibilă pot apărea și alte probleme, precum uscăciunea pielii, iritație, vase de sânge dilatate sau sparte și chiar pustule asemănătoare acneei (acnee rozacee, care trebuie să fie una dintre cele mai de temut combinații).
În timp ce rozaceea poate afecta toate tipurile de piele, este mai probabil să o dezvoltați dacă sunteți o femeie cu pielea deschisă la culoare, cu vârsta de peste 25 de ani și cu o descendență nord-europeană, (inclusiv cele cu origini irlandeze, scoțiene sau britanice).
Există câțiva factori care declanșează simptomele acestei afecțiuni ciudate. Fiecare organism este diferit în felul său, deci desfășurarea rozaceei nu va fi la fel în toate cazurile, însă cei mai comuni factori care duc la apariția rozaceei sunt:
- Schimbările de temperatură (cald sau rece)
- Expunerea la soare
- Mâncarea picantă
- Băuturile calde
- Exercițiile fizice
- Stresul
- Anumite alimente (cum ar fi ciocolata)
- Alcoolul
Odată identificați factorii declanșatori, din păcate, nu aveți ce să faceți, decât să-i evitați pe cât posibil dacă nu vreți ca rozaceea să vă dea de gol. Acesta este primul pas în gestionarea rozaceei. Al doilea pas este reprezentat de ceea ce puneți pe fața dumneavoastră.
Aveți grijă de fața dumneavoastră
Nu exagerați cu procedurile aplicate pe față, deoarece pielea cu rozacee este din start mai vulnerabilă și sensibilă. Așadar, în funcție de cât de gravă este problema dumneavoastră, puneți pe pauză sau măcar încercați să reduceți procedurile de microdermabraziune, exfolierile, precum și utilizarea de peroxid de benzoil, acid salicilic, acid glicolic și retinoizi.
Cuvintele cheie de care aveți nevoie, pentru a vă familiariza cu caracteristicile procedurilor și a produselor, pe care le veți utiliza de acum înainte, includ blând, ușor, hrănitor, hidratant, calmant și liniștitor. Oricum, nu sună oare mai frumos așa?
Căutați să cumpărați produse pe bază de formule care nu au parfumuri, coloranți sau conservanți, care eliberează formaldehidă și asigurați-vă că folosiți protecție solară pentru a preveni daunele provocate de radiații UV (găsirea SPF-ului potrivit este o problemă ce ține de mai multe încercări de produse diferite, deși probabil ar fi indicat să începeți cu unul mineral, ce conține oxid de zinc, care este un antiinflamator natural).
Ar trebui să faceți asta chiar și dacă pielea dumneavoastră este sensibilă sau normală
Se pare că sensibilitatea tenului este un precursor al oricărei afecțiuni sau problemă de piele, așadar, trebuie să aveți grijă de pielea dumneavoastră nu doar atunci când suferiți deja de o afecțiune sau aveți diferite sensibilități.
De aceea vă spun că nu tot timpul pielea are de câștigat când este atacată în mod constant cu diferiți acizi și alte produse mai agresive. În schimb, puteți opta mai des pentru hidratarea, hrănirea și îngrijirea pielii.
Lăsați-ne, mai jos, în secțiunea de comentarii, un mesaj în care să ne spuneți dacă suferiți de rozacee și ce tratamente sau metode folosiți pentru a o gestiona?
Verifică preț Tratamente împotriva Rozaceei aici!