Pregătirea vopselei pentru păr

Pentru momentele în care doriți să vă tăiați sau să vă colorați părul acasă

După cum vă poate spune oricine și-a tăiat impulsiv propriul breton vreodată, este ușor riscant, mai mult sau mai puțin, în funcție de caz, să vă colorați sau să vă tăiați părul pe cont propriu. În mod normal, ar trebui să lăsați profesioniștii în materie de păr, să se ocupe de asta.

Însă, în prezent, circumstanțele sunt diferite, așa că tunderea și colorarea părului pe cont propriu, nu mai par o decizie atât de extremă.

Am vorbit cu mai mulți experți în materie de păr despre modalitățile de a vă face părul mai ușor de gestionat în timpul acestei pauze necesare. Iată ce au avut aceștia de spus.

Cum să vă colorați părul acasă

Dacă obișnuiți să vă vopsiți părul în mod regulat la salon, ar trebui să evitați vopseaua la cutie, disponibilă în comerț.

Ideal ar fi să vorbiți cu stilistul dumneavoastră, care să vă asigure un kit de utilizat acasă, pentru a vă asigura că este aceeași culoare pe care o folosește în mod normal.

În caz contrar, încercați să așteptați momentul în care programările la salon sunt din nou permise, pentru a evita riscul de a vă alege cu mai multe culori în păr. Dacă nu obișnuiți să vă colorați părul cu vopsea la cutie, va fi destul de greu să vă potriviți perfect culoarea dorită.

Optați mai bine pentru un luciu

Dacă vă lipsește partea vibrantă a culorii, puteți opta pentru un luciu, pe care îl puteți aplica foarte simplu în timpul dușului. Este demi-permanent, deci nu pătrunde în firul de păr, ci doar stă la exterior.

Există o mulțime de astfel de produse, pe care le puteți lăsa să acționeze între 30 de secunde și 5 minute, în funcție de starea părului dumneavoastră. De asemenea, există o gamă largă de culori, așadar, fie că sunteți în căutarea unui roșu vibrant, negru sau blond, mai mult ca sigur veți găsi o nuanță care să vi se potrivească.

Aveți grijă de culoarea dumneavoastră cu șampoanele corespunzătoare

Oricât de mult ați încerca să aveți grijă de culoarea dumneavoastră, trebuie întotdeauna să vă asigurați că utilizați șamponul potrivit pentru a vă menține culoarea, mai ales dacă obișnuiți să vă vopsiți părul blond. Acest lucru este în special mai important, atunci când nu puteți să vă faceți o programare la salon pentru reîmprospătarea culorii.

Desigur, șampoanele tonifiante sunt minunate și pentru alte culori de păr. Există, de asemenea, astfel de produse destinate nuanțelor de brunet, roșcat sau cu tonuri de roz. Aceste șampoane vă vor reîmprospăta și revigora culoarea de păr. Partea mai puțină bună este reprezentată de faptul că rădăcinile nu vor beneficia de vreun ajutor real în acest sens, deoarece aceste șampoane pot doar lucra pe culoarea care există deja, și nu pe păr natural.

Folosiți spray-uri și pudre pentru rădăcini

Specialiștii în materie de îngrijirea părului recomandă spray-urile pentru rădăcini, pentru a prelungi calitatea vizuală a culorii, până la următorea vopsire. Dacă părul dumneavoastră are un ritm rapid de creștere, sau culoarea naturală a părului este foarte diferită de cea a vopselei folosite, puteți folosi un produs care se focusează exact pe îngrijirea culorii de la rădăcini.

Spray-urile pentru rădăcini sunt foarte ușor de utilizat – trebuie doar să pulverizați de-a lungul firelor de păr pentru a amesteca culoarea. Acestea se spală ușor, iar procesul poate fi repetat după următoarea spălare.

Doriți o alternativă la aceste produse? Este foarte posibil să dețineți deja o asemenea alternativă în sertarul dumneavoastră de machiaj. Vorbim despre pudra de sprâncene, desigur. Puteți aplica puțin produs cu ajutorul unei pensule pufoase de machiaj, ceea ce va ajuta la mascarea rădăcinilor.

Folosiți accesorii de păr pentru a ameliora aspectul rădăcinilor

Părul prins în coadă are tendința de a afișa mai rapid rădăcinile crescute ale părului, așadar, este mai bine să optați pentru stiluri mai dezordonate și mai libere. Stilurile prinse sus doar pe jumătate, cu bucăți de păr desprinse în partea din față, sunt modalitatea ideală de a masca rădăcinile.

Vă puteți juca și cu accesoriile de păr. Eșarfele și bentițele de păr tind să fie o modalitate ușoară de acoperire a rădăcinilor. Vă puteți prinde părul într-un coc lejer (sau orice altă coafură similară care funcționează bine pentru dumneavoastră) și apoi prindeți o eșarfă de-a lungul liniei părului.

Pentru un efect mai modern, puteți acoperi cu eșarfa partea de sus a urechilor. De asemenea, puteți lega o fundă în partea din față, creând o răsucire sau un nod, astfel încât eșarfa să nu vă cadă pe ochi. Bentițele sunt, de asemenea, grozave în acest sens. Există chiar modele care seamănă cu o eșarfă, ceea ce face totul mult mai ușor.

Cum să vă tundeți părul acasă

Nu optați pentru o tunsoare completă, dacă puteți evita acest lucru

Cel mai probabil este indicat să evitați efectuarea unei tunsori complete, atunci când o executați pe cont propriu, deoarece vă va fi destul de greu să tundeți părul bine și în partea din spate. La fel de greu este și să tăiați corect straturile de păr, și să încadrați fața și trăsăturile cu noua tunsoare.

Până la urmă este normal să nu aveți o abilitate pentru care nu ați fost instruiți. Așadar, cel mai bine ar fi să amânați cât mai mult posibil tunsorile efectuate pe cont propriu, mai ales dacă nu ați mai încercat până acum asta.

Dacă aveți probleme cu bretonul care vă intră în ochi, puteți să testați un aspect mai lung sau să renunțați la el, lăsându-l să crească. Încercați un nou stil care să funcționeze cu un breton lung, cum ar fi bretonul dat în părțile. De asemenea, puteți să folosiți spray fixativ, pentru a vă gestiona mai ușor bretonul.

Învățați să vă tundeți corect părul dacă nu îl puteți lăsa să crească

Dacă trebuie neapărat să vă tundeți părul, asigurați-vă că aveți instrumentele potrivite. Puteți găsi cu ușurință astfel de instrumente online, dacă nu aveți deja unele acasă. Nu uitați să aveți la îndemână și un pieptene cu dinți largi.

Folosiți tehnica de tăiere în puncte, ceea ce înseamnă că trebuie să înclinați foarfecele pe verticală, pentru a face mici tăieturi în diagonală, în loc să tăiați drept.

Pentru a vă tunde părul lung, împărțiți părul la mijloc, în două secțiuni egale, trăgând șuvițele peste fiecare umăr. Veți dori probabil să tundeți doar un centimetru. Tundeți spre interior și în sus, în partea de jos a părului și repetați pe ambele părți; asta ar îndepărta doar o mică porțiune din păr. Urmăriți linia creată anterior de stilistul dumneavoastră, și tundeți puțin câte puțin.

Pentru a vă tunde părul mai scurt, puteți folosi un aparat de ras pentru o tăietură neuniformă și dezordonată. Sau puteți face pur și simplu o tunsoare în jurul capului. Dacă nu puteți vedea cu ușurință partea din spate, cel mai ușor ar fi să vă ajute cineva în acest sens.

Iar pentru a vă tunde bretonul, trebuie să știți că bretonul lateral este, de obicei, tăiat în secțiuni asemănătoare triunghiurilor, în partea din față a capului. Mai departe, luați o mică o secțiune în formă de triunghi, din partea din mijloc și răsuciți părul. În partea de jos a răsucirii, puteți să tăiați vertical, în sus, pentru a oferi bretonului o formă mai moale.

Nu doriți să tăiați drept pentru o linie prea contrastantă. În cazul bretonului care cade pe frunte, urmați aceeași pași, doar că nu trebuie să mai răsuciți și părul, doar tundeți.

Folosiți tratamente și măști de păr pentru vârfurile despicate 

Aceasta este o perioadă minunată pentru îngrijirea părului. Dacă vreți să evitați tunderea părului până când reușiți să vă faceți o programare la salon, puteți preveni deteriorarea vârfurilor cu ajutorul tratamentelor de păr. Optați pentru măști de păr ce vă hidratează și hrănesc intensiv firele de păr, pentru a vă ajuta în special vârfurile despicate.

De asemenea, puteți încerca o mască de păr care acționează peste noapte, pentru a ține la distanță vârfurile despicate și pentru a păstra părul moale și fin. Înfășurați părul într-o folie de plastic sau folosiți o cască de duș, pentru a menține masca în păr și pentru a proteja așternuturile de eventualele pete.

Chiar și în cazul produselor care nu acționează peste noapte, este indicat să lăsați tratamentele de păr să acționeze undeva la două ore, în loc de cele 10 minute, care sunt recomandate în mod obișnuit pe ambalajul produselor, pentru a hidrata și repara părul mult mai bine.

Nu supuneți părul la tratamente termice inutile

Acum aveți ocazia să îi oferiți părului dumneavoastră o bine meritată pauză de la expunerea constantă la tratamentele termice. Renunțați la placa de păr sau ondulator. Lăsați-vă părul să se usuce singur, dacă este posibil. Jucați-vă cu textura dumneavoastră naturală a părului. Puteți testa chiar și un produs care se usucă la aer, pentru o mai bună gestionare și definire a părului.

Dar trebuie să vă mențineți rutina. Încercați ceva nou în fiecare zi sau o dată la două zile, dacă vă ajută să vă simțiți mai bine. Rutina de îngrijire din această perioadă poate fi una destul de simplă, în timp ce vă poate pregăti în continuare zi de zi.

Așadar, acum știți ce trebuie să faceți atunci când vreți să vă colorați sau tundeți părul acasă, pe cont propriu. Mai bine, și uneori poate chiar mai important, acum știți și ce nu trebuie să faceți în aceste cazuri, pentru a vă menține aspectul de invidiat al podoabei capilare.

Citește și:

Verifică preț Vopsea Păr pentru Uz Casnic aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *