Tânără își întinde părul lung pe un câmp înflorit

Păr subțire și electrizat? Cum puteți să vă „îmblânziți” părul

Părul subțire și ușor electrizabil este unul dintre cele mai mari obstacole care stau în calea obținerii unei coafuri perfecte. În acest context, de cele mai multe ori, tot efortul depus în spălarea, uscarea și stilizarea părului până la obținerea rezultatelor dorite, devine inutil după doar câteva ore, atunci când părul începe să se electrizeze și să-și piardă forma.

Sigur, există probleme mai mari, ca întotdeauna, însă și aceasta este suficient de enervantă.

Din fericire, industria produselor de îngrijire a părului a ajuns în punctul în care îngrijirea părului subțire și electrizat să fie mult mai ușoară decât până acum. Așadar, vă vom prezenta, în continuare, modalități de îmblânzire a părului electrizat, folosite de cei mai buni experți din domeniu.

Ce conduce la electrizarea părului?

Dacă aveți părul subțire și electrizat, veți constata, probabil, că în condiții de umiditate sau umezeală (precipitații), acesta pare să dezvolte o voință proprie de a sta după cum poftește. Dar de ce reacționează, mai exact, părul în această manieră?

Electrizarea părului apare atunci când straturile de cuticule ale firelor de păr sunt ridicate, permițând umiditatea să treacă mai departe în structura firului de păr și să îl umfle, drept consecință. Astfel, părul începe să pară uscat și electrizat, în loc de neted și cu o formă bine definită. Părul ondulat și creț este în mod natural mai uscat, deci, este mai predispus să se electrizeze.

Soluția pentru părul electrizat este, așadar, hidratarea. Pe scurt, trebuie să vă asigurați că părul dumneavoastră este în permanență cât mai hidratat. Puteți folosi de trei ori pe săptămână, în sesiuni de câte 10 minute, măști hidratante de păr, pentru a vă hrăni firele de păr, eliminând, astfel, riscul de electrizare.

De asemenea, puteți aplica oricând este posibil, un balsam de tipul leave-in, în special pe vârfuri, pentru a evita electrizarea, dar și vârfurile despicate.

Pentru părul foarte uscat este recomandat chiar să dublați masca de păr – adică să aplicați masca, să o lăsați să acționeze, după care clătiți și repetați întreaga operațiune încă o dată, pentru un plus de hidratare. În plus, puteți după coafarea părului, să neteziți orice fir de păr rebel rămas cu produse special destinate în acest sens, care vă vor da și un plus de strălucire și definire.

Unul dintre cele mai bune sfaturi care ajută la reducerea electrizării părului este vizita periodică la salonul de coafură, pentru a tunde vârfurile tocite sau despicate. Acest lucru este recomandat chiar și atunci când încercați să vă lăsați părul lung, ba chiar este posibil să îl ajute să crească mai repede.

În mod ideal, ar trebui să vă tundeți vârfurile o dată la fiecare 6-8 săptămâni, vârfurile despicate și rupturile din firele de păr fiind o cauză majoră a electrizării nedorite a părului.

Încercați să evitați temperaturile prea ridicate, deoarece acestea vor reduce gradul de elasticitate a firelor de păr, ceea ce va duce inevitabil la electrizarea și ruperea lor. De asemenea, încercați să vă uscați părul cu cea mai scăzută setare de temperatură, evitând să îl atingeți prea mult, pentru a nu îl electriza.

În plus, nu vă uscați părul prea mult, pentru că așa doar veți înrăutăți electrizarea, și folosiți întotdeauna un agent de protecție termică, înainte de orice tratament termic la care urmează să vă supuneți podoaba capilară.

Folosiți accesoriile uscătorului de păr pentru o uscare corectă. Este recomandat să folosiți duza mică, pentru netezire și precizie, controlând astfel gradul de electrizare a părului. Începeți întotdeauna uscarea părului din față. În acest fel, veți avea mai multă energie și mai puține șanse să obosiți la jumătatea procesului și să rămâneți cu partea din față a părului încă umedă.

Utilizați pentru periaj o perie cu peri naturali, și nu sintetici. Astfel, veți avea parte de o finisare de excepție, care va dura cu siguranță întreaga zi.

Există o mulțime de produse de îngrijire a părului care se electrizează, acestea fiind disponibile sub mai multe forme, cum ar fi spray sau cremă. Odată aplicate pe păr, electrizarea devine o problemă a trecutului.

Aceste produse hidratează părul, îmbunătățindu-i starea generală în timp. Mai mult, folosirea unor cantități mai mari din produsele în cauză, le va face să funcționeze ca un produs de styling instantaneu, deoarece rețin umiditatea, pentru a ajuta la gestionarea părului uscat, deshidratat și predispus la electrizare.

De multe ori, aceste produse conțin și filtre UV, care ajută la protejarea părului de daunele solare, precum și diferite uleiuri prețioase, care vor da luciu și vitalitate părului. Puteți căuta produse care pot fi folosite și pe perioada nopții, deoarece acesta este momentul în care părul se poate electriza destul de mult, din cauza fricțiunilor dintre păr și fața de pernă.

De asemenea, încercați fie să dormiți pe fețe de pernă confecționate din mătase, fie să vă prindeți un batic din mătase peste păr înainte de somn. Astfel, veți reduce considerabil frecarea și electrizarea părului pe timpul nopții.

Prin urmare, dacă urmați mereu acești pași, ar trebui ca electrizarea părului să nu mai reprezinte o problemă pentru dumneavoastră. Lăsați-ne un mesaj, în care să ne povestiți dacă electrizarea părului vă dă bătăi de cap și ce soluții folosiți de obicei în acest sens.

Verifică preț Produse Cosmetice pentru Păr Electrizat aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *