Tânără cu un ten curat

Niacinamida – ce reprezintă și care sunt beneficiile sale pentru piele?

Aflați cum acest ingredient minunat v-ar putea ajuta pielea.

În prezent suntem mult mai înțelepți și atenți cu privire la ingredientele pe care le conțin produsele noastre de îngrijire din rutina personală, de la niacinamidă și până la acid glicolic, de la peptide și până la acid salicilic.

Însă, dacă nu știți încă ce este niacinamida și cum poate să vă ajute tenul, nu este nici o problemă, deoarece noi ne-am propus astăzi să vorbim despre acest ingredient minune, pentru a evapora orice nelămurire puteți avea.

Și pentru a ne asigura că ceea ce vă spunem este corect, am discutat cu mai mulți experți în materie de îngrijire a pielii, care ne-au dezvăluit de ce niacinamida este atât de bună pentru piele.

Ce este niacinamida?

Să aflăm în primul rând ce reprezintă niacinamida. Deși poate sună ușor mai complicat, niacinamida este de fapt numele alternativ al vitaminei B3, care este o parte a întregii molecule de vitamina B. Niacinamida este o parte esențială a dietei dumneavoastră, necesară de-a lungul vieții pentru a menține sănătatea generală.

Se găsește în alimente precum cereale, pește, carne și fasole, sub formă de niacină (o altă parte a vitaminei B), care este apoi transformată în niacinamidă.

Pentru piele, niacinamida topică beneficiază de un corp de cercetări de lungă durată, care dezvăluie o gamă largă de beneficii remarcabile pentru toate tipurile de piele, precum și pentru toate vârstele.

Este interesant faptul că o mare parte din niacinamida pe care o preluăm din alimente sau suplimente, nu ajunge de fapt și la piele, motiv pentru care aplicarea topică este o modalitate excelentă de a obține numeroasele sale beneficii pentru piele.

Niacinamida pentru îngrijirea tenului

În mod actual, niacinamida are atât de multe modalități de a ajuta pielea, încât nu o să vă vină să credeți. Decenii întregi de cercetare în acest sens, au arătat faptul că niacinamida protejează pielea de deteriorarea cauzată de factorii de mediu, în special de daunele solare, în timp ce o ajută să producă substanțele vitale de care are nevoie.

De asemenea, îmbunătățește procesul de hidratare al pielii, reduce semnele de îmbătrânire, diminuează mărimea porilor, scade punctele negre și îmbunătățește semnificativ zonele decolorate ale pielii, precum și tonul neuniform. Cercetări mai actuale arată că niacinamida deține chiar și proprietăți de reparare a celulelor. Impresionant, nu credeți?

Există o serie de moduri prin care niacinamida face toate acestea. O modalitate se bazează pe proprietățile sale puternic antioxidante. Un alt mod este reprezentat de maniera în care niacinamida ajută la generarea altor substanțe importante pentru piele, cum ar fi ceramidele și keratina (atât ceramidele, cât și keratina sunt elemente majore de protecție a pielii).

Și mai notabil este modul în care niacinamida funcționează ca ingredient care „comunică cu celulele”. Aceasta înseamnă că niacinamida poate „vorbi” cu mai multe tipuri diferite de celule din piele, oferindu-le instrucțiuni despre cum să producă celule normale, mai sănătoase și cu acțiuni întinerite.

Și lista continuă. Cercetările de specialitate au arătat faptul că niacinamida ajută la controlul excesului de sebum și la reducerea aspectului ridurilor datoriă acțiunii sale antiinflamatorii, precum și la repararea barierei pielii.

Pe scurt, este un ingredient infinit fascinant pentru piele, ce beneficiază de multiple cercetări în curs de desfășurare, care își propun descoperirea de și mai multe beneficii noi.

Ce tipuri de piele ar beneficia cel mai mult de utilizarea niacinamidei?

Pornind de la lista lungă de beneficii uimitoare ale niacinamidei, cred că este sigur să spunem că toată lumea poate obține rezultate uimitoare, atunci când introduc acest ingredient minune în rutina de îngrijire personală. Niacinamida este indicată pentru persoanele cu pielea uscată sau grasă, care suferă de acnee, semne de îmbătrânire, depigmentări ale pielii sau pori înfundați.

Prin urmare, niacinamida vine cu multiple beneficii pentru piele, atunci când este folosită topic. Dacă nu ați încercat până acum acest ingredient, sperăm că v-am convins să o faceți pe viitor.

Dumneavoastră ce experiență ați avut cu niacinamida? Lăsați-ne un mesaj, mai jos, în secțiunea de comentarii, în care să ne povestiți când ați descoperit acest ingredient, cât de des îl folosiți și care sunt rezultatele obținute.

Verifică preț Creme Hidratante pe bază de Niacinamidă aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *