V-am trezit curiozitatea despre ce presupune procedura de microdermabraziune și despre cum vă poate promova starea generală de sănătate a pielii? Vă invităm să citiți în continuare pentru a afla mai multe detalii.
Microdermabraziunea este tratamentul care poate face pielea să pară mai netedă și întinerită, să estompeze petele pigmenare și să ajute la ameliorarea acneei și a aspectului cicatricilor post-acnee.
Până aici sună bine, dar cum funcționează mai exact și, mai important, este un tratament potrivit pentru dumneavoastră?
Conținut:
Ce este microdermabraziunea?
Micro înseamnă mic sau ușor, iar dermabraziunea reprezintă procesul de exfoliere mecanică sau fizică, deci este o exfoliere ușoară, fizică. O exfoliere profesională va fi întotdeauna mai profundă decât în cazul exfolierilor la domiciliu, însă microdermabraziunea este considerată blândă, deoarece eliminăm doar straturile superioare de celule moarte.
O exfoliere medie îndepărtează mai multe straturi, deci este mai aproape de joncțiunea dintre derm și epidermă; apoi este exfolierea profundă, care este suficient de adâncă pentru a provoca sângerări.
Prin eliminarea stratului superior al pielii, organismul înlocuiește rapid celulele pielii pierdute cu altele noi, sănătoase. Această procedură non-invazivă stimulează fluxul de sânge, care poate îmbunătăți producția de celule, îmbunătățind la rândul său elasticitatea și textura pielii.
Există multe tipuri de microdermabraziune în prezent; metodele tradiționale obișnuiau să folosească praf fin de cristal pulverizat pe piele, pentru a îndepărta pielea moartă.
Însă acum sunt disponibile tipuri mai noi, care constau în trecerea unui vârf fabricat dintr-un material dur peste piele, pentru a elimina celulele moarte de la suprafața pielii, precum și tratamente care exfoliază și împing produse cu proprietăți benefice în piele, cum ar fi hidradermabraziunea.
Beneficiile microdermabraziunii
Atunci când este efectuată corect și nu se exagerează cu exfolierea, microdermabraziunea promite o piele vizibil mai netedă, estomparea petelor pigmentare, reducerea zonelor congestionate, precum și stimularea producției de colagen.
Majoritatea tipurilor de piele pot tolera și beneficia de microdermabraziune, dar trebuie să mergeți la un cosmetician foarte experimentat dacă aveți un ten sensibil sau foarte problematic. De exemplu, acneea ușoară, cicatricile ușoare ale acneei și congestia generală pot fi rezolvate ușor, dar dacă acneea este mai severă, microdermabraziunea ar putea fi iritantă.
Este indicat în acest caz să căutați un specialist în îngrijirea pielii, care vă poate oferi mai multe opțiuni de tratament și care vă poate orienta către cel mai potrivit.
Aproape toate tipurile de dispozitive de microdermabraziune permit cosmeticianului să schimbe intensitatea, astfel încât pot face un tratament mai blând pentru pielea delicată sau sensibilă și tratamente mai puternice, pentru cei care pot tolera mai mult sau care au nevoie de o abordare mai puternică pentru a-și atinge obiectivele în materie de piele.
Procedura nu este recomandată dacă aveți afecțiuni ale pielii, cum ar fi rozacee, eczemă, arsuri solare active, herpes, lupus, răni deschise, psoriazis, capilare fragile sau acnee foarte gravă.
Microdermabraziunea este o procedură sigură?
Da, atunci când este executată corect, de un tehnician experimentat. Ca în cazul oricărui tratament profund de piele, există riscul apariției unor zone de roșeață, uscăciune, precum și iritații, toate acestea fiind, totuși, de scurtă durată. Ideea este de a stimula pielea, așa că așteptați-vă să vedeți o piele care este mai „activă” imediat după efectuarea tratamentului.
Procedura nu presupune durere, însă poate prezenta un anumit grad de incomoditate, iar după tratament este posibil ca pielea să fie roșie și sensibilă la atingere.
Cu toate acestea, dacă microdermabraziunea este realizată într-o manieră exagerată, pielea poate fi deteriorată, iritată și sensibilă, ceea ce poate duce la inflamații, pete pigmentare sau chiar capilare sparte.
Nu sunt atât de dese cazurile de daune ale pielii pe termen lung, însă vă recomandăm întotdeauna să apelați la clinici specializate, unde vă puteți bucura de o îngrijire profesionistă.
Dar kiturile de microdermabraziune la domiciliu? Sunt sigure?
Dacă vă achiziționați un kit de microdermabraziune de calitate și îl folosiți conform instrucțiunilor, atunci nu ar trebui să întâmpinați nici un fel de probleme. Însă, este totuși recomandat ca prima oară să folosiți aparatul de microdermabraziune cu precauție, pentru a testa reacția pielii dumneavoastră.
Principala diferență între tratamentele faciale profesionale și cele disponibile la domiciliu este că dispozitivele folosite de dermatologi sau esteticieni au, în general, mai multă putere și pătrund mai adânc în piele pentru a oferi o exfoliere precisă.
O mănușă de microdermabraziune este o alternativă populară la tratamentele mai scumpe de pe piață și poate oferi o alternativă mai blândă pentru tipurile de piele mai sensibile.
Cât costă microdermabraziunea?
Prețurile vor varia în funcție de specialistul la care optați să efectuați tratamentele și de aparatura pe care acesta o folosește, însă orientativ acestea pot începe de la 120 de lei pe ședință, care durează undeva între 15-30 de minute.
Microdermabraziunea tradițională, cu cristale, este în jur de 200-250 de lei pe ședință, în timp ce tratamentele mai avansate precum hidradermabraziunea, poate depăși 500 de lei pe ședință.
Prin urmare, microdermabraziunea este un tratament sigur (când este executat corect) și rapid, care vă poate îmbunătăți considerabil aspectul pielii și anumite afecțiuni ușoare de piele. Nu uitați să căutați o clinică specializată bună, pentru a vă asigura de calitatea rezultatelor. Dumneavoastră ați încercat până acum microdermabraziunea?
Verifică preț Aparat Microdermabraziune aici!