Machiajul cu aerograf vs. machiajul tradițional

Această tânără cu ochi albaștri poartă un machiaj natural

În timp ce machiajul cu aerograf a fost folosit de profesioniști de mulți ani, acesta a devenit mai popular și în rândul amatorilor abia recent. Există multe diferențe între machiajul cu aerograf și machiajul tradițional, fiecare având plusuri și minusuri. Vom prezenta în continuare aceste diferențe pentru a vă putea orienta mai bine în cazul în care doriți să achiziționați un kit de machiaj ce utilizează tehnica aerografului.

Ce este machiajul cu aerograf?

Machiajul cu aerograf se aplică folosind un compresor de aer care pulverizează un strat fin de machiaj, prin intermediul unui dispozitiv asemănător cu un stilou, similar cu cel utilizat pentru aplicarea spray-urilor bronzante, dar de dimensiuni mai reduse. Se aplică sub formă de pulbere foarte fină, motiv pentru care este necesar ca produsele de machiaj folosite să fie de o granulație mult mai mică decât produsele obișnuite. Tocmai de aceea machiajul cu aerograf asigură o acoperire perfectă a imperfecțiunilor, putând fi aplicat și în strat subțire, dar și mai gros, fără să încarce excesiv tenul, păstrând aspectul natural și lăsând pielea să respire.

Ce este machiajul tradițional?

Trusă de machiaj tradițional

Machiajul tradițional este ceea ce probabil utilizați deja. Se referă la produsele care pot fi sub formă de pulbere, lichid sau cremă și se aplică folosind pensule, bureți sau chiar degetele. Produsele sunt de obicei mai dense ca și consistență, însă sunt disponibile nenumărate alternative.

Verifică preț Truse/Kituri Machiaj Tradițional aici!

Care sunt avantajele machiajului cu aerograf?

Aparat de aplicare a machiajului cu aerograf

Este o metodă igienică

Un avantaj major al machiajului cu aerograf este igiena oferită. Nu trebuie să atingeți produsul de machiaj deloc, iar stiloul aplicator nu vă atinge pielea. Aceasta înseamnă că nu veți transfera murdăria, uleiul sau bacteriile pe piele în timp ce aplicați machiajul. Prin urmare este o metodă ideală pentru persoanele predispuse la acnee, având în vedere că machiajul tradițional necesită utilizarea de pensule sau bureți, care adăugă un număr imens de bacterii la nivelul feței.

Stilourile aplicatoare pot fi curățate foarte ușor cu soluții speciale. Multe kit-uri destinate uzului casnic vin cu soluție de curățare, însă aceasta poate fi achiziționată și separat.

Conferă un aspect natural și sănătos

Indiferent dacă acoperirea este completă sau se aplică doar un strat subțire de machiaj, pielea arată perfect naturală și, spre deosebire de machiajul tradițional, nu veți rămâne cu semne de la pensulă sau cu zone neuniforme. Întrucât machiajul cu aerograf se aplică în straturi foarte subțiri și cu textură ușoară, nu dă aspectul încărcat pe care îl dă machiajul tradițional, oferind, totuși, o acoperire fantastică.

Pielea nu este încărcată și poate să respire

Multe dintre persoanele care preferă machiajul cu aerograf afirmă că se simte atât de ușor încât nici măcar nu simt că sunt machiate, în timp ce machiajul tradițional se simte adesea că încarcă și îngrașă tenul după câteva ore de la aplicare. Așadar, machiajul cu aerograf nu este agresiv cu pielea, deoarece nu blochează porii și lasă pielea să respire, aceasta fiind o caracteristică excelentă în special pentru persoanele cu piele sensibilă sau predispusă la acnee.

Produsele durează mai mult

În primul rând, dacă este depozitat corect, produsele de machiaj pentru aerograf, cum ar fi fondul de ten, poate să țină până la 2 ani după ce este deschis, spre deosebire de fondul de ten tradițional, care expiră de obicei după un an. În al doilea rând, veți folosi mult mai puțin produs pentru fiecare aplicare atunci când utilizați machiaj cu aerograf față de machiajul tradițional. Prin urmare, deși produsele de machiaj pentru aerograf pot fi mai costisitoare, acestea durează mult mai mult.

Machiajul ține mai mult

Machiajul cu aerograf este mult mai durabil decât machiajul tradițional, având un grad mai mare de rezistență la transpirație, lacrimi și ploaie. Mai mult, prin aplicarea unui finisaj impermeabil, machiajul cu aerograf poate fi și mai rezistent, acest finisaj fiind suficient de blând cu tenul chiar și pentru aplicări zilnice.

Se potrivește mai bine cu nuanța pielii

Există o gamă largă de culori disponibile pentru machiajul de aerograf și fiecare kit vine cu câteva nuanțe diferite, care să se potrivească tonului pielii dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că este potrivit pentru toate vârstele, tipurile și culorile de piele. De asemenea, aveți opțiunea de a combina două sau mai multe culori, pentru a ajunge la nuanța ideală care va face machiajul să pară cât mai natural.

Ușor de aplicat în straturi și excelent pentru conturarea feței

Machiajul cu aerograf trebuie să fie aplicat treptat, în straturi subțiri. Aceasta înseamnă că fiecare strat se usucă foarte repede și puteți construi acoperirea dorită, de la un strat subțire și până la acoperire completă. Stiloul aplicator pulverizează consistent produsul, astfel încât machiajul este distribuit uniform pe piele, motiv pentru care machiajul cu aerograf este excelent pentru conturarea feței. Multe kit-uri sunt dotate cu blush, iluminator și bronzer, adică cu tot ceea ce ai nevoie pentru a crea un contur al feței.

Arată uimitor în fotografii

Machiajul cu aerograf nu are un aspect strălucitor sau reflectorizant, ci creează un look natural și frumos, care arată incredibil în fotografii, atât de aproape, cât și de la distanță, precum și în persoană.

Care sunt dezavantajele machiajului cu aerograf?

Costul inițial

Așa cum am menționat anterior, kit-urile de machiaj cu aerograf sunt mai scumpe comparativ cu machiajul tradițional, la fel ca și produsele consumabile, însă, produsele durează mai mult, astfel încât, în timp, machiajul cu aerograf este mult mai rentabil.

De asemenea, dacă vreți să vă achiziționați un kit de machiaj cu aerograf, trebuie să știți că acesta poate să funcționeze impecabil ani de zile, iar prețul este același sau chiar mai mic decât o singură aplicare de machiaj cu aerograf la un salon profesionist.

Este mai dificil de retușat

Odată ce machiajul a fost aplicat, s-a uscat și a fost purtat o perioadă de timp, este dificil de retușat, însă machiajul cu aerograf fiind mai rezistent decât machiajul tradițional este mai puțin probabil să necesite mici retușuri.

Gama de culori disponibile este mai restrânsă

Trusele de machiaj cu aerograf vin cu aproximativ 4 nuanțe diferite de machiaj, adesea grupate după tonul pielii. Deși puteți cumpăra nuanțe suplimentare, acest lucru înseamnă că există mai puține opțiuni de nuanțe care să se potrivească pielii dumneavoastră, în comparație cu machiajul tradițional, unde există sute de nuanțe diferite, datorită numărului mare de producători de pe piață.

Cu toate acestea, puteți obține nuanța ideală prin amestecarea culorilor disponibile. Nu trebuie să vă faceți griji că veți consuma prea mult produs atunci când testați culorile, deoarece este necesară o cantitate foarte mică de produs pentru a realiza un machiaj complet.

Verifică preț Pistol Airbrush Portabil aici!

Concluzie

Având în vedere toate cele menționate anterior, puteți vedea că există multe avantaje în alegerea machiajului cu aerograf, comparativ cu machiajul tradițional. Deși are și unele dezavantaje, nu este nimic ce nu poate fi rezolvat cu ușurință.

Accesați secțiunea noastră de recenzii dacă vă interesează achiziționarea unui kit de machiaj cu aerograf, pentru a vedea care sunt cele mai bune truse disponibile pe piață și care este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de coafuri de nuntă

12 tipuri de coafuri de nuntă

Niciodată nu este prea devreme să îți planifici coafurile pentru nunta ta. Inspiră-te din acest top 12 cel mai îndrăgite tipuri de coafuri de nuntă,

Tipuri de păr

14 tipuri de păr îndrăgite de femei

Descoperă cele 14 tipuri de păr diferite pentru femei, cu imagini care să te ajute să înțelegi rapid diferențele subtile dintre ele. Întocmai precum culoarea

Tipuri de mustață

25 de tipuri de mustață diferite

Nu trebuie să fii Tom Selleck pentru a-ți lăsa mustața să facă parte din stilul care te reprezintă. Află mai multe despre numeroasele tipuri de