Acestei tinere i se aplică o cremă de față pentru depigmentare

Hidrochinona este eficientă, însă este și sigură?

Un lucru interesant s-a întâmplat în ultimii ani în domeniul îngrijirii pielii. Și prin interesant vreau să spun că este un lucru benefic – deși, această mișcare a dus, fără îndoială, la mai multă muncă pentru cei mai vanitoși dintre noi.

Vă amintiți de o vreme în care produsele de îngrijire ale pielii erau de bază și simple? În sensul că singurul aspect benefic pe care îl promiteau cremele de noapte ale mamelor noastre era faptul că puteau să amelioreze ridurile?

Nu știam pe atunci prea multe – nu știam ce se va întampla atunci când, datorită unor noi formule de machiaj care se așează perfect de piele, tonul nostru de piele va fi expus lumii întregi.

În prezent, având în vedere faptul că machiajul nu mai este aplicat în strat gros, care lasă un aspect ca de mască, cum se obișnuia de la inventarea machiajului și până în anii 90, toate problemele ce ne dau bătăi de cap precum hiperpigmentarea, deteriorările provocate de soare, petele de vârstă, tonul inegal și pigmentarea post-inflamatorie (care este doar o modalitate mai simplă de a eticheta acele semne întunecate care rămân pe piele după vindecarea unui coș), sunt mult mai vizibile.

Desigur, puteți achiziționa fonduri de ten cu formule ușoare, dar cu un grad de acoperire ridicat, însă cred că putem fi de acord în acest sens că cel mai bine și benefic pentru ten este să încercați să evitați aplicarea lor.

În acest context, vom discuta astăzi despre hidrochinonă, un ingredient destinat tenului, care este folosit din timpuri străvechi (500 î.e.n.) pentru depigmentarea pielii.

Concentrația de 4% este disponibilă, pe bază de rețetă, însă sunt disponibile și formule de hidrochinonă cu până la 2% concentrație, fără rețetă. Din păcate, le puteți găsi doar în alte țări (vom vorbi și despre asta puțin mai târziu).

Ideea acestui articol a fost, de fapt, inspirată de o postare a unuia dintre cititorii noștri, care a făcut un comentariu pe marginea unei creme ieftine de la un brand necunoscut, care conține hidrochinonă și care părea să funcționeze, conform postării, pentru ameliorarea petelor hiperpigmentare (am avut de atunci și până în prezent o discuție pe tema asta).

Acum, deși brandul respectiv nu îmi era deloc familiar, la o simplă căutare pe internet am descoperit faptul că este un brand acreditat și folosit adesea în domeniul de beauty. Ceea ce înseamnă că funcționează, da.

Însă, cred că ar trebui să știți câteva lucruri (și acum nu trebuie să găsim o vină în produsele ieftine sau de la anumite branduri, deoarece hidrochinona poate fi găsită în produse de la multe branduri cunoscute și aclamate, și adesea foarte costisitoare).

În orice caz, ar trebui să știți că utilizarea hidrochinonei pe piele a fost interzisă în Europa. Și în alte țări, se urmărește interzicerea ei. De exemplu, în anul 2006, s-a încercat interzicerea acestei substanțe în SUA, însă fără succes.

Există mai multe motive pentru care utilizarea hidrochinonei nu este o idee bună:

  • Depigmentarea pielii are loc prin eliminarea celulelor pigmentare ale pielii sau, altfel spus, prin uciderea lor. Dacă priviți problema din această perspectivă, cel mai probabil nu veți dori să vă ucideți intenționat propriile celule.
  • Poate provoca iritații și dermatite de contact.
  • Deteriorează fibrele de colagen și elastină (pe care ar trebui să le consolidăm pentru a menține un aspect tănâr al pielii).
  • În cazul persoanelor cu pielea mai închisă la culoare, poate provoca ocronoză, aceasta fiind o afecțiune a pielii caracterizată printr-o colorație galben-brună a pielii.
  • Poate provoca leziuni și mutații la nivel ADN.
  • Este asociat cu apariția cancerului la oameni, precum leucemia.

Toate aceste efecte negative sunt asociate cu doze mari, administrate pe perioade îndelungate de timp, motiv pentru care nu este indicat să utilizați produse cu hidrochinonă mai mult de șase luni. Probabil că nu veți înregistra nici unul din aceste efecte, dacă folosiți o formulă de 2% pentru câteva săptămâni la un moment dat.

Dar chiar și așa – dacă nu vă simțiți confortabil cu folosirea unui ingredient asociat cu atâtea avertismente negative, nu trebuie să îl folosiți, mai ales când există atâtea alte alternative grozave.

Aveți la dispoziție, în zilele noastre, o sumedenie de produse care pot oferi rezultate similare cu hidrochinona, însă fără ingrediente toxice și cu efecte negative. Acestea pot fi folosite pe termen lung, datorită ingredientelor non-toxice și care nu irită.

De asemenea, puteți folosi ca parte unei rutine de îngrijire un produs de curățare blând, o cremă cu factor de protecție solară de cel puțin 30 SPF (preferabil cu protecție minerală, care să vă ajute să vă protejați de pete hiperpigmentare suplimentare) și un produs de exfoliere, pentru a permite produselor de îngrijire să intre mai bine în piele.

Dacă respectați rutina și indicațiile de utilizare ale produselor de îngrijire pe care le folosiți, în aproximativ opt săptămâni ar trebui să vedeți și rezultatele.

Doar un avertisment – posibil să fie costisitor. Însă, întotdeauna există și alternative mai ieftine, dar totuși eficiente. Trebuie doar să aveți răbdare să cercetați puțin produsele de îngrijire înainte și să le cumpărați pe cele mai potrivite pentru dumneavoastră.

Lăsați-ne, mai jos, un mesaj, dacă aveți probleme cu hiperpigmentarea pielii pe care doriți să le corectați, dacă ați încercat vreodată un produs cu hidrochinonă pe care nu l-ați mai folosi niciodată sau dacă ați avut succes cu unul din tratamentele non-toxice menționate.

Verifică preț Creme pentru Depigmentare aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *