Tânără blondă epilată perfect deasupra buzelor

Ghid pentru îndepărtarea mustății la femei

A venit momentul să discutăm despre părul facial care crește deasupra buzei superioare, cunoscut și sub numele de mustață. Deși se pare că, în prezent, există o atitudine colectivă pozitivă cu privire la acceptarea părului facial la femei, încă există persoane care vorbesc despre asta de parcă ar fi un mare tabuu.

Ei bine, nu este un mare secret și nici ceva foarte revoluționar – și femeilor le crește păr în zona mustaței, iar ăsta nu este un capăt de lume. Acestea fiind spuse, dacă vă interesează cum puteți scăpa de mustață și ce metode de îndepărtare există, citiți în continuare, pentru a afla toate informațiile necesare.

Ce metode de îndepărtare a mustății există?

Pe scurt, există o mulțime, de aceea am cerut ajutorul experților în acest sens, pentru a analiza unele dintre cele mai populare metode. Părul de deasupra buzei superioare poate fi îndepărtat prin epilare cu ceară, care este o modalitate foarte rapidă și ușoară.

De asemenea, puteți să folosiți penseta, o modalitate aproape la fel de rapidă și ușoară, însă inconfortabilă pentru unele femei. Există și varianta cremelor depilatoare, însă pielea în zona mustății este mult mai sensibilă și se poate arde ușor, dacă crema este lăsată să acționeze prea mult timp.

În plus, firele de păr nu sunt îndepărtate direct din folicul, ci de la suprafața pielii, ceea ce înseamnă că rezultatele sunt de scurtă durată.

Puteți folosi și lama de ras în această zonă, ceea ce va îndepărta părul, tot de la suprafața pielii, și va exfolia pielea, însă poate fi un proces ușor intimidant, mai ales dacă nu l-ați mai încercat niciodată până acum.

O soluție pe termen lung și care înregistrează cele mai bune rezultate, este reprezentată de epilarea cu laser. Însă, din păcate, laserul nu funcționează pentru toate tipurile de piele și păr, cum sunt tonurile foarte închise la culoare sau părul foarte fin și alb, cazuri în care sunt recomandate celelalte metode disponibile.

Dar ca o regulă generală, în majoritatea cazurilor cea mai bună modalitate de a scăpa de părul facial nedorit (precum și de restul părului de pe corp), este epilarea cu laser.

Cum puteți spune care este tehnica de îndepărtare a mustății, ideală pentru dumneavoastră?

Atunci când optați pentru o metodă de îndepărtare a părului facial nedorit, totul depinde de nivelul de sensibilitate al pielii și de toleranța la durere pe care o aveți. Lama de ras este o opțiune total nedureroasă (dacă nu cumva vă tăiați din greșeală), însă necesită mai multă întreținere, rezultatele fiind de scurtă durată.

Utilizarea pensetei presupune ceva mai mult timp necesar, iar ceara presupune mai multă durere. Dacă vă știți cu pielea foarte sensibilă, nu este recomandată epilarea cu ceară și nici folosirea cremelor depilatoare.

În cazul în care aveți firul de păr gros și închis la culoare, cea mai bună opțiune este epilarea cu laser, aceasta împiedicând firele de păr să mai crească înapoi, după șase până la opt ședințe.

Dacă tot nu sunteți sigure ce metodă este mai potrivită pentru dumneavoastră sau credeți că una dintre ele vi s-ar potrivi, dar nu știți dacă este o decizie bună, puteți foarte simplu să faceți un test anterior epilării propriu-zise.

Testați pe o porțiune mică de piele din zona mustaței, pentru a vedea cum reacționează pielea. Dacă până a doua zi nu ați înregistrat nici un efect secundar îngrijorător, puteți continua cu epilarea întregii zone.

Cum vă puteți îngriji zona mustății dacă apar iritații?

Înroșirea ușoară a zonei este un efect secundar obișnuit, atunci când îndepărtați părul de deasupra buzei superioare, care, în cele mai multe cazuri, dispare în câteva ore de la epilare.

Există, însă, și cazuri, în care pielea devine inflamată și prezintă durere la atingere pe o perioadă îndelungată, acesta fiind un semn că pe viitor ar trebuie să încercați o altă metodă de îndepărtare a părului facial.

Pentru a ajuta la ameliorarea roșeții, puteți folosi o compresă rece. De asemenea, evitați machiajul cât timp zona încă se reface, pentru a evita riscul de iritații ulterioare.

Alte sfaturi pentru epilarea mustății

Sfat #1: Curățați întâi zona

Întotdeauna trebuie să vă asigurați că zona unde urmează a fi îndepărtat părul nedorit, în acest caz zona mustății, trebuie să fie complet curată și igienizată, pentru a evita potențialele iritații ulterioare. Așadar, ștergeți toate resturile de machiaj, reziduuri și sebum de pe piele înainte de a vă îndepărta mustața (indiferent de metoda aleasă).

Sfat #2: Aplicați un strat gros de cremă pentru îndepărtarea părului

Când folosiți o cremă de îndepărtare a părului, asigurați-vă că aplicați un strat gros uniform pe zona de deasupra buzei superioare. Aplicarea unui strat subțire sau neuniform va fi ineficientă și poate duce la zone neuniforme sau rezultate nesatisfăcătoare.

Sfat #3: Nu utilizați ceară niciodată pe aceeași zonă de două ori într-o sesiune

Pentru cazurile în care folosiți ceară, aveți grijă să nu aplicați ceară de două ori peste aceeași zonă, pentru a preveni iritarea pielii. Dacă vă îngrijorează faptul că ar putea rămâne câteva fire de păr, pe care ceara nu le-a îndepărtat, să știți că puteți oricând să folosiți după penseta, pentru a finisa zona.

Sfat #4: Citiți întotdeauna instrucțiunile din pachet

Urmați întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj ori de câte ori încercați îndepărtarea părului nedorit acasă. Indiferent că este vorba de benzi cu ceară rece sau creme depilatoare, asigurați-vă că respectați pașii și recomandările producătorilor.

Sfat #5: Indiferent de produsele pe care le utilizați, asigurați-vă că sunt formulate pentru față

Folosind o cremă de îndepărtare a părului, ceară sau lamă de ras, care nu este formulată special pentru utilizarea pe față, poate avea consecințe negative asupra pielii. Așa cum am menționat anterior, pielea de pe față este în mod normal mai sensibilă și mai delicată decât restul corpului, așa că nu încercați utilizarea produselor destinate pielii de pe corp.

Așadar, aceasta este ghidul ideal pentru îndepărtarea părului nedorit din zona mustății. Dacă urmați aceste sfaturi și descoperiți ce metodă de epilare vi se potrivește cel mai bine, ar trebui ca îndepărtarea părului de deasupra buzei superioare să nu mai fie o problemă de acum încolo.

Dumneavoastră cum obișnuiți să vă epilați mustața? Ce metode ați descoperit că promit lipsa iritațiilor ulterioare?

Citește și:

Verifică Preț Ceară/Kituri Epilare cu Ceară aici!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *