Aplicarea filler-elor dermice cu ajutorul unor seringi

Fillerele dermice – tot ceea ce trebuie să știți înainte de un tratament

Fillerele dermice sunt alegerea cea mai populară, la momentul actual, pentru a obține o piele netedă și vizibil reîntinerită. Dar prezintă oare și un grad de siguranță cu care să ne simțim confortabil, atunci când luăm în calcul efectuarea unui tratament cu fillere dermice? Aveți aici ghidul dumneavoastră pentru tratamente cu fillere dermice pentru începători.

Fillere dermice. Dacă vă gândiți să urmați un asemenea tratament sau le-ați auzit menționate de către alte persoane și doriți să aflați mai multe, aveți aici o imagine de ansamblu a procedurii cosmetice concepută pentru a ajuta la diminuarea aspectului liniilor fine de expresie, a ridurilor și a altor semne vizibile ale îmbătrânirii, prezente la nivelul pielii.

Am vorbit cu mai mulți specialiști din domeniul îngrijirii dermatologice, pentru a obține cele mai importante informații ce descriu întreaga procedură de injectare cu fillere dermice, de la ceea ce se întâmplă în timpul procedurii, la posibilele efecte secundare și costuri.

Ce sunt fillerele dermice?

Fillerele dermice sunt mici injecții cu gel, compuse în mod obișnuit din acid hilauronic, care au rolul de a umple ridurile și liniile fine, în timp ce adaugă volum țesutului moale.

Puteți obține injecții cu fillere dermice pentru diferite părți ale feței: în jurul ochilor, a obrajilor, gurii și liniei maxilarului, precum și injecții cu fillere special destinate buzelor, care sunt administrate direct în țesutul buzelor.

Cum funcționează?

Fillerele dermice restabilesc practic volumul pierdut din anumite zone ale feței și îl îmbunătățesc în alte părți, astfel încât liniile adânci din piele să fie netezite. De ce este nevoie de asta? Pe măsură ce îmbătrânim corpurile noastre nu mai produc colagen și elastină, ambele contribuind la menținerea aspectului tânăr al pielii.

Experții încă dezbat vârsta exactă a momentului în care corpul nostru începe să piardă din colagenul din piele, însă un consens general de moment, vorbește despre vârsta de 25 de ani. O vârstă destul de mică am putea spune, nu credeți?

Nivelurile de colagen și elastină scad apoi cu o rată de aproximativ 2% pe an, iar corpul va înceta în totalitate să le mai producă până să atingeți vârsta de 30 de ani.

Cât timp durează rezultatele injecțiilor cu fillere dermice?

Depinde de cum reacționează corpul dumneavoastră și de ce acid hialuronic este utilizat, însă majoritatea materialelor folosite în fillerele dermice își vor menține rezultatele între 6 și 18 luni.

Au injecțiile cu fillere dermice efecte secundare?

Este ușor pentru clienți să confunde efectele secundare cu reacțiile, deci este extrem de important să înțelegem ce efecte secundare pot fi așteptate. Efectele secundare temporare – cele care sunt complet normale după efectuarea unor injecții faciale – pot include: umflături, roșeață și sensibilitate.

Este complet normal să experimentați un pic de disconfort, roșeață și vânătăi în urma procedurii. În general, reacțiile apar imediat după injecție și pot include: roșeață, umflare, durere, mâncărime, vânătăi și sensibilitate la locul injectării.

Aceste reacții sunt, în general, ușoare până la moderate și dispar, de obicei, la scurt timp după injecție, în maxim câteva zile.

Dor injecțiile cu fillere dermice?

Este posibil să existe un ușor disconfort în timp ce substanța de umplere este injectată în față. Dar, în cele mai multe cazuri, acest lucru este minimizat prin aplicarea unei creme anestezice înainte de tratament. Pentru a oferi o ameliorare suplimentară și pentru a atenua cât mai multă durere, substanțele de umplere conțin un anestezic local amestecat în prealabil.

Există diferite tipuri de fillere dermice?

Așa cum am spus mai sus, cel mai obișnuit tip de substanță de umplere folosită este acidul hialuronic, substanța naturală care se găsește în mai multe zone ale corpului, inclusiv globul ocular, articulații și piele, și care poate reține greutatea sa în apă de o mie de ori mai mult.

Fillerele faciale cu hialuronic ajută la menținerea formei, eliminând chiar depresiunile pielii și asigurând hidratarea.

Polycaprolactona (PCl) este un alt tip de substanță de umplere, care acționează ca un stimulator de colagen. Când este injectat în locuri strategice ale feței, declanșează răspunsul natural al organismului pentru a produce colagen, ceea ce vă oferă rezultate de durată.

Există o diferență între injecțiile cu botox și cele cu fillere dermice?

Da, există o diferență majoră între botox și fillere dermice! Toxina botulinică paralizează practic mușchii, împiedicându-i să mai facă mișcările care provoacă riduri, în timp ce fillerele dermice umplu golurile din piele, de sub riduri, pentru a le netezi și a promova aspectul întinerit al pielii.

Cât costă fillerele dermice?

Așadar, cât de mult vă poate costa un tratament cu injecții cu fillere dermice? Ei bine, asta depinde în totalitate de alegerile pentru care veți opta, mai exact, de clinica unde veți efectua injecțiile și de ce substanțele de umplere alese.

Evident, fiecare clinică diferă, însă prețul general de pornire pentru fillerele dermice este de la 200 de euro per tratament, care poate ajunge și chiar trece de 500 de euro.

Unde trebuie să mergeți pentru a obține fillere dermice?

Primul lucru pe care trebuie să-l știți, mai presus de orice, este să nu luați niciodată în considerare efectuarea vreunui tip de tratament injectabil la un spa sau salon de înfrumusețare.

Doar un medic calificat trebuie să efectueze aceste tratamente. Fața are multe structuri sensibile subiacente, de exemplu nervi, vase și ochi. În cazul în care persoana care administrează fillerele nu este instruită și nu este atentă, există riscul de deteriorare, infecție, ocluzie a arterei – ceea ce duce la moartea țesuturilor și la cicatrici.

De aceea este atât de important să apelați doar la un profesionist medical licențiat, care înțelege anatomia feței și cunoaște zonele care trebuie evitate.

Așadar, acum știți tot ceea ce aveți nevoie înainte de a lua în considerare efectuarea unui tratament cu injecții cu fillere dermice. Puteți obține rezultate minunate, iar riscurile sunt minime atunci când apelați la un medic estetician pentru tratament.

Dumneavoastră ați încercat până acum injecții cu fillere dermice? Sau ați dori să încercați pe viitor? Lăsați-ne un mesaj, mai jos, în care să ne povestiți experiența dumneavoastră cu fillerele dermice.

Verifică preț Remington Keratin Protect 2-in-1 aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *