Experiența mea traumatizantă în urma metodei de curățare a tenului cu ulei

Tânără își pune pe degete ulei de floarea soarelui

Două cuvinte: dezastru total.

Aș putea spune că am parcurs un drum lung în ultimii ani. Îmi aduc aminte că a fost o perioadă în care mă cutremura chiar și numai gândul de a aplica ulei pe tenul meu, de teama că totul va rămâne foarte uleios și o să mă aleg și cu pusee de acnee.

Acum, nu numai că încurajez utilizarea uleiurilor pe piele, ci mi-am și curățat pielea cu ajutorul lor.

Dacă ați auzit vreodată despre metoda de curățare cu ulei, atunci știți despre ce vorbesc.

Cum ar fi dacă ați afla că, de fapt, există o metodă mai veche, mai ieftină, naturală și mai eficientă, după spusele unora, decât alte metode de curățare? Această metodă presupune curățarea tenului cu ulei.

Nu este tocmai cea mai cunoscută metodă de curățare în general, însă este extrem de populară în ultima vreme pe numeroase forumuri de frumusețe și îngrijire personală.

De ce? Este simplu. Pentru că pe lângă demachierea și curățarea pielii, promite să dizolve punctele negre și porii înfundați, să îmbunătățească acneea chistică, să strângă porii și chiar să amelioreze aspectul ridurilor.

Pare uimitor, nu? Iată ce implică:

  1. Se aplică pe pielea uscată un amestec de ulei de ricin și oricare dintre următoarele: ulei de măsline, jojoba, sâmburi de struguri sau floarea soarelui.

La început, trebuie să vă jucați puțin cu raporturile până veți găsi rețeta ideală care să funcționeze pentru pielea dumneavoastră, cu mențiunea că – deoarece uleiul de ricin curăță în profunzime, ar trebui să facă parte din amestecul de ulei în proporție de 50% sau chiar mai puțin. Uleiul de ricin este cel care deblochează porii și îi curăță.

  1. Se masează amestectul de ulei în piele timp de 5-10 minute.

Aici lucrurile pot deveni, să zicem, mai interesante sau mai neplăcute, în funcție de caz. Pe măsură ce veți masa uleiul în piele, veți începe să simțiți niște particule, care se presupun a fi blocajele ce ies din pori.

Puțin dezgustător, însă interesant și chiar poate fascinant, nu credeți?

  1. Trageți un prosop fierbinte și umed pe față și lăsați aburul să intre bine în porii dumneavoastră, până când se răcește prosopul. Apoi puteți să vă ștergeți fața, să clătiți prosopul și să repetați procesul de încă câteva ori.Nu există nici un pas de emulsionare – doar aburi, urmați de ștergerea uleiul, în repetate rânduri. Deja în acest moment, toate blocajele din pori și toate reziduurile de pe suprafața pielii ar trebui să fie eliminate, așadar nu mai este necesar să vă spălați pe față cu un produs de curățare sau un toner.Însă, dacă simțiți că pielea dumneavoastră tot nu se simte curată, puteți să vă mai spălați o dată, deoarece este foarte, foarte important să nu lăsați nici o urmă de ulei – care acum este murdar și plin de impurități – pe piele.

Cât de des alegeți să vă curățați tenul cu această metodă depinde doar de dumneavoastră. Eu am încercat tehnica în cauză pentru aproximativ o săptămână și iată care au fost rezultatele:

Pe scurt, să zicem doar că nu ar fi o subestimare să afirm că s-a dovedit a fi un dezastru total.

În primul rând, mi-a plăcut ideea de a îmi curăța tenul în profunzime – cui nu i-ar plăcea? Așadar, am optat pentru o combinație de ulei de ricin și ulei de măsline extra-virgin. Însă, în următoarele două zile, pielea mea s-a uscat, iar când spun asta mă refer la o piele cu adevărat uscată și descuamată.

Am scăzut procentul de ulei de ricin la aproximativ 25% în compoziția folosită și am continuat tratamentul, dacă îl putem numi așa. Dar, surpriză, după m-am ales cu o erupție pe întreaga bărbie.

A fost aproape ca o reacție alergică – cred că am dezvoltat ceva ce se numește acnee comedogenă. Mai mult, erupția s-a transformat și dezvoltat pe anumite porțiuni de piele, în cea mai gravă acnee chistică pe care am experimentat-o vreodată.

Cine știe dacă această reacție a fost cauzată de uscăciunea pielii (deoarece un strat de piele moartă poate înfunda porii) sau de uleiuri, ori de o combinație a ambilor factori?

Cert este că din acel moment, am hotărât să nu mai încerc această metodă de curățare cu ulei. Iar acum îmi fac mustrări de conștiință, deoarece rutina mea de îngrijire a tenului, mergea absolut minunat, însă din cauza erupției chistice de pe față, sunt nevoită să o întrerup o perioadă – cel puțin până mi se vor vindeca coșurile supărătoare.

O să mai încerc vreodată metoda de curățare cu ulei? Poate. Știu cu siguranță că am eliminat toate urmele de ulei de pe ten, așadar nu asta a cauzat erupția de acnee. Mă întreb dacă este posibil să fi folosit un tip greșit de ulei sau care nu era adecvat pentru tipul meu ten (se presupune că uleiul de măsline este mai comedogenic decât cel de jojoba, de exemplu).

Iar ca o concluzie generală, am rămas cu o oarecare stare de frustrare, deoarece mărturiile celor care au mai încercat această metodă de curățare a feței, susțin înregistrarea unor rezultate absolut uimitoare, rezultate pe care, în mod evident, mi le-aș fi dorit și eu pentru pielea feței mele.

Până îmi voi face curaj să încerc încă o dată, voi încerca alte metode de curățare a tenului.

Dumneavoastră ați încercat vreodată metoda de curățare cu ulei?

Dacă nu – v-am intrigat sau v-am speriat definitiv cu această poveste?

Lăsați-ne, mai jos, în secțiunea de comentarii, un mesaj cu răspunsurile și poveștile dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de coafuri de nuntă

12 tipuri de coafuri de nuntă

Niciodată nu este prea devreme să îți planifici coafurile pentru nunta ta. Inspiră-te din acest top 12 cel mai îndrăgite tipuri de coafuri de nuntă,

Tipuri de păr

14 tipuri de păr îndrăgite de femei

Descoperă cele 14 tipuri de păr diferite pentru femei, cu imagini care să te ajute să înțelegi rapid diferențele subtile dintre ele. Întocmai precum culoarea

Tipuri de mustață

25 de tipuri de mustață diferite

Nu trebuie să fii Tom Selleck pentru a-ți lăsa mustața să facă parte din stilul care te reprezintă. Află mai multe despre numeroasele tipuri de