Tânără cu părul umed prins într-un prosop

Este bine să dormiți cu părul umed?

Obișnuiți să dormiți cu părul ud tot timpul? Dacă răspunsul este da, este posibil să nu fie o idee chiar atât de bună să faceți asta, mai ales în anumite cazuri. În general, experții cu care am vorbit, au spus că riscurile, asupra sănătății, de a merge la culcare cu părul umed, sunt destul de minime.

Însă, în funcție de cât de fragil este părul dumneavoastră și de alte probleme, cu care vă puteți confrunta (cum ar fi mătreața), este posibil să fie mai indicat să așteptați să vi se usuce complet părul, înainte de somn.

Dormitul cu părul ud poate duce la ruperea acestuia?

Când părul este umed, în general, este mai predispus la rupere. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când este umed, cuticulele firelor de păr (stratul protector, exterior, al firului de păr) se deschid, ceea ce face ca părul să mai întins și mai fragil.

Când cuticulele sunt deschise, părul se poate întinde mai mult, astfel încât se poate întinde în moduri care pot duce la ruperea firelor de păr. Asta se poate întâmpla dacă vă pieptănați părul cât încă este umed sau atunci când dormiți cu părul umed, deoarece vă mișcați în timpul somnului.

Cât de mult contează acest aspect depinde de starea naturală a părului dumneavoastră, care este determinată de alți factori care sunt diferiți de la caz la caz, precum genetica, dar și cât de des vă supuneți părul la tratamente termice (placă de păr, ondulator), sau dacă vă vopsiți cu regularitate.

Deci, în cele din urmă, totul se reduce la dumneavoastră și la preferințele dumneavoastră. Dacă simțiți că faptul că dormiți cu părul umed este ceea ce provoacă ruperea părului, atunci este momentul să luați în calcul o schimbare a acestui obicei. Dar dacă părul dumneavoastră nu suferă nici un fel de daune din acest motiv, atunci puteți continua să faceți acest lucru.

Există câteva efecte posibile asupra sănătății de care trebuie să aveți grijă

În plus față de posibilitatea de rupere a părului, a merge la culcare cu părul umed, poate contribui la alte probleme de sănătate. În special, umezeala din păr combinată cu o pernă umedă ar putea crea mediul perfect pentru crearea mătreții, mai ales dacă sunteți deja predispuși la mătreață.

Cum să dormiți mai în siguranță cu părul umed:

Asigurați-vă că nu este ud fleașcă. Să fie clar: părul nu ar trebui să fie atât de umed încât să lase perna umedă. Faceți tot posibilul să lăsați părul să se usuce cel puțin un pic înainte de a merge la culcare, pentru a reduce riscul de deteriorare și de apariție a mătreții.

Schimbați-vă programul de baie. Nu este de parcă vă veți culca cu părul umed într-o noapte și vă veți trezi a doua zi dimineața, cu părul căzut peste tot. Genul acesta de deteriorare are loc doar atunci când obișnuiți să vă culcați mereu cu părul umed. Așadar, dacă nu faceți asta mereu, nu ar trebui să vă îngrijorați pentru ruperea părului.

Nu vă prindeți părul sus. A merge la culcare cu părul umed nu este, de fapt, cea mai mare greșeală pe care oamenii o comit în procesul de îngrijire a părului.

Este cu mult mai rău să adormiți cu părul prins într-o coadă sau coc strâns. Anumite persoane preferă să își strângă părul într-un coc lejer pe perioada nopții, pentru a obține o ondulare naturală a părului în ziua următoare.

Însă, purtarea constantă a coafurilor mai strânse (în special în somn, atunci când puteți exercita o presiune și mai mare asupra părului, fără să vă dați seama) poate deteriora foliculul de păr – cu atât mai mult dacă părul este umed și este deja predispus la rupere.

Evitați alte surse care duc la deteriorarea părului. Gradul în care adormitul cu părul umed va provoca pagube firelor de păr, depinde parțial și de cât de multe a suferit deja părul dumneavoastră.

Așadar, dacă sunteți cineva care preferă să doarmă cu părul umed, încercați să evitați introducerea altor surse care pot duce la deteriorarea părului, cum ar fi vopsirea regulată a părului sau tratamentele termice aplicate frecvent.

Încercați fețe de perne confecționate din mătase. Pernele din mătase sunt comercializate ca fiind foarte bune pentru pielea și părul dumneavoastră, deoarece această țesătură este mult mai netedă, în comparație cu pernele obișnuite din bumbac, ceea ce înseamnă că atunci când vă mișcați în somn, părul nu mai are aceleași șanse să se prindă de pernă și să se rupă.

Deoarece părul se mișcă mai natural și interacțiunea sa cu materialul este diferită, poate fi de ajutor ca atunci când dormiți cu părul umed, să vă asigurați că aveți o față de pernă de mătase.

Așadar, acum știți de ce ar fi mai indicat, în anumite cazuri, să nu dormiți cu părul umed și ce se poate întâmpla dacă o faceți. Dacă totuși preferați să dormiți în continuare cu părul umed, încercați să luați în considerare cât mai multe dintre sfaturile anterior menționate, pentru a vă asigura că nu vă deteriorați părul în timp. Dumneavoastră obișnuiți să dormiți cu părul umed?

Citește și:

Verifică preț Uscătoare de Păr Profesionale aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *