Tânără în costum de baie pozează la malul mării

Epilarea inghinală cu ceară – sfaturi și trucuri pentru o experiență aproape lipsită de durere

Pentru cele mai multe femei, epilarea inghinală cu ceară este la fel de atrăgătoare precum o vizită la dentist. Sau, de fapt, este probabil mai rău, mai ales că este o procedură care se repetă în mod constant. În acest context, este oare mai indicat să încercați să vă epilați acasă sau să mergeți la un salon?

Pentru a vă ajuta să vă luați această decizie, am vorbit cu mai mulți profesioniști din domeniul epilării cu ceară, care ne-au furnizat toate informațiile relevante în acest sens. Așadar, citiți în continuare, pentru a afla tot ce trebuie să știți înainte de o ședință de epilare cu ceară.

Stăpânirea artei epilatului cu ceară acasă nu este tocmai ușoară și necesită destul de multă practică, însă odată ce știți toate secretele acestei proceduri, veți putea să vă epilați cu ușurință acasă – sau chiar și în vacanță – oricând doriți, rezultatele fiind extraordinare.

Epilarea inghinală cu ceară acasă

Cel mai important lucru de reținut atunci când vă epilați cu ceară acasă, este să lucrați întotdeauna pe pielea curată și uscată. Înainte de a începe, faceți un duș, uscați-vă bine pielea și aplicați niște pudră de talc pentru bebeluși pe zonele care urmează a fi epilate.

Lucrați întotdeauna în sens opus creșterii firelor de păr; aplicați ceara sau fâșiile de ceară în direcția creșterii firelor de păr, iar după ce ceara s-a răcit și lipit bine de toate firele de păr, trageți cu o smucire rapidă, în direcția opusă creșterii firelor de păr, dar nu drept în sus.

Seturile de ceară caldă sunt grozave odată ce sunteți un pic mai experimentate și obișnuite cu procesul de epilare, însă pentru început, puteți apela și la benzi de ceară rece, disponibile pentru piele normală, dar și sensibilă, acestea fiind foarte ușor de utilizat.

Dacă nu ați mai încercat până acum epilarea cu ceară sau doar vă e teamă să vă epilați inghinal cu ceară acasă, puteți oricând să apelați la un salon de cosmetică, prețurile fiind accesibile, iar timpul de efectuare al unei ședințe scurt.

Cum ar trebui să vă pregătiți înainte de o ședință de epilare cu ceară la salon?

În primul rând, nu trebuie să vă epilați sau să tăiați în vreun fel firele de păr. Din contră, ca epilarea cu ceară să fie eficientă, părul trebuie să fie destul de mare. Altfel, ceara nu prinde bine firele de păr și, în consecință, nu le poate elimina.

Având în vedere faptul că vorbim despre epilarea inghinală, încercați să purtați lenjerie intimă care să fie vaporoasă, să nu vă strângă sau irite după ce ședința de epilare este încheiată, pielea fiind mult mai sensibilă în următoarele câteva ore.

Doare epilarea inghinală cu ceară?

Cu cât veți folosi de mai multe ori ceara pentru epilarea inghinală, cu atât fiecare experiență va fi mai puțin dureroasă. Prima ședință de epilare va fi dureroasă, în cele mai multe cazuri, însă merită în totalitate să rezistați, deoarece rezultatele sunt absolut minunate, iar următoarele ședințe vă asigurăm că vor durea din ce în ce mai puțin.

Epilarea cu ceară este o formă de îndepărtare a părului semipermanentă, care îndepărtează părul de la rădăcină, ceea ce înseamnă că fiecare epilare slăbește ciclul de creștere a părului.

Benzile de ceară rece pot fi ceva mai dureroase, comparativ cu ceara normală, deoarece aceasta din urmă, fiind fierbinte, acoperă firele de păr ce urmează a fi îndepărtate și nu se lipește de piele, ceea ce înseamnă că îndepărtarea este mult mai delicată și, prin urmare, mai puțin dureroasă.

Cu câte zile este indicat să vă epilați cu ceară înaintea unei vacanțe?

Multe persoane optează pentru epilarea inghinală cu ceară efectuată cu doar câteva zile înainte de a pleca în vacanță, însă dacă nu obișnuiți să vă epilați cu ceară în mod normal, există posibilitatea ca firele de păr să crească mai repede, ceea ce poate strica aspectul liniei bikinilor în vacanță.

Vă recomandăm să vă epilați de cel puțin trei ori cu ceară înainte de vacanță, pentru a vă asigura că toate firele de păr ajung să fie în același stadiu de creștere, iar eliminarea lor vă va lăsa pielea fină pentru mai mult timp. În funcție de viteza creșterii părului, vă recomandăm să vă acordați aproximativ 3 luni înainte de vacanță, acestui proces de uniformizare a etapelor de creștere a firelor de păr.

Cât de des ar trebui să vă epilați inghinal cu ceară?

După ce trece o perioadă și firele de păr încep să crească toate în același timp, puteți, în medie, să vă bucurați de 2-3 săptămâni de piele fină. Apoi, trebuie să lăsați firele de păr să crească cel puțin ½ cm. pentru a putea merge la o nouă epilare. Dacă părul este prea lung, acesta se va detașa din rădăcină și un alt fir de păr va începe să crească, astfel încât rezultatele nu vor dura atât de mult.

Ce trebuie să evitați atunci când vă epilați inghinal cu ceară la salon

Poate sună ușor redundantă această recomandare, însă nu folosiți lama de ras înainte de ședința de epilare. Nu trebui să îmblânziți nici un fir de păr, astfel, epilarea va fi mai eficientă, iar rezultatele mai bune.

Nu vă faceți griji din cauza zonei intime pe care urmează să o epilați, procedura nu trebuie să implice rușine, angajații saloanelor de cosmetică sunt special instruiți pentru efectuarea epilării, așa că vor încerca să facă această experiență cât mai plăcută și naturală posibil.

S-ar putea să descoperiți că sunteți mai sensibile la căldură și durere atunci când sunteți în acel moment al lunii, așa că este recomandat să evitați epilarea în această perioadă. De asemenea, nu vă expuneți la soare în primele 24-48 de ore după epilare. Pielea va fi încă sensibilă, iar căldura soarelui poate provoca roșeață și chiar arsuri, în timp ce este posibil să resimțiți și durere.

Ce altceva important ar trebui să știți cu privire la epilarea inghinală cu ceară?

Epilarea inghinală cu ceară este contraindicată în primul trimestru de sarcină, deoarece în această perioadă, sunteți extrem de sensibile, iar în corp au loc o grămadă de schimbări hormonale. După primele 3 luni, ar trebui să fie destul de sigur să vă reluați ședințele de epilare cu ceară.

Așadar, epilarea inghinală cu ceară vă poate oferi rezultate de excepție pentru câteva săptămâni. Dacă doriți să vă epilați acasă cu ceară, vor fi necesare câteva ședințe până să vă intrați în mână și să începeți să stăpâniți tehnica ideală.

În cazul în care nu vreți bătăi de cap, puteți la fel de simplu să mergeți la salon, unde se vor ocupa de dumneavoastră persoane special instruite în acest sens.

În plus, prețurile sunt accesibile, deci nu trebuie să vă îngrijorați din această perspectivă. Prin urmare, ține în totalitate de preferințele dumneavoastră personale dacă optați pentru epilarea inghinală cu ceară acasă sau la salon.

Citește și: Cele mai bune 7 epilatoare pentru corp, față, picioare, inghinal și axial

Verifică preț Kituri Epilare cu Ceară aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *