Fotografie din timpul procedurii epilării cu laser în cadrul unui salon de înfrumusețare

Epilarea cu laser vs. epilarea cu IPL – care este mai bună?

Epilarea cu laser și cea cu IPL sunt amândouă metode populare și de succes de îndepărtare a părului nedorit de pe corp. Epilarea cu IPL (Lumină Intens Pulsată), utilizează un spectru larg de lumină, spre deosebire de cea cu laser.

Mulți indivizi au o problemă în a alege între cele două metode de epilare, deoarece ambele sunt la fel de eficace și eficiente în îndepărtarea părului nedorit, folosind tehnici similare, singura diferență constând în sursa de lumină folosită.

Dacă te-ai săturat de lama de ras sau de epilatul cu ceară, ar trebui să iei în considerare îndepărtarea permanentă a părului. Atât epilarea cu laser, cât și epilarea cu IPL s-au dovedit eficiente în menținerea unei pieli fine, lipsită de păr, pe o perioadă lungă de timp.

Ambele metode sunt cele mai bune la momentul actual în îndepărtarea părului nedorit, sunt proceduri sigure și rapide, ce se bucură de rezultate extraordinare.

În cazul în care alegi să urmezi tratamentul în cadrul unei clinici specializate, epilarea cu laser o să fie destul de costisitoare, dar există și modalități de a reduce acest cost prin achiziționarea unui aparat de epilat cu laser sau IPL destinat uzului casnic.

Indiferent de alegerea pe care o vei lua, deși vei avea parte de o cheltuială mai mare la începutul tratamentului, în timp vei economisi bani și timp. Pentru a îți ușura această decizie, îți vom prezenta care sunt diferențele dintre epilarea cu laser sau IPL.

Ce este tratamentul cu IPL?

Tânără își expune corpul epilat pe plajă
Flickr.com

IPL este o metodă de epilare ce se bucură de o mare popularitate, cel puțin în ultimii ani, care acționează prin distrugerea foliculului de păr, în așa fel încât acesta nu mai are puterea să crească.

Spre deosebire de epilarea cu laser, tehnologia IPL nu folosește o sursă de lumină de tip laser, ci o lumină de mare intensitate și cu un spectru larg, care emite fasciculi luminoși pe mai multe lungimi de undă.

În timp ce aparatele cu laser emit un tip de energie luminoasă, focalizat pe o singură lungime de undă pentru a obține absorbție maximă la nivelul foliculului de păr, aparatele cu IPL acoperă zone mai mari.

Epilarea cu IPL funcționează cel mai bine la persoanele cu păr închis la culoare, deoarece cu cât părul este mai gros și mai închis la culoare, cu atât absoarbe mai multă lumină, iar rezultatele sunt mai bune.

Este o metodă foarte eficientă de îndepărtare a părului nedorit de pe corp, dar pentru că nu concentrează energia luminoasă într-un singur punct, este foarte posibil să fie necesară efectuarea unui număr mai mare de ședințe decât în cazul epilării cu laser, în vedere obținerii rezultatelor dorite.

Beneficii IPL

 • este mai puțin dureros decât în cazul metodelor tradiționale de epilat
 • lumina puternică distruge rapid rădăcina firului de păr
 • nu trebuie să mai aștepți să îți crească părul de la o ședință la alta
 • este o metodă precisă care afectează doar părul, nu și pielea
 • ședințele de tratament nu durează mult
 • este o variantă mai ieftină la epilarea cu laser
 • efecte secundare minime

Dezavantaje IPL

 • nu are efect la persoanele cu păr alb sau gri
 • poate să fie o procedură destul de costisitoare (poți opta pentru aparatele cu IPL destinate uzului casnic, care pot fi achiziționate la un preț mult mai mic)

Ce este tratamentul cu laser?

Fotografie de Max Libertine, Unsplash.com

Diferența principală dată de tehnologia laser este reprezentată de emisia cu precizie a unei lungimi de undă luminoasă, care va străbate mai adânc în piele, distrugând astfel foliculii de păr.

Aparatul cu laser va produce mai mulți fasciculi luminoși individuali care vor ținti mai eficient fiecare folicul de păr, spre deosebire de IPL unde sunt tratați mai mulți foliculi de păr în același timp. În consecință, tratamentul cu laser este cea mai rapidă și eficientă metodă de îndepărtare a părului.

Epilarea cu laser folosește un tip de energie concentrată, care țintește direct foliculul de păr. Tratamentul cu laser funcționează cel mai bine la persoanele cu păr închis la culoare sau fir gros de păr, însă poate să înregistreze rezultate satisfăcătoare și la persoanele cu păr mai deschis la culoare.

Epilarea cu laser poate fi utilizată pe aproape toate zonele corpului, cum ar fi zona feței, zona inghinală, picioare sau mâini. Deși este o procedură ușor mai costisitoare decât în cazul tehnologiei IPL, în timp o să se dovedească o investiție ideală, rezultatele menținându-se pe termen lung.

Beneficii laser

 • asigură adesea o reducere permanentă a părului după un număr mic de ședințe
 • este o metodă rapidă
 • are mai multă precizie
 • este mai potrivit pentru persoanele cu piele închisă la culoare
 • efecte secundare minime

Dezavantaje laser

 • nu este foarte eficient în cazul persoanelor cu păr foarte deschis la culoare sau cu fir subțire de păr
 • este o procedură costisitoare

Deși mulți consideră că epilarea cu laser este alegerea mai potrivită, tehnologia IPL înregistrează rezultate similare, deoarece ambele metode utilizează același concept, dar cu tehnologii diferite. Epilarea cu IPL este un tratament de o intensitate mai scăzută, dar care înregistrează totuși rezultate impresionante.

Important este să alegi metoda de epilare care este cea mai potrivită pentru tine, având în vedere că ambele îndepărtează eficient părul nedorit pe termen lung. Trebuie să ții cont de culoarea pielii tale, culoarea și tipul de păr, și, bineînțeles, de bugetul de care dispui.

De exemplu, comparativ, tehnologia IPL este o variantă mai accesibilă din punct de vedere financiar decât epilarea cu laser, însă este posibil să fie nevoie de mai multe ședințe. Laserul este mult mai precis, deoarece țintește foliculii de păr individual, și ședințele durează mai puțin, datorită faptului că fiecare pulsație a laserului durează mai puțin de o fracțiune de secundă.

Atât epilarea cu laser, cât și cea cu IPL pot trata aceleși zone ale corpului, și beneficiază de diferite setări care pot fi ajustate în funcție de nevoile fiecărui pacient. Epilarea cu IPL tratează zone mai mari în același timp, însă precizia laserului îl face ideal pentru persoanele cu pielea mai închisă la culoare.

Alegerea tratamentului potrivit pentru tine

Pentru a alege ce tip de epilare ți se potrivește cel mai bine, trebuie să iei în considerare ce tip de păr ai și care este culoarea pielii tale. De asemenea, ia în calcul zona pe care vrei să o tratezi și de cât timp va fi nevoie.

Cât te aștepți să dureze până când o să vezi primele rezultate? Ești dispusă să faci mai multe ședințe pentru că fiecare în parte costă mai puțin? În final, fiecare metodă are beneficiile ei, însă ambele promit eficiență în îndepărtarea părului nedorit de pe corp pe termen lung.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *