Tânără ține în mână o folie de pastile

Despre acneea cauzată de pastilele anticoncepționale și cum să scăpați de ea

Se întâmplă în multe cazuri, din varii motive, să vă doriți să încetați să mai luați pastile anticoncepționale. După cum cele mai multe dintre noi știm, dacă pastilele anticoncepționale sunt luate pentru o perioadă îndelungată de timp, încetarea lor, vine cu posibile efecte adverse, precum acneea.

Problema cu acneea este dată nu numai de efectele resimțite fizic, durere, mâncărime sau iritație la nivelul feței sau în zona unde se dezvoltă, dar și de efectele psihologice, care descriu o scădere drastică a încrederii de sine, ceea ce pe termen lung, nu aduce vreo veste bună.

De aceea, ne-am gândit să vă venim în ajutor cu câteva informații despre ce se întâmplă după ce vă opriți din a mai lua pastile anticoncepționale și cum puteți trata acneea care apare din acest motiv.

Acnee hormonală după oprirea pastilelor anticoncepționale

Din păcate, este destul de comună dezvoltarea acneei după ce este stopat tratamentul cu pastile anticoncepționale. Dacă nu ați mai avut acnee niciodată, va fi probabil un șoc pentru dumneavoastră. În primul rând, trebuie să înțelegeți că anticoncepționalele vă suprimă hormonii, așa că atunci când renunțați la ele, hormonii o iau puțin razna, să spunem așa.

Conform cercetărilor noastre, se pot întâmpla mai multe lucruri.

Acestea includ, dar nu se limitează la: o creștere a testosteronului, care poate provoca o creștere a producției de sebum la nivelul pielii, ceea ce duce la coșuri și ten gras (un alt efect secundar fermecător este părul facial), o scădere a nivelurilor de zinc – care ajută la menținerea sub control a pielii – efectul fiind inflamațiile pielii.

Vă puteți confrunta cu diferite forme de acnee, de la acnee polimorfă (cu coșuri active, comedoane închise și coșuri negre), la acnee vulgară sau chiar chistică. Depinde de la persoană, la persoană.

Când revine acneea după oprirea pastilelor anticoncepționale?

Pot trece chiar și câteva luni de când ați încetat să mai luați pastile anticoncepționale, până ca erupțiile tenului să apară, deși uneori sunt suficiente și câteva săptămâni. Acneea poate să revină în forță și să vă apară într-un timp scurt, multe coșuri, sau încet, dar sigur.

Cât va dura acneea după oprirea pastilelor anticoncepționale?

Din nou, acest lucru va varia pentru fiecare caz în parte, în funcție de forma dezvoltată și de problemele asociate. Probabil că vor fi necesare de la câteva luni și până la un an pentru ca acneea să treacă.

Cum să scapați de acnee după oprirea pastilelor anticoncepționale

Orice vizită la medicul dermatolog pentru această problemă, va avea aceleași recomandări și concluzii. Organismul are pur și simplu nevoie de timp pentru a regla producția de hormoni, așa că cu doar puțină răbdare, acneea va trece de la sine în cele din urmă.

De asemenea, mâncatul sănătos și evitarea lactatelor nu ar strica, cel puțin cât așteptați ca acneea să treacă.

În cazul în care organismul nu reușește să își regăsească echilibrul hormonal și acneea persistă, puteți reveni la un control dermatologic, pentru a primi o rețetă pentru un tratament pentru acnee. Însă, sunt șanse mari să nu fie nevoie să se ajungă în acest punct.

Așadar, acum știți ceva mai multe informații despre acneea cauzată de oprirea pastilelor anticoncepționale și cum ar trebui să acționați dacă vă confruntați cu așa ceva. Lăsați-ne un mesaj, mai jos, în secțiunea de comentarii, în care să ne povestiți experiența dumneavoastră cu efectele cauzate de oprirea pastilelor anticoncepționale.

Verifică preț Tratamente Anti-Acnee aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *