Procedură de microneedling

Dermaroll – ce este microneedling-ul? O procedură dureroasă?

Tratament de înfrumusețare pentru liniile fine de expresie, riduri și cicatrici post-acnee

Să fim sinceri, cu toții ne dorim o piele cu aspect tânăr și revitalizat, care să rămână așa pentru totdeauna. Pentru acest scop, vom încerca totul – vom investi în diferite produse de tip anti-îmbătrânire disponibile pe piață, vom bea 3 litri de apă pe zi (sau măcar vom încerca) și, în unele cazuri, vom ajunge chiar și la suplimente pentru piele.

În prezent, pe lângă aceste metode de îngrijire și revitalizare a pielii, a apărut o nouă procedură care urmărește acest scop, și anume microneedlingul.

Ce reprezintă procedura de microneedling?

Microneedlingul este un tratament, în cadrul căruia un dispozitiv care arată un pic ca un trafalet de vopsea este rulat pe piele. Acest dispozitiv este acoperit cu multe ace mici, care, atunci când sunt rulate pe față și gât, perforează pielea.

Astfel au loc următoarele două consecințe: în primul rând, pielea este păcălită să demareze procesul de regenerare, deoarece consideră că a fost rănită. În al doilea rând, sunt create mici canale în straturile pielii, ceea ce înseamnă că produsele topice sunt capabile să pătrundă și mai adânc în piele, fiind, deci, mai eficiente.

Beneficiile microneedlingului

Microneedlingul este un tratament extrem de eficient pentru reducerea liniilor fine de expresie, a ridurilor și a porilor măriți, iar stimularea colagenului îmbunătățește, de asemenea, textura pielii, precum și aspectul cicatricilor post-acnee.

Perioada de refacere după procedura de microneedling este una scurtă, ceea ce o face o alternativă extrem de atractivă a tratamentelor tradiționale de tip anti-îmbătrânire, cum ar fi exfolierile chimice.

Microneedling – acasă sau la salon?

În prezent, există disponibile în magazine dispozitive de microneedling, ceea ce înseamnă că le puteți folosi pe cont propriu, în confortul și intimitatea casei dumneavoastră.

Principala diferență între tratamentele urmate acasă și cele din clinică constau în lungimea acelor folosite. Deși modul de tratament pentru tehnicile de îngrijire a pielii și a acului sunt similare, modalitatea de acțiune oferă un rezultat profund diferit.

Microneedlingul efectuat în clinică folosește un ac mult mai lung și, deși acest lucru creează și un micro-canal pentru o penetrare eficientă a produselor topice, obiectivul este inițierea traumatismelor.

Această traumă, localizată adânc în interiorul straturilor de piele, demarează o cascadă de procese ce vizează vindecarea rănilor, ceea ce duce la stimularea fibroblastului și la producerea sporită de acid hialuronic, colagen și elastină. Acest lucru este comparat cu tratamentele la domiciliu, unde principalul beneficiu este creșterea penetrării produselor topice.

Dispozitivele destinate uzului casnic tind să aibă ace nu mai mari de 1,5 mm., în timp ce acele din clinică pot ajunge și până la 8 mm.

Doare procedura de microneedling?

Acest aspect depinde în totalitate de lungimea acelor de pe rola dispozitivului folosit. Acele rolelor destinate uzului caznic sunt scurte, astfel încât să nu străpungă pielea suficient de adânc încât să doară.

Cu toate acestea, orice peste 1,5 mm. poate fi dureros, motiv pentru care procedura efectuată la salon presupune aplicarea unei creme anestezice pe față, cu o oră înainte de tratament. De asemenea, este posibil să vă curgă și puțin sânge în cazul acelor mai lungi, dar nu este ceva grav sau de speriat.

Cât de des ar trebui să repetați procedura de microneedling?

De două ori pe săptămână în cazul utilizării la domiciliu. Pentru tratamentele urmate în clinică se recomandă o dată pe an, o serie de trei până la șase tratamente, cu patru până la șase săptămâni pauză între ele, deoarece s-a dovedit că acțiunea crescută a fibroblastului s-a menținut până la 12-18 luni.

Ce produse de îngrijire a pielii trebuie să folosiți înainte și după tratament?

Hidratarea este esențială atât înainte, cât și după. Aplicați un strat de ser cu acid hialuronic pe o suprafață mică și nu folosiți presiune. După tratament, trebuie să utilizați produse hidratante, fără vitamina c sau retinol.

Prin urmare, acum știți ce presupune procedura de microneedling și care sunt diferențele între tratamentele urmate acasă și cele efectuate într-o clinică specializată. Dumneavoastră ați încercat această procedură până acum? Dacă da, care a fost experiența dumneavoastră cu microneedlingul?

Verifică preț Micro-ace pentr Microneedling aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *