Peste 10 ani, pielea dumneavoastră vă va mulțumi.
Știți deja (sper) că este recomandat să purtați protecție solară. Dacă petreceți mai mult timp la soare, protecția solară trebuie reaplicată o dată la fiecare două ore. Puteți reaplica chiar și fără săvă stricați machiajul, cu produse special destinate în acest sens.
De asemenea, este recomandat să aplicați chiar și iarna protecție solară pe ten, în special dacă urmați diferite tratamente pentru probleme ale pielii în care este necesară aplicarea de acizi activi.
Dar acest articol legat de subiectul protecție solară va fi puțin diferit, pentru că o să vă povestesc despre o nouă modalitate, puțin cunoscută, dar captivantă, pentru potențarea protecției solare. Și nu, nu vorbesc despre noile protecții solare SPF 100 sau 110.
Deși, ca o paranteză, acesta din urmă filtrează doar 99,1% din razele UV, comparativ cu 97% în cazul produselor SPF 30, așadar produsele cu conținut ridicat de SPF nu sunt întotdeauna și mult mai eficiente, dar pot fi mult mai costisitoare.
Subiectul de astăzi sunt antioxidanții. Ați mai auzit termenul înainte, cu siguranță, și aveți o vagă impresie că sunt ceva benefic, nu? Dar, deoarece majoritatea descrierilor despre antioxidanți sunt pline de termeni mai academici, probabil că nu știți exact cum funcționează sau cum pot acționa ca o asigurare pentru SPF, atunci când sunt combinați cu produsele de protecție solară.
Ce sunt antioxidanții?
Ca în orice caz explicațiile clare și simple sunt întotdeauna cele mai bune, așa că voi încerca să simplific cât mai mult subiectul în cauză. Antioxidantii vă protejeaza practic împotriva moleculelor instabile din piele care produc oxidanți. Un alt termen pentru oxidanții răi este cel de „radicali liberi”, iar ceea ce fac ei este să grăbească îmbătrânirea pielii și deteriorarea ADN-ului.
Acești radicali liberi apar ca urmare a expunerii la soare, precum și din cauza fumului și a poluării din aer; și sunt principalii vinovați din spatele liniilor fine de expresie, a ridurilor, a pierderii elasticității, a depigmentărilor de piele, și, în anumite cazuri, chiar a cancerului de piele.
Așadar, antioxidanții sunt benefici, deoarece ne feresc de atacul zilnic al radicalilor liberi care contribuie la îmbătrânirea pielii.
Cum pot antioxidanții să potențeze acțiunea produselor SPF?
Problema stă în felul următor. Foarte mult timp, preocuparea tuturor a fost legată de razvele UV ca și cauză a radicalilor liberi. De aceea, s-a vorbit atât de mult despre utilizarea unei protecții solare cu spectru larg, ceea ce înseamnă că produsul protejează împotriva UVA și UVB.
Care este diferența? UVA este asociată cu bronzarea și deteriorarea pielii, în timp ce UVB este responsabil pentru arsurile de piele.
Ambele pot contribui, însă, la dezvoltarea cancerului de piele. Protecțiile solare de generație mai veche sunt folosite pentru a bloca UVB, dar dacă utilizați produse de protecție solară de actualitate, cu ingrediente precum Helioplex și Mexoryl și, de asemenea, oxid de zinc, veți fi protejați de ambele tipuri de raze. Pentru a vă asigura, căutați pe etichetă cuvintele „cu spectru larg”.
În orice caz, conform unui studiu german, efectual în anul 2008, nu doar razele UV reprezintă o problemă, ci și radiația infraroșie, pe care o experimentăm sub forma căldurii soarelui, poate emite radicali liberi, accelerând îmbătrânirea pielii. Nici o protecție solară cu spectru larg nu poate face față, din păcate, radiației de tip infraroșu.
Aici apar în schemă antioxidanții, deoarece se pare că pot elimina o parte din pagube, vânând în mod special acei radicali liberi. Este un fel de muncă în echipă: antioxidanții lucrează împreună cu protecția solară pentru a vă oferi protecție maximă împotriva îmbătrânirii provocate de soare.
De fapt, antioxidanții vă pot asigura o protecție de până la SPF 8. Sau cel puțin așa susțin anumite voci din industria de îngrijire personală. Se pare că, odată absorbit, un antioxidant poate conferi o protecție SPF de 5 sau 8 – care poate dura câteva zile!
Prin urmare, deși niciodată antioxidanții nu ar trebui să înlocuiască protecția solară, aceștia pot oferi o protecție suplimentară împotriva daunelor solare, indiferent de situație (chiar dacă uitați să aplicați din nou la fiecare două ore).
În plus, antioxidanții au tot felul de alte efecte benefice pentru pielea dumneavoastră, cum ar fi corectarea daunelor provocate de radicalii liberi și accelerarea ritmului de vindecare al pielii.
Cum puteți utiliza antioxidanții?
Recomand, de obicei, produsele sub formă de ser, deoarece, spre deosebire de loțiuni sau creme (care au o mulțime de alte ingrediente), serurile tind să pătrundă cel mai bine în piele. Iar antioxidanții au nevoie de cea mai bună absorbție posibilă pentru a putea să-și facă treaba eficient și eficace.
În plus, un ser este mai ușor pentru a se încadra în rutina de îngrijire zilnică. Nu este ca și cum ați adăuga un nou strat de cremă sau loțiune care să vă facă pielea grasă sau să vă înfunde porii.
Cum aplicați un ser antioxidant? Dimineața este cel mai bun moment pentru asta, după ce v-ați spălat cu un gel de curățare blând, pe pielea curată și uscată. Aveți nevoie de doar 2-3 picături de ser, pe care să le tamponați în piele, fără frecare de vreun fel.
Apoi, lăsați totul să se absoarbă cât puteți, în mod ideal, aproximativ 10 minute, înainte de a aplica crema hidratantă, protecția solară și machiajul pe deasupra. Va trebui să aplicați în fiecare dimineață pentru a menține acea asigurare SPF 8.
Verifică preț Seruri Antioxidante aici!