Fonduri de ten lichide și diferite pensule pentru aplicare

Cum trebuie aplicat fondul de ten

Aplicarea fondului de ten este unul dintre aspectele definitorii ale oricărui tip de machiaj, probabil de aceea pare să intimideze chiar și cei mai împătimiți fani ai machiajului.

Atunci când este aplicat corect, fondul de ten dă un aspect impecabil și fin pielii, însă dacă este aplicat incorect, rezultatele pot fi dezastruoase – o aplicare insuficientă înseamnă un aspect neterminat, imperfecțiunile pielii fiind vizibile, în timp ce aplicarea în exces a fondului de ten, poate rezulta într-un aspect de mască, inestetic.

Aplicarea fondului de ten nu este, deci, ușoară, iar, în plus, diferitele produse de fond de ten nu sunt potrivite pentru toată lumea. Alegerea unui fond de ten care să se potrivească cu pielea, ține de culoarea și tipul de piele pe care va fi aplicat.

Prin urmare, ne-am propus în cadrul acestui articol, să vorbim în linii mari despre fondul de ten – care sunt cele mai întâlnite tipuri de fonduri de ten și cum se aplică, plus câteva sfaturi și trucuri, pentru a vă ajuta să stăpâniți în cel mai scurt timp arta aplicării fondului de ten.

Pregătirea pielii înainte de aplicarea fondului de ten

Conceptul de fond de ten este de fapt un termen umbrelă care înglobează mai multe produse diferite ce asigură acoperirea pielii și, după cum sugerează și numele, reprezintă o bază pentru restul machiajului.

Dat fiind faptul că de cele mai multe ori tenul nostru nu este lipsit de imperfecțiuni, scopul aplicării fondului de ten este de a crea un strat de bază uniform, care să acopere coșurile, petele închise la culoare și alte imperfecțiuni, în timp ce acționează și în uniformizarea texturii tenului.

Având în vedere că fondul de ten este primul produs de machiaj care este aplicat pe față, de cele mai multe ori pe toată suprafața acesteia (spre deosebire de fardul de ochi sau ruj), pregătirea pielii înainte de aplicare este esențială nu numai pentru crearea unei baze ideale pentru machiaj, dar și pentru prevenirea eventualelor coșuri sau alte afecțiuni ale pielii.

Vestea bună este că pregătirea tenului pentru machiaj este ceva ce puteți încorpora cu ușurință în rutina dumneavoastră zilnică. Probabil că deja vă pregătiți într-o oarecare măsură tenul, fără ca măcar să vă dați seama.

În acest context, vă vom prezenta în continuare câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a vă pregăti tenul feței pentru machiaj în fiecare zi, precum și câțiva pași de urmat chiar înainte de aplicarea fondului de ten.

Curățare

Sigur că deja știți că este recomandat să vă spălați fața în fiecare zi. Curățarea feței este crucială pentru păstrarea unui ten sănătos, atât la interior, cât și la exterior. Fața este una dintre puținele părți ale corpului care este neacoperită tot timpul, ceea ce înseamnă că tot praful și impuritățile din mediul exterior se pot depune cu ușurință pe suprafața ei.

Prin urmare, dacă aplicați un strat de machiaj peste toate aceste impurități, plus celulele moarte ale pielii, veți bloca porii. Nu numai că sună foarte neplăcut, dar această greșeală de îngrijire poate, de asemenea, permite bacteriilor să se înmulțească, în timp ce împiedică cremele și loțiunile hidratante să pătrundă în piele.

Așadar, aveți grijă să vă curățați în mod corespunzător tenul feței, prin alegerea unui produs de curățare, special conceput pentru zona feței și pentru tipul dumneavoastră de piele (uscată, grasă sau mixtă), care nu conține substanțe chimice agresive cu pielea, în special dacă aveți un ten sensibil.

Dacă doriți să vă pregătiți pielea pentru aplicarea fondului de ten, spălați-vă fața dimineața, chiar înainte de aplicarea machiajului și nu uitați să vă spălați și seara, ulterior îndepărtării machiajului.

Exfoliere

Exfolierea vă ajută să îndepărtați celulele moarte ale pielii și alte resturi pe care nu le puteți elimina doar prin spălare. De asemenea, poate promova uniformizarea texturii pielii, ceea ce va permite fondului de ten să se prindă mai bine pe piele, pentru obținerea unui look natural.

Nu este indicat, totuși, să exagerați cu exfolierea, puteți să vă limitați la o sesiune sau două de exfolieri pe săptămână, care vor face minuni pentru tenul dumneavoastră, rezultatele fiind vizibile în cel mai scurt timp.

Vă recomandăm folosirea unei perii de curățare care este suficient de blândă pentru a fi utilizată zilnic, cu perii moi și care vă permite să reglați viteza în funcție de cât de profundă vreți să fie curățarea.

Dacă preferați o opțiune care nu este electronică, optați pentru un produs exfoliant care este potrivit pentru tipul dumneavoastră de piele, sau, în funcție de preferințe, pentru unul destinat tuturor tipurilor de piele.

Când vine vorba de exfoliere, prea mult nu înseamnă și rezultate mai bune. Din contră, exfolierea excesivă vă poate irita pielea, poate duce la apariția coșurilor și a zonelor uscate, precum și la o producție ridicată de sebum.

Hidratare

În timp ce este indicat să nu vă exfoliați pielea în fiecare zi, cu hidratarea lucrurile stau exact invers. Menținerea pielii feței la un nivel optim de hidratare, nu numai că vă asigură că nu veți avea pielea uscată sau descuamată atunci când aplicați fondul de ten, dar vă va menține pielea tânără și sănătoasă de-a lungul anilor.

Fondul de ten nu este un produs hidratant, ci din contră, poate chiar să usuce destul de mult pielea. Așadar, chiar dacă poate părea redundant, este recomandat să aplicați întotdeauna o cremă hidratantă înainte de a aplica fondul de ten, pentru a vă asigura că pielea este protejată și pregătită pentru machiaj.

Pentru a vă asigura că pielea va absorbi complet crema hidratantă și va beneficia din plin de proprietățile sale, aplicați-o după ce v-ați spălat fața, pe pielea ușor umedă. După ce crema a pătruns în piele, puteți începe cu aplicarea fondului de ten.

Cum să aplicați fondul de ten lichid cu o pensulă de machiaj

Există cel puțin cinci tipuri diferite de pensule pentru machiaj dedicate aplicării fondului de ten, toate de diferite forme și dimensiuni, pentru a servi unei game mai largi de tipuri de fond de ten și de finisaje dorite.

Deoarece, mai mult ca sigur, nu vă doriți să dețineți cinci pensule de machiaj diferite, doar pentru aplicarea fondului de ten, vă vom ajuta să vă decideți care este cea mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră, prin prezentarea fiecăreia dintre ele, explicând pentru ce sunt destinate, când să le folosim și, cel mai important, cum să le folosim.

Dacă, la fel ca mulți alții dintre noi, nu aveți ferestre în baie, țineți cont întotdeauna să verificați aspectul final al aplicării fondului de ten în lumină naturală, pentru a vă asigura că ieșiți din casă cu nuanța potrivită pielii feței și că fondul de ten este amestecat complet.

Pensula kabuki

Acest tip de pensulă și-a primit numele datorită teatrelor tradiționale din Japonia, unde actorii obișnuiau să poarte mult machiaj care era aplicat cu niște pensule speciale. Pensula kabuki este o pensulă rotundă, care poate fi utilizată pentru aplicarea fondului de ten și a pudrei.

Aceste pensule tind să fie foarte scurte, cu un diametru ceva mai mare, comparativ cu pensulele obișnuite, pregătite cu un set de peri moi care ajută la aplicarea eficientă a fondului de ten, în strat neted și uniform. Pensulele de tip kabuki sunt comercializate în aproape orice magazin de produse cosmetice.

Sau poate că deja dețineți o asemenea pensulă, fără să știți că aceasta este denumirea ei cea mai cunoscută.

Pentru a aplica un fond de ten lichid cu ajutorul unei pensule kabuki, aplicați una sau două pompițe din fondul de ten pe partea exterioară a mâinii non-dominante (experții în make-up susțin faptul că datorită căldurii emanate de corp, fondul de ten lichid se poate răspândi mai ușor).

Luați puțin fond de ten pe pensulă și începeți să aplicați produsul pe față prin mișcări circulare. În timp ce unele persoane preferă să întindă produsul, măturând mai degrabă pielea feței cu pensula, folosirea mișcărilor circulare asigură un aspect uniform, fără urme vizibile rămase de la pensulă.

Continuați să aplicați fondul de ten până ajungeți la acoperirea și finisajul dorite.

Pensula duo-fiber

O pensulă de tip duo-fiber, adesea cunoscută și sub numele de stippling, este o pensulă lungă, ușor îngustă, confecționată din două tipuri de fibre: fibre negre, naturale, pe partea inferioară a pensulei și fibre albe, sintetice și fine, pe partea superioară. Scopul acestei pensule este să ofere un aspect natural și delicat, similar cu cel obținut după aplicarea fondului de ten cu aerograful.

Pensula stippling reprezintă o metodă excelentă pentru acoperirea imperfecțiunilor, cum ar fi zonele depigmentate, semnele și coșurile. Aceasta este și o tehnică, utilizată de pictori, cu scopul de a adăuga textură picturii și de a ascunde imperfecțiunile.

Atunci când folosiți o pensulă de acest tip, aplicați puțin fond de ten pe partea exterioară a mâinii și înmuiați ușor pensula în el, având grijă să acoperiți doar fibrele superioare. În continuare, tamponați ușor pensula pe față, fără a aplica presiune, până când atingeți nivelul dorit de acoperire.

Nu încercați să blend-uiți machiajul cu această pensulă, deoarece, veți anula efectul de aerograf, pe care doriți să îl obțineți.

Pensula plată

Dacă vă doriți o acoperire completă cu doar o atingere de pensulă, atunci pensula plată este potrivită pentru dumneavoastră. Pensulele plate, după cum le-o sugerează și numele, au un capăt plat sau pătrat, format din niște peri denși, care ajută la obținerea rapidă a unui grad ridicat de acoperire.

Spre deosebire de pensulele duo-fiber, este esențial să blend-uiți fondul de ten atunci când vine vorba despre pensulele plate, deoarece perii sunt foarte denși și rețin mult mai mult produs, comparativ cu alte pensule, ceea ce înseamnă că aspectul final poate părea încărcat dacă nu blend-uiți bine fondul de ten.

Pentru a aplica fondul de ten cu o pensulă plată, aplicați câteva picături de fond de ten direct pe partea superioară a pensulei; astfel, vă veți asigura că fondul de ten rămâne pe partea superioară și nu coboară în jos, pe peri.

Aplicați produsul pe față cu mișcări circulare, pentru a evita crearea unui aspect neuniform. Când ați terminat cu aplicarea fondului de ten, nu uitați să îl blend-uiți cu ajutorul unui burete.

Pensula de precizie

Pensula de precizie este una dintre cele mai căutate pensule destinate aplicării fondului de ten, deoarece vă oferă mai multă precizie, în special în zone mai greu accesibile, cum sunt cutele de sub ochi sau din jurul nasului, datorită design-ului în unghi.

Aplicați fondul de ten din centrul feței spre exterior (zona T a feței tinde să aibă nevoie de o acoperire ceva mai mare decât restul feței), folosind mișcări ușoare de măturare, în timp ce continuați să blend-uiți produsul pe măsură ce avansați cu aplicarea. Deoarece pensulele de precizie tind să fie mai rigide comparativ cu alte pensule, mișcările circulare nu vor funcționa.

Anumite pensule de precizie pot avea, de asemenea, forma unui triunghi (cu unghiuri pe ambele părți, iar partea ascuțită în capăt), ceea ce le face ideale pentru retușarea tuturor unghiurilor greu de accesat, care altfel ar rămâne neacoperite.

Pensula corectoare

Deși tehnic nu este o pensulă destinată aplicării fondului de ten, pensula corectoare este, totuși, o parte importantă în procesul de machiaj. Uneori nu este suficientă doar aplicarea unui strat de fond de ten, mai sunt momente în care ne dorim să acoperim niște defecte neașteptate și nedorite, precum cercănele de sub ochi, după o noapte cu mai puține ore de somn.

În acest context, cu siguranță veți dori să apelați la un anticearcăn, un produs conceput pentru acoperirea anumitor caracteristici nedorite ale pielii feței, cum ar fi petele, coșurile sau cearcănele de la nivelul ochilor.

Un asemenea produs tinde să aibă o textură mai groasă și să fie mai pigmentat, comparativ cu fondul de ten obișnuit, motiv pentru care nu este recomandat să îl utilizați pentru întreaga față.

Anticearcănul se aplică înainte de fondul de ten, astfel încât acesta din urmă să poată acționa ca un corector al nuanței și texturii pielii în zonele unde ați aplicat anticearcănul. Pentru aplicarea unui produs de tip anticearcăn, folosiți o pensulă cu peri moi, dar strânși, care să nu se miște prea mult.

Înmuiați pensula într-o cantitate mică de produs și punctați ușor pe zona cu probleme până la acoperire.

Dacă optați pentru o pensulă corectoare cu vârful ridicat sau ascuțit, veți putea să acoperiți mai ușor zonele mici și greu accesibile ale feței.

Alte avantaje ale aplicării fondului de ten cu o pensulă

Indiferent de tipul de pensulă pe care îl alegeți, aplicarea fondului de ten cu o pensulă în locul degetelor vă permite să controlați mult mai mult aspectul și finisajul pe care îl veți obține.

Pensulele sunt, de asemenea, mai igienice decât folosirea mâinilor, cu condiția să aveți grijă să vă mențineți pensulele curate, pentru a nu transfera reziduurile și sebumul depozitate de la ultima utilizare.

Cum să aplicați fondul de ten lichid cu un burete de machiaj

Diferite accesorii de aplicare a machiajului

Bureții de machiaj sunt, în prezent, opțiunea preferată a celor mai mulți experți și pasionați de make-up, atunci când vine vorba de instrumente aplicatoare de fond de ten. Aceștia sunt disponibili în diferite forme, dimensiuni și culori, toate având scopuri diferite.

Un burete de machiaj este, după cum sugerează și numele, un burete care este utilizat pentru aplicarea, amestecarea și corectarea tuturor produselor de make-up, de la fondul de ten și până la fardul de ochi.

Bureții de machiaj nu sunt ceva nou, aceștia existau și în trecut, sub o formă ascuțită, de culoare albă, fiind meniți să fie folosiți o singură dată și aruncați ulterior, majoritatea oamenilor folosindu-i pentru retușuri rapide sau blend-uirea produselor anticearcăn.

Cu toate acestea, în anul 2007, odată cu lansarea bureților de machiaj marca Beauty Blender, universul bureților de machiaj s-a schimbat pentru totdeauna, aceștia devenind un instrument absolut necesar în orice trusă de machiaj.

Diferențele majore au constat în noul design al bureților, în formă de ou și în creșterea duratei de viață de la o singură utilizare la câteva luni. Astfel, bureții de machiaj au ajuns în prezent cel mai bun instrument pentru aplicarea fondului de ten.

Aplicarea fondului de ten cu un burete de machiaj presupune o tehnică relativ ușoară, cu condiția să evitați câteva greșeli des întâlnite care pot compromite calitatea rezultatelor finale. Pe baza acestui motiv, am alcătuit mai jos o listă cu aceste câteva greșeli și modalitățile de evitare.

Folosirea unui burete uscat

Dacă nu ați mai folosit niciodată un burete de machiaj, umezirea acestuia înainte de aplicarea fondului de ten poate suna puțin ciudat; de ce ați vrea să diluați produsul înainte de a-l aplica pe față? Adevărul este că înmuierea unui burete uscat în fondul de ten lichid va face mai mult rău decât bine.

Când udați buretele de machiaj (nu uitați să îl și stoarceți pentru a îndepărta excesul de apă), apa va satura interiorul buretelui, împiedicând produsul să se scurgă și să se risipească. De asemenea, dacă fondul de ten nu ajunge în interiorul buretelui, riscul de dezvoltare de mucegaiuri și bacterii în interior scade.

Deoarece multe tipuri de bacterii prosperă în medii întunecate și umede, este mai bine să evitați ca fondul de ten să ajungă prea mult în interiorul buretelui de machiaj.

Singura instanță în care utilizarea unui burete uscat poate fi o idee bună, este atunci când ați folosit prea mult produs și doriți să remediați; măturați cu ajutorul bureților zonele în care doriți să reduceți din intensitatea culorii sau să absorbiți fondul de ten în exces.

Folosirea unui burete neigienizat

Uneori este foarte ușor să uităm să ne curățăm și igienizăm instrumentele din trusa de machiaj, de aceea considerăm că este util să vă amintim să faceți asta. Pensulele și bureții nu necesită igienizare doar pentru a le prelungi durata de viață, ci, mai important, pentru a evita dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului.

Un burete murdar poate, de asemenea, să lase reziduuri pe fondul de ten, ceea ce va face ca machiajul să nu aibă un look final satisfăcător.

Chiar dacă vă spălați buretele de fiecare dată după ce îl utilizați, acesta nu este menit să țină pentru totdeauna. Așadar, înlocuiți buretele de machiaj la fiecare trei luni sau chiar mai des, dacă începe să miroasă sau să se decoloreze, pentru a vă asigura că obțineți cele mai bune rezultate și că vă păstrați pielea feței sănătoasă.

Utilizarea mișcărilor greșite

Nu este necesar să treceți buretele peste suprafața feței atunci când aplicați fondul de ten, este suficient să tamponați ușor pielea cu buretele – mișcările ca de mătură cu buretele vor ajunge să fie mai mult ca o blend-uire, ceea ce va necesita utilizarea unei cantități mai mari de produs.

În schimb, înmuiați buretele într-o cantitate mică de fond de ten și aplicați pe față, prin tamponare, aplicând un pic de presiune pentru a vă asigura că nu lăsați urme. Bureții de machiaj obișnuiți, concepuți pentru aplicarea fondului de ten sunt în formă de ou sau lacrimă, cu un capăt ascuțit și unul rotunjit.

Pentru a profita cât mai mult de buretele de machiaj în timp ce aplicați fondul de ten, folosiți capătul rotunjit pentru a acoperi suprafețe mai mari, cum ar fi obrajii, fruntea și gâtul și folosiți capătul ascuțit pentru a aplica fondul de ten în locuri precum pleoapele, cutele nasului etc.

Umezirea buretelui doar o dată

Acum că am acoperit deja importanța umezirii bureților înainte de aplicarea fondului de ten, este, de asemenea, important să menționăm că ar trebui să îl mențineți umed pe parcursul întregului proces de aplicare.

Pe măsură ce vă machiați pielea feței, în special dacă petreceți mai mult timp pe o anumită zonă, buretele se va usca. Aceasta înseamnă că, dacă ați început într-o parte a feței cu un burete umed și ați terminat pe cealaltă parte cu unul uscat, acoperirea nu va fi aceeași, iar aspectul va fi unul neuniform.

Păstrați un pahar cu apă în apropiere pentru a vă umezi buretele sau plasați-l sub jetul de apă de la robinet, atunci când începe să se simtă uscat, pentru a vă asigura că aplicarea este uniformă și facilă.

Cum să aplicați fondul de ten pudră

Fondul de ten sub formă de pudră este unul dintre acele produse de machiaj pe care oamenii ori le iubesc, ori le urăsc. Cei care preferă fondul de ten sub această formă, susțin faptul că pulberea permite o aplicare mai ușoară și mai rapidă, ce nu necesită răbdarea sau îndemânarea pe care o presupune aplicarea unui fond de ten lichid sau cu aerograf.

Dintre cei care nu îndrăgesc fondul de ten pudră, argumentul principal este reprezentat de ideea conform căreia oricât de bine ar fi blend-uit produsul, inevitabil aspectul final ajunge întotdeauna să pară încărcat și neplăcut.

Dar, la fel ca în toate celelalte aspecte ce privesc machiajul, utilizarea fondului de ten sub formă de pudră depinde de tipul de aspect dorit și de tipul de piele.

Fondurile de ten sub formă de pudră sunt ideale pentru a obține un aspect mat complet, fără strălucire, care poate arăta grozav în cadrul unui eveniment formal sau atunci când intenționați să vă fotografiați (uneori blitz-ul camerei poate da un aspect mult prea strălucitor tenului, iar luminile profesionale pot face pielea feței să transpire și să devină uleioasă).

Totuși, întrucât fondurile de ten pudră pot fi puțin uscate, persoanele cu pielea deja uscată sau descuamată ar trebui să evite folosirea acestui tip de fond de ten, deoarece tinde să se depună în pliurile pielii, accentuând ridurile și liniile fine.

Dacă aveți pielea uscată, dar preferați fondul de ten pudră, încercați să vă hidratați pielea bine și să aplicați un strat de fond de ten lichid înainte de a aplica un strat de fond de ten pudră. Acest lucru vă va asigura că începeți cu pielea hidratată și că aveți un mediu ideal pentru o aplicare uniformă și fină.

Pentru a aplica fondul de ten sub formă de pudră, începeți cu fața curată și hidratată.

Spre deosebire de credința generală, aplicarea fondului de ten pudră cu o pensulă de machiaj nu este recomandată, deoarece acestea nu pot fi presate suficient de tare pentru ca produsul să rămână efectiv pe față, ceea ce se traduce prin utilizarea unei cantități mai mare de produs și un finisaj neuniform.

În schimb, alegeți un burete de machiaj (majoritatea fondurilor de ten pudră vin deja cu un aplicator sub formă de burete) și începeți să aplicați produsul spre exterior, începând cu zona care are cea mai mare acoperire.

Unul dintre avantajele folosirii fondului de ten pudră este că îl puteți retușa cu ușurință pe tot parcursul zilei, asigurându-vă, astfel, că machiajul dumneavoastră va arăta impecabil în orice moment. În momentul în care vreți să faceți aceste retușuri, nu uitați să folosiți o hârtie absorbantă care să elimine sebumul de pe piele, pentru a evita o acoperire neuniformă.

Este o idee bună să folosiți un spray pentru fixare după aplicarea fondului de ten pudră, pentru a-l ajuta să se fixeze în piele, fără să prindă un aspect încărcat.

Cum să aplicați fondul de ten cu un aerograf

Până de curând, machiajul cu aerograf a fost secretul cel mai bine păstrat al experților în make-up pentru obținerea unui machiaj fără cusur, însă asta începe să se schimbe. Machiajul cu aerograf este un instrument excelent pentru realizarea unui machiaj uniform, pe care nici o pensulă sau burete nu îl poate oferi.

Unul dintre avantajele aplicării fondului de ten cu un aerograf este că puteți controla cantitatea de produs pe care o aplicați. Deci, în funcție de acoperirea pe care o doriți, puteți construi sau combina diferite tipuri sau nuanțe de fond de ten pentru a obține aspectul perfect.

Un aerograf, așa cum sugerează și numele, utilizează aer comprimat pentru a pulveriza un strat ușor de fond de ten pe față, printr-un furtun special conceput. Acest sistem permite fondului de ten să se răspândească uniform pe față, fără a necesita blend-uire sau alte retușuri ulterioare.

Aplicarea fondului de ten cu aerograful este destul de simplă, iar după ce veți exersa de câteva ori, veți reuși să vă machiați într-un timp scurt. Trebuie doar să vă amintiți să începeți întotdeauna cu pielea feței curată și hidratată, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Urmați sfaturile menționate anterior pentru a vă asigura că aveți fața pregătită corespunzător pentru aplicarea fondului de ten.

Pentru a aplica fondul de ten cu aerograful, ar trebui să decideți mai întâi care este nuanța cea mai potrivită pentru pielea dumneavoastră. Este o metodă foarte obișnuită atunci când cumpărăm un fond de ten, să îi testăm nuanța pe partea exterioară a mâinii, însă, problema este că mâinile sunt, în general, expuse diferit la soare, comparativ cu fața.

De aceea, pentru a vă găsi nuanța de fond de ten potrivită, testați produsul pe gât sau maxilar, deoarece tind să aibă cea mai apropiată nuanță de culoare ca și fața.

Dat fiind faptul că fondul de ten pentru aerograf este mai diluat ca și consistență decât fondul de ten obișnuit, nu puteți folosi fondul de ten preferat pentru a-l aplica cu aerograful. În timp ce există câteva tutoriale pe internet, pe care le puteți urmări pentru a converti fondul de ten obișnuit într-unul destinat aerografului, vă recomandăm, totuși, să achiziționați un fond de ten special construit pentru utilizarea cu aerograful, pentru obținerea celor mai bune rezultate.

După ce ați găsit nuanța ideală a fondului de ten, este timpul să o aplicați cu aparatul dumneavoastră de aerograf. Începeți prin a adăuga fondul de ten în aparat, urmând instrucțiunile producătorului. Toate aparatele de aerograf diferă puțin între ele, însă, de obicei, aveți nevoie de doar câteva picături de fond de ten pentru machiajul cu aerograf.

După ce ați încărcat aparatul cu fond de ten, sunteți gata de lucru – începeți să pulverizați produsul, menținând stiloul aplicator la o distanță de 5-7 centimetri de fața dumneavoastră, pentru a asigura o acoperire uniformă.

Începeți cu centrul feței și mergeți spre exterior, apăsând ușor pe declanșatorul aerografului, pentru a evita să pulverizați prea mult produs dintr-o dată. Este mai bine să construiți pe mai multe straturi fine, acolo unde este necesar, decât să aplicați prea mult produs și să fie necesar să ștergeți excesul de fond de ten.

Veți simți o ceață ușoară care se va depune pe suprafața pielii feței, ce se va simți ușor umedă în timpul aplicării; așteptați câteva secunde între aplicarea straturilor, pentru a asigura o absorbție corectă. Continuați să pulverizați în mișcări circulare pe toată fața, pe gât și decolteu.

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să țineți cont în timp ce aplicați fondul de ten cu un aparat de aerograf, este să mențineți stiloul aplicator într-o mișcare constantă pentru a evita zonele neuniforme.

Dacă țineți stiloul prea mult timp într-un loc și neglijați alte zone, veți vedea la final că s-au format pete mai groase sau mai întunecate, care nu se vor amesteca cu restul feței.

Cu toate acestea, dacă doriți să acoperiți o anume zonă în special, cum ar fi un coș sau o pată mai închisă la culoare, țineți dispozitivul aproape de fața dumneavoastră (la 1-2 centimetri distanță) și apăsați ușor, dar rapid, declanșatorul, pe aceeași zonă până când obțineți acoperirea dorită .

Cu ajutorul machiajului cu aerograf, o cantitate mică de produs vă asigură o acoperire satisfăcătoare, așadar, dacă este prima dată când aplicați fondul de ten cu un aerograf, puteți exersa anterior pe o bucată de hârtie pentru a vedea cum variază acoperirea și grosimea straturilor, în funcție de distanța la care țineți dispozitivul.

Dacă nu doriți să irosiți produs, puteți, de asemenea, să practicați cu apă, pentru a vă da seama cum se va simți produsul pe față, atunci când este pulverizat la distanțe diferite.

Puteți aplica chiar și alte produse de machiaj cu ajutorul aerografului, cum ar fi fardul de ochi, bronzer-ul, blush-ul și rujul. Amintiți-vă doar să vă curățați și igienizați aerograful după utilizarea fiecărui produs de machiaj, pentru a evita pulverizarea unor culori nedorite atunci când machiați altă zonă.

Este necesară utilizarea unei baze de machiaj?

Diverse produse cosmetice pentru makeup

Cu atât de multe produse noi de machiaj care apar în fiecare zi, poate fi dificil să descoperiți care sunt cele de care aveți nevoie cu adevărat și cele de care nu, iar pentru multe persoane, baza de machiaj, cunoscut și ca primer, se află în partea superioară a acestei liste de produse.

Dacă nu ați mai auzit până acum de primer (există, de asemenea, baze de machiaj pentru ruj, farduri de ochi și gene), acest produs constă într-o cremă super mătăsoasă și fină, care se presupune că va acționa ca un prim strat între pielea feței și machiaj.

Bazele de machiaj pentru față sunt prezente în domeniul make-up-ului de ceva timp, însă noile formule promit să vă ofere un aspect mai natural și mai ușor. Aceste produse promit că pot: uniformiza nuanța pielii, reduce aspectul porilor și netezi textura pielii, ajutând machiajul să rămână pe loc mai mult timp.

Cu toate acestea, bazele de machiaj au, de asemenea, și o reputație mai puțin bună, conform căreia pot provoca apariția și agravarea acneei, ceea ce face multe persoane să stea departe de ele.

Este o concepție greșită faptul că persoanele cu pielea grasă sau predispusă la acnee ar trebui să evite produsele de tip primer, și, deși este adevărat că unele baze de machiaj conțin ingrediente care pot înfunda porii (și, prin urmare, pot provoca coșuri), multe alte produse de machiaj conțin aceleași ingrediente.

Dacă aveți pielea predispusă la acnee, este esențial să vă spălați și să vă exfoliați mai des pielea pentru a evita eventualele coșuri. Produsele de machiaj greu de îndepărtat, cum este pudra, se pot depune în pori, înfundându-i, așa că luați în considerare să investiți într-o perie de curățare, cu care să vă oferiți un tratament facial de curățare profundă o dată pe lună.

Așadar, trebuie să folosim bază de machiaj?

Depinde. Produsele de tip primer sunt foarte bune pentru a ajuta fondul de ten să dureze mai mult pe piele, dar multe fonduri de ten au deja în compoziție ingrediente care le fac să dureze mai multe de la aplicare.

Dacă vedeți că machiajul dumneavoastră nu începe să se estompeze după câteva ore de la aplicare și nu aveți probleme, în general, cu menținerea lui pe tot parcursul zilei, atunci este posibil să nu fie nevoie să aplicați și o bază de machiaj.

Pe de altă parte, dacă machiajul dumneavoastră pare să dureze doar o oră sau dacă intenționați să mergeți direct de la serviciu la o cină sau un eveniment important și nu aveți timp să vă retușați machiajul, puteți să aplicați un strat subțire de primer înainte să aplicați fondul de ten.

Un alt avantaj al produselor de tip primer este că pot deservi mai multor scopuri. De exemplu, un primer pentru corectarea nuanței pielii nu doar că va scoate în evidență textura pielii și vă va pregăti machiajul pentru o aplicare de durată; dar tonurile de verde, de lavandă și de portocaliu vor neutraliza roșeața, vor reduce aspectul petelor închise la culoare și vor acoperi pungile de sub ochi.

Cum să aplicați baza de machiaj

Acestei tinere i se aplică o bază de machiaj de către un makeup artist profesionist folosind pensula

Dacă doriți să adăugați un primer pe față, ar trebui să decideți ce scop doriți mai exact să îndeplinească produsul.

Așa cum am menționat anterior, există produse de tip primer pentru corectarea nuanțelor, dar există multe alte tipuri de primer destinate diferitelor nevoi ale pielii.

După ce ați ales baza de machiaj potrivită pielii dumneavoastră, spălați-vă și hidratați-vă pielea feței exact la fel cum ați face înainte de aplicarea fondului de ten. Aplicați un strat subțire de primer cu ajutorul degetelor, similar cu modul în care aplicați crema hidratantă. Așteptați câteva minute pentru ca baza de machiaj să se usuce complet, înainte de a trece la aplicarea fondului de ten.

Concluzie

După cum puteți vedea, există tot atâtea tipuri de fond de ten, pe cât există tehnici de aplicare a acestuia. Indiferent dacă aveți anumite zone problematice pe care doriți să le acoperiți, sau dacă aveți o piele fără cusur, aplicarea fondului de ten este o modalitate excelentă de a vă face pielea să pară mai uniformă și fină, atunci când intenționați să vă machiați.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să vi le amintiți înainte să aplicați fondul de ten, este să începeți întotdeauna cu pielea feței curată, pentru a vă asigura că machiajul dumneavoastră va arăta impecabil și vă rămâne pe loc, fără să curgă sau să se adune.

În final, sperăm că ați găsit util acest ghid pentru aplicarea fondului de ten. Spuneți-ne în comentarii care este tehnica dumneavoastră preferată pentru aplicarea fondului de ten și care sunt tehnicile pe care sunteți încântați să le încercați acum că ați citit acest articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *