Epilator Braun Silk Epil 5

Cum se folosește un epilator electric

Dacă vă doriți piele fină ca atunci când vă depilați, dar nu vă încântă efortul pe care îl presupune utilizarea cremelor depilatoare, și nici epilatul cu ceară nu vă atrage din cauza necesității de a lăsa părul să crească vizibil de la o ședință la alta, atunci ați ajuns la articolul potrivit.

Astăzi vom discuta despre soluția ideală când vine vorba de epilat, și anume epilatorul electric. Cu ajutorul acestui dispozitiv foarte eficient, veți obține o piele fină și netedă, iar rezultatele pot dura chiar și până la 6 săptămâni!

Vă puteți obișnui foarte repede cu epilatorul electric, dacă știți elementele de bază ale utilizării acestuia. Tocmai de aceea vom vorbi, în continuare, despre cum să folosiți un epilator electric, astfel încât să obțineți cele mai bune rezultate și să profitați la maxim de aparatul dumneavoastră. În scurt timp, acest mic dispozitiv va fi cel mai bun prieten al dumneavoastră.

Alegerea epilatorului

Epilatorul electric Braun Silk Epil 7

Epilatoarele pot varia între 90 și peste 1.000 RON, în funcție de calitatea aparatului și accesoriile cu care vine la pachet. Produsele de o calitate superioară au mai multe pensete, pot prinde firele de păr mai scurte și au mai multe capete de schimb și accesorii, fie pentru a le utiliza pe diferite zone ale corpului, fie pentru a vă ajuta să obțineți un finisaj mai bun al epilării.

Dacă nu ați mai folosit un epilator electric, ar fi bine să alegeți un epilator pe care să îl puteți folosi și în duș, deoarece apa caldă vă relaxează și vă deschide porii, ceea ce înseamnă că resimțiți un disconfort mai mic și vă puteți obișnui cu senzația mai ușor.

De asemenea, este și un pic mai convenabil, deoarece firele de păr se vor duce odată cu apa, deci nu va fi nevoie să stați pe un prosop în timp ce vă epilați sau să dați cu aspiratorul după, ca în cazul epilatoarelor tradiționale.

Dacă doriți mai multe informații despre alegerea epilatorului potrivit pentru dumneavoastră, aruncați o privire la recenziile noastre despre diferite modele de epilatoare electrice. În mod evident, vă recomandăm să alegeți un epilator de calitate pentru a obține cele mai bune rezultate.

Epilatorul electric care ne-a plăcut cel mai mult a fost Silk Épil 9, de la Braun, care smulge chiar și firele de păr de 0,5 mm, asigură rezultate excelente și pentru zonele mai sensibile și vine la pachet cu un set de perii de exfoliere pentru a preveni creșterea firelor de păr sub piele!

După ce vă achiziționați epilatorul, nu uitați să îl puneți la încărcat!

Stabiliți un interval mai mare de timp pentru prima ședință de epilare

Mai ales în cazul în care nu ați mai folosit un epilator electric, nu o să vreți ca prima sesiune de epilat să fie făcută în grabă! Cel mai bine este să vă stabiliți un interval de timp generos pe care să îl dedicați primei utilizări, în așa fel încât să puteți chiar să faceți pauze dacă disconfortul devine prea intens.

Primele sesiuni vor dura mai mult decât în cazul epilării cu lama de ras, dar în timp vă veți obișnui cu aparatul, iar durata ședințelor va scădea. Totuși, chiar și pentru utilizatorii experimentați, nu este ideal să vă epilați în ziua în care aveți un eveniment special, deoarece după epilare pe piele vor rămâne niște puncte mici și roșii timp de câteva ore, reacție total normală a pielii.

Sfat: Încercați să vă epilați seara – doare mai puțin, iar roșeața o să treacă până a doua zi dimineața. De asemenea, este o idee bună să nu vă epilați în timp ce sunteți la menstruație, deoarece este posibil să fiți mai sensibile la durere.

Pregătiți-vă pielea

Înainte de a vă epila, este indicat să vă exfoliați pielea. Acest lucru va îndepărta celulele moarte de la suprafață, reducând astfel șansele de creștere a firelor de păr sub piele. Vă recomandăm să utilizați un exfoliant precum cel de la St. Ives, care nu conține uleiuri, sulfați sau parabeni, compușii constituenți find de origine naturală.

Dacă alegeți un epilator tradițional, cu alimentare directă de la priză, atunci va trebui să vă asigurați că pielea dumneavoastră este complet uscată înainte de epilare. Pentru a ajuta firele de păr să se ridice, ștergeți-vă pielea în sens opus direcției în care crește părul.

Unele femei obișnuiesc să tamponeze pielea cu pudră de talc înainte de epilare, deoarece usucă bine pielea și poate face firele de păr mai vizibile, însă aveți grijă să nu înfundați epilatorul!

Pe de altă parte, dacă aveți un epilator care poate fi utilizat și sub duș, atunci nu trebuie să aveți pielea uscată, dar, în orice caz, este întotdeauna cel mai bine să aveți pielea curată. Nu doar pentru că este mai igienic, ci și pentru că cremele hidratante, loțiunile și untul de corp pot face ca firele de păr să fie alunecoase, și, deci, mai greu de prins cu pensetele epilatorului.

Epilarea propriu-zisă

Dacă nu ați mai folosit un epilator electric, atunci acest pas poate fi ușor intimidant, însă în realitate nu este atât de rău pe cât credeți că va fi! Epilatoarele pot părea mult mai înfricoșătoare decât sunt de fapt. Începeți cu o zonă mai puțin sensibilă, cum ar fi zona gambelor.

Cu o mână, țineți epilatorul la 90° perpendicular pe piele, fără să aplicați prea multă presiune. Dacă folosiți orice alt unghi, pensetele epilatorului nu vor smulge firele de păr la fel de eficient, iar anumite fire de păr se pot rupe de la suprafața pielii.

Cu cealaltă mână, țineți pielea întinsă, pentru a ajuta firele de păr să iasă mai ușor, disconfortul resimțit fiind, astfel, redus semnificativ. Respirați adânc și porniți epilatorul la cea mai mică viteză și încercați să mergeți cu el de-a lungul pielii, în direcția opusă creșterii firelor de păr.

Sigur, la început senzația va fi puțin inconfortabilă, dar suntem siguri că, totuși, nu va fi atât de rea pe cât vă așteptați. După ce vă veți obișnui puțin cu senzația, puteți începe să epilați întreaga zonă dorită, întotdeauna în sens opus direcției creșterii firelor de păr.

Direcția în care crește părul se poate schimba în funcție de diferitele zone ale corpului, în special în anumite zone mai dificile, cum ar fi brațele, unde firele de păr pot crește în două sau chiar mai multe direcții. Trebuie doar să aveți grijă la direcția de creștere, pentru a ajusta și direcția în care plimbați epilatorul de-a lungul pielii.

Nu trebuie să vă grăbiți. De fapt, trecerea mai lentă a epilatorului peste piele, oferă pensetelor șanse mai mari de a smulge firele de păr. În plus, este bine să faceți pauze sau să vă epilati în etape. În orice caz, cu cât vă epilați mai des, cu atât o să vă doară mai puțin, pentru că firele de păr vor fi mai fine și, deci, vor ieși mai ușor.

Îngrijirea pielii după epilare

După epilare, pielea dumneavoastră va fi probabil puțin roșie și umflată – o reacție perfect normală a corpului, care va trece adesea în doar câteva ore. De asemenea, în anumite cazuri odată cu trecerea sesiunilor de epilare, această reacție se poate diminua, însă asta nu înseamnă că va dispărea de tot.

Puteți aplica pe piele o cremă hidratantă cu aloe vera, care vă va oferi o senzație răcoritoare și care va calma pielea. În mod alternativ, puteți utiliza ulei de arbore de ceai pe zonele mai sensibile, cum ar fi cea inghinală sau zonele axilelor (deși posibil va ustura puțin), deoarece este un antiseptic natural, care poate preveni foliculita.

Acum puteți să vă relaxați! Partea cea mai grea s-a terminat și vă puteți consola cu gândul că data viitoare va fi mai ușor!

Igiena

Amintiți-vă că trebuie să vă curățați epilatorul după o sesiune de epilare! Majoritatea modelelor vin la pachet cu o mică perie, cu care să curățați firele de păr prinse în epilator. În mod alternativ, dacă aveți un epilator care se poate folosi sub apă, puteți clăti sub jetul de apă toate capetele de schimb sau accesoriile, și să le curățați cu dezinfectanți pe bază de alcool.

Ce să faceți în zilele ulterioare epilării

După câteva zile, exfoliați-vă din nou pielea pentru a preveni creșterea firelor de păr sub piele. Veți dori să vă exfoliați cel puțin o dată pe săptămână acum că ați început să vă epilați. De asemenea, veți observa după câteva zile de la epilare că există zone care mai au nevoie de mici retușuri.

Acest lucru se poate întâmpla ori din cauza faptului că respectivele fire de păr au fost mai degrabă rupte de la suprafața pielii decât smulse din rădăcină, ori pentru că sunt într-o etapă diferită a ciclului de creștere față de firele pe care tocmai le-ați îndepărtat.

Retușurile mici și dese sunt cele mai ideale, deoarece epilați zone mai mici, deci veți resimți mai puțin disconfort, plus că veți păstra acel finisaj neted al pielii pentru mai mult timp. Mai mult, dacă ați ales să achiziționați un epilator de o calitate superioară, veți smulge chiar și acele fire de păr foarte scurte, pe care altfel nici măcar nu le-ați fi observat!

Sfaturi pentru utilizarea epilatorului electric

Așadar, am acoperit aproape tot ce trebuie să sțiți despre folosirea unui epilator electric, însă acestea sunt sfaturile cele mai importante de care vă sugerăm să țineți cont, dacă vreți să obțineți cele mai bune rezultate, cu eforturi minime, atunci când vreți să treceți la epilatorul electric:

Alegeți un model care merge utilizat și sub apă – acest aspect vă oferă mai multă flexibilitate și este în special o alegere mai bună pentru începători. Presupune resimțirea unui disconfort mai mic, iar curățarea aparatului este mai ușoară.

Alegeți un epilator cu lumină încorporată – multe modele au încorporat un LED care luminează direct pe piele și scoate în evidență chiar și firele de păr deschise la culoare sau foarte subțiri, pe care altfel le puteți rata.

Epilați-vă seara – odată cu lăsarea întunericului corpul este mai relaxat, iar pragul de durere este ceva mai mare, plus că orice semn de iritație al pielii va dispărea până a doua zi de dimineață.

Faceți duș înainte – sau în timpul sesiunii de epilare în cazul în care epilatorul dumneavoastră este rezistent la apă! Astfel pielea va fi curată, iar firele de păr mai ușor de smuls, deoarece porii se vor deschide de la căldura apei.

Țineți pielea întinsă – în special în zonele sensibile, deoarece ajută la prinderea chiar și a firelor de păr care cresc mai ciudat, plus că epilarea va fi mai ușoară, mai rapidă și mai puțin dureroasă.

Epilați-vă la cald – porii dumneavoastră vor fi mai relaxați și deschiși, iar pielea va fi mai puțin sensibilă atunci când stă la caldură. Mai mult, dacă vă e frig și vi se face pielea de găină, firele de păr vor fi mai greu de smuls.

Nu uitați să vă exfoliați cu regularitate – exfoliați înainte de epilare și la câteva zile după, pentru a preveni creșterea firelor de păr sub piele. Încercați să alegeți întotdeauna un exfoliant de origine naturală.

Evitați să vă epilați când sunteți la menstruație – deoarece în aceste zile pielea este mult mai sensibilă la durere, cel mai puțin sensibilă la durere fiind imediat după terminarea menstruației.

Concluzie

Așadar, acestea sunt cele mai bune sfaturi pentru a putea să începeți să utilizați noul dumneavoastră epilator. Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre epilare, consultați blogul nostru sau secțiunea noastră de recenzii, unde am scris despre cele mai bune epilatoare disponibile pe piață la momentul actual, așadar vă invităm să consultați ghidul nostru destinat cumpărătorului.

Verifică preț Epilatoare Electrice aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *