Cum se folosește sauna facială

Tânără în spatele unui geam aburit

Baia de aburi sau sauna a fost o parte importantă a saloanelor de spa și a clinicilor de tratament în ultimele câteva decenii, însă această practică își are rădăcinile tocmai în epoca romană. În prezent, deoarece tehnologia a avansat enorm, vă puteți bucura de beneficiile unei saune în confortul propriei case și la un preț foarte accesibil.

În trecut, cea mai întâlnită metodă pentru efectuarea unei băi de aburi pentru față acasă implica utilizarea unui bazin cu apă aproape fierbinte și un prosop tras peste cap.

Această practică funcționează, însă, în prezent, există o modalitate mult mai eficientă și mai ușoară pentru saunele faciale, care vine sub forma unui aparat de saună facială destinat uzului casnic, fiind disponibile pe piață o multitudine de modele diferite, unele chiar la prețuri accesibile.

Aparatele moderne de saună facială sunt foarte silențioase și produc un abur cu nano-particule, care sunt foarte fine și au mai multe avantaje pentru piele comparativ cu aburul obișnuit. Unele modele care produc aceste nano-particule pot fi utilizate și pentru aromaterapie, iar unele pot produce atât aburi fierbinți, cât și aburi reci, oferindu-vă un pachet complet de relaxare și de îngrijire a pielii.

Vom discuta despre ambele metode de saună facială, dar dacă vreți, nu ezitați să săriți înainte la metoda saunei faciale tradiționale, efectuată acasă.

Înainte de toate, însă, poate vă întrebați de ce este necesar să efectuați saune faciale? Saunele faciale au multiple beneficii, printre care se numără și următoarele:

  • Relaxare
  • Ameliorarea sinusurilor înfundate
  • Netezirea pielii
  • Deschiderea porilor pentru eliminarea facilă a punctelor negre
  • Curățarea pielii
  • Promovarea unei circulații bune a sângelui
  • Scăderea tensiunii arteriale
  • Hidratarea pielii
  • Promovarea producției de colagen

Cu aceste beneficii diferite combinate, saunele faciale pot, de asemenea, îmbunătăți efectele pe care le au produsele pentru îngrijire facială, permițându-le să pătrundă mai adânc în piele.

Așadar, este ușor de înțeles de ce din ce în ce mai mulți bărbați și femei încep să folosească saune faciale, mai ales când acestea pot fi folosite cu ușurință în intimitatea și confortul propriei case.

Dacă tocmai ați cumpărat un aparat de saună facială, sau sunteți interesați să încercați unul, vă putem explica prin câțiva pași simpli cum să îl utilizați, astfel încât să obțineți cele mai bune rezultate.

Cum să folosiți un aparat de saună facială

Folosirea unui aparat de saună facială este foarte ușoară. Modelele vor varia ușor în ceea ce privește designul și trebuie să vă asigurați că citiți cu atenție instrucțiunile înainte de a le folosi.

Siguranța este pe primul loc: este important să știți dacă aparatul dumneavoastră are funcție de oprire automată atunci când scade prea mult nivelul apei. În caz contrar, va trebui să setați un cronometru, astfel încât să știți când să-l opriți pentru a preveni fierberea în gol.

Pregătiți-vă aparatul de saună facială

Înainte de a utiliza aparatul pentru prima dată, este bine să-l lăsați să ruleze câteva cicluri înainte de a-l folosi pentru fața dumneavoastră. După ce a rulat câteva cicluri și s-a răcit suficient pentru a-l atinge, umpleți rezervorul cu apă proaspătă, de preferat cu apă distilată.

Dacă aveți un difuzor pentru aromaterapie, puteți adăuga câteva picături de ulei esențial, parfum sau chiar câteva fructe proaspete în bazinul aparatului. Adăugați uleiuri esențiale sau alte produse numai dacă difuzorul dumneavoastră este special conceput pentru aromaterapie. În caz contrar, riscați să deteriorați aparatul.

După ce este gata, asigurați-vă că secțiunile aparatului sunt toate închise. Setați-vă vaporizatorul într-o poziție care să vă permită să vă puteți așeza confortabil o vreme, fără să vă aplecați prea mult, dar nu îl porniți încă.

Pregătiți-vă pielea

Înainte de a folosi aparatul de saună facială, curățați-vă pielea cu un produs de curățare blând sau exfoliați ușor. Acest lucru va elimina reziduurile de machiaj și orice alte produse au mai fost aplicate pe piele.

Astfel vă veți asigura că pielea dumneavoastră este curată atunci când porii se vor deschide de la căldura aburului. Înseamnă, de asemenea, că aburul va pătrunde în mod igienic și eficient porii.

Așezați-vă confortabil

Cu fața proaspăt curățată, puteți acum să vă așezați confortabil. Stați într-o poziție relaxată, deasupra aparatului de saună facială. Instrucțiunile vă vor informa cu privire la ce distanță trebuie să păstrați între fața dumneavoastră și duza aparatului, dar ca idee, în general, distanța necesară este de aproximativ câțiva centimetri.

Porniți-l și bucurați-vă de tratamentul de spa

Acum puteți să vă porniți aparatul, să vă relaxați și să vă bucurați de aburul liniștitor, și de aromele plăcute ale uleiurilor esențiale în cazul în care aveți un difuzor de aromaterapie.

Ședințele cu aburi ar trebui să dureze în mod ideal între 5 și 20 de minute, dar puteți primi sfaturi personalizate de la dermatologul dumneavoastră pentru a vă asigura că faceți tot ce este mai bine pentru sănătatea pielii dumneavoastră.

Extragerea coșurilor

În mod ideal, nu este o idee bună să vă stoarceți coșurile, dar, cu toate acestea, dacă aveți la îndemână niște instrumente adecvate și sterile pentru a face asta fără a vă deteriora pielea, atunci momentul ideal pentru a face acest lucru este atunci când porii dumneavoastră sunt deschiși în urma unei saune faciale.

Asigurați-vă că vă curățați mâinile și instrumentele imediat înainte și după ce le folosiți pentru a vă extrage coșurile și aveți grijă să nu vă răniți pielea. De asemenea, trebuie să vă asigurați că uleiul și bacteriile pe care le extrageți nu rămân pe față, continuând să blocheze alți pori.

Vă recomandăm să încercați, totuși, să nu vă stoarceți coșurile, deoarece acest lucru poate duce la apariția cicatricilor și a infecțiilor. În schimb, vă recomandăm să lăsați blocajele să se curețe în mod natural, ceea ce se poate întâmpla atunci când porii dumneavoastră sunt deschiși în timpul saunei faciale.

Aplicați la sfârșit un produs de îngrijire

După terminarea sesiunii de aburi, pielea dumneavoastră va fi mai receptivă la produsele de îngrijire, iar rezultatele pe care le pot oferi aceste produse vor fi îmbunătățite.

Prin urmare, este o idee bună să aplicați acum o mască facială, dar mai întâi, veți dori să vă uscați fața prin tamponare, folosind un prosop curat. Aplicați ușor masca cu degetele sau cu o pensulă curată și lăsați-o să acționeze cât timp  indică instrucțiunile. După aceea, clătiți cu apă călduță.

Saună facială cu abur rece

Unele aparate de saună facială au o opțiune cu aburi reci, care este o modalitate excelentă de a închide porii și de a etanșa compușii benefici din sauna facială și, acolo unde e cazul, din masca facială. Setați-vă aburul în același mod în care l-ați setat și înainte, doar treceți la setarea cu aburi reci.

Dacă aparatul dumneavoastră de saună facială nu are o opțiune pentru aburi reci, vă puteți asigura închiderea porilor cu apă rece și curată.

Hidratați-vă pielea

După ce v-ați stropit pielea cu apă rece sau ați făcut saună facială cu aburi reci, uscați fața prin tamponare, din nou, și hidratați cu un produs non-comedogenic, care nu blochează porii, deci nu va duce la apariția coșurilor.

Cu toate acestea, puteți utiliza orice cremă hidratantă – anti-acnee, anti-îmbătrânire sau matifiantă – oricare dintre aceste produse va fi mai eficient atunci când este utilizat după sauna facială.

Curățați aparatul de saună facială după utilizare

După ce ați terminat sesiunea de îngrijire facială, opriți aparatul, deconectați-l de la alimentarea cu curent electric și lăsați-l să se răcească. Poate dura ceva timp până se va răci complet. După răcire, goliți rezervorul și apoi clătiți-l.

Dacă aveți un difuzor de aromaterapie, goliți bazinul și curățați-l cu puțin detergent de vase. Puteți șterge întregul aparat cu dezinfectant – inclusiv duza, garniturile de cauciuc și tabloul de comenzi.

După ce l-ați curățat, lăsați-vă aparatul de saună facială să se usuce bine înainte de a-l închide și de a-l depozita. Acest lucru va preveni acumularea de mucegai și îl va păstra igienic pentru următoarea sesiune de tratament.

Cum puteți să faceți saună facială acasă

Tânără își privește chipul într-o oglindă aburită

Fierbeți niște apă

Puteți face acest lucru fie într-un ibric, fie într-o oală, pe care le puneți pe aragaz, în care puteți pune între 1 și 3 căni de apă. Aduceți apa până la punctul de fierbere și apoi opriți sursa de căldură. Probabil va fi mai rapid și mai ușor să transferați apa dacă folosiți un ibric.

În timp ce lăsați apa să fiarbă, vă puteți spăla fața cu un produs de curățare sau un exfoliant blând, pentru a îndepărta murdăria sau resturile de machiaj din porii dumneavoastră. La sfârșit, vă puteți usca fața prin tamponare ușoară cu un prosop curat.

Transferați apa

Folosiți un vas rezistent la căldură, cum ar fi unul din ceramică sau sticlă, pe care să îl așezați pe o suprafață plată, de preferat împreună cu un suport de lemn pentru a nu deteriora suprafața. Nu veți dori să alegeți un vas de plastic, deoarece plasticul poate conține substanțe chimice nocive care pot fi eliberate la contactul prelungit cu apa fierbinte.

Adăugați și puțină aromaterapie

Nu este necesar să adăugați parfumuri, dar dacă vreți să faceți asta, sesiunea de îngrijire devine un tratament de tipul 2 în 1, iar anumite uleiuri și ierburi pot avea efecte benefice atât asupra sistemului respirator, cât și asupra pielii.

Puteți adăuga câteva picături de ulei esențial în apă, sau puteți adăuga câteva plante precum busuiocul sau lavanda. Puteți pune chiar și pliculețe de ceai în apă!

Asigurați-vă că nu adăugați ulei sau plante aromatice atunci când apa este încă pe aragaz, deoarece aroma va dispărea rapid!

Urmează baia de aburi

Trageți un prosop peste cap și apleacați-vă peste vasul cu apă fierbinte. Prosopul trebuie să fie suficient de mare pentru a vă acoperi atât capul, cât și vasul cu apă, astfel încât să iasă cât mai puțin abur de sub el.

Aveți grijă să mențineți o distanță adecvată față de vasul cu apă, astfel încât să fiți suficient de aproape de abur pentru a simți că vă calmează pielea feței, dar nu suficient de aproape încât să vă ardă.

Veți menține această poziție cel puțin 5 minute și cel mult 20 de minute, deoarece vreți să stați în abur suficient de mult pentru a vă bucura de efectele benefice, însă nu suficient de mult încât să agravați alte eventuale probleme dermatologice.

Aplicați o mască facială

Așa cum am menționat anterior, băile de aburi vă ajută să îmbunătățiți efectele produselor de îngrijire. După o saună facială, tamponați ușor pielea cu un prosop uscat pentru a o usca și apoi aplicați o mască de față.

Folosiți un toner

Puteți folosi fie un toner facial obișnuit, fie vă puteți stropi fața cu niște apă rece. Ambele metode au același efect de închidere a porilor, astfel încât orice impuritate rămasă pe piele să nu blocheze alți pori.

Hidratați pielea

În final, nu uitați să vă hidratați pielea. Alegeți un produs care nu este comedogen, adică care nu vă va înfunda porii și nu va duce la formarea coșurilor. Asigurați-vă întotdeauna că mâinile dumneavoastră sunt curate înainte de a aplica orice produse pe față.

Acum pielea dumneavoastră ar trebui să se simtă relaxată, reîmprospătată și întinerită, și la fel ar trebui să vă simțiți și dumneavoastră!

Cum să adaugați arome la un difuzor de aromaterapie

Nu toate vaporizatoarele sunt potrivite pentru aromaterapie. Nu trebuie să adăugați arome sau uleiuri direct în bazin, deoarece acest lucru poate afecta temperatura de fierbere și poate provoca deteriorarea aparatului.

Cele mai multe difuzoare de aromaterapie vor avea un compartiment special pentru a adăuga arome. Acestea pot fi sub formă de uleiuri esențiale, esențe sau chiar fructe proaspete.

Puteți toca fructe și să puneți bucățile direct în comparimentul special, cu condiția să nu-l umpleți prea mult și să vă asigurați că îl curățați complet după aceea. În mod similar, când vine vorba de uleiuri și esențe, puteți adăuga câteva picături direct în compartiment sau puteți pune câteva picături pe o dischetă de bumbac și să o adăugați în bazin.

Ce arome ar trebui să alegeți?

Există sute de variante de uleiuri, esențe și ierburi pe care le puteți adăuga la sesiunile de saună facială, fiecare oferind beneficii diferite pentru afecțiuni diferite. Iată câteva exemple de arome de aromaterapie pe care le puteți folosi:

Desfundarea nasului sau a sinusurilor – alegeți uleiuri esențiale de mentol, eucalipt sau camfor, ori adăugați câteva frunze de mentă.

Reducerea anxietății și a stresului – uleiurile de bergamotă și lemn de santal sunt foarte relaxante sau puteți adăuga flori de lavandă sau ceai de mușețel.

Somn ușor și odihnitor – uleiurile de lavandă și paciuli sunt foarte bune înainte de somn, precum și rădăcina de valeriană sau mușețelul.

Calmarea acneei – uleiurile de arbore de ceai și ienupăr au proprietăți antibacteriene naturale. Puteți adăuga, de asemenea, frunze de busuioc sau salvie.

Anti-îmbătrânire – uleiurile esențiale de tămâie, paciuli și geraniu (mușcată-trandafir) sunt unele dintre cele mai bune uleiuri de tip anti-îmbătrânirRevigorant – orice uleiuri de citrice, de exemplu, lemn de cedru, portocale sau ulei de verbină de India. Puteți alege, de asemenea, balsam de lămâie sau plante de ginseng.

Concluzie

Acum aveți toate informațiile necesare pentru a vă asigura un tratament facial acasă, care vă va curăța pielea și o va întineri după prima utilizare. După ce veți vedea rezultatele, sigur vă veți dori să repetați experiența.

Cea mai bună parte la saunele faciale este că nu se simt ca fiind o corvoadă. Sunt foarte ușor de efectuat și chiar plăcute, așa că cel mai probabil veți aștepta cu nerăbdare sesiunile dumneavoastră de băi de aburi și rezultatele obținute de fiecare dată.

Dacă nu ați achiziționat încă un aparat de saună facială și ați dori să aflați mai multe despre acestea, aruncați o privire la cele mai bune recenzii ale noastre despre cele mai bune aparate de saună facială disponibile pe piață la momentul actual.

Verifică preț Saune Faciale aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de coafuri de nuntă

12 tipuri de coafuri de nuntă

Niciodată nu este prea devreme să îți planifici coafurile pentru nunta ta. Inspiră-te din acest top 12 cel mai îndrăgite tipuri de coafuri de nuntă,

Tipuri de păr

14 tipuri de păr îndrăgite de femei

Descoperă cele 14 tipuri de păr diferite pentru femei, cu imagini care să te ajute să înțelegi rapid diferențele subtile dintre ele. Întocmai precum culoarea

Tipuri de mustață

25 de tipuri de mustață diferite

Nu trebuie să fii Tom Selleck pentru a-ți lăsa mustața să facă parte din stilul care te reprezintă. Află mai multe despre numeroasele tipuri de