Tânără cu părul vopsit în diferite culori

Cum să vă vopsiți părul acasă (și să evitați un dezastru)

Aceste sfaturi și trucuri vă vor asigura rezultate ca la salon de fiecare dată.

Nu toată lumea are timp să viziteze salonul de coafură, cu atât mai puțin să piardă ore întregi pe scaunul stilistului pentru a-și vopsi părul. De aceea, uneori, vopseaua la cutie rămâne singura opțiune, motiv pentru care este foarte important să știți cum să vă vopsiți corect părul acasă.

S-ar putea să nu fiți în măsură să creați stiluri mbai complicate, precum ombre sau balayage, însă dacă urmați regulile generale atunci când vă vopsiți rădăcinile sau încercați o culoare complet nouă, veți avea rezultate minunate.

Există un motiv pentru care a fi stilist de păr este o profesie reală – este vorba de obținerea formulei potrivite pentru a obține nuanța exactă dorită. Așadar, dacă vă gândiți să vă schimbați drastic culoarea, vă recomandăm să vizitați un specialist, care va știi exact ce și cum să facă, pentru a vă asigura că obțineți ceea ce vă doriți, dar și că nu vă deteriorați prea rău părul în proces.

Dar, dacă vă gândiți să vă acoperiți firele albe de păr, să vă închideți părul cu câteva nuanțe sau să adăugați câteva șuvițe blonde pentru a vă încadra fața mai bine, aveți aici câteva sfaturi și trucuri, care vă vor ajuta să obțineți rezultate ca la salon, din intimitatea și confortul propriei case.

Cum să vă vopsiți părul acasă

Cumpărați două cutii

Imaginați-vă că ajungeți la jumătatea procesului de aplicare a vopselei și vă dați seama că rămâneți fără vopsea. Dacă părul dumneavoastră este trecut de umeri ca și lungime, sau este scurt, dar aveți firul gros de păr, vă recomandăm să vă cumpărați două cutii de vopsea, pentru a vă ajunge pentru tot părul.

Faceți un test pe o porțiune mică de piele, anterior vopsirii

Nu aveți idee dacă pielea dumneavoastră va reacționa la substanțele chimice din vopseaua de păr sau nu, așa că trebuie să faceți întotdeauna un test anterior vopsirii propriu-zise, pe o porțiune mică de piele. Este mai bine să aflați acum, mai degrabă decât mai târziu, când ați aplicat deja toată vopseaua.

Faceți un test pe o porțiune mică de păr, anterior vopsirii

Știm că vă încântă schimbările de culoare, însă trebuie să le faceți în mod corespunzător. Trebuie să verificați dacă culoarea dumneavoastră actuală a părului reacționează bine cu formula pe care vreți să o aplicați, deoarece dacă combinarea culorilor nu iese bine, nu veți fi atât de încântați (vom explica puțin mai încolo exact cum puteți face un test de piele și de păr, anterior vopsirii).

Păstrați linia părului curată

Aplicați niște balsam de buze de-a lungul liniei părului, acolo unde nu doriți să vă pătați cu vopsea. Acest lucru va opri vopseaua să intre în piele, ceea ce vă va salva de nevoia de a freca pielea până se irită, pentru a scoate culoarea, care altfel poate rămâne și câteva zile pe piele. Acesta este, probabil, unul dintre cele mai importante sfaturi, atunci când vine vorba de vopsirea părului.

Periați-vă părul

Asigurați-vă că părul dumneavoastră este complet descurcat înainte de a începe vopsirea acestuia; chiar și cel mai mic nod poate cauza o mare problemă.

Secționați-vă părul

Profesioniștii secționează întotdeauna părul în patru părți – pe mijloc și apoi de la ureche la ureche. Vopsiți mai întâi secțiunile din față, deoarece acestea sunt cele mai vizibile, deci trebuie ca vopseaua să aibă timp să acționeze corespunzător.

Nu folosiți flaconul pentru aplicarea vopselei

Da, se presupune că vopseaua la cutie poate fi amestecată direct în flaconul furnizat de companiile producătoare și aplicată ca atare, însă asta nu vă va asigura rezultate ca la salon. În schimb, folosiți un bol pentru amestecul vopselei și o pensulă specială pentru aplicare.

Folosiți o periuță de dinți pentru șuvițe

Dacă doriți doar să adăugați câteva șuvițe, care să evidențieze părul, folosiți o periuță de dinți sau una de la mascara și aplicați acolo unde soarele vă va lumina în mod normal părul (adică în jurul feței și pe vârfuri). Astfel, veți avea un aspect mai natural.

Începeți cu partea de sus a părului

Începeți întotdeauna cu rădăcinile, atunci când vopsiți întregul păr cu o culoare diferită – această zonă va avea nevoie de mai mult timp pentru ca culoarea să prindă – și apoi pieptănați până la vârfuri.

Spălați-vă părul în mod corespunzător

Nu șamponați imediat după vopsirea părului, doar clătiți-vă cu apă inițial. Când vă șamponați părul, asigurați-vă că șamponul nu conține sulfați. Aceștia provoacă umflarea firelor de păr și încurajează culoarea să curgă din păr mai repede.

Cum să efectuați un test de piele înainte de vopsire

Iată cele mai bune sfaturi în acest sens:

 1. Amestecați o cantitate aproximativă cu cea a unei monede, de culoare plus activatorul de culoare, împreună într-un bol.
 2. Folosiți un bețișor de bumbac pentru a aplica o cantitate mică în spatele urechii.
 3. Lăsați-l să acționeze timp de 48 de ore, nici nu ar trebui să observați că este acolo. Încercați să nu spălați zona în acest interval de timp.
 4. Sfat: este foarte important să fixați bine capacele sticlelor, după ce le-ați deschis pentru testul de piele. Dacă nu faceți asta, produsele se pot oxida, iar ingredientele active nu vor mai funcționa.
 5. Dacă aveți semne de reacție alergică la testul de piele, spălați-l imediat și nu folosiți culoarea.
 6. Dacă nu manifestați semne de reacție alergică la colorant, continuați și folosiți culoarea conform instrucțiunilor.

Cum să efectuați un test de păr înainte de vopsire

Poate ați mai auzit de un test de păr, dar totuși vă întrebați, ce poate fi? Un test de păr este un test preliminar al părului. Acesta determină capacitatea sa de procesare, adică, cum se va vopsi și este necesar, pentru că nu de fiecare dată culoarea de pe cutie este și cea care iese pe firele de păr. Așadar, iată cum puteți efectua un test preliminar al părului.

Efectuați un test pe o secțiune de păr de aproximativ 2 centimetri grosime (selectați o șuviță care nu este atât de vizibilă), pentru a vedea dacă părul dumneavoastră se va colora nuanța dorită sau nu.

 1. Puneți-vă mănuși de protecție.
 2. Alegeți o șuvită de păr pe care să o testați.
 3. Separați restul părului cu ajutorul unor agrafe de plastic, astfel încât șuvița să nu atingă restul părului după aplicarea culorii. Apoi vopsiți șuvița de păr.
 4. Așteptați 24 de ore pentru a vă asigura că sunteți mulțumiți de rezultatele culorii părului.
 5. Dacă sunteți mulțumiți de culoare, mergeți mai departe cu procesul și vopsiți.

Cum să vă vopsiți părul blond

Este mult mai ușor să vă vopsiți părul cu o culoare mai închisă, deoarece doar adăugați pigment firelor de păr. În cazul culorii blonde, este ceva mai dificil pentru că presupune scoaterea pigmentului din păr. În primul rând, ar trebui să aveți o idee ce nuanță exactă de blond vă doriți. În al doilea rând, trebuie să citiți tot ce trebuie să știți despre trecerea la culoarea blondă.

Secretul pentru a obține o nuanță de blond excelentă este să lucrați cu culoarea dumneavoastră naturală, care este vizibilă mai ales în dreptul cărării părului, pentru a permite obținerea unei texturi organice care să nu aibă un aspect în dungi.

Dacă părul dumneavoastră este în mod natural un ton mai cenușiu, optați pentru un blond cenușiu. În mod similar, dacă rădăcinile dumneavoastră au o notă de roșcat, mergeți pe o nuanță de șampanie.

Și amintiți-vă, poate fi necesar să vă vopsiți părul de mai multe ori pentru a obține nuanța dorită. În acest sens, trebuie să aplicați între vopsiri diferite tratamente pentru îngrijirea și hrănirea părului, deoarece culoarea blondă este ceva mai agresivă cu părul, date fiind decolorările repetate.

Există o mulțime de produse destinate îngrijirii părului blond, deci nu ar trebui să fie o problemă găsirea produselor ideale pentru dumneavoastră.

Cum să vă vopsiți părul argintiu

Multe din aceleași reguli se aplică și vopsirii părului argintiu sau oricărei alte culori mai deschise, precum roz și albastru. Secretul este să vă asigurați că părul dumneavoastră este decolarat în prealabil. Odată făcut acest lucru, puteți aplica nuanța de argintiu.

Verifică preț Vopsea Păr Profesională aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *