Tânără cu părul ud îmbrăcată într-un sacou

Cum să vă uscați repede părul

În cele mai multe cazuri, atunci când vine vorba despre rutina de dimineață, timpul nu este de partea noastră, la fel cum nu este nici în momentele în care ne pregătim pentru o seară în oraș sau o întâlnire romantică, când încercăm să arătăm cât mai bine.

În funcție de tipul dumneavoastră de păr și de forma pe care o are, pot trece câteva minute sau chiar câteva ore până când părul se va usca complet, în mod natural. Suntem siguri că colegii și șeful dumneavoastră nu ar fi foarte impresionați de faptul că vreți să vă lăsați părul să se usuce în mod natural, motiv pentru care v-ați dus cu el încă ud la muncă.

Partea bună este că în zilele noastre, există modele de uscătoare de păr care susțin că sunt mai sănătoase pentru păr chiar și decât uscarea părului în mod natural, așadar, nu veți mai fi nevoite să vă faceți probleme legate de uscarea părului.

Părul proaspăt spălat face o diferență uriașă vis-a-vis de felul în care arătăm și ne simțim, dar de multe ori spălarea și uscarea lui durează prea mult timp, însă nici amânarea spălării nu este o soluție viabilă.

Prin urmare, cel mai indicat ar fi să știți cum vă puteți usca părul rapid, evitând, astfel, și utilizarea repetată de șampon uscat, care nu este tocmai cea mai sănătoasă alternativă. Tocmai din acest motiv, vom vorbi, în continuare, despre tehnicile pe care le puteți folosi pentru a vă usca rapid podoaba capilară.

Dacă lipsa timpului vă presează în mod deosebit, înfășurați-vă cât mai repede părul ud într-un prosop

Pentru momentele în care timpul chiar nu este de partea dumneavoastră, luați în considerare înfășurarea părului într-un prosop, imediat cum l-ați spălat. Stoarceți mai întâi excesul de apă, apoi înfășurați-l imediat într-un prosop, astfel încât prosopul să poată absorbi excesul de apă, în timp ce dumneavoastră efectuați un alt pas din rutina de îngrijire.

Dacă încă sunteți în duș când faceți asta, încercați să vă înfășurați părul într-un prosop mai mic sau un batic, peste care puteți trage o cască de duș, evitând, astfel, să vă udați iar părul.

Baticele pentru păr sunt opțiuni excelente și instrumente ideale de avut la dispoziție. Sunt super absorbante, rămân în loc mai bine decât prosoapele răsucite și sunt mai mici, ceea ce facilitează tragerea unei căști de duș peste părul înfășurat în ele. De asemenea, vă pot ține părul în loc, în timp ce vă aplicați machiajul!

Investiți în instrumente de îngrijire a părului de calitate superioară

La fel ca orice caz, instrumentele potrivite pot face totul să fie mult mai ușor și mai rapid, iar alegerea unor aparate de îngrijire personală de calitate superioară, vă va ajuta să economisiți timp și bani pe termen lung.

Tehnologia uscătoarelor de păr s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, fiind disponibile pe piață modele mult mai avansate decât uscătoarele de păr obișnuite, pe care le puteți cumpăra de la supermarket.

Deși modelele mai noi presupun un cost mai mare în avans, pe termen lung se demonstrează a fi mai convenabile, deoarece consumă mai puțin curent electric și sunt mai eficiente, deci veți economisi ceva și mai prețios, timpul dumneavoastră.

Tehnologie cu infraroșu

Căldura emisă de undele infraroșii face parte din spectrul electromagnetic. Este tipul de căldură pe care îl simțim când ne expunem la razele soarelui. Spre deosebire de lumina ultravioletă, pe care o absorbim, de asemenea, tot de la lumina solară, undele infraroșii nu reprezintă radiații ionizante, ceea ce înseamnă că nu pot afecta ADN-ul uman.

De fapt, este considerat că lumina infraroșie ne poate oferi multiple beneficii, cum ar fi stimularea procesului natural de vindecare al pielii, tratarea insomniei și îmbunătățirea circulației sanguine.

Căldura infraroșie este acum disponibilă și la modelele avansate de uscătoare de păr, deoarece poate penetra în adâncime firele de păr, ceea ce înseamnă că le poate usca rapid, din interior spre exterior, mai degrabă decât doar superficial.

În consecință, uscarea cu căldură de tip infraroșu este considerată a fi mai puțin agresivă cu părul, comparativ cu uscarea obișnuită a părului. Asfel, părul dumneavoastră va fi mai sănătos și mai strălucitor, în cel mai scurt timp.

Tehnologie ionică

O altă tehnologie care a fost dezvoltată în domeniul uscătoarelor de păr, cu scopul de a accelera uscarea părului este reprezentată de tehnologia ionică. Un ion este o moleculă cu încărcătură pozitivă sau negativă.

Tehnologia ionică este încorporată în uscătoarele de păr pentru a rupe moleculele de apă, crescând, astfel, suprafața particulelor, ceea ce duce la o evaporare mai rapidă. Prin urmare, părul se usucă mai repede. De asemenea, această tehnologie vă poate hidrata firele de păr în timp ce le usucă, părul având o strălucire aparte ulterior uscării.

Folosiți peria de păr potrivită

Când vine vorba de uscarea părului, există anumite tipuri de perii care este indicat să le folosiți, iar altele pe care este important să le evitați. De exemplu, nu folosiți o perie cu peri de mistreț, atunci când aveți părul umed sau când vreți să vă uscați cu peria, deoarece vă veți deteriora părul.

Periile cu peri de mistreț sunt, totuși, grozave pentru netezirea părului uscat și distribuirea uleiurilor naturale pe firele de păr.

Periile plate pot fi folosite pentru uscarea părului, însă nu sunt soluția ideală. Aveți grijă, în mod special, cu modelele care sunt prevăzute cu bile la capătul perilor, deoarece există riscul să vi se prindă în păr și să îl încurce sau să îl rupă.

Când vă uscați, cea mai bună perie pe care o puteți folosi este una cu ventilație și peri netezi. Acest tip de perie va aluneca cu ușurință prin păr, în timp ce orificiile de aerisire vă permit să vă uscați mult mai eficient, comparativ cu alte tipuri de perii de păr.

Alegeți-vă cu atenție prosopul

Femeie poartă pe cap un prosop după ce și-a spălat părul

În mod evident, veți dori un prosop care este extrem de absorbant. Prosoapele din microfibră ies în evidență în acest sens deoarece vă permit să vă uscați mult mai rapid, comparativ cu prosoapele obișnuite.

Bumbacul este foarte absorbant, dar este mai puțin blând cu părul și cu pielea, decât microfibra, plus că este mai gros, deci, de cele mai multe ori, durează mult mai mult pentru a se usca. În schimb, microfibra este excelentă pentru momentele în care sunteți în deplasare.

De asemenea, este extrem de absorbantă și se împachetează ușor pentru eventualele călătorii, plus că se usucă foarte repede.

Indiferent de materialul pe care îl veți alege, atunci când vă uscați părul cu prosopul, niciodată să nu îl frecați. În schimb, încercați să tamponați părul cu prosopul și să îl strângeți în prosop bine, pentru a elimina apa în exces.

Este contraindicat să vă frecați părul, pentru că, astfel, veți provoca apariția încurcăturilor și a nodurilor, ceea ce va însemna că veți petrece și mai mult timp pentru uscarea părului, pe lângă faptul că veți deteriora firele de păr.

Verifică preț prosoape profesionale pentru păr aici!

Alternative pentru folosirea prosopului

Dacă nu aveți la îndemână un prosop din microfibră, puteți apela cu încredere la un tricou vechi, dar curat. Tricourile sunt instrumente grozave de folosit în acest sens, pentru că sunt extrem de absorbante și pot reduce electrizarea părului și firele rebele, lăsându-vă podoaba capilară uscată și strălucitoare.

În plus, pot fi răsucite cu ușurință în așa fel încât să ia forma unui turban de păr, ceea ce vă lasă mâinile libere pentru alte activități.

Tricourile cu mâneci lungi sunt cele mai bune, pentru că le puteți asigura poziția cu ajutorul mânecilor! Iată cum puteți folosi un tricou pentru uscarea părului:

  1. Așezați tricoul pe pat sau pe o altă suprafață plană. Țineți partea cu gâtul și mânecile mai aproape de dumneavoastră.
  2. Aplecați-vă înainte, astfel încât părul să fie în poziționat în jos, în fața capului dumneavoastră, și așezați-vă părul în centrul tricoului.
  3. Ridicați baza tricoului și trageți-o peste păr, în așa fel încât tot părul să se adune la mijloc.
  4. Cu ajutorul mânecilor, legați un nod pentru a nu lăsa părul să iasă din tricou.
  5. Dacă mânecile sunt suficient de lungi, le puteți înfășura în jurul capului înainte de a lega nodul, pentru a vă asigura și mai bine părul.

E bine de știut că și folosirea anumitor produse de îngrijire poate contribui la uscarea părului. Produsele pentru fixarea părului care se regăsesc sub formă de spumă și spray, conțin adesea alcool, în timp ce anumite tipuri de balsam conțin silicon, ceea ce poate ajuta la uscarea mai rapidă a părului.

Cu toate acestea, aveți grijă să nu le folosiți tot timpul, deoarece vă pot deteriora părul în timp.

Sfaturi pentru uscarea părului

Tânără își usucă părul la un salon profesionist

Iată câteva modalități prin care puteți accelera uscarea părului cu un uscător de păr:

Îndepărtați excesul de apă din păr înainte de uscare – strângeți părul cu mâinile pentru a elimina apa în exces, iar apoi înfășurați-l într-un prosop. Astfel, vă veți usca mai repede părul cu uscătorul de păr. Totuși, aveți grijă să vă frecați părul cu prosopul, deoarece îl puteți încurca, provocând pagube.

Nu vă uscați la păr în baie – desigur, este cald și plăcut în baie după ce abia ați ieșit din duș, însă umiditatea este foarte ridicată în încăpere. Chiar și dacă baia dumneavoastră este prevazută cu un ventilator foarte eficient, umiditatea tot va fi o problemă pentru uscarea părului. Cel mai bine este să vă uscați la păr în altă cameră, cum ar fi dormitorul.

Concentrați-vă pe uscarea rădăcinilor – deoarece rădăcinile reprezintă zonele cele mai dense de păr, deci care au nevoie de cel mai mult timp să se usuce. Prin urmare, uscați, în primul rând, rădăcinile părului. Nu uitați să țineți uscătorul în continuă mișcare, altfel riscați să vă ardeți părul din cauza căldurii excesive.

Nu vă uscați părul complet – uscați în proporție de 80% fiecare secțiune de păr, înainte de a trece la următoarea secțiune. Acest lucru va reduce șansele de electrizare și fire rebele, lăsând părul mai ușor de coafat. În plus, fiecare secțiune de păr se va usca și în timp ce uscați celelalte secțiuni, așa că nu vă faceți griji că veți rămâne cu părul umed.

Folosiți o perie în timpul uscării – pentru când lucrați la diferitele secțiuni de păr. Peria va răspândi șuvițele de păr, mărind suprafața expusă la curentul de aer cald, ceea ce va face părul să se usuce mai rapid. Puteți să folosiți peria și pentru a coafa părul, economisind timpul de coafare ulterior uscării. Optați pentru o perie rotundă pentru coafarea părului cu bucle, în timp ce pentru coafarea părului drept veți avea nevoie de o perie plată.

Nu uitați de accesoriile uscătorului de păr – folosiți duza de uscare rapidă, care concentrează fluxul de aer cald și reduce considerabil timpul de uscare. În combinație cu utilizarea metodei de periaj, descrisă mai sus, vă veți usca și coafa părul în cel mai scurt timp.

Lucrați cu secțiuni mici de păr – cu cât veți utiliza secțiuni de păr mai mici, cu atât va dura mai puțin timp până la uscarea completă a părului. La fel cum am explicat și anterior, acest lucru se datorează faptului că părul este mai puțin dens în secțiuni mai mici. Lucrați metodic prin secțiuni. Folosiți agrafe de păr pentru a menține secțiunile separate.

Dacă toate aceste metode nu reușesc să vă usuce părul în timp util, puteți trișa puțin prin folosirea mediului înconjurător în avantajul dumneavoastră.

Dacă sunteți într-o adevărată criză de timp, îndepărtați excesul de apă din păr, așa cum am descris mai sus și apoi folosiți prognoza meteo în beneficiul dumneavoastră. Dacă nu este frig afară, puteți să vă lăsați părul să se usuce la soare, în timp ce mergeți către muncă, sau puteți să dați drumul la aer cald în mașină.

Vântul ajută întotdeauna, atâta timp cât temperaturile de afară sunt ridicate. Sub nici o formă, nu încercați acest lucru în lunile de iarnă; nu doriți să ieșiți la frig cu părul umed și să riscați o răceală!

Concluzie

Există câteva modalități prin care vă puteți usca părul mai repede. Pentru a obține cele mai bune rezultate, vă recomandăm întotdeauna să folosiți instrumente de îngrijire personală de calitate superioară.

Acestea sunt mai eficiente, atât din punct de vedere financiar, cât și din perspectiva timpului necesar.

Așadar, dacă vă gândiți să vă modernizați uscătorul de păr, cu unul care vă poate reduce timpul de uscare a părului, aspect ideal în momentele în care sunteți în lipsă de timp, citiți articolul noastru despre ceea ce considerăm că este cel mai bun uscător de păr disponibil pe piață la momentul actual.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *