Cum să vă uscați părul cu peria

Tânără își lasă părul în bataia vântului

Uscatul părului cu peria, ca la salon, este o modalitate sigură de a obține un păr minunat și strălucitor. În câteva minute, stilistul dumneavoastră poate crea un stil natural și lucios, lipsit de fire rebele și electrizare. Cu toate acestea, din păcate, uscatul părului la salon costă, iar nu mulți dintre noi ne permitem asta la fiecare spălare a părului.

Însă nu este nevoie să vă descurajați – acum puteți obține aceleași rezultate profesioniste ca la salon, din confortul și intimitatea propriei case, ceea ce înseamnă că puteți să vă uscați părul cu peria oricând doriți.

În plus, uscătoarele de păr moderne au o mulțime de funcții suplimentare menite să vă protejeze părul, astfel încât cu instrumentele potrivite și un pic de răbdare până prindeți mersul lucrurilor, vă veți coafa părul cu peria ca la salon, în cel mai scurt timp și cu cele mai minunate rezultate.

Etapele uscării părului cu peria

Pentru a obține cele mai bune rezultate, ca și în cazul altor metode de coafare a părului, trebuie să vă asigurați că vă îngrijiți părul corespunzător de la început și până la final.

Pentru început, veți dori să aveți părul curat. Optați pentru un șampon și un balsam de calitate superioară, care să nu fie agresive cu părul și care să nu conțină sulfați sau parabeni. Din fericire, din ce în ce mai multe șampoane și balsamuri disponibile pe piață adoptă această formulă mai sănătoasă pentru păr.

După ce v-ați spălat părul, îndepărtați excesul de apă din păr și tamponați ușor cu un prosop, până când părul rămâne umed.

Următorul pas este unul important de reținut, pentru fiecare ocazie când folosiți un uscător de păr. Vorbim despre aplicarea unui produs de protecție termică, da, ați ghicit. Acestea sunt disponibile pe piață sub formă de mousse, ser, cremă sau spray, așadar, alegeți tipul care se pretează cel mai mult preferințelor dumneavoastră.

Dacă aveți păr cu tendințe de îngrășare, atunci poate fi mai bine să optați pentru un protector termic sub formă de mousse, în timp ce pentru părul uscat sunt mai potrivite produsele sub formă de ser.

Treceți cu degetele prin păr, pentru a distribui în mod uniform produsul de protecție termică pe toată suprafața părului, apoi cu ajutorul unui pieptene cu dinți rari, descurcați bine tot părul, începând cu vârfurile și mergând spre rădăcini, pe măsură ce descurcați nodurile din păr. Veți dori să aveți părul complet descurcat, atunci când porniți uscătorul de păr.

În continuare, puteți să vă împărțiți părul în secțiuni. Cea mai ușoară metodă de a face asta este să îl divizați prima dată în trei părți, una în dreapta, una în stânga și una în spate. Apoi, împărțiți fiecare parte în alte două sau trei secțiuni orizontale, lăsând partea de sus și cea din față la sfârșit. Puteți să folosiți câteva agrafe de păr pentru această procedură, cele de tip crocodil sunt cele mai bune în acest sens.

Trageți prima secțiune de păr, folosind o perie de păr. Pentru un stil mai drept, alegeți o perie plată, iar pentru un stil cu mai mult volum, optați pentru o perie rotundă. Treceți peria prin fiecare secțiune de păr, de la rădăcină și până la vârfuri, urmând-o îndeaproape cu uscătorul de păr.

Orientați uscătorul în jos, în așa fel încât curentul de aer să meargă dinspre rădăcină, înspre vârfuri. Fluxul de aer nu trebuie să fie constant, deoarece altfel vă va arde firele de păr, motiv pentru care uscătorul trebuie mișcat în mod constant.

În cazul în care vă coafați cu peria rotundă, după ce ați trecut prin aceeași secțiune de câteva ori cu peria, rotiți peria în așa fel încât șuvița de păr să se înfășoare pe ea. Dacă vreți ca buclele să se rotească în interior, țineți peria sub șuvița de păr pentru câteva secunde, timp în care urmăriți în continuare cu uscătorul peria de păr, și rotiți apoi peria în exterior.

Dacă doriți ca buclele să se aranjeze în exterior, țineți peria deasupra șuviței de păr și rotiți în interior.

Puteți realiza această parte din urmă folosind funcția de aer rece a uscătorului dumneavoastră. Părul va avea, astfel, un aspect strălucitor, fără să pară gras, iar aerul rece nici nu arde părul, deci veți avea mai multă grijă de podoaba dumneavoastră capilară.

Dacă doriți, după ce ați coafat o șuvită de păr, puteți să o prindeți iar cu o clemă, astfel încât să vă fie mai ușor să uscați următoarea secțiune de păr.

Lucrați metodic prin straturile și secțiunile de păr. Nu trebuie să le uscați complet, deoarece vor fi uscate în continuare de aerul cald al uscătorului, în timp ce coafați și celelalte secțiuni de păr.

După cum am menționat anterior, lăsați partea superioară, acolo unde aveți cărarea, la sfârșit, deoarece este ceva mai dificilă de coafat, fiind zona unde se formează de obicei vârtejurile în păr.

În cazul în care aveți probleme cu coafarea părului în zonele cu vârtej, vă oferim drept soluție o metodă simplă, și anume uscarea părului în trei direcții. Folosiți o perie plată pentru această operațiune.

Mai întâi aplecați-vă capul în față și treceți peria prin secțiunea superioară de păr, în timp ce o urmăriți cu uscătorul de păr, orientând-o în față, spre fața dumneavoastră. Apoi orientați părul pe spate, periind și uscând spre partea din spate a capului.

La final, repetați aceeași operațiune, direcția de orientare a șuviței fiind de data aceasta drept în jos, spre podea. Astfel, părul din zonele cu vârtej ar trebui să fie mai ușor de coafat.

Dacă vă numărați printre persoanele norocoase, cărora vârtejurile din păr nu le dau bătăi de cap când vine vorba de coafarea părului, însă doriți să oferiți puțin volum podoabei capilare, periați secțiunea superioară a părului direct în sus, spre tavan, în timp ce o uscați cu uscătorul de păr. Poziționați peria în spatele părului pentru un volum de excepție.

După ce ați terminat, îndepărtați clemele și scuturați-vă părul; treceți cu degetele prin el pentru a aranja buclele, acolo unde este cazul, sau pentru a descurca orice încucătură a părului care s-ar fi format când a fost prins înapoi în clemă.

La sfârșit, pentru finisare puteți folosi funcția cu aer rece a uscătorului și un spray fixativ, pentru menținerea rezultatelor pentru mai mult timp. Nu exagerați cu fixativul, deoarece veți dori un aspect natural care să nu aibă fire rebele, și nu un aspect încărcat și țepos.

10 sfaturi pentru coafarea părului cu peria

Tânără ăși usucă părul cu uscătorul

  1. Aveți grijă să aveți întotdeauna instrumentele potrivite la îndemână. Uscătoarele de păr sunt în prezent mult mai avansate decât erau înainte, cu tehnologie ionică și cu infraroșu care previn electrizarea și deteriorarea părului. De asemenea, sunt extrem de ușoare, caracteristică care vă poate ajuta, atunci când vreți să vă uscați părul cu peria. Pentru a afla mai multe detalii despre ce uscătoare de păr preferăm noi, aruncați o privire la secțiunea de recenzii.
  2. Folosiți accesoriile uscătorului de păr. În acest caz, este vorba despre duza care concentrează și focalizează aerul fierbinte pe secțiunea de păr pe care o uscați. Un difuzor este o opțiune excelentă pentru părul ondulat.
  3. Evitați întotdeauna să vă frecați părul ud cu un prosop, deoarece acest lucru poate deteriora firul de păr și îl poate electriza. În schimb, stoarceți excesul de apă cu mâinile și apoi înfășurați un prosop în jurul părului, pe care îl strângeți pentru a absorbi apa rămasă.
  4. Nu porniți uscătorul până nu ați eliminat din păr toată apa în exces. Strângeți, tamponați și apăsați cât mai mult din excesul de apă cu prosopul înainte de a utiliza uscătorul de păr. Acest lucru reduce șansele de a usca excesiv părul, ceea ce poate duce la arderea firelor de păr.
  5. Nu vă uscați părul într-un mediu cu umezeală – dacă tocmai v-ați făcut baie, nu rămâneți să vă uscați părul tot în baie, ci mutați-vă în altă cameră, deoarece umiditatea rămasă în baie agravează electrizarea părului și firele rebele.
  6. Dacă sunteți predispuse în mod special la electrizare și fire rebele, atunci când firul de păr este mai gros sau cârlionțat, atunci încercați să mișcați uscătorul de par mai mult și mai repede decât în mod normal, pentru a preveni uscarea excesivă a unei șuvițe de păr și deteriorarea acesteia de la căldură.
  7. Uscați-vă mai întâi rădăcinile, deoarece aici părul este cel mai dens, deci va dura cel mai mult. Stați cu capul în jos când faceți asta pentru a-i oferi mai mult volum.
  8. Orientați întotdeauna uscătorul de păr în jos, niciodată în sus. Astfel, cuticulele de păr vor rămâne netede, iar părul dumneavoastră va avea un aspect sănătos și strălucitor.
  9. Încercați să folosiți în uscarea părului cea mai scăzută temperatură pe care o puteți suporta, pentru a vă proteja părul de deteriorare. În general, firul de păr mai subțire și mai fin ar trebui uscat numai la temperaturi scăzute, în timp ce firul de păr mai gros și mai ondulat poate tolera și temperaturi mai ridicate, însă cu riscul de electrizare și fire rebele. Nu vă faceți griji dacă nu aveți timpul necesar pentru a vă coafa părul cu aer mai rece – din când în când puteți să folosiți și cea mai ridicată temperatură, doar să aveți grijă să mențineți fluxul de aer în continuă mișcare, pentru a nu usca excesiv o secțiune de păr.
  10. Lăsați-vă părul puțin umed – nu-l uscați complet. Nu vreți nici să fie prea umed, ci suficient cât să se poată usca complet în mod natural în maxim 10 minute.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de coafuri de nuntă

12 tipuri de coafuri de nuntă

Niciodată nu este prea devreme să îți planifici coafurile pentru nunta ta. Inspiră-te din acest top 12 cel mai îndrăgite tipuri de coafuri de nuntă,

Tipuri de păr

14 tipuri de păr îndrăgite de femei

Descoperă cele 14 tipuri de păr diferite pentru femei, cu imagini care să te ajute să înțelegi rapid diferențele subtile dintre ele. Întocmai precum culoarea

Tipuri de mustață

25 de tipuri de mustață diferite

Nu trebuie să fii Tom Selleck pentru a-ți lăsa mustața să facă parte din stilul care te reprezintă. Află mai multe despre numeroasele tipuri de