Cum să vă uscați părul ca la salon

Tânără își usucă părul cu feonul

Dacă v-ați uscat vreodată părul la un salon de coafură, fie și ca finisaj după o tunsoare, știți diferența în ceea ce privește aspectul și strălucirea părului. Textura netedă și mătăsoasă dă un farmec aparte oricărui stil pe care îl adoptați.

Uscarea părului nu înseamnă doar uscarea propriu-zisă, ci prin intermediul unor tehnici diferite, puteți obține rezultate diferite – păr drept, cu bucle în valuri sau ondulat. Și cea mai bună parte este că puteți face asta cu ușurință acasă.

Indiferent dacă vreți să testați o nouă coafură pentru o ocazie specială sau doar doriți să vă pregătiți de o nouă zi de lucru, abilitatea de a vă coafa părul cu peria se dovedește mereu utilă. Acest stil de coafare a părului poate transforma, cu siguranță, chiar și cele mai simple tunsori.

În plus, uscătoarele de păr moderne sunt incredibil de rapide și au tot felul de funcții suplimentare de protejare și îngrijire a părului, ceea ce înseamnă că sunt o alternativă mai bună la uscatul părului în mod natural la aer.

Deci nu veți mai fiți nevoite să stați în fața oglinzii timp de o jumătate de oră în fiecare dimineață, deoarece noile modele de uscătoare de păr vă pot ajuta să vă uscați întreaga podoabă capilară chiar și în doar cinci minute.

Singura problemă este că poate dura puțin până veți deprinde tehnica ideală. De aceea, noi suntem aici pentru dumneavoastră, să vă ajutăm, prin intermediul acestui ghid pe care l-am creat cu intenția de a vă ajuta să vă uscați părul ca la coafor, în doar câteva minute, în intimitatea și confortul propriei case.

De ce aveți nevoie pentru a vă usca părul ca la salon?

Hair stylist usucă părul folosind peria și uscătorul

Ca în orice alt caz, cu instrumentele potrivite, veți avea rezultate extraordinare într-un timp eficient. Pornind de la această logică, am alcătuit o listă cu cele necesare pentru uscarea părului ca la salon. Puteți adăuga și alte produse, dar în ceea ce ne privește, acestea sunt instrumentele de care considerăm că aveți nevoie pentru a vă usca părul:

Spray pentru protecție termică – aplicați uniform pe tot părul de fiecare dată înainte să îl supuneți la tratamente termice, chiar și în cazul în care aveți cel mai performant uscător de păr. Spray-ul pentru protecție termică asigură părului o rezistență mai mare împotriva deteriorării și previne apariția vârfurilor despicate.

Verifică preț spray profesional protecție termică aici!

Cleme de păr – optați pentru niște cleme de păr pe care le puteți folosi cu o singură mână pentru a vă secționa părul în șuvițe. Astfel, părul va fi mai ușor de gestionat, iar dumneavoastră vă veți putea concentra pe anumite zone, evitând uscarea excesivă a unor porțiuni de păr. Cele mai bune cleme de păr sunt cele de tip crocodil.

Verifică preț cleme păr profesionale aici!

Uscător de calitate superioarăprețul unui uscător este direct proporțional cu calitatea pe care o promite. Uscătoarele ieftine, cumpărate de la supermarket, nu vor rezista prea mult timp și este mult mai posibil să vă deterioreze părul.

Uscătoarele de calitate superioară vă oferă mai mult control și pot chiar să vă îngrijească părul în timp ce îl usucă, reducând, astfel, la minim posibilitatea de deterioare a părului din cauza tratării termice.

Accesoriile uscătorului de păr – multe modele de uscatoare de calitate vin la pachet cu câteva accesorii. Acestea includ, de obicei, duze de dimensiuni diferite pentru uscare rapidă și precisă, sau un difuzor, pe care îl puteți utiliza pentru a da volum părului și pentru a-i conferi bucle naturale, fără să vă electrizeze sau să vă încurce părul.

Perie de păr – în mod ideal, aveți nevoie de o perie rotundă. Acest instrument este foarte important, deoarece el va face diferența dintre realizarea diferitelor stiluri pe care le puteți crea. Optați pentru o perie care să aibă o suprafață mai mare și, care are, de asemenea, materialul de la bază găurit pentru aerisire, deoarece acest lucru va reduce considerabil timpul de uscare a părului.

Verifică preț perie păr profesională aici!

Fixativ de păr – nu veți dori să exagerați cu fixativul, pentru că, astfel, veți pierde naturalețea aspectului părului dumneavoastră.

Însă, aplicarea unei cantități mici de fixativ de păr, după ce ați terminat să îl uscați cu peria, va asigura menținerea rezultatelor fantastice pentru mai mult timp, fără să îi răpească din strălucirea naturală, pe care ați obținut-o cu ajutorul uscătorului de păr și al sfaturilor noastre.

Verifică preț fixativ profesional aici!

O oglindă suficient de mare – pentru a vă asigura că ajungeți la toate secțiunile părului. Folosind o oglindă mare pe care o puteți manevra cu ușurință, vă va ajuta să vedeți zonele de păr care sunt mai dificil de văzut decât sunt rădăcinile, de exemplu, asigurându-vă, astfel, că ajungeți la fiecare secțiune de păr, fără a usca excesiv vreo zonă.

Uscarea părului ca la salon

Probabil, acest lucru este cât se poate de evident, dar sunteți pe cale să folosiți un uscător de păr! Așadar, în funcție de caz, veți fi nevoite să vă schimbați un aspect, două din rutina dumneavoastră de îngrijire a părului. Dacă vă uscați părul cu peria doar o dată pe săptămână, atunci puteți continua să vă utilizați șamponul și balsamul pe care le folosiți de obicei.

Pe de altă parte, dacă intenționați să vă uscați părul cu peria de câteva ori pe săptămână, atunci luați în considerare trecerea la un șampon hidratant, special destinat părului care este supus des la tratamente termice.

De asemenea, puteți utiliza o dată pe săptămână o mască de păr, pentru repararea profundă a firului de păr și hidratarea scalpului. Nu este necesar să cheltuiți o grămadă de bani pentru aceste produse, dar utilizarea lor poate face o diferență imensă în ceea ce privește starea părului și a scalpului, în special pe termen lung.

Nu uitați să vă descurcați părul atunci când folosiți balsamul, deoarece părul va fi mai alunecos și mai ușor de descurcat, fără fire rupte.

Îndepărtați excesul de apă din păr cu un prosop

Nu recomandăm să vă frecați părul cu prosopul, pentru că acest lucru poate provoca daune, cum ar fi fire despicate sau electrizarea părului. În schimb, stoarceți excesul de apă din păr și apoi înfășurați un prosop în jurul părului, și strângeți din nou.

Nu trageți de păr și nu îl frecați pentru a-l usca, deoarece îl veți încurca iar. Continuați să vă strângeți părul ușor, tamponând cu prosopul peste tot, pentru a îndepărta apa din el. Dacă doriți, puteți înfășura prosopul în jurul capului și să-l lăsați timp de câteva minute, până absorbe toată apa în exces.

Descurcați și secționați părul

În continuare, aplicați pe părul umed, într-o manieră uniformă, un spray sau un mousse de protecție termică. Folosiți degetele sau chiar un pieptene cu dinți rari prin șuvițele de păr, pentru a elimina orice nod sau încurcătură a firelor de păr. Astfel, vă va fi mult mai ușor să treceți peria prin păr, atunci când îl veți usca.

Mai departe, cu ajutorul clemelor de păr vă veți împărți părul în mai multe secțiuni. Indicat ar fi să aveți cam 2, 3 secțiuni pe fiecare parte a capului iar, dacă intenționați să creați un stil ondulat sau creț, probabil veți dori să separați și secțiunile, la rândul lor, în straturi.

După ce ați făcut acest lucru, puteți pregăti uscătorul de păr, atașându-i duza pentru uscare precisă, care va concentra mai bine aerul cald.

Începeți să lucrați pe secțiuni

Luați prima secțiune de păr și treceți cu peria de păr prin ea. Țineți uscătorul de păr la aproximativ 15 centimentri distanță de scalp și asigurați-vă că nu îl apropiați mai mult, altfel riscați să vă ardeți pielea sau părul. În timp ce treceți cu peria prin păr, urmați-o îndreaproape cu uscătorul de păr.

Amintiți-vă să nu poziționați uscătorul de păr în așa fel încât să sufle împotriva direcției de creștere a părului, în schimb orientați-l întotdeauna, în jos, spre șuvițe. Mențineți uscătorul de păr mereu în mișcare, pentru a nu supraîncălzi și deteriora firele de păr.

În plus, mișcarea continuă a aerului care urmărește peria, va usca părul uniform și delicat. După ce ați finalizat prima secțiune, prindeți-o iar și începeți să lucrați la următoarea secțiune în același mod.

Finisați la sfârșit cu un produs dedicat

  • După ce ați coafat toate secțiunile de păr, folosiți funcția de aer rece a uscătorului de păr pentru a termina sesiunea de îngrijire. Este considerat că aerul rece de la final păstrează părul strălucitor și fixează rezultatele obținute.

La final, aplicați puțin spray fixativ și periați pentru menținerea rezultatelor pentru mai mult timp. Nu exagerați cu fixativul, deoarece veți dori să păstrați naturalețea aspectului. Acum că arătați minunat, cu noua dumneavoastră coafură mătăsoasă și strălucitoare, cu aspect profesional, sunteți pregătită de orice eveniment.

Partea cea mai bună este că rezultatele pot ține chiar și câteva zile, iar dacă doriți să prelungiți acest termen, puteți folosi șampon uscat la rădăcini atunci când este necesar.

Cum să vă uscați cu peria părul creț

Părul creț este dificil de gestionat, motiv pentru care multe persoane care au părul creț în mod natural, evită uscarea părului cu uscătorul. Din fericire, calitatea uscătoarelor de păr a crescut foarte mult în ultimii ani, iar acum multe modele au caracteristici, precum tehnologia ionică, care sunt concepute special pentru a preveni și a reduce electrizarea și firele rebele.

Unele beneficiază, de asemenea, de tehnologie cu infraroșu, ceea ce înseamnă că firele de păr sunt uscate de la interior, la exterior, nu doar superficial ca în cazul uscătoarelor de păr tradiționale.

Aceste noi tipuri de uscătoare sunt mult mai bune pentru părul creț, așa că, dacă aveți părul creț și ați încercat, și renunțat în trecut la uscarea părului cu uscătorul, merită să încercați din nou, datorită acestor noi caracteristici, care promit o experiență total diferită și satisfăcătoare.

După ce aveți uscătorul de păr pregătit, optați pentru alegerea unei perii rotunde. Aplicați pe păr un spray de protecție termică, apoi împărțiți părul în secțiuni în timp ce țintiți buclele.

Folosiți peria rotundă și uscătorul de păr cu duza plată, așa cum am descris și mai sus – periați șuvițele de păr, răsucind ușor similar cu direcția de ondulare a părului, în timp ce urmăriți peria de păr cu uscătorul. Apoi, folosiți peria pentru a vă răsuci părul în direcția ondulării.

Buclele ar trebui să fie acum mai cuminți, fără să aibă un aspect electrizat sau rebel. Continuați operațiunea pentru toate secțiunile părului, până când acesta este uscat, iar la final aplicați puțin spray fixativ pentru menținerea rezultatelor obținute.

Cum să obțineți păr ondulat cu ajutorul unui uscător de păr

Tânără ăși usucă părul ondulat

Dacă vreți să vă coafați părul cu bucle în valuri, dar nu vreți să utilizați în proces un ondulator sau o placă de păr, puteți să încercați cu uscătorul de păr. Metoda pe care o vom prezenta în continuare, este similară cu o metodă despre care am discutat într-un alt articol de pe blog, care viza utilizarea unei plăci de îndreptat părul pentru coafarea buclelor în valuri.

Să zicem că este o variantă mai puțin intensă a metodei anterior menționate, dar, cu toate acestea, vă poate asigura obținerea unor bucle în valuri cu aspect natural.

Pentru început, spălați-vă părul și uscați-l cu prosopul, apoi aplicați spray-ul de protecție termică. Apoi, secționați părul în mai multe secțiuni, pe care le veți împleti. Cu cât veți avea mai puține împletituri, cu atât buclele vor fi mai mari, în timp ce împletiturile mai mici, creează bucle mai strânse.

După ce v-ați împletit tot părul, începeți să îl uscați, folosind duza pentru uscare rapidă și focalizată. Uscați de la rădăcini spre vârfuri, fiecare împletitură în parte, îndreptând fluxul de aer în jos și menținându-l în mișcare continuă, pentru a preveni arderea părului. Nu uscați complet împletiturile, ci lăsați-le aproape uscate.

La sfârșit, dezglegați împletiturile și treceți cu degetele prin păr, pentru a-l aranja.

Cum să adăugați volum părului dumneavoastră cu uscătorul de păr

Dacă aveți părul deosebit de drept, poate fi dificil să îi mențineți volumul. Însă, noi avem o soluție pentru dumneavoastră, care vine sub forma difuzorului, un accesoriu al uscătoarelor de păr mai puțin utilizat. Difuzoarele de păr se atașează de partea din față a uscătoarelor de păr.

Multe modele de uscătoare de păr le includ, dar acestea pot fi cumpărate și separat, caz în care trebuie doar să vă  asigurați că veți achiziționa un difuzor care să se potrivească modelului dumneavoastră de uscător de păr.

După ce v-ați spălat și uscat părul cu un prosop, aplicați spray-ul de protecție termică și pregătiți-vă de treabă. Luați o mică secțiune de păr și setați uscătorul de păr pe aer rece sau cald (acesta din urmă vă va usca mai rău părul, așa că alegeți cu grijă), și la o viteză mică sau medie. Orientați uscătorul spre tavan și aplecați-vă în față, în așa fel încât părul să stea în fața dumneavoastră.

Apoi, așezați șuvița de păr în difuzor, înfășurând-o pe pinii difuzorului (dacă ați mai văzut până în momentul de față un difuzor de păr, știți despre ce vorbesc). Apoi ridicați difuzorul până la cap, astfel încât să vă uscați rădăcinile. Nu-l țineți nemișcat, mutați difuzorul în mișcări mici, circulare, până când aveți rădăcinile aproape uscate.

În continuare, desprindeți difuzorul de rădăcini și treceți la șuvița următoare de păr. Nu vă uscați părul prea mult, deoarece riscați deteriorarea sau arderea acestuia.

Ca de obicei, după ce ați terminat, aplicați un spray fixativ, pentru menținerea rezultatelor obținute.

Concluzie

Sperăm că acum aveți o mai bună înțelegere a modului în care puteți beneficia de o uscare a părului ca la salon, în intimitatea și confortul propriei case. Părul dumneavoastră va fi strălucitor și mătăsos pentru zile întregi, odată ce veți deprinde tehnica pe care v-am prezentat-o.

Dacă vă interesează un model mai nou de uscător de păr, citiți aici ghidul cumpărătorului pentru a vedea care sunt cele mai noi tehnologii din domeniu și cele mai bune uscătoare de păr disponibile pe piață la momentul actual.

Citește și: Cele mai bune 8 uscătoare pentru păr

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de coafuri de nuntă

12 tipuri de coafuri de nuntă

Niciodată nu este prea devreme să îți planifici coafurile pentru nunta ta. Inspiră-te din acest top 12 cel mai îndrăgite tipuri de coafuri de nuntă,

Tipuri de păr

14 tipuri de păr îndrăgite de femei

Descoperă cele 14 tipuri de păr diferite pentru femei, cu imagini care să te ajute să înțelegi rapid diferențele subtile dintre ele. Întocmai precum culoarea

Tipuri de mustață

25 de tipuri de mustață diferite

Nu trebuie să fii Tom Selleck pentru a-ți lăsa mustața să facă parte din stilul care te reprezintă. Află mai multe despre numeroasele tipuri de